EI ULKOMAILTA

kamerakerholainen

Varokaa ulkomailta tilaamista. Moni on maksanut luottokortillla tai tilisiirrolla ja rahat katosivat. Esim Saksasta NY Camera vei rahat monelta. Saksalaiset, Ranskalaiset jne firmat jättävät mielellään ulkomaalaiset kuten suomalaiset kärsimään tapppioitaan.

Katsokaa ensin mbnet.fi/hintaseuranta.

Kannattaako menettää takuu, asiakaspalvelu, ohjekirja, ehkä jopa rahat, jotta tilaa epäluotettattavalta ulkomaiselta firmalta?
Jokainen vastaa lopulta omasta tyhmyydestään.

9

5837

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • admata.

      >>
      Saksalaiset, Ranskalaiset jne firmat jättävät mielellään ulkomaalaiset kuten suomalaiset kärsimään tapppioitaan.
      >>

      Tuskin, sillä heidän markkina-aluettaan on koko EU. He haluavat hyvää mainetta ja myydä paljon tuotteitaan. Tällöin ei ole varaa huijata osaa asiakkaistaan.

      Toki netissä liikkuu myös paljon huijareita. Kannattaa tilata isolta, tunnetulta ja luotettavalta firmalta. Pikkufirma menee helpommin konkkaan, jolloin rahoilleen voi kyllä sanoa hyvästit. Jos maksaa luottokortilla, niin kannattaa tarkistaa että yhteys on suojattu.

      Itse tilasin kameran Ranskasta, Pixmaniasta viikko sitten. Sain sähköpostin, jossa oli linkki mistä pääsin seuraamaan tilaukseni etenemistä reaaliajassa. Kamera tuli eilen ja tyytyväinen olen. Säästöä suomalaiseen verrattuna n. 80,-€

      mbnet.fi/hintaseuranta on hyvä suositus. Ulkomailta tilattaessa kannattaa lisätä hintaan vielä postikulut, niin niistä saa vertailukelpoisia. Kameran kohdalla tämä tarkoittaa 15,-€

      EU:n ulkopuolelta en minäkään tosin suosittele tilaamaan. Silloin tuote voi lisäksi jäädä tulliin ja rapsahtaa verot päälle.

    • FZ5

      Tilasin talvella pixmaniasta panasonic FZ5 kameran, joka tuli suomeen noin 3 kuukautta myöhemmin. Palvelu pelasi hienosti ja sain sähköpostilla vastauksen kaikkiin tiedusteluihin. Paketti tuotiin DHL:llä kotiovelle ja säästin n.140e. Suosittelen Pixmaniaa.

    • lisälaitteet

      Jos haluaa lisälaitteita niin pakko tilata ulkomailta. Suomesta kun kysyy niin "ei oo eikä tuu".

    • ramppe

      Luottokorttifirmaan vain ilmoitus, että ko. laskua ei saa veloittaa tililtä koska myyjä ei ole toimittanut tavaraa. Eipähän tarvitse kärsiä itse tappiota.

      • eli huolella

        Normaalia kaupan käyntiä.

        Hoida maksaminen järkevästi, esim. luottokortilla ts. vasta tavaran saatuasi (ei etukäteen tilille, ei shekkiä postittamalla). Älä ota toimitusta siten, että tavara voi hukkua kuljetuksessa tai vikaantua vakuuttamattomana jne.

        Valitse luotettava tunnettu firma, epämääräisiä löytyy Suomestakin. Järjen käyttö on sallittua.

        ps. myyn kaikkea 150e hintaan, rahat mun tilille ja viitetietoon mitä olisit halunnut saada :) Voit vaihtoehtoisesti lähettää rahat myös postitse, tieto mitä olisit halunnut ei välttämätön :)


    • Huuhaa

      Takuu kyllä toimii useimmilla merkeillä maassa kuin maassa. Esim. Canon kirjoittaa seuraavaa:

      Takuuhuolto tehdään valtuutetuissa Canon-huoltoliikkeissä.

      Asiakas toimittaa itse laitteen huoltoon. Lähetyskulut maksaa takuunantaja. Jos tuote viedään sellaiseen maahan, joka ei kuulu EWS-takuujärjestelmän piiriin ja jossa takuukorttia ei hyväksytä, takuu voidaan kuitenkin hyödyntää tuotteen ostomaassa.

      Tilasin itse Canon 350D Saksasta ja hyvin tuli perille.

    • EU kansalainen

      Tuli mieleen että olet kamerakauppias ja luit eilisistä lehdistä kuinka nettikirjoittelulla saa edistettyä omaa kaupankäyntiä ;)

      "Varokaa ulkomailta tilaamista."
      Ihan aiheellinen varoitus. Netistä tosin löytää nopeasti kommenttejä yrityksestä ja jos ei löydä niin ei kannata vaivautua tilaamaan kysyisestä puljusta. Ihan sama on kyllä suomalaisten liikkeiden kanssa.

      "Moni on maksanut luottokortillla tai tilisiirrolla ja rahat katosivat. Esim Saksasta NY Camera vei rahat monelta."
      Tilisiirrolla tuo on mahdollista mutta ei oikein luottokortilla. Jokin aika sitten oli kohu niistä varastetuista luottokorttinumeroista niin luottoyhtiö hoiti asian eikä asiakkaalle tullut kuluja vaikka oma numero oli varastettujen listalla.

      "Saksalaiset, Ranskalaiset jne firmat jättävät mielellään ulkomaalaiset kuten suomalaiset kärsimään tapppioitaan."

      Epäilen mikäli liike aikoo kauppaa käydä.

      "Katsokaa ensin mbnet.fi/hintaseuranta."
      Hyvä paikka kuten myös:
      www.guenstiger.de
      www.preissuchmaschine.de
      www.geizhals.at
      www.ebay.de


      "Kannattaako menettää takuu, asiakaspalvelu, ohjekirja, ehkä jopa rahat, jotta tilaa epäluotettattavalta ulkomaiselta firmalta?
      Jokainen vastaa lopulta omasta tyhmyydestään."

      Ensinnäkin monissa tuotteissa takuu toimii ensimmäisen vuoden ihan niinkuin suomesta ostetulla tuotteella ja LISÄKSI VIELÄ TOISEN VUODEN SAKSAN KAUTTA. Eli ostamalla tuotteet saksasta saat yhden vuoden ylimääräistä takuuta. Se kuinka tuo hoituu riippuu myyjästä. Esim. mulla hajosi saksasta ostettu lastenvaunu n. 1.2v kuluttua ostosta. Lähetin muutaman kuvan myyjäliikkeelle ja viikon kuluttua tuli uudet vaunut lukuunottamatta kangasosia KOTIIN. Mielestä todella hyvää palvelua ja suomesta ostettuihin vaunuihin olisin joutunut omalla rahalla kustantamaan korjauksen. Nyt on varaosiakin pitkäksi aikaa kun vaunuista oli rikki vain pieni osa. Ja tämä ei siis maksanut muutakuin sähköpostin lähettämisen vaivan.

      Asiakaspalvelu on saksassa varmaankin ihan samaa tasoa kuin suomalaisilla webbikaupoilla. Fyysiset liikkeet on sitten eri asia ja niiden asiantuntemus ;)

      Ohjekirja on sellainen jota joku voisi kaivata mutta kaikki suomalaisetkaan webbikaupat eivät anna suomalaista ohjekirjaa vaan ilmoittavat tuotetta myydessään että tuotteella ei ole suomalaista ohjekirjaa. Osalla sitä pitää vaatia että sen saa.

      Sitten vielä jenkkitilauksista. Sieltä olen kerran tilannut todella hyvillä kokemuksilla. Toimitus oli todella nopeaa (2 vrk) ja tullien ja alv. maksu hoitui huolintayhtiön kautta. Nuo maksuthan ei tule yllätyksenä kun tietää että ne tulevat ja yllätys on se jos niitä ei tulekkaan ;)

      Itselläni on sellainen periaate että tavara on liikkeessä niin että voin hypistellä sitä halutessani ennen ostoa ja saan tuoteen heti mukaan olen valmis maksamaan sittä extraa mutta jos tavara menee tilaukseen niin sitten ostan sieltä mistä halvemmalta saan oli se sitten vaikka toisella puolella maapalloa. Ei se raha puussa kasva ja jokainen säästetty sentti on kotiin päin.

      • EU kansalainen

        Olipas vanha viesti mihin vastasin...


    • ja näin.

      Ei ulkomailta tilaaminen mitenkään erityisen vaarallista taida nykypäivänä olla, kunhan nyt hieman katsoo mistä tilaa. Itse olen tosin tähän asti saanut kaiken kotimaasta halvemmalla kuin esim. Saksasta. Pitkäaikainen suhde tuttuun kameraliikkeeseen auttaa kummasti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe