Viiden ruokalajin päivällinen Chiang Main tyyliin

Aamiainen. Aamiaista sanotaan tärkeimmäksi ateriaksi. Suosittelen tähän 12 tunnin aamu puuroa ja runsaasti paahto leipää. Yö markkinoilla sitten revit muovi pussin hampailla auki ja ei muuta kuin herkuttelemaan.

Välipalaksi thaimaalaisia kala puikkoja lauantai makkaralla. Tulee aito fiilinki.

Lounaaksi spaketti tai nuudeli keittoa muovi lautaselta. Aimo ei ole välttämätön mukana, pärjään kyllä ilmankin ja en edes tiedä missä hän on. Lähti viime viikon tiistaina ostamaan ässä arpaa. Minulla on jo arpa, ostin sen 1988 ärrältä, ei voittoa.

Päivällisellä rävähtää. Tarjoan kaikille ammatti kokeille ja mulle itelle suosittua makkara keittoa, joka on tehty sisä fileestä yön yli hunajalla sitä ja kostoa aimolle hautoen. Kaikki kehui ja nyökytti päätään thaimaaksi.

Illalla ruiskutan hunajaa härän häntään ja sen alle.
Yksi parhaista padassa kypsytetyistä vaikka yön yli 150 asteessa.
Mausteeksi käy oman mieltymyksen mukaan mitä tahtoo pataruokiin laittaa ja muutkin ainekset mielen mukaan. Ennen pataan muhimaan laittamista joko grillissä tai paistinpannussa pintaan väriä samasta syystä kuin muihinkiin lihoihin.

>S<

9

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuosta sensukan ihan tosissaan kirjoittamasta häränhäntätarinasta käy ilmi ettei hänellä ole minkäänlaista käsitystä ruoanlaitosta.

      150 asteessa yön yli padassa olleesta ei ole mitään jäljellä, vaikka laittaisit sinne pataan kakkosnelosen. Kuten ei ole siitä 12 tunnin puurostakaan.
      Riippuen lihasta minkä sinne yön yli laitat 150 asteeseen, niin toinen vaihtoehto on että siellä on sellainen hiiltynyt kekäle joka murenee hiileksi kun sen ottaa sieltä pois.

      Kun hyvä liha halutaan mureaksi uunissa, uuni säädetään 50-75 asteeseen, lihaan asennetaan paistolämpömittari joka hälyttää viimeistään 60 asteessa. Tämän jälkeen se nostetaan vetäytymään folion alla. Nuo Senssun pataruokareseptit ovat aivan hulvattomia, ne valmistetaan "maun mukaan", eikä pienintäkään ideaa mitä ja minkä maun mukaan? ;)

      • Anonyymi

        Termodynamiikkaa rikotaan lujasti, jos 50-asteisessa uunissa saat lihaköntän 60-asteiseksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Termodynamiikkaa rikotaan lujasti, jos 50-asteisessa uunissa saat lihaköntän 60-asteiseksi!

        "Viimeistään". Skippasit tuon sanan viimeistään. Mureus ja sisäosien kypsyys haetaan pitkällä matalalla lämmöllä. Riippuu paistin tai pihvin tai leikkeleen koosta. Esimerkiksi eka tunti tai eka puolituntia 150 astetta ja loput 50-75 astetta. Kiertoilmauuni on nopeampi vaikka lämpötila on sama. Se kuivattaa ja polttaa tehokkaasti ja vaatii opettelua erilaisiin paistoaikoihin.


    • Anonyymi

      Pitkässä kypsennyksessä kakkosnelosia haudutettaessa padan ja kannen väliin laitetaan tiivisteeksi leivinpaperia, jolloin mikään ei haihdu ja rakas saa syödä hauduttamansa kakkosneloset maukkaina.

      Juntillahan on jopa leivinuuni mökissään, joka parempi kuin kiertoilmauunit.

      • Anonyymi

        Ei auta foliot, jos 150 asteessa meinaat paistaa. Neste haihtuu silti. Ainoa mitä voit pitää yön yli kymmenen tuntia uunissa 120 asteessa on kymmenen kilon joulukinkku. Siitä tuskin oli nyt puhe. On kuules kokemusta lampaasta, härästä, naudasta, jotka kaikki meni ylikypsiksi ja neste oli haihtunut jo sadassa asteessa / 8 tuntia, vaikka kyseessä oli viiden kilon paistit.
        Ne oli syömäkelvottomia, kuten myös Pasasen "ulkofile" josta ei saanut selvää onko se asfalttia vaiko jonkin eläimen jätös. Rasva ja neste eivät saa haihtua eikä palaa pois. Oli sitten valmistusmenetelmä mikä tahansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei auta foliot, jos 150 asteessa meinaat paistaa. Neste haihtuu silti. Ainoa mitä voit pitää yön yli kymmenen tuntia uunissa 120 asteessa on kymmenen kilon joulukinkku. Siitä tuskin oli nyt puhe. On kuules kokemusta lampaasta, härästä, naudasta, jotka kaikki meni ylikypsiksi ja neste oli haihtunut jo sadassa asteessa / 8 tuntia, vaikka kyseessä oli viiden kilon paistit.
        Ne oli syömäkelvottomia, kuten myös Pasasen "ulkofile" josta ei saanut selvää onko se asfalttia vaiko jonkin eläimen jätös. Rasva ja neste eivät saa haihtua eikä palaa pois. Oli sitten valmistusmenetelmä mikä tahansa.

        Huvittavia nämä kyrvånsyylån ruokajutut, täyttä puutaheinää. Laitoksen kuukausimaksuun kuuluu myös ruokailu joten siitä ei kyrvånsyylån tarvi huolehtia. Nyhtöpossua kun viimeksi tein niin 7 tuntia 80 asteessa, tiukkaan folioon kääritty paketti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huvittavia nämä kyrvånsyylån ruokajutut, täyttä puutaheinää. Laitoksen kuukausimaksuun kuuluu myös ruokailu joten siitä ei kyrvånsyylån tarvi huolehtia. Nyhtöpossua kun viimeksi tein niin 7 tuntia 80 asteessa, tiukkaan folioon kääritty paketti.

        Oikeiden kokkien neuvojen, ohjeiden, asiallisten vinkkien ja reseptien vastustaminen on Senssu Pasaselle tärkeintä ruoanlaitossa, jota hän ei edes oikeasti tee, muuta kuin teoriassa päänsä sisällä. Yleisessä tiedossa olevat yksinkertaisimmatkin asiat ovat hänelle vieraita. Siksi hän ottaa itselleen vapauden puhua 12 tuntia keitettävistä aamupuuroista 40 litran kattilassa. Narsismi estää häntä kumartelemasta kokeille ja reseptivihkoille, koska herra sipulipihvi kokee olevansa heidän ja kaiken yläpuolella, heittelemällä makkarasoppaan ihan mitä sattuu olemaan ja omissa ajatuksissaan se keitto on jumalainen mestariteos.

        Häntä myös valtaisasti naurattaa ettei ihmiset löydä itse niitä parhaita ravintoloita, vaan lukevat "triptrapeista" minne kannattaa mennä. Hänen ainutlaatuinen taktiikkansa kun on piirtää sadan metrin säden majapaikan ympärille, katsoa missä siellä on eniten ihmisiä ja sitten hän menee sinne todeten että tämän on pakko olla Thaimaan paras ravintola ja ehkä koko maailman paras ja hän voi vakuuttaa sen, koska on käynyt siellä jo kymmenen vuotta.

        Jos Sipulipihvi Pasanen haluaa laittaa naudanpihvit yön yli 150 asteeseen uuniin niin silloin hän laittaa ne sinne ja niistä tulee uskomattoman makuiset maailman parhaat pihvit, jollaisia pattajan rakkaat eivät ole koskaan saaneet. Mukana härän häntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeiden kokkien neuvojen, ohjeiden, asiallisten vinkkien ja reseptien vastustaminen on Senssu Pasaselle tärkeintä ruoanlaitossa, jota hän ei edes oikeasti tee, muuta kuin teoriassa päänsä sisällä. Yleisessä tiedossa olevat yksinkertaisimmatkin asiat ovat hänelle vieraita. Siksi hän ottaa itselleen vapauden puhua 12 tuntia keitettävistä aamupuuroista 40 litran kattilassa. Narsismi estää häntä kumartelemasta kokeille ja reseptivihkoille, koska herra sipulipihvi kokee olevansa heidän ja kaiken yläpuolella, heittelemällä makkarasoppaan ihan mitä sattuu olemaan ja omissa ajatuksissaan se keitto on jumalainen mestariteos.

        Häntä myös valtaisasti naurattaa ettei ihmiset löydä itse niitä parhaita ravintoloita, vaan lukevat "triptrapeista" minne kannattaa mennä. Hänen ainutlaatuinen taktiikkansa kun on piirtää sadan metrin säden majapaikan ympärille, katsoa missä siellä on eniten ihmisiä ja sitten hän menee sinne todeten että tämän on pakko olla Thaimaan paras ravintola ja ehkä koko maailman paras ja hän voi vakuuttaa sen, koska on käynyt siellä jo kymmenen vuotta.

        Jos Sipulipihvi Pasanen haluaa laittaa naudanpihvit yön yli 150 asteeseen uuniin niin silloin hän laittaa ne sinne ja niistä tulee uskomattoman makuiset maailman parhaat pihvit, jollaisia pattajan rakkaat eivät ole koskaan saaneet. Mukana härän häntä.

        Niin se härän häntä on siksi kuulema parasta lihaa, koska se heiluu härän elinaikana. Näin totesi Masterchef Sipulipihvi. Kannattaa muistaa että se häntä sijaitsee härän persreiän päällä ja se myös paskoo sitä pitkin.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä

      Kun niissä ei enää käy satuolentoihin uskovat hihhuIit eivätkä persut. Asiakaskunta on huomattavasti siistiytynyt muutam
      Maailman menoa
      247
      14099
    2. Riikka runnoo! Uutta velkaa tänä vuonna 17 mrd. euroa

      Tirsk. Nyt kyllä hihityttää kuin pientä eläintä. Riikka takoo maailmanennätyksiä tasaiseen tahtiin. " [Riikka] joutuu
      Maailman menoa
      60
      7187
    3. Jens Ihlen (ex Kukka) poika todistaa oikeudessa

      10:49 "Välit ovat olemattomat" Minkälainen isäsi ja sinun välinen suhde on tällä hetkellä? "Minulla ei ole minkäännäkö
      Maailman menoa
      199
      6872
    4. Kela maksoi etuuksia 17,3 mrd. eur, yritykset sai 10,6 mrd.

      Tuohon päälle vietiin vielä palkansaajilta työeläkeloisille 27,5 miljardia euroa. Etenkin Suomen Sosialistiset Yrittäjä
      Maailman menoa
      26
      4776
    5. K-kaupassa on mukava käydä, kun ei tarvitse katsella köyhiä

      vasemmistolaisia, joista monet myös varastavat. Mielellään maksaa vähän enemmän tuotteista K-kaupassa, jotka ovat paljon
      Maailman menoa
      102
      4756
    6. Näin tyhmä vasemmistolainen on: "S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä

      kun siellä ei ole hihhuleita eikä persuja." Vain tyhmä eli heikkoälyinen vasemmistolainen voi tehdä noin lapsellisia ju
      Maailman menoa
      74
      4667
    7. Suomeen ei kuulu ihmiset jotka ei halua kätellä toisia ihmisiä, koska tämä on vääräuskoinen

      Nainen joka ei halunnut kätellä Stubbia on selvästi ääripään muslimi, eli sitä sakkia josta niitä ongelmia koituu. Ulos
      Maailman menoa
      76
      4361
    8. Suomessa on ollut suurtyöttömyyttä ennenkin, ja lääkäriin pääsee nykyäänkin

      Täällähän oli jonkun sekopään(vas.) juttu, että ennen ei ollut työttömyyttä ja lääkäriin pääsi. Siihen alkoi tietysti ko
      Maailman menoa
      75
      4122
    9. Kysymys: Kuinka moneen maahan neuvosto-venäjä on hyökännyt

      viimeisten 90-vuoden aikana? Ja lähinnä on siis kyse neuvosto-venäjän naapurimaista - kuten Suomesta. Lista on huomatta
      Maailman menoa
      101
      3911
    10. Mitä meidän välillä

      Tapahtuu lopulta?
      Ikävä
      93
      3711
    Aihe