Orpon äärioikeistohallitus saa tylyn vastaanoton kansalaisilta tuoreessa puoluebarometrissa!

Anonyymi-ap

"Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus saa tyrmäävän arvion kansalaisilta tuoreessa puoluebarometrissä.

Suomalaisista peräti 61 prosenttia arvioi hallituksen onnistuneen tehtävissään heikosti. Huonosti hallitus on toiminut 38:n ja melko huonosti 23 prosentin mielestä.

Luvut ovat samansuuntaisia kuin viime syksynä tehdyssä kyselyssä. Hallitukselle huonon arvosanan antavien osuus on kuitenkin kasvanut 31:stä prosentista 38 prosenttiin.

Joka kolmas eli 34 prosenttia katsoo toiminnan olleen vähintään melko hyvää. 11 prosenttia pitää hallituksen toimintaa hyvänä, 23 prosenttia antaa melko hyvän arvosanan.

Vasemmistoliittolaisista 96 prosenttia antoi hallitukselle vähintään melko huonon arvosanan. Sosialidemokraateista 93 ja vihreistä 91 prosenttia oli samaa mieltä.
Keskustalaisista 73 prosenttia pitää hallituksen työn jälkeä heikkona. Melkein joka neljäs keskustan kannattaja ajattelee hallituksesta päinvastaisesti.

Tyytymättömyyttä hallitukseen on myös pienissä hallituspuolueissa. 56 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kristillisdemokraateista katsoo hallituksen onnistuneen työssään, RKP:n kannattajista ainoastaan 13 prosenttia.

Puolueista RKP:hen suhtaudutaan tällä hetkellä 7 prosenttia negatiivisemmin kuin viime syksynä. Myös pääoppositiopuolue SDP:n kuva on heikentynyt saman verran.

Puolueita kuitenkin erottaa se, että siinä missä SDP:n edellinen tulos oli yksi sen parhaista, RKP:n tuore tulos on koko 2020-luvun heikoin.

Käytännössä joka toinen eli 49 prosenttia uskoo hallituksen pysyvän pystyssä koko vaalikauden ajan. 37 prosentin mielestä hallitus kaatuu, 15 prosentilla ei ole asiasta mielipidettä. Hallituksen ajatellaan olevan aavistuksen vakaammalla pohjalla kuin viime lokakuussa, jolloin hallituksen kestävyyteen ja kaatumiseen uskovia oli yhtä paljon eli 43 prosenttia.

Kokoomuslaisista 84 prosenttia uskoo hallituksen kestävän koko toimikautensa. Perussuomalaisista 72 prosentilla on sama käsitys.

Joka kymmenes kokoomuslainen (10 %) ja joka viides perussuomalainen uskoo hallituksen matkan katkeavan kesken.

Tutkimusyhtiö Verian on toteuttanut puoluebarometrin 18. – 25.3.2024 Forum-vastaajapaneelissa. Haastateltu joukko edustaa 18 vuotta täyttänyttä väestöä ahvenanmaalaiset poislukien.

Haastatteluja tehtiin 1372. Tulosten virhemarginaali on 2,6 prosenttiyksikköä suuntaansa."

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/puoluebarometri-suomalaisilta-tyrmaava-arvio-orpon-hallitukselle/

Ihmekös Orpo toistaa "tämä on pakko tehdä"-teemaansa ja hallituksella on tulipalokiire etenkin työrauhalain muutoksen kohdalla? RKP:n tilanne alkaa olemaan puolueen itsensä kannalta täysin sietämätön, kun yhteistyö Perussuomalaisten kanssa saa puolueen ottamaan yhä lujempaa pataansa omilta kannattajiltaan. Hallituksen kamelinselän katkeamispiste on lähestymässä? Orpon todistelut hallituksensa sisäisen liiman pitävyydestä ovat loistaneet viimeaikoina aikalailla poissaoloillaan. Ainoa mitä Orpo toistelee on perusteeton väitteensä siitä, että hallituksessaan ei istuisi äärioikeistolaista puoluetta. Politiikan tutkija Johanna Vuorelma esitti somessa kysymyksen Orpon sepitellessä samaa tarinaansa EU-parlamentille, että "missä ovat näytöt". Eikä niitä näyttöjä ole vielä tähän päivään mennessä nähty eikä kuultu.

14

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Orpon kiellot äärioikeistosta viittaa siihen, että myös kokoomuksessa itsessään on jo näitä äärioikeiston kannattajia kansanedustajina.
      Kuten onkin mutta jätetään nyt nimet vielä piiloon.

      Onko tulevaisuus kokoomukselle Toivoa täynnä, epäillä sopii?

    • Anonyymi

      Eläkkeiden leikkaus vielä romahduttaa nykyisen hallituksen kannatuksen. Ei kukaan eläkeläinen voi tukea eläkkeitä leikkaavia puolueita.

      • Anonyymi

        Kukaan veronmaksaja ei voi tukea veroja korottavaa puoluetta!
        Kukaan autoilija ei voi tukea autoilun kustannuksia korottavaa puoluetta!
        Kukaan vuokralainen ei voi tukea vuokra-asumisen kustannuksia korottavaa puoluetta!
        Kukaan asunnon omistaja ei voi tukea omistusasumisen kustannuksia korottavaa puoluetta!
        Kukaan ihminen ei voi tukea elinkustannuksia korottavaa puoluetta!

        Mitä puoluetta mä voin äänestää?


    • Anonyymi

      On kyllä melkoista säästösuunnittelua kun aiotaan käydä eläkeläistenkin kimppuun. Parina viime vuonna eläkkeet nousivat muutaman kympin ja heti ollaan leikkaamassa.
      Hävettävää hommaa hallitukselta. Ottaisivat isotuloisilta, siellähän on mistä ottaa.

      • Anonyymi

        Nalle on toista mieltä ja toi tämän esiin osallistuttuaan kokoomuslaisen kansanedustaja Susanne Päivärinnan järjestämään seminaariin.

        "Wahlroosin arvion mukaan Suomen talous- ja yhteiskuntajärjestelmä romahtavat, ellei veropolitiikkaa muuteta omistamista ja investointeja suosivaan suuntaan.

        Näin on Wahlroosin mielestä pakko tehdä, vaikka se ei tuntuisi kaikista oikeudenmukaiselta ja johtaisi varakkaan väestönosan vaurauden suhteelliseen kasvuun."

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ad79a8c1-277b-4282-9e11-c349850ffaff

        Rikkaat ovat tekemässä pesäeroa rahvaaseen?


    • Anonyymi

      Mutta kun ne nuoret ja on pakko tehdä ja eläkeläistenkin pitää osallistua bla bla bla ...
      täyttää sontaa ja sepitetttä purran touhut

      • Anonyymi

        Täysin huolettomasti Orpo ja Purra kippaavat 56 miljardia uutta velkaa nuorten niskaan, koska EK:n kokoomuslainen sininen sosialismi vaatii lisää velkarahaa. Ja leikatahan pitää, koska rikkaat ovat sitä mieltä, että nyt on aika laittaa enemmän omaan taskuun verojen sijaan ja se pitää ottaa kansalaisilta pois esim. ajamalla yhteiskunnallisia palveluja alas.

        "EK muutti mielensä valtion­tukien suhteen: haluaa jopa 500 miljardin euron rahaston investointien houkutteluun"

        https://www.hs.fi/talous/art-2000010215591.html


    • Anonyymi

      Ei näin surkeesti mennyt edes sipilällä ja sekin oli jo huono.

    • Anonyymi

      Yhdeksän kymmenestä suomalaisista EI HALUA, että poliitikot valehtelevat, vastakkainasettelevat ja ajavat ideologista hönttöä.

      Valtaosa suomalaisista HALUAA, että poliitikot ajavat asioita ja keskittyvät arkirealismiin.

      Se tarkoittaa, että tilaus on seuraaville puolueille: Kokoomus, kristillisdemokraatit, ei-sosialistinen työväenpuolue perussuomalaiset, keskusta ja liike nyt.

      Seuraavien puolueiden kannatus laskee: SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät.

      • Anonyymi

        Johan oli pölhöpopulistinen töräytys :)))

        Eikös tämä mainitsemasi ei-sosialistinen"työväenpuolue" Perussuomalaiset vetänyt ennätykselliset takinkäännöt valehtelun taktiikalla? Ja juuri sorruit itse valehtelemaan, koska SDP:n ja Vasemmistoliiton kannatukset ovat kasvussa, josta tuorein gallup antoi tietoa. Pelkästään SDP:n ja Vasemmistoliiton yhteiskannatus on jo 31,2 %. Tosin se ei takaa sitä, että Vasemmistoliitto istuisi seuraavassa hallituksessa, koska SDP on oikeistodemarien johtama, ei ns. vasemmanlaidan marinilaiset.

        Seuraavassa hallituksessa ei siis todennäköisimmin tulla näkemään ainakaan Perussuomalaisia, mutta SDP ja Keskusta ovat aika todennäköisiä seuraavan kauden hallituspuolueita. Loput menevät nopan heittelyllä. SDP on kyennyt hyvään yhteistyöhön Kokoomuksen kanssa silloin, kun Kokoomus on ollut liberaalisiipensä johtama, vaan puolue on nyt konservatiivien vetämä, niin edellytykset sinipunalle ovat todella heikot.

        Mitä pidemmälle tämä istuva hallitus toikkaroi, sen suuremmaksi SDP:n ja Keskustan kannatukset ehtivät vielä lihota. SDP imuroinee Kokoomuksen liberaalisiiven naiskannattajia sekä mahdollisesti paluumuuttajia Perussuomalaista itselleen, kun taas Keskustan kasvua on odotettavissa ainakin Perussuomalaista, mutta mahdollisesti myös maltillisia kokoomuslaisia saattaa siirtyä konservatiivisiipeen kypsähtäneinä. Ja mitä enemmän SDP ja Keskusta nostavat kannatustaan, sen vähemmän ne tulevat tarvitsemaan hallituskumppanipuolueita muodostaakseen enemmistöhallituksen.

        Tällä hetkellä niiden yhteiskannatus on 33,7 % eikä kummankaan tarvitse nostaa kannatustaan kovinkaan monella prosenttiyksiköllä, niin yhteiskannatus pompsahtaa jo yli 40 %:n. Eikä se todellakaan ole mahdotonta eikä oikeastaan mikään ole mahdotonta, koska istuva hallitus antaa omalla politiikallaan niin hyviä syöttöjä nykyisen opposition lapaan, että vain täydellinen tyriminen oppositiokaksikolta voi pilata niiden omat mahdollisuudet.

        Eli olit ensimmäisessä lauseessasi siinä mielessä oikeassa, ettei enemmistö kansasta halua valehtelevia ja vastakkainasettelevia persufasisteja enää hallitukseen jatkossa.


    • Anonyymi

      Kusipäiden kokoelma

    • Anonyymi

      Se tässä on karmeinta ettei mittavat ryöstöleikkaukset kohenna taloutta yhtään, eikä senkään vertaa.
      Valtion velkamylly jauhaa lisää velkaa laakerit ylikuumina ja Orpo-Purra lisäävät silti kierroksia.

      Parempi väki paisuu, kuin pullataikina ja päivittelee mihin osakkeisiin sijoittaisi kun Helsingin pörssi ei tuota riittävästi.

      Historian heikompia hallituksia tämä nykyinen ja mikä pahinta, kaikista hulluin!

      • Anonyymi

        Kannaksellakin tehtiin sodassa sellainen hulluntölmäys jossa kaatui paljon suomalaisia sotilaita.
        Nytkin oikeistolaiset hulluuttaan töpeksii hallituksessa ja ihmisten elämä kurjistuu, niillä jotka sattuvat jäämään henkiin.

        Kyllä rauhanaikaan pitää pystyä hoitaan politiikkaa niin, ettei ihmisiä kuole kasapäin sen takia.
        Kun hallitus osaamattomuutta käyttäen leikkaa niiltä joilta ei ole mitään leikattavaa.

        Se on vakavaa osaamattomuutta kun ei hallitus tee vaikuttavuusarvioita, tai oikeastaan ei lotkauta korviaan tiedolle, joka on koiteltua totuutta.
        Eli hallitus vääristelee totuutta, eikä sitä totuutta riitä edes aamupäivän ajaksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannaksellakin tehtiin sodassa sellainen hulluntölmäys jossa kaatui paljon suomalaisia sotilaita.
        Nytkin oikeistolaiset hulluuttaan töpeksii hallituksessa ja ihmisten elämä kurjistuu, niillä jotka sattuvat jäämään henkiin.

        Kyllä rauhanaikaan pitää pystyä hoitaan politiikkaa niin, ettei ihmisiä kuole kasapäin sen takia.
        Kun hallitus osaamattomuutta käyttäen leikkaa niiltä joilta ei ole mitään leikattavaa.

        Se on vakavaa osaamattomuutta kun ei hallitus tee vaikuttavuusarvioita, tai oikeastaan ei lotkauta korviaan tiedolle, joka on koiteltua totuutta.
        Eli hallitus vääristelee totuutta, eikä sitä totuutta riitä edes aamupäivän ajaksi!

        Saapa nähdä, jos tämä koalitio istuu täydet neljä vuotta, niin tuleeko lyöneeksi Ahon hallituksen pitämän ennätyksen koskien suomalaisten itsemurhia.....

        https://www.stat.fi/til/ksyyt/2010/ksyyt_2010_2011-12-16_kat_006_fi_001.gif


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6450
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2190
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      72
      1870
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe