Hurraa hallitus

Anonyymi-ap

https://www.ku.fi/artikkeli/4989174-1800-luvun-taudit-palanneet-britanniaan-yhtena-syyna-sosiaaliturvan-ja-julkisen-terveydenhuollon-leikkaukset hallituksen suunta on selkeä. Ilmankos vastuuministeri Juuso on hiljaa ja kusi sukassa.

5

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keripukkia ei tuu ku syö perunoita. (osaako uusavuttomat keittää?) pizzoja vaan tilataan kotia.

    • Anonyymi

      Kun pienituloisten sosiaaliturvasta leikataan vuosittain 1,5 - 2 miljardia, toisin sanoen hallituskauden aikana noin 6 miljardia, niin yhä useampi joutuu valitsemaan kolmesta vaihtiehdosta;
      - ostaako ruokaa
      - ostaako lääkkeitä
      - lähteekö leipäjonoon jonottamaan "parasta ennen" päivättyä ruokaa.

      Sosiaalietuuksien leikkausten jälkeen, kun asumistuki leikataan ja pakotetaan muuttamaan paikkakunnalle, jossa vuokrat ovat halpoja - mutta ei ole työpaikkoja - yhä useampi vähäosainen näkee nälkää, ei ole rahaa välttämättömiin menoihin. Ruoka kallistuu, vuokrat nousevat - mutta yhteiskunnan sosiaaliturva loppuu kokonaan tai osittain.

      Se on selvää, että eriarvoisuus kasvaa, sairaudet lisääntyvät ja sairauksien ennaltaehkäisy jää köyhien osalta pois. Erityisen kovaa hallituksen leikkaukset koskevat yksinhuoltajia, lapsiperheitä ja pätkätyöläisiä. Syntyvyys ei ainakaan lisäänny. Kuka haluaisi tehdä lapsia köyhyyttä ja kurjuutta kohtaamaan? Köyhyys periytyy tilastojen mukaan vähävaraisille ja vastaavasti varakkaiden perilliset perivät rikkaudet — jos Orpon hallitus poistaa myös perintöveron, niin rikkaat perilliset saavat perintönsä verottomana. Perintöveron poisto merkitsee noin miljardin vähennystä valtion verokertymään — keneltä se perintöveron-poisto=miljardi leikataan?

      • Anonyymi

        Mutta jospa ne hyvätuloiset viitsisivät osallistua säästötalkoisiin. Pakko ei toki ole, mutta pienituloisilta on leikattava koska ovat saaneet taantuman ja muun vastaavan aikaiseksi vaatimalla... siis ihan vaatimalla itselleen kaikkea kivaa. Ja mariini meni ja yllytti niitä siihen ku se teki niin paljon velkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jospa ne hyvätuloiset viitsisivät osallistua säästötalkoisiin. Pakko ei toki ole, mutta pienituloisilta on leikattava koska ovat saaneet taantuman ja muun vastaavan aikaiseksi vaatimalla... siis ihan vaatimalla itselleen kaikkea kivaa. Ja mariini meni ja yllytti niitä siihen ku se teki niin paljon velkaa.

        Mutta kun ne hyvätuloiset eivät halua osallistua talkoisiin. Päinvastoin. Verojen välttely on hyvätuloisten keino maksimoida tulot verotta tai verottomana. Palkkatuloja on muutettu pääomatuloiksi pienemmän veron vuoksi. Veroparatiiseihin siirretty rahaa ja jopa tehdystä verorikoksesta ja saatu anteeksi, kun on itse siitä ilmoittanut.

        Näistä etuuksista pienituloinen joutuu maksamaan veroa. Nämä sosiaalietuudet eivät ole verottomia.

        Erityishoitoraha
        Kansaneläke
        KotihoidontukiKuntoutusraha
        Leskeneläke ja lapseneläke
        Opintoraha, opintorahan huoltajakorotus ja opintorahan oppimateriaalilisä
        Osittainen hoitoraha ja joustava hoitoraha
        Sairauspäiväraha ja osasairauspäiväraha
        Takuueläke
        Työttömyysetuudet
        Vanhempainpäivärahat
        Yksityisen hoidon tuki

        Pienituloiset maksavat vähäisistä sosiaalietuuksista sekä välittömän että välillisen veron. Arvonlisävero on 24 %, alennettuja alv-kantoja hallitus aikoo korottaa, kuten lääkkeiden arvonlisäveroa.

        Kun ostaa kaikilla etuusrahoilla ruokaa ja vaatteita, maksaa niistä 24 % arvonlisäveroa. Varakkaat voivat sijoittaa liikoja rahojaan esim. verottomille sijoitustileille 100.000 euroon asti. Toki rikkaiden suvuille on tärkeämpää saada isot perinnöt verottomiksi kuin maksaa perintövero. Veroprofessori on todennut, että perintöveron poisto merkitsisi sitä, että Suomi siirtyisi Downtown Abbey -yhteiskuntaan.

        Verovälttely ja rikkaiden veroedut lisäävät ihmisten eriarvoisuutta, mutta vähentävät myös investointeja ja talouskasvua. Oikeudenmukaisuuteen perustuva verotus on sitä, että verot kerätään veronmaksukyvyn mukaan.

        Mitä tulee sosiaalietujen kovaan leikkaukseen, kun Orpon hallitus leikkaa hallituskauden aikana yli 6 miljardia, se merkitsee että sosiaaliturvan varassa eläviltä leikataan sosiaalietuudet, jotka toki on todettu välttämättömiksi ja oikeudenmukaisiksi.

        Marinin hallitus otti ulkomaan velkaa useisiin eri kriiseihin eduskunnan hyväksymänä:
        - korona pandemian hoito: rokotteet, potilaiden tehohoito, yritysten sulkeminen ja niistä aiheutuneet yritystuet kolmesti
        - Ukrainan sota, puolustusmenojen kasvu
        - Natoon liittyminen, jäsenmaksut
        - Venäjän kaupan loppu, vienti Venäjälle loppu
        - Uniper-osakkeiden romahdus, Venäjän kaasua ei Uniper saanut, Sipilän oikeistohallituksen aikana (kepu, kokoomus, persut) Fortum oli hankkinut enemmistön Uniperistä. Marinin hallitus hoiti vain vähin tappioin "Uniper-sotkun" Suomen osalta.

        Ulkomaan velkaa otettiin viime hallituskaudella syntyneihin kriiseihin, jotta ne voitiin hoitaa suomalaisten kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

        Miksi Orpon oikeistohallitus ottaa enemmän velkaa kuin viime kauden hallitus?
        Näyttää siltä, että Orpon hallitus velkaantuu entistä enemmän omaa osaamattomuuttaan. Taantuma pahenee konkurssien ja leikkausten takia. Talouskasvua ei synny, kun suomalaisten kuluttajien ostovoima on heikko. Ulkomaiset sijoittajat pelkäävät Suomen saamaa rasistista mainetta ja lakkoja. Sijoittajat seuraavat kasvukäyrä eivätkä sijoita Suomeen, jossa lakot paisuvat ja sijoitusten tuotot ovat hyvin epävarmoja.

        Hallitus näyttää maksattavan viime hallituskauden kriisejä pienituloisten sosiaaliturvan leikkauksilla, "julkisen talouden tasapainottamisella". Pitäisikö myös rikkaiden maksaa e. m. kriisien hoidosta, esim. puolustusmenojen kasvusta ja Ukrainan auttamisesta? Onko oikein että rikkaat saavat sen sijaan uusia veroetuja?


    • Anonyymi

      Kun taloudellinen eriarvoisuus lisääntyy järkkyy myös yhteiskuntarauha. Rikkaatkin joutuu pelkäämään turvallisuutensa puolesta. Tuolla atlantin takana on esimerkki mihin kehitys johtaa.
      Vartiointipalvelut ja omaisuuden vakuuttaminen maksaa, ehkä jopa enempi kuin tehtävät leikkaukset ja tulonjaon tasaaminen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2295
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1940
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1735
    4. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      160
      1678
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1641
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe