Miljonäärit vapautettava maanpuolustusvelvollisuudesta

Anonyymi-ap

Tämä ehdotus herättää varmasti tunteen paloa ja siksi se ei todennäköisesti Suomen kaltaisessa kateellisten valtakunnassa voisikaan toteutua. Mutta jos asiaa ajattelee järkiperäisesti niin mahdollisen sodan jälkeisen jälleenrakennuksen kannalta olisi viisainta, että miljonäärit vapautettaisiin maanpuolustusvelvollisuudesta. Raja voitaisiin vetää esimerkiksi siten, että henkilö on elinaikainaan tukenut Suomen valtiota maksamalla veroja yhteensä vähintään 1 miljoonaa euroa. Tässä perustelut:

- Miljonäärit ovat Suomessa suhteellisen marginaalinen porukka. Heidän maanpuolustuspanostuksensa puuttuminen ei aiheuttaisi ongelmaa puolustuksen toimivuuden kannalta.

- Miljonääreillä on joka tapauksessa resurssit pakoilla maanpuolustusvelvollisuuttaan ulkomailla, mikäli he näin päättävät toimia. Kansantaloudellisesti olisikin siksi järkevää, että miljonäärit eivät sotaan joutumisen pelossa panttaisi omaisuuttaan ulkomaille sanktioiden pelossa, josta se ei välttämättä enää koskaan kotiutuisi Suomeen.

- Jälleenrakennuksen aikana miljonäärien panostus talouteen on tärkeä. Joku voisi ajatella ettei miljonääri kuitenkaan laittaisi penniäkään sodan runtelemaan maahan mutta asia on juurikin päinvastoin: järkevä miljonääri sijoittaa sinne, missä on suurta arvonnousun potentiaalia ja historiallisesti katsottuna sodan jälkeinen jälleenrakennus on juurikin sellainen kohde. Miljoonärien sijoitukset toimivat elintärkeänä vipuvartena suomalaisilla yhtiöille ja mitä enemmän suomalaisia miljonäärejä on näihin yhtiöihin sijoittamassa, sitä korkeampana pysyy kotimaisen omistuksen aste, joka on osaltaan myös huoltovarmuuskysymys.

- Miljonäärit jotka joutuisivat rintamalle olisivat todennäköisesti suhteellisen nuoria joilla ei vielä ole omia jälkeläisiä tai nämä jälkeläiset olisivat liian nuoria, että miljonääri olisi voinut pätevästi perehdyttää heidät omaisuudenhoitoon. Näin ollen miljoonärin kaatuessa riski kasvaisi moninkertaisesti, että hänen perintönsä päätyisi osaamattomiin käsiin. Vastoin yleistä harhaluuloa miljoonaperilliset jotka vain “kusevat” perintönsä ovat aika harvinaisia, tyypillisesti miljonäärien jälkeläiset, jotka ovat kasvaneet rahan keskellä ja joille se on tuttua, sijoittavat omaisuuttaan ja siten osaltaan tukevat talouden rattaita. Lottovoittajat ovat toki oma lukunsa mutta periaateessa heidät olisi poissuljettu muutenkin vaatimuksella, että henkilö on elinaikainaan maksanut veroja Suomeen vähintään miljoonan edestä.

Tämäkään ehdotus ei ole täysin vedenpitävä kuten ei mikään muukaan mutta summa summarum: sodan jälkeisen jälleenrakennuksen kannalta olisi järkevintä, että me minimoimme suomalaisten miljonäärien mahdollisuuden kaatua rintamalla ja maksimoimme todennäköisyyden, että miljoonäri rahoineen pysyy sodan jälkeen Suomessa sijoittamassa rahojaan Suomeen.

Ja tietenkin miljonääri voisi halutessaan osallistua maanpuolustukseen — häntä ei vaan siihen lain nojalla velvoitettaisi.

Millaisia ajatuksia herättää?

7

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miljönäärit eturiviin rintamalle osoittamaan isänmaallisuuttaan. Kaikki muu on sanahelinää.

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🍑 ­N­y­m­f­o­m­­a­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Hyvä ajatus. Miljonääreistä ei ole johtajiksi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Näillä miljoonatuloja hankkivilla urheilijoilla on tapana luistaa varusmiespalveluksesta.

      • Anonyymi

        Jos urheilija jostain syystä oli palvelukseen päätynyt niin aina ne olivat jollain vapailla tai urheiluvamman vuoksi vapautettuja palveluksesta.


    • Anonyymi

      Senkö takia vapautettava, ettei perinnöt menisi väärille henkilöille?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4903
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe