Tytär patistaa töihin

Anonyymi-ap

Minulla on äitinsä luona asuva 16 vuotias tytär. Hän käy lukiota. Itse olen eläkkeellä. Tyttäreni aika usein kysyy, miksi en mene töihin. Hän sanoo, että äidin palkka on pieni ja hän tarvii asioita, joihin eläkkeeni ei riitä. Ei minua töihin (puolipäivä esim.) niin kovin vastenmieliseltä ajatukselta kuulosta, koska olen hyvässä kunnossa. Mutta ikäiseni 66 v. on mahdotonta löytää töitä kun Suomessa on niin vahva ikärasismi. Tyttäreni ei tätä ymmärrä. Minua hänen sanansa saavat tuntemaan oloni syylliseksi. Mitä pitäisi tehdä? Muutenkin suhteeni tyttäreni äitiin on vaikea joka lisää ahdistuneisuuttani. Ei tunnu mukavalta, mitä tehdä?

21

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuon ikäiset kersat ei kyllä sanele eläkeläiselle töihin menosta,olet eläkepäiväsi ansainnut.Menkööt tytär vaikka mäkkäriin iltatöihin ja antakoot äireelle mitä äitee tahtoo.

    • Anonyymi

      Kyllä 66-vuotiaalla on oikeus olla eläkkeellä. Tytär voisi alkaa etsiä koulunkäynnin ohessa töitä, se ei mitään harvinaista ole. Ainakin kesäksi töihin! Sano se sille! Kun pääsee palkoille, saisi tukea vanhaa isäänsäkin. Ja miksei äitiäänkin.

    • Anonyymi

      Maisematapetit tuo demarimaista vaihtelua salille sähköpyörää polkiessa.

    • Anonyymi

      Vanhemmilla on velvollisuus elättää alaikäinen lapsi.Olisitte miettinyt kannaattaako 50 vuotiaana hankkia lasta jos ei ole varaa elättää alaikäistä lasta.

      • Anonyymi

        Ei tyttäreltä periaatteessa mitään puutu. Ruoka ja vaatepuoli kunnossa, ei niistä ole suuremmin tingitty. Tytär vaan saa äidiltään todennäköisesti kuulla kuinka hän joutuu tekemään töitä kun isä on eläkkeellä. Äiti paljoin nuorempi missä iässä isäkin oli työelämässä.


      • Anonyymi

        Miten kuvittelet että sinun kommenttisi vaikuttaa.mnyt on niin että lapsimon olemassa ja kyllin vanha hakemaan jotain ekstra työtä jostain .
        Sinä olet oikein sellainen joka haluaa syyllistää kaikki ihmiset , joskus vaan on niin että lapsia saadaan myöhemmälläkin iällä , ja en uskomettä tytöltä mitään puuttuu elämässä ,,kunhan vaanko lapsellisuuttaan asioita mistä ei hänellä ole mitään käsitystä koska on. Liian nuori ymmärtämään asioita .
        Ajan kanssa hänkin alkaa ymmärtämään asioita toisella tavalla .


    • Anonyymi

      66v ja 16v tytär?????
      Mitä hittoa ajatteli 50 vuotiaana?
      Ajattelitko että kyllähän sitä vähävaraisena voi yhteikunnan elätettäväksi vääntää vielä yhden lapsen?

      Itse olen tehnyt jo aikoja sitten vasektomian kun ajattelin että lapsi kärsii jos iäkkäänä teen lapsia.

      • Anonyymi

        No miten sinun kommenttisi on tarkoitettu , sinä esität miten viisas mies olit ja ajattelit ettet tee lapsia. Se on sinun tarinasi eikä auta tässä asiassa yhtään mitään.
        Joskus onnrakkaus vanhemmillakin iällä sellasta että haluaa lapsen , ja koska tytöltä ei puutu mitään normaali oloissa , niin. Hänen on ymmärrettävä että josmisä on eläkkeellä 66 vuotiaana niin hän on eläkeläinen eikä mikään taha kone.
        Kas kun et ihmettele sitä äitiä ollenkaan miksi hän halusi lapsen hieman vanhemman miehen kanssa , siis molemmat ovat ottaneet lapsen vastaan , , niin että ei tartte moralisoida mitenkään sillä mitään asiaa euåi voi muutttaa mitenkään itsekehulla . Ihmeellistä,porukkaa sinänsä,


      • Anonyymi

        On nämä ihmiset ihan ihmeellisiä. Rumasti tuossa arvostellaan ventovierasta ihmistä, huhhuh.
        Muiden elämä on heidän itsensä oma asia, ei sitä tarvitse arvostella.
        " Minä kun tein näin, niin kyllä sinunkin pitää.." , ei se noin mene.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On nämä ihmiset ihan ihmeellisiä. Rumasti tuossa arvostellaan ventovierasta ihmistä, huhhuh.
        Muiden elämä on heidän itsensä oma asia, ei sitä tarvitse arvostella.
        " Minä kun tein näin, niin kyllä sinunkin pitää.." , ei se noin mene.

        Minä tein 17-vuoden ikäisenä kesätöitä. Talvet opiskelin. Kasvattikodin olisi pitänyt maksaa 16-ikäisenä tehdystä raskaasta maatyöstä. En saanut mitään, niin että menin ammattikouluun rahattomana.


    • Anonyymi

      Siis oletteko vaimosi kanssa puheväleissä ja tytär kommunikoi teidän välissä. Ja puolisosi tarvii asioita koska palkkansa on pieni ja sun pitää pienestä eläkkeestä kustantaa asioita vaimolle mutta vaimo ei ole sitä sanonut vaan tytär joka käskee sinut töihin.No huhhuh.

    • Anonyymi

      Älä tunne syyllisyyttä . Minun lapseni olivat ekstra töissä jo 15 vuotiaana ja olivat mielissään kun saivat omaa rahaa, olivat vaatekaupoissa , ruoka kaupoissa ensin tavaroita hyllylle myöhemmin kassalla ,
      Siivoamassa, jakamassa mainoksia , baarissa töissä ja vanhojen talolla keittiössä ja
      Ja kukaan heistä ei ole ollut koskaan työttömänä . Heidän omat lapsensa samoin , jokaisella,oli jo aikaisin työpaikka koulun ohella , joten itse oli yksinhuoltaja ja en olisi koskaan työllään voinut hommata heille kaikkea mitä halusivat. Ja kun aikaisin näkevät miten sitä rahaa tienataan niin oppivat käsittelemään sitä oikein joten turhaan tunnet syyllisyyttä , sinä olet eläkkeellä nyt ja saat ollakin . Eihän meistä kukaan pahemmasti mitään luxuselämää eläkkeiden avulla saa.
      Sitä vaan oppii jotenkin niiden tulojen kanssa mitä on .

    • Anonyymi

      Miten voi suhde olla tyttären äitiin vaikea onhan teillä yhteinen lapsi . Nykyisin kyllä kaikki vanhemmat yrittävät olla ystäviä sillä se antaa lapsellekin itsevarmuutta . Minusta on hyvin turhaa että ensin ollaan niin hyviä toisilleeen ja sitten yhtä äkkiä menee suhde vaikeaksi .
      Minä ainakin pitäisin hyvät välit lapseni toiseen vanhempaan .sitten ei sinun kannata tuntea syyllisyyttä yhtään mistään , olet eläkkeellä ja saatkin olla , älä kanna turhaan omantunnon tuskia lapset ei aina ymmärrä juuri sitä että sinun ikäinen on jo työnsä tehnyt, hän. Voi ihan hyvin mennä itse johonkin työpaikkaan muutamana iltana viikossa . Se ei häntä vahingoita mitenkään

    • Anonyymi

      Asuitte yhdessä kun saitte lapsen? missä vaiheessa tuli ero?

      • Anonyymi

        Emme asuneet yhdessä kuin korkeintaan viikonloppuisin. Olin töissä ulkomailla. Asumuserossa 2012 alkaen. Suhteen kanssa on vähän niin ja näin.


    • Anonyymi

      Aika inhottavaa miten ihmiset syyllistää aloitusta. Itselleni isä ei oikeastaan tarjonnut mitään eron jälkeen ja asuin pienipalkkaisen äitini kanssa. Menin töihin 14-vuotiaana, niin opin rahan arvon ihan eri tavalla kuin ystäväni, joka ei käynyt töissä.

      On totta, että vanhemmat ovat lain mukaan elätysvelvollisia, mutta se tarkoittaa varojen mukaan kohtuudella "kaiken" tarjoamisen.

      Hienoa, että sinulla on tytär. Itse olen lapseton ja opettamani teinit saa riittää minulle. Minulla on hyvin rationaalinen suhde teineihin, mutta tämän kokemuksen kautta olen huomannut, että luottamus on tärkein. Ihan turha puhua teineille tunteistaan, kun he etsivät usein neuvonantajaa. Mitä jos koettaisit parantaa ihmissuhdetta jollain muulla tavalla? Antamalla aikaa ja kuuntelemalla huolia, kun niitä teineillä riittää. Ei mitään monologiaa ja elämänviisauksia, vaan koeta parhaasi ymmärtää teinin tilannetta. Kun ymmärrät teiniä paremmin, niin hän todennäköisesti ymmärtää myös sinua paremmin.

      Minun isäni ei koskaan antanut edes tätä ja sain oikeastaan olla isäni huolien kuuntelija. Hän ei ole vielä kuollut, mutta olemme viimeisen vuoden aikana etääntyneet entisestään.

      • Anonyymi

        Samoin täällä , minunkaan isäni ei koskaan antanut penniäkään , eikä muistanut syntymäpäivänä eikä jouluinakaan siis vaan katosi eron jälkeen jonka ihan itse aiheutti. Joten oli siinä yksinhuoltaja äidillä tekemistä että jotenkin pärjäsi.
        Joten tämäkin tyttö voisi olla onnellinen että isä sentään olemassa , joten eläkkeelle kaikki jäädään jos eletään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin täällä , minunkaan isäni ei koskaan antanut penniäkään , eikä muistanut syntymäpäivänä eikä jouluinakaan siis vaan katosi eron jälkeen jonka ihan itse aiheutti. Joten oli siinä yksinhuoltaja äidillä tekemistä että jotenkin pärjäsi.
        Joten tämäkin tyttö voisi olla onnellinen että isä sentään olemassa , joten eläkkeelle kaikki jäädään jos eletään

        Haluaisin enemmän olla tyttäreni luona ja auttamassa häntä esim. koulutehtävissä. Mutta hänen äitinsä kanssa en tule toimeen. Rajoittaa tyttäreni tapaamista kovasti.


    • Anonyymi

      Miksi sinulla on tytär ? Oma valintahan se on

    • Anonyymi

      Ette ole asuneet yhdessä mutta päätitte hankkia lapsen . Miksi?

      • Anonyymi

        Eikö se ole ihan vain heidän asiansa. Kaikki eivät asu yhdessä eivätkä muuta yhteen, kun lapsi alkaa tulla.

        Tässäkin tapauksessa päätös lapsen tulosta on voinut olla yksin äidin. Miehellä ei näissä asioissa ole aina mitään sananvaltaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      129
      9905
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2891
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      177
      2687
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1508
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe