Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Terveellinen elämä ulkomailla!

Anonyymi-ap

KELA ja VALTIO suu vaahdossa puhuu terveellisestä elämästä. Minä voin kertoa, että aamiaiseksi söin taas juuri moniviljaleipää ja Edam juustoa ja meetvurstia. Kaksi kananmunaa, banaania, dragon hedelmää ja Pomelo hedelmää ja jugurttia. Kahvila oli cappuccino ja pulla ja pikkuleivät. No, kyllä nyt jaksaa... Nyt vähän köllöttelyä ja kirjoitan täältä ulkomailta. Sitten, lenkille merenrannalle rantatietä tai kävelykatua. Minun kierros on noin 10 kilometriä ja iho saa terveellistä meri-ilmaa ja rusketun ja saan samalla D-vitamiinia. Sitten suihku ja sitten istuskelua terassi-ravintoloissa kahvin ja Soodan merkeissä. Sitten voi miettiä tarpeita, että pitäisikö käydä parturissa ja naiset voi miettiä eri kampaamoja ja hoitoja. Minä luulen, että minä vietän juuri KELAn ja valtion haluamalla tavalla eläkepäiviä ja olen tietysti etuoikeutettu, kun näin jo vietän TK-eläkkeellä.

Luulisin, että KELA ja valtio ohjeistaa näin elämään. Tiedän, että moni pistelee Serrano janonia Espanjassa samalla tavalla ja se vaatii kuitenkin enemmän rahaa. Mutta minulla on 1600 dollarin netto-eläke ja se riittää oikein oikein hyvin. Asiat voi tarkistaa netistä. Vuokraa maksan Vung Taulla yksiöstä Aurinkorannikolla 160 dollaria kuussa. Minulla jää hyvin rahaa muuhun jopa, 50 dollaria päivässä. Muita hintoja voitte katso netistä mm. Oluen hinta baareissa on joku dollari tai alle. Päivällinen ja illallinen ravintoloissa ei siis katukeittiöissä, vaan ravintoloissa terasseilla on noin. 4 - 8 dollaria keskimäärin. Normaali ateria.

Viisumi esim Kambodzaan maksaa vuodessa 300 dollaria ja Vietnamiin voi ostaa viisumin tai käydä rajalla 45 vuorokauden välein. On toki viisumeita myös 3 kuukautta. Viisumeissa ei ole cooling Timea eli voit saman tien palata takaisin Kambodzaan tai Vietnamiin.

Suomen valtio ja KELA on suu vaahdossa puhunut heidän terveydenhuollon hyvyydestä ja tokihan sitä pitää käyttää hyväksi. Mikäli sinulla ei ole kovin paljon rahaa ja törmäilet usein, niin tapaturma vakuutus on silloin ok. Pitemmissä sairauksissa voit toki lentää Suomeen ja varmaan KELA maksaa siihen myös matka-avustusta. Kela-vaatii postilaatikko palvelun, joten merkkaa toki postirestantte laatikko tai osoite, johon he voivat laittaa kirjeitä. . . Esim. Äänestys lapun.

KELA onkin ollut hyvin murheellinen EU:n velvoitteesta Kela eläkkeellä, että sillä ei saa poistua valtiosta yli 6 kuukauden ajaksi ja Kela on ryhtynyt maksamasta matkakorvauksia kahdesti vuodessa ilmoitusvelvollisuuden vuoksi ja samalla tarkistetaan hyvä hyvinvointi ja kunto ja kartoitetaan terveydellisiä toimia...

Asuntoja voi vuokrata ja katsoa eri Faceboox ryhmistä esim. Apartment for rent Vung Tau. Samalla Faceboox suosittelee moni muita samankaltaisia ryhmiä ja liity toki expatt juttuihin eri paikoissa.

Ken eläkkeelle pääse ja vielä voi hyvin, niin hyviä eläkepäiviä.

15

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hohhoijaa, taas palasit noine tarinoinesi….

      • Anonyymi

        Joo, taitaa olla keräillyt itseään tässä muutaman kuukauden. Siksi täällä keskustelu onkin pysynyt jokseenkin asiallisena.
        No ilmeisesti nyt samaa tuttua jauhantaa on taas odotettavissa viikko tolkulla…


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🍒 ­­N­y­­­m­­f­­o­­­m­a­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Joko taas!
      Lopeta jo toi agitointi.

    • Anonyymi

      Nyt en ymmärrä?
      Eläkkeellä on varaa valita missä paras on. Ei enää pitäisi olla velkaa ja raha-asiat kunnossa. Kyllä paras vastike rahalle on siellä Aasiassa.

      Eikö Kela toivo sitten hyvää elämänlaatua.

      • Anonyymi

        Ei alkoholin ja muu elämisen halpa hintataso mitenkään tarkoita, että elämä automaattisesti olisi parempaa ja terveellisempää.
        Jos terveydestään ei välitä Suomessakaan, niin eihän se asenne automaattisesti miksikään muutu ulkomaille muuttaessa. Halpa viina on koitunut monen tuhoksi….


    • Anonyymi

      Työeläke ei rajoita millään tavalla ulkomailla asumista, koska se on itse ansaittu eikä sitä makseta veronmaksajien maksamista veroista.
      Kela- eläkkeethän ovat niitä eläkkeitä, joita maksetaan Suomessa asuville, joilla ei ole ansaittua työeläkettä riittävästi tai laisinkaan eli eivät ole olleet työelämässä itse ansaitsemassa eläkettään. Näin myös takuueläke. Kysehän on oikeastaan sosiaaliturvasta.
      Nämä sosiaaliturvan mukaiset eläkkeet maksetaan verovaroista niille, jotka asuvat Suomessa. Ulkomailla voi tilapäisesti asua vähän aikaa, mutta ei suomalaisten veronmaksajien ole tarkoitus rahoittaa sosiaaliturvalla elämistä ulkomailla. Se on ko valtion, jossa asuu, tehtävä, jos haluaa sosiaaliturvalla eläviä maassaan elättää.

      • Anonyymi

        EU maissa saa asua, vaikka olis takuueläkkeellä, ja on Suomen kansalainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU maissa saa asua, vaikka olis takuueläkkeellä, ja on Suomen kansalainen.

        Totta ja ilmeisesti jokunen muukin maa, jonka kanssa on tehty asiasta sopimus. Ne rinnastetaan tältä osin kotimaahan.


    • Anonyymi

      Monet on, niin vajakkeja, että niistä ei ole muuttamaan edes avustajan kanssa. Luin, tuosta lakosta ja tehtaita syytettiin osingoista ja sun muusta ahneudesta. Mikäli järki on tuolla tasolla, että ei osata katsoa edes pörssikurssien käyriä, niin mitä vajakilta voi vaatia.

      Täytyy sanoa, kuin proidille sanoin, että heillä on viisasten kerho baarissa. Kysyin, että mistä ne viisaat on sinne tulleet. No, senkin voi testata Mensan kotitestillä vaikka. Niin, älykkyyttä voidaan mitata vaikka itseensä vertaamalla.

      • Anonyymi

        Blaaaa, blaaaa, vajakki 🤣💀🤣💀🤣


      • Anonyymi

        Onko proidisi broileri?


    • Anonyymi

      🤬🤬🤬😵🖕🖕🖕🖕

    • Anonyymi

      Kyllä rahalla saa enemmän ja siksi KELA suosittelee Espanjaa ja muille enemmän Aasian maita.

      • Anonyymi

        🖕🖕🖕🦜🦜


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe