Kiusaamisen vaikutukset aivoihin

Anonyymi-ap

https://yle.fi/a/74-20082147

Varmasti vaikuttaa tuhoisasti aivoihin, ja persoonallisuuteen, jos on kiusattu eikä ole mitään positiivisia kokemuksia vastapainoksi.
Ihminen murtuu, alkaa olla kuin ei olisikaan, on sulkeutunut ja masentunut, alkaa vain ajelehtia päivä kerrallaan koettaen jotenkin selviytyä eikä ole mitään tulevaisuuden visioita, ei oikein enää edes tunne itseään, vahvuuksiaan, ja näin sosiaalisen syrjäytymisen lisäksi syrjäytyy myös opiskeluista, ja työelämästä. Koulu varsinkaan ei suju hyvin jos on kiusattu, se on silloin pelkkä vastenmielinen pakkolaitos jonne on pakko mennä rääkättäväksi päivä toisensa jälkeen. Se ei voi olla jättämättä jälkeään persoonallisuuteen. Heikon koulumenestyksen vuoksi menestystä on vaikea saavuttaa myöhemminkään elämässä, tuhoutuneella persoonallisuudella jo olemuskin on semmoinen välttelevä, "anteeksi kun olen olemassa" -asenne, on kuin ei olisikaan, kasvojen ilme alakuloinen, joten vaikea päästä mihinkään töihinkään kun työelämässä pitäisi olla reipas ja ällöpositiivinen extrovertti, joten elämä sujuu paljolti köyhänä ja työttömänä yksineläen.
Naisetkin hyljeksivät ja suorastaan vihaavat, sivaltavat sanallisesti tehden vain yhä lisää tuhoa jo maahan muutenkin poljetun persoonallisuudelle.
Omissa oloissa oleskelu voikin olla onnellisin olotila, koska muista ihmisistä ei ole kuin harmia ja omissa oloissa voi harrastella omia juttuja, sen verran mitä nyt rahattomana pystyy.
Koulukiusaaminen syrjäyttää ihmisen ensin sosiaalisesti ja sitten yhteiskunnallisesti, mikä varmaankin maksaa jotain, mutta tienatkoot kiusaajat sitten siellä työelämässä verotuloja valtiolle niin paljon että kiusaamansa ihmisrauniotkin voivat tulla toimeen.

3

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos on aina vain alakynnessä ylivoiman edessä, aina puolustuskannalla, ahdistunut ja stressaantunut, eikä koskaan ole voittajafiilistä, se on tuhoisaa persoonallisuudelle.

      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        😋 ­N­­­y­­­m­­f­­­o­­m­a­a­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Mun ystävä sairastui skitsofreniaan mun käsityksen mukaan pitkälti kiusaamisen seurauksena. Hän sai peruskoulun ajan turpiin jokaisena koulupäivänä. Moni lapsi ei kerro kotona kiusaamisesta, mutta hänellä olisi ollut ehkä vähemmän tukea kotoa, vaikka olisikin kertonut, koska toinen vanhempi oli päihdeongelmainen ja toinen aina töissä. Kiusaaminen loppui kuulemma toisella asteella, mutta alkoi sitten korkeakoulussa ja työelämässä uudelleen.

      Aika suuri osa läheisistä aikuisiällä löytämistäni läheisistä ystävistäni ja melkein kaikki seurustelukumppanini ovat olleet lapsena koulukiusattuja. Itse en ollut erityisemmin kiusattu lapsena, ihme kyllä, omasta mielestäni jälkeenpäin ajateltuna olisin ollut aika otollinen uhri. Tai sitten en vaan tajunnu, että mua kiusataan, autisti kun olen. Aika monelta miespuoliselta olen kuullut, että kiusaaminen loppui, kun lopulta hermostuivat ja vetelivät pääkiusaajaa kunnolla pataan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10446
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      2983
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2117
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1616
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1378
    Aihe