Viiden ruokalajin päivällinen Chiang Main tyyliin

Aamiainen. Aamiaista sanotaan tärkeimmäksi ateriaksi. Suosittelen tähän 12 tunnin aamu puuroa ja runsaasti paahto leipää. Yö markkinoilla sitten revit muovi pussin hampailla auki ja ei muuta kuin herkuttelemaan.

Välipalaksi thaimaalaisia kala puikkoja lauantai makkaralla. Tulee aito fiilinki.

Lounaaksi spaketti tai nuudeli keittoa muovi lautaselta. Aimo ei ole välttämätön mukana, pärjään kyllä ilmankin ja en edes tiedä missä hän on. Lähti viime viikon tiistaina ostamaan ässä arpaa. Minulla on jo arpa, ostin sen 1988 ärrältä, ei voittoa.

Päivällisellä rävähtää. Tarjoan kaikille ammatti kokeille ja mulle itelle suosittua makkara keittoa, joka on tehty sisä fileestä yön yli hunajalla sitä ja kostoa aimolle hautoen. Kaikki kehui ja nyökytti päätään thaimaaksi.

Illalla ruiskutan hunajaa härän häntään ja sen alle.
Yksi parhaista padassa kypsytetyistä vaikka yön yli 150 asteessa.
Mausteeksi käy oman mieltymyksen mukaan mitä tahtoo pataruokiin laittaa ja muutkin ainekset mielen mukaan. Ennen pataan muhimaan laittamista joko grillissä tai paistinpannussa pintaan väriä samasta syystä kuin muihinkiin lihoihin.

>S<

9

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuosta sensukan ihan tosissaan kirjoittamasta häränhäntätarinasta käy ilmi ettei hänellä ole minkäänlaista käsitystä ruoanlaitosta.

      150 asteessa yön yli padassa olleesta ei ole mitään jäljellä, vaikka laittaisit sinne pataan kakkosnelosen. Kuten ei ole siitä 12 tunnin puurostakaan.
      Riippuen lihasta minkä sinne yön yli laitat 150 asteeseen, niin toinen vaihtoehto on että siellä on sellainen hiiltynyt kekäle joka murenee hiileksi kun sen ottaa sieltä pois.

      Kun hyvä liha halutaan mureaksi uunissa, uuni säädetään 50-75 asteeseen, lihaan asennetaan paistolämpömittari joka hälyttää viimeistään 60 asteessa. Tämän jälkeen se nostetaan vetäytymään folion alla. Nuo Senssun pataruokareseptit ovat aivan hulvattomia, ne valmistetaan "maun mukaan", eikä pienintäkään ideaa mitä ja minkä maun mukaan? ;)

      • Anonyymi

        Termodynamiikkaa rikotaan lujasti, jos 50-asteisessa uunissa saat lihaköntän 60-asteiseksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Termodynamiikkaa rikotaan lujasti, jos 50-asteisessa uunissa saat lihaköntän 60-asteiseksi!

        "Viimeistään". Skippasit tuon sanan viimeistään. Mureus ja sisäosien kypsyys haetaan pitkällä matalalla lämmöllä. Riippuu paistin tai pihvin tai leikkeleen koosta. Esimerkiksi eka tunti tai eka puolituntia 150 astetta ja loput 50-75 astetta. Kiertoilmauuni on nopeampi vaikka lämpötila on sama. Se kuivattaa ja polttaa tehokkaasti ja vaatii opettelua erilaisiin paistoaikoihin.


    • Anonyymi

      Pitkässä kypsennyksessä kakkosnelosia haudutettaessa padan ja kannen väliin laitetaan tiivisteeksi leivinpaperia, jolloin mikään ei haihdu ja rakas saa syödä hauduttamansa kakkosneloset maukkaina.

      Juntillahan on jopa leivinuuni mökissään, joka parempi kuin kiertoilmauunit.

      • Anonyymi

        Ei auta foliot, jos 150 asteessa meinaat paistaa. Neste haihtuu silti. Ainoa mitä voit pitää yön yli kymmenen tuntia uunissa 120 asteessa on kymmenen kilon joulukinkku. Siitä tuskin oli nyt puhe. On kuules kokemusta lampaasta, härästä, naudasta, jotka kaikki meni ylikypsiksi ja neste oli haihtunut jo sadassa asteessa / 8 tuntia, vaikka kyseessä oli viiden kilon paistit.
        Ne oli syömäkelvottomia, kuten myös Pasasen "ulkofile" josta ei saanut selvää onko se asfalttia vaiko jonkin eläimen jätös. Rasva ja neste eivät saa haihtua eikä palaa pois. Oli sitten valmistusmenetelmä mikä tahansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei auta foliot, jos 150 asteessa meinaat paistaa. Neste haihtuu silti. Ainoa mitä voit pitää yön yli kymmenen tuntia uunissa 120 asteessa on kymmenen kilon joulukinkku. Siitä tuskin oli nyt puhe. On kuules kokemusta lampaasta, härästä, naudasta, jotka kaikki meni ylikypsiksi ja neste oli haihtunut jo sadassa asteessa / 8 tuntia, vaikka kyseessä oli viiden kilon paistit.
        Ne oli syömäkelvottomia, kuten myös Pasasen "ulkofile" josta ei saanut selvää onko se asfalttia vaiko jonkin eläimen jätös. Rasva ja neste eivät saa haihtua eikä palaa pois. Oli sitten valmistusmenetelmä mikä tahansa.

        Huvittavia nämä kyrvånsyylån ruokajutut, täyttä puutaheinää. Laitoksen kuukausimaksuun kuuluu myös ruokailu joten siitä ei kyrvånsyylån tarvi huolehtia. Nyhtöpossua kun viimeksi tein niin 7 tuntia 80 asteessa, tiukkaan folioon kääritty paketti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huvittavia nämä kyrvånsyylån ruokajutut, täyttä puutaheinää. Laitoksen kuukausimaksuun kuuluu myös ruokailu joten siitä ei kyrvånsyylån tarvi huolehtia. Nyhtöpossua kun viimeksi tein niin 7 tuntia 80 asteessa, tiukkaan folioon kääritty paketti.

        Oikeiden kokkien neuvojen, ohjeiden, asiallisten vinkkien ja reseptien vastustaminen on Senssu Pasaselle tärkeintä ruoanlaitossa, jota hän ei edes oikeasti tee, muuta kuin teoriassa päänsä sisällä. Yleisessä tiedossa olevat yksinkertaisimmatkin asiat ovat hänelle vieraita. Siksi hän ottaa itselleen vapauden puhua 12 tuntia keitettävistä aamupuuroista 40 litran kattilassa. Narsismi estää häntä kumartelemasta kokeille ja reseptivihkoille, koska herra sipulipihvi kokee olevansa heidän ja kaiken yläpuolella, heittelemällä makkarasoppaan ihan mitä sattuu olemaan ja omissa ajatuksissaan se keitto on jumalainen mestariteos.

        Häntä myös valtaisasti naurattaa ettei ihmiset löydä itse niitä parhaita ravintoloita, vaan lukevat "triptrapeista" minne kannattaa mennä. Hänen ainutlaatuinen taktiikkansa kun on piirtää sadan metrin säden majapaikan ympärille, katsoa missä siellä on eniten ihmisiä ja sitten hän menee sinne todeten että tämän on pakko olla Thaimaan paras ravintola ja ehkä koko maailman paras ja hän voi vakuuttaa sen, koska on käynyt siellä jo kymmenen vuotta.

        Jos Sipulipihvi Pasanen haluaa laittaa naudanpihvit yön yli 150 asteeseen uuniin niin silloin hän laittaa ne sinne ja niistä tulee uskomattoman makuiset maailman parhaat pihvit, jollaisia pattajan rakkaat eivät ole koskaan saaneet. Mukana härän häntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeiden kokkien neuvojen, ohjeiden, asiallisten vinkkien ja reseptien vastustaminen on Senssu Pasaselle tärkeintä ruoanlaitossa, jota hän ei edes oikeasti tee, muuta kuin teoriassa päänsä sisällä. Yleisessä tiedossa olevat yksinkertaisimmatkin asiat ovat hänelle vieraita. Siksi hän ottaa itselleen vapauden puhua 12 tuntia keitettävistä aamupuuroista 40 litran kattilassa. Narsismi estää häntä kumartelemasta kokeille ja reseptivihkoille, koska herra sipulipihvi kokee olevansa heidän ja kaiken yläpuolella, heittelemällä makkarasoppaan ihan mitä sattuu olemaan ja omissa ajatuksissaan se keitto on jumalainen mestariteos.

        Häntä myös valtaisasti naurattaa ettei ihmiset löydä itse niitä parhaita ravintoloita, vaan lukevat "triptrapeista" minne kannattaa mennä. Hänen ainutlaatuinen taktiikkansa kun on piirtää sadan metrin säden majapaikan ympärille, katsoa missä siellä on eniten ihmisiä ja sitten hän menee sinne todeten että tämän on pakko olla Thaimaan paras ravintola ja ehkä koko maailman paras ja hän voi vakuuttaa sen, koska on käynyt siellä jo kymmenen vuotta.

        Jos Sipulipihvi Pasanen haluaa laittaa naudanpihvit yön yli 150 asteeseen uuniin niin silloin hän laittaa ne sinne ja niistä tulee uskomattoman makuiset maailman parhaat pihvit, jollaisia pattajan rakkaat eivät ole koskaan saaneet. Mukana härän häntä.

        Niin se härän häntä on siksi kuulema parasta lihaa, koska se heiluu härän elinaikana. Näin totesi Masterchef Sipulipihvi. Kannattaa muistaa että se häntä sijaitsee härän persreiän päällä ja se myös paskoo sitä pitkin.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persut = far-right Finns Party?

      Eikös tuo tarkoita, että persut ovat äärioikeistoa? "In 2023, Petteri Orpo, of the National Coalition Party, unseated M
      Maailman menoa
      82
      7433
    2. Demarilesbo synnytti lapsen

      Lapsen biologisella isällä ei ole mitään oikeuksia lapseensa. On pelkkä "luovuttaja". https://www.hs.fi/politiikka/art
      Maailman menoa
      204
      4700
    3. Opettaja teki pornoa sivubisneksenä

      Jännittävää nähdä, koetaanko tämä ihan normaaliksi ja toivottavaksi kombinaatioksi kasvatusalalla. Voi mennä hyvin kiinn
      Maailman menoa
      73
      4638
    4. Ei me olla sielunkumppaneita

      jos sellaisia edes on. En tiedä miksi niin kovasti pidin sinusta, varmaan olisi paljonkin hyviä syitä, mutta ehkä olit v
      Ikävä
      58
      4140
    5. HS - SDP valmistatuu MILJARDILEIKKAUKSIIN seuraavalla vaalikaudella!

      "Sdp:n uusi talous­ääni lupaa miljardien edestä leikkauksia HS-haastattelu|Kansanedustaja Joona Räsänen on Sdp:n puheen
      Maailman menoa
      71
      4127
    6. Persu ei ole koskaan päässyt Valkoiseen Taloon

      Eikä pääse. Jopa demareita siellä on käynyt, vaikka jenkkien vasemmistolaisin suuri puolue vastaa lähinnä Suomen kokoomu
      Maailman menoa
      33
      3629
    7. Porno-ope?

      Kaikenlaisia sitä nykyään Suomessakin on. Tai onhan niitä voinut olla aiemminkin, mutta ehkä paperilehtin aikakaudella e
      Maailman menoa
      61
      3045
    8. Sovitteko ulkonäöllisesti

      Oletteko kaivattunne kanssa sopivan näköinen pari? Semmoinen, suurinpiirtein yhtä hyvän näköisiä? Samanlainen olemus, ty
      Ikävä
      65
      2752
    9. Opettaja OnlyFansissa - Onko ihan OK?

      Onko mielestäsi ihan OK, että peruskoulun luokanopettaja on virka-aikansa ulkopuolella aktiivinen aikuisviihteen tuottaj
      Pori
      40
      1950
    10. Kaiken järjen ja logiikan voimalla

      Voin todeta nainen, että halusit vain sitä.
      Ikävä
      47
      1695
    Aihe