Voiko asumistukea hakea ennakkoon?

Anonyymi-ap

Otsikossa tulikin kysymys. Olen tällä hetkellä ansiosidonnaisella enkä saa mitään tukia, anssi loppuu kesällä ja tuskin töitä löytyy (56v) joten voiko asumistukea hakea ennakkoon jolloin se tulisi sitten voimaan vasta anssin loputtua seuraavassa kuussa. Eli idea on siis oikeastaan vaan välttää se hakemuksen käsittelystä aiheutuva aikajakso ? Asumistukihakemuksessa on kai joku mistä alkaen haet tukea kohta ?

12

355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      PS. Joskus joku vuosi sitten kun hain asumistukea niin käsittelyssä meni 3kk vaikka ei ollut mitään ihmeellistä

      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🍑 ­N­y­m­f­o­­m­a­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Hekemuksessa otetaan huomioon sen hetkiset tulot ja sitten vasta käsitellään lautakunnassa.

    • Anonyymi

      Suomessa kaikki voivat hakea kaikenlaisia tukia ja myös saavat, siksi olemme konkurssissa.

      • Anonyymi

        Poliittista mainospuhetta, poliittista uhkakuvien maalailua, puhe valtioiden konkursseista yleensä. Sri Lankalle kävi huonosti, sitten sai velkaa Kiinalta, samoin Kreikka. Yleensä kaikki valtiot ovat velkaa toinen toisilleen ristiin rastiin, kun ei paperirahoja ja kolikoita siirrellä ympäriinsä, niin että kaikki olisi heti maksettu. Raha on numeroita tileillä, kirjanpitoa siitä, kuka omistaa mitä, ja kuka on kenelle velkaa. Numeroavaruudesta löytyy lisää numeroita. Rahaa luodaan tyhjästä. Jos menet pankkiin ja otat asuntolainan, kuvitteletko että Roope Ankka siirtää holvista kolikoita jonnekin saman summan? Ei, vaan velka on numeroita tietosysteemissä. Senpä takia rahatalous on eräänlainen uskomusjärjestelmä. Siinä on kyse siitä, mihin valuuttaan uskotaan, ja millä valtiolla on uskottavuutta. Toki siinä saattaa olla todellisuuspohjaakin, mutta varsinkin mainospuheita ja imagotekijöitä.

        Itse en pidä uskottavana EU:n tapaa laskea valtion luotettavuutta mittarilla valtionvelka per BKT.

        BKT ei kerro hyvinvoinnista. BKT:tä kasvattaa se, jos joku joutuu kolariin ja työllistää näin palokuntaa, ambulanssia, lääkäriä, sosiaalivirkailijoita, KELA:aa jne. Kaikki negatiivinen onnettomuus voi kasvattaa BKT:tä, jos rahaa käytetään. Samoin BKT:tä nostaa se, että yhteiskunnasta on tehty byrokraattinen pilipalisysteemi, jossa asioita pyöritellään luukulta toiselle ja viidennelle. Palkkoja maksetaan turhasta työstä ja mielettömistä käytännöistä. Näin valtionvelka per BKT mittari on saatu matalalle tasolle, ja kehutaan että hieno hyvinvointiyhteiskunta, hyvän luottoluokituksen maa.

        Mielestäni korkea BKT saattaa olla oiretta siitä, että yhteiskunta on pöhöttynyt piilokommunismi, jossa vaan on maksimoitu turha asioiden pyörittely, ja rahan pyörittely eri paikkoihin. Joten Suomen korkea luottoluokitus ei sinällään todista, että olisi yhteiskunta ihanteellisesti järjestetty.

        Mielestäni Suomi ei ole mikään länsimainen demokratia ja hyvinvointivaltio, joka olisi ansainnut edes tulla NATO-jäseneksi. Mieluummin Suomi olisi pitänyt luokitella Kiinan ja Iranin kaltaisten roistovaltioiden joukkoon, kun ihmisoikeuksia härskisti rikotaan.


    • Anonyymi

      Voit hakea sitä nyt tämänhetkisillä tuloillasi. Et voi hakea etukäteen ensi kesän (luulluilla) tuloillasi. Tuloista pitää olla tositteet, kun haet Kelalta asumistukea. Sinulla ei luultavasti ole vielä tositteita, mitä olet tienennut ensi kesänä ; )

    • Anonyymi

      Ansiopäivärahan loppumiskuukautena voi hakea ja laittaa hakemukseen peruspäivärahan tulot. Lisäselvityskohtaan sitten tuo tulojen muutos. Kuukausia etukäteen ei pysty, mutta käsittelyajat lyhentyneet nykyään.

      • Anonyymi

        Kiitos tämä hyvä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tämä hyvä

        Käsittelyajat yleisesti ottaen ovat lyhentyneet, mutta 1.4.2024 alkaen voi olla erityistä ruuhkaa kun aika monella sekä työttömyysetuudet että toimeentulotuet lasketaan uusiksi. Ja sitten kun työttömyysetuus on muuttunut, toukokuusta eteenpäin lasketaan monelle asumistukikin uusiksi. Nyt on siis kertaluonteinen ruuhka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsittelyajat yleisesti ottaen ovat lyhentyneet, mutta 1.4.2024 alkaen voi olla erityistä ruuhkaa kun aika monella sekä työttömyysetuudet että toimeentulotuet lasketaan uusiksi. Ja sitten kun työttömyysetuus on muuttunut, toukokuusta eteenpäin lasketaan monelle asumistukikin uusiksi. Nyt on siis kertaluonteinen ruuhka.

        Asumistuen tarkistus tehdään kerran vuodessa, itellä on kesäkuussa, joillakin jopa vasta joulukuussa. Tämä tasaa käsittelyaikoja, koska tehdään seuraavan tarkistusajankohdan mukaan.


    • Anonyymi

      Saispa loppuvuoden toimeentulot ennakkoon ei olut loppuisi ihan heti kesken

      t petaalastmiäs

    • Anonyymi

      voi jos tiedät tulot ennakkoon

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3116
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2846
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2228
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      22
      1782
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1484
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe