Dingon viemää -kirja?

Anonyymi-ap

Muistatteko kun jo vuonna 2008 tiedotettiin, että Dingosta julkaistaan kirja? Kunnon historiikkiteos.

Kustantaja ja kirjoittajakin oli selvillä. Sitten homma venyi, julkaisu siirtyi ensin 2009 ja sitten siirtyi taas. Sitten ei ole kuulunut hankkeesta mitään.

Säännöllisin väliajoin on ollut epämääräisiä lupauksia, että kirja on tulossa. Mitään konkreettista ei kuitenkaan ainakaan julkaisuun asti ole tullut.

Mitä tälle hankkeelle tapahtui? Kävikö Dingon tyyliin taas niin, että luvattiin suuria ja lopputulemana saatiin tyhjää?

Dingo -elokuvastakin oli puhe jo 2010-luvun alussa. Silti se tulee vasta tänä vuonna.

Kunnollinen Dingo-historiikki, joka käsittelee koko uran (ei vain 80-lukua) olisi mahtava teos. Siinä pitäisi käydä läpi koko ura ja haastatella niin bändin nykyisiä ja entisiä jäseniä sekä taustavaikuttajia.

Dingo on niitä harvoja tämän tason bändejä, joista ei ole tehty koko uran kattavaa kirjaa. Sitä Dingo -kipparin Lokikirjaa ei voi pitää kunnollisena Dingo -historiikkina.

9

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kannata tehdä kirjaa koska sitä ei ostaisi kukaan.

    • Anonyymi

      Kirjailija Santtu Luodolla on ollut terveysongelmia jotka seisauttivat työn. Viimeksi kirjasta puhuttiin 2017 jolloin Famous Fiven paluu olisi antanut sille hyvän lopun. Mutta se ei kestänyt pitkään joten kirjalle pitäisi miettiä lopetus toisesta näkökulmasta.

    • Anonyymi

      Noh varmasti ois kirjalla kysyntää. Hienoa jos semmonen saajaan joskus aikaiseksi. Koko ura pitäs käyvä läpi ja valottaa persoonia jne. Pitää tehdä kirjan tekijän/tekijät tarkan pitkän perusteellisen analyyttiset ja moniulotteiset haastattelut useista eri dingossa soittaneista jäsenistä. Käydään läpi mahdollisesti keikkamaailman saloista ja vapaa-ajan jutuista jne. Puhuttaisiin musiikkialasta niinku laajemminkin eli ns musabisneksestä , sen hyvistä ja huonoista puolista, ns lieveilmiöistä. Käytäisiin kirjassa läpi myös muiden artistien ja bändien asioita kun ovat mm osuneet samaan aikaan keikkapaikoille jne. Kyllä siitä hyvän kirjan saisi jos oikein huolellisesti paneutuu kirjan tekijä 100% pieteetillä ja tekee oikein kunnon mahtavan kirjan.

    • Anonyymi

      Asiaa ja muistelijoita olisi eri näkökulmista varmasti vaikka useammankin teoksen aineksiksi. Jostain vastaavan tason kotimaisista legendoista on myös useampia opuksia tehtykin.

      Eikä tosiaan tarvitse miettiä, olisiko lukijoita ja ostajia. Itsekään viitsi musakirjoja yleensä juuri lukea (lehdet, verkkolähteet, videodokumentit yms. riittävät tiedonlähteiksi aihepiireissä), mutta tämä voisi kyllä olla yksi poikkeus jo aiheen myötä.

    • Anonyymi

      Kyllä lukijoita on. Täytyy muistaa että Dingon levyjä on myyty yli puolimiljoona kappaletta ja suurin osa levyn ostaneista on edelleen elävien kirjoissa.

      Tehtiinhän SIG yhtyeestäkin todella iso satoja sivuja sisältävä kirja joitain vuosia sitten. SIG oli kuitenkin divarisarjan bändi Dingoon verrattuna. SIG kolkutteli ison suosion porteilla mutta ei se sinne koskaa noussut.

      SIGin kirja kannattaa lukea, siellä on useassa kohdassa myös asiaa Dingosta.

    • Anonyymi

      Onko tämä projekti siis lopullisesti kuopattu?

    • Anonyymi

      Eve twitterissä vuonna 2013: "Vuonna 81 ajelin keltaisella Fiat 600 :lla kasikympin lätkä takaikkunassa..(muistelmat valmistuu :) "

      Eli on näitä lykkääntyviä suunnitelmia muillakin.

    • Anonyymi

      Näin juhlavuonna olisi ollut erinomainen sauma tällaisen teoksen julkaisulle. Mutta ei sitä tänä vuonna ole tulossa kun projekti ollut vuosikaudet jäässä. Saa nähdä, tuleeko koskaan.

      Dingo taitaa olla niitä harvoja valtakunnan ykkösbändejä, joista ei ole kirjoitettu koko uraa käsittelevää kirjaa. Kasarilta on jotain ja on ne Neumannin muistelmat, mutta sekin ajalta ennen Dingon paluuta. Bändin historiassa on tapahtunut paljon sen jälkeen.

    • Anonyymi

      80-luvulta on muutama kirjanen, tosin ainut virallinen Dingo-opus on Kunnian kentät joka käsittelee bändin historiaa ja taustoja vain syksyyn 1985 mennessä. Muut tuon ajan kirjat on epävirallisia, selkeästi faneille tarkoitettuja teoksia. Sitten on Neumannilta ne kaksi lähinnä omaa elämää käsitteleviä muisteloita, mutta niissäkään ei hirveästi paneuduta 80-luvun jälkeiseen Dingoon. Siksipä koko uran kattavalle teokselle olisi tarvetta, jossa kuultaisiin Nipanderin lisäksi muitakin jäseniä (niin entisiä kuin nykyisiäkin.)

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe