Orpo sekoili selittelyissään persujen äärioikeistolaisuudesta Politico-lehdelle!

Anonyymi-ap

"Oppositio moittii pää­ministeri Orpon kommentteja perus­suomalaisista"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010284044.html

Useat oppositiopoliitikot ovat ottaneet kantaa Orpon kommentointiin, mutta mielenkiintoisimman huomion on tehnyt politiikan tutkija Johanna Vuorelma.

"Politiikantutkija Johanna Vuorelma piti Orpon analyysia mielenkiintoisena.

”1. PS ei Orpon mielestä *enää* äärioikeistolainen. Eli aiemmin piti sitä sellaisena, mutta uskoo puolueen muuttuneen hallitusvastuun myötä.”

”2. Ministerinsalkut annettiin kesyttämistarkoituksessa – missä merkit kesyyntymisestä”, Vuorelma kirjoitti X:ssä."

Eikö Orpo siis oppinut mitään siitä aiemmasta valehtelustaan Saksan liittokansleri Olaf Scholzille? Kyllä Scholz takuulla tietää, mitä porukkaa Perussuomalaiset ovat. Istuivat vielä noin kymmenen kuukautta sitten saksalaisen äärioikeistopuolue AfD:n kanssa samassa EU:n venäjämielisessä ID-ryhmässä ja vaihtoivat ECR:ään vasta pari päivää kevään 2023 parlamenttivaalien tuloksien selvittyä.

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-164727

https://demokraatti.fi/perussuomalaiset-teki-peliliikkeen-eussa-soini-moittinut-aiemmin-ankarasti-tutkija-arvioi-yhdeksi-motiiviksi-hallituskelpoisuuden-suomessa

Orpolle ja muillekin kokoomuslaisille vähän luettavaa nykyisen perussuomalaisuuden tiimoilta. Valheilla on lyhyet jäljet.

https://www.osallisuusmedia.fi/mihin-kohtiin-demokratia-fasismi-akselilla-jussi-halla-ahon-nakokulmat-sijoittuvat/

https://johanneskoski.medium.com/mit%C3%A4-umberto-eco-sanoisi-oikeistopopulisteista-7e1dc4970fbb

https://politiikasta.fi/kirja-arvio-siita-oikeasta-fasismista/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhopahajoki/riikka-purran-fasistinen-rasistinen-ja-taivaanrantoja-maalaileva-puhe-tyhjaa-taynna/

22

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikaistaan EUn medialle Suomen hallituksen valhe.

    • Anonyymi

      Vastaavia sekoiluja sattuu... Tuli ekana mieleen pari astetta pahempi edellisen PM sekoilu puheet siitä, kun hän lupasi antaa Hornetteja eräälle valtiolle.... Siinä saatiin selitellä ja selitellä siinä onnistumatta...

      • Anonyymi

        Kyllä ne sinne vielä annetaan, jos ehjänä pysyvät. Tässä sodassa poikamme vielä ehtivät verensä antaa...


      • Anonyymi

        Höpö höpö. Edelleen oikeisto vääntää valhetta tuosta "Hornetien lupaamisesta", vaikka sille ei löydy mitään todisteita edes, että tosiasiassa näin olisi edes käynyt. Marin lupasi ukrainalaisille ainoastaan sen, että asiasta voidaan keskustella Suomen päässä. Ja siinä kaikki. Tottahan poliittiset kilpakumppanit väänsivät tämän heti siihen kulmaan, että pääministeri olisi antanut Zelenskyille katteettoman lupauksen ja ylittänyt toimivaltuutensa. Näin ei kuitenkaan ollut.

        Jotta jakamasi valhe saisi edes totuutta ympärilleen, niin muistatkos mikä oli tuohon aikaan ykköspuheenaihe länsijohtajien keskuudessa? No juurikin hävittäjät. Ja tämä hävittäjäkeskustelu oli vaarassa ajautua sellaiseen tilanteeseen, jossa niiden luovuttamista pohtivat maat alkoivat kyräilemään toisiaan odottaen, että mikä maa tai ketkä ilmoittautuisivat ensimmäisenä avaamaan keskinäistä keskustelua asian ympäriltä. Ja tämä Marinin lausuma oli juuri syöttö tuon keskustelun avaamiseksi. Ei suinkaan ainoa, mutta loi omanlaista mielikuvaa siitä, että kyllä ainakin Suomessa voidaan asiasta keskustella vaikka todellisuus oli kuitenkin, ettei Suomen lentokalustosta ollut luovutettavaa. Mutta kun se ei ollut se relevantein asian lupauksessa keskustella asiassa vaan osoitus liittolaisille, että joukkuehenki on yhtenevä. Eli sillä oli tarkoitus luoda positiivista painetta länsiliittolaisten keskuuteen kannustamaan vuoropuhelun aloittamista.


      • Anonyymi

        Hornetti juttu nyt oli small talk ia ottaa puheeksi mitä niille joskus tehdään ,,ei mitään verrattuna oman kansan , köyhän väen taas oikeiston alkama kiusaaminen,


    • Anonyymi

      Suomen pääministeri juoksee ulkomailla valehtelemassa kun omassa maassaan vaalilupausten totaalisen pettämisen myötä on enää turha yrittää valehdella, kerrassaan noloa.

      • Anonyymi

        Orpo ei edes kommentoi, vaikka vienti ja tuonti seis, pakoilee ulkomailla...


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Vastuun pakoilu on PM:n bravuuri, maahanmuuttohallituksesn sisäkkönä järjesteli pakolaisille majoitustiloja, seurauksena oli nujakointia paikkakunnilla, kun paikallisilta ei kysytty mitään.
        Persut ei tykänneet.
        Nyt kun suomalaista kiusataan, tykkää persut oikein kovasti. Vaan ei paikkakunnilla.
        Persueliitti on erkaantunut peruspersun todellisuudesta. Harmittaako?


    • Anonyymi

      Siinä selittäkööt.Rasismi ei ole kadonnut, vaikka niin väitetään. Kokoomus tarvitsee rasisti persuja, koska ne on valmiita pettämään omansa. Johan tuo on nähty, että persut nuolevat eliittiä vaikka Purra satuili ihan muuta ennen vaaleja.

      • Anonyymi

        Persusnuolijoita ne on työpaikallakin...


      • Anonyymi

        Hitlerin näkemys kertoo kaiken oleellisen nykyisestä päähallituspuoluekaksikosta.

        "Suurella valheella on aina tietty uskottavuuden voima, koska kansakunnan suuri enemmistö on helpompi johtaa harhaan syvissä tunteen kerrostumissa kuin tietoisesti tai vapaaehtoisesti. Mieltensä primitiivisessä yksinkertaisuudessa heitä on helpompi huijata suurella kuin pienellä valheella, koska he itse turvautuvat pieniin valheisiin pienissä asioissa, mutta häpeäisivät käyttää suuren mittakaavan valheita. Heidän mieleensä ei koskaan tulisi tuottaa kolossaalisia epätotuuksia, eivätkä he koskaan uskoisi muiden voivan vääristää totuutta niin häikäilemättömästi."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hitlerin näkemys kertoo kaiken oleellisen nykyisestä päähallituspuoluekaksikosta.

        "Suurella valheella on aina tietty uskottavuuden voima, koska kansakunnan suuri enemmistö on helpompi johtaa harhaan syvissä tunteen kerrostumissa kuin tietoisesti tai vapaaehtoisesti. Mieltensä primitiivisessä yksinkertaisuudessa heitä on helpompi huijata suurella kuin pienellä valheella, koska he itse turvautuvat pieniin valheisiin pienissä asioissa, mutta häpeäisivät käyttää suuren mittakaavan valheita. Heidän mieleensä ei koskaan tulisi tuottaa kolossaalisia epätotuuksia, eivätkä he koskaan uskoisi muiden voivan vääristää totuutta niin häikäilemättömästi."

        Allah-aho on kirjansa opetellut :)


    • Anonyymi

      Orpo sai EU-parlamentissa kipakkaa kritiikkiä
      Pääministeri Petteri Orpo esiintyi keskiviikkona Euroopan parlamentissa Strasbourgissa. EU-parlamentilla on tapana kutsua jäsenmaiden johtajia puhumaan parlamentissa.

      Orpo puhui Euroopan turvallisuudesta ja nosti esille muiden muassa tilanteen Suomen itärajalla.

      – Hybridihyökkäys rajallamme on hybridihyökkäys koko Eurooppaa vastaan. Tästä syystä meidän on arvioitava nykyistä EU:n lainsäädäntöä, jotta tiedämme, onko se nykyisellään riittävän vahva vastaamaan näihin haasteisiin.

      Orpo puhui myös taloudellisesta kilpailukyvystä.

      Hänen puheenvuoronsa jälkeen puhuivat eri parlamenttiryhmien edustajat.

      Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmän, S&D:n espanjalainen puheenjohtaja Iratxe García Pérez esitti kipakkaa kritiikkiä. Hänen mukaansa Suomi on esimerkki oikeiston ja äärioikeiston veljeilystä.

      – Herra Orpo, uskotteko, että paras tapa puolustaa työläisten oikeuksia on edistää irtisanomisia, rapauttaa sosiaalista dialogia ja rajoittaa oikeutta lakkoilla? Onko paras tapa vähentää köyhyyttä ja eriarvoisuutta se, että vähennetään julkista rahoitusta eläkkeisiin, työttömyystukeen, asumiseen ja perhetukiin , kysyi Pérez.

      Pérez kysyi jopa valtiovarainministeri Riikka Purran esiintymisestä somessa sakset kädessä.

      – Oletteko ylpeä valtiovarainministerinne esiintymisestä sosiaalisessa mediassa isojen saksien kanssa ja ilmaisemassa tyytyväisyyttä ihmisten tuloihin ja sosiaaliturvaan tekemiinsä leikkauksiin?

      – Herra Orpo, liittolaisuutenne äärioikeiston kanssa on todellinen uhka demokratiallemme ja eurooppalaiselle projektille.
      Lähde: Yle

      • Anonyymi

        "– Herra Orpo, liittolaisuutenne äärioikeiston kanssa on todellinen uhka demokratiallemme ja eurooppalaiselle projektille."

        Ja Orpo se vain jaksaa valehdella, että Suomessa ei ole äärioikeistoa hallituksessa.

        Hallituksen on erottava juuri tämän häpeä takia minkä olette Suomella aiheuttaneet.


    • Anonyymi

      Luokkayhteiskunnan palauttaminen on Orpon toimeksiantajien suuri , isänmaallinen tavoite. Petteri on pelkkä työläinen tässä pelissä ;)

      • Anonyymi

        Häkämiehen juoksupoika.


    • Anonyymi

      Ville Niinistö piti hyvän puheen Brysselissä. Tosin ei hirveästi mairitellut samassa salissa istunutta pääministeri Orpoa.

      "Ville Niinistöltä täyslaidallinen Orpolle – käynnisti kiihkeän somekeskustelun"

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000010293112.html

      • Anonyymi

        Korjaus. Istunto pidettiinkin Strasbourgissa.


    • Anonyymi

      Kylla. KOKOMUS on edelleen Suomen OIKEISTOLAISIN PUOLUE.

    • Anonyymi

      Orpoismi lähenee Orbanismia.

    • Anonyymi

      Parasta petterismiä puheessaan pudotteli.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      180
      1603
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      59
      1115
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      54
      896
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      801
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      130
      780
    6. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      748
    7. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      38
      731
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      689
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      664
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      629
    Aihe