Luottamus SAK:hon ja SDP:hen romahti haitallisten lakkojen takia

Anonyymi-ap

SAK tarinoi putinin tavoin, kuinka heidän avullaan saadaan kuu taivaalta. Kiristetään hallitusta perumaan työelämäuudistukset menemällä lakkoon. Jos ei osallistuta kolmikantaan, vaan järjestetään ulosmarsseja ja lopulta haitataan valittuja yrityksiä, niin kyllä joukkovoima tehoaa. Ei tehoa.

AKT:n Kokko ehti jo tunnustamaan, että talven ja neljän viikon lakoilla ei saavutettu mitään. Hallitus toteuttaa ohjelmansa SAK:n kiristyksestä huolimatta. Samalla Kokko tunnusti, että vuosi sitten AKT:n parin viikon lakko, jolla yritettiin kalastaa työnantajilta suuremmat korotukset kuin muilla, ei tuottanut tulosta. Työnantaja ei taipunut kiristyksen edessä. Lakoilla ei saavutettu mitään.

Niin kävi myös Sipilän hallituksen aikana, kun Teollisuusliiton Aalto joutui televisiossa myöntämään, että poliittisilla lakoilla ei saavutettu mitään.

SAK:n lakkoilu työrauhan aikana on romahduttanut yrittäjien luottamuksen SAK:hon sopijapuolena. Se tietää ammattiyhdistysliikkeelle vaikeuksia tulevissa neuvotteluissa. Kenen kanssa tehdään sopimuksia, jos niistä ei välitetä?

Kansa tietää, että poliittisia lakkoja on esiintynyt vain silloin kun sdp on oppositiossa. Nykyinen poliittisten lakkojen epidemia alkoi vuonna 2018, kun ammattiyhdistysliikkeen miehet olivat kaapaneet vallan Urpilaiselta omalle Rinteelleen. Silloin järjestettiin Sipilän hallituksen vastaiset poliittiset lakot. Niitä ei ollut Rinteen ja Marinin hallituksen aikana, mutta TAAS Orpon hallituksen aikana. Siis joka kerta, kun SDP on oppositiossa.

Mielivaltaisen yhteiskunnan vahingoittamisen ehkäisemiseksi hallitus säätää lakkolait, joilla rajoitetaan poliittisten lakkojen ja tukilakkojen vahingontekoa. Se suojaa myös SAK:n palkattuja ja työpaikoilla olevia ay-aktiiveja turhilta hullutuksilta ja mahdollisilta vahingonkorvauskanteilta, koska lakoilla vahingoitetaan tahallaan yrityksiä ja yksityisiä. Vahingonkorvausvelvollisuus ei keplottelemalla häviä. Vahingonkorvausvelvollisuus ei ole poliittinen asia.

SDP on selvästi turhien lakkojen takapiru. Sen takia SDP:n maine ja luottamus puoleeseen yhteiskunnan rakentajana on romahtanut. Siitä tuli musta tahra puolueen punalippuun. Häpeä. Ruusu kuihtuu, jos sitä ei kastele ja ruoki, vaan altistaa sen kuivuudelle ja aavikon tuulelle.

43

443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      SDP:n ja Vasemmistoliiton kannatus on kasvanut. Kokkareiden ja persujen vähentynyt. Mitäs aloittaja tähän?

      • Anonyymi

        Lumet sulaa. Kansa haluaa kannattaa poliitikkoja, jotka eivät nostata vastakkainasettelua, puhu asioiden ohi ja elä ideologisessa kuplassa. Arkirealismi ja asioiden hoitaminen on kansan toiveena. Se tarkoittaa sitä, että SDP:n, Vihreiden ja Vasemmistoliiton kannatus laskee. Urpilaisen saama äänimäärä antaa viitteitä.


    • Anonyymi

      Putinin lapsien, persujen kannatus romahti! Kannattiko persujen ajaa Venäjän pakotteiden poistoa jo 2014? Kansa muistaa!

      • Anonyymi

        Vielä esim 2019 halusivat pakotteet pois. Kansa muistaa ja todisteet löytyy!


    • Anonyymi

      Takahikiälläkö asut?

      Uusin Gallup kertoo Perusjunttien ja Kokkareiden romahduksesta😀.

      Pettäjän tie on tuskainen käy harhaan.

      • Anonyymi

        Lumet sulavat veliseni, lumet sulavat. Niin ay-demareiden ja vassareiden kannatuskin. Ajattele, että vasemmistoliiton presidenttiehdokas meni suorassa televisiopaneelissa sanomaan, että hänestä on ihan ok varastaa kaupasta. Entäs Helsingin apulaispormestari sottaamassa alikulkutunnelin seiniä. Ja poliittiset lakot, joilla tahallaan vahingoitetaan yrityksiä ja yksityisiä? Missä moraali?

        Jos valtion talous olisi kunnossa, niin ei tarvitsisi leikata. Mietippä sitä.

        Persut kantaa suoraselkäisesti vastuuta. Rintamapakolaiset huutelee puskista ja yrittää kivittää sieltä hyvinvoinnin puolustajia.


    • Anonyymi

      Sdp on yhteiskunnan syöpä, ay-eliitti kusettaa työväestöä sahaten samalla omaa oksaa, liittojen johtajat nauttivat täyttä palkkaa rivijäsenten nuollessa näppejänsä, jäsenistön osa kurjistuu kun työpaikat vähenevät, sitä myötä liittokokousvaltuutetut läskit ahneet köyhtyvät myös, eivät vaan ääliöt tajua sitä.

      • Anonyymi

        et oo tosissasi. oot sekaisin


    • Anonyymi

      "Luottamus SAK:hon ja SDP:hen romahti haitallisten lakkojen takia"
      'Mutta nythän ne tekee juuri sitä mikä niiden tehtävänä on. Pitää työtätekevien etuja edes jossain määrin 1960 luvulla saavutetulla tasolla.

      Maan hallitus pitää häikäilemättömästi suuren rahan puolta. Verohelpotuksia sinne ja työntekijöiltä kaikki saavutetut edut pois ja vielä pitäisivät saada nälkäpalkalla töihin.

      • Anonyymi

        Maan hallitus pitää hyvinvoinnin puolta. Yrittää pelastaa sen, mikä on pelastettavissa. Ei tarvitsisi leikata, jos valtion talous olisi kunnossa. Kenelle ne palvelut ovat? Vähäosaisille.


    • Anonyymi

      Nyt vaan potiitikot purran ja orpon johdolla järjestivät poliittisen lakon. Satosiahan se valtiolle maksaa mutta väliäkös sillä kun saavat näyttää voimansa ja valtansa. Välillä joutuvat tosin kyseleen työantajapuolen mielipiteitä.

      Se poliittisista lakoista, joita poliitikot järjestää. Työntekijät järjestävät työtaisteluja. Se näistä nimikkeistä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lumet sulavat veliseni, lumet sulavat. Niin ay-demareiden ja vassareiden kannatuskin. Ajattele, että vasemmistoliiton presidenttiehdokas meni suorassa televisiopaneelissa sanomaan, että hänestä on ihan ok varastaa kaupasta. Entäs Helsingin apulaispormestari sottaamassa alikulkutunnelin seiniä? Ja poliittiset lakot, joilla tahallaan vahingoitetaan yrityksiä ja yksityisiä? Missä moraali?

      Jos valtion talous olisi kunnossa, niin ei tarvitsisi leikata. Mietippä sitä.

      Persut kantavat suoraselkäisesti vastuuta. Rintamapakolaiset huutelee puskista ja yrittää kivittää sieltä hyvinvoinnin puolustajia. Se on totuus. Populistit huutelee putinimaisesti omiaan.

    • Anonyymi

      Lakoista ei ollut mitään haittaa vaan päin vastoin, kovaa työtä tekevät duunarit sai kuukauden palkallisen loman.
      Ja vahvasti näyttää sille että pian lakot alkaa uudelleen ellei se tollohallitus tule järkiinsä.
      Pallo on nyt hallituksella, se voi valita haluaako lakot vai neuvotella asioista.

      • Anonyymi

        BKT:hen tuli 2 miljardin lovi. SSAB investoi Luulajaan, ei Raaheen. Lomautukset ja irtisanomiset. Maakuva sai helveltinmoisen takaiskun. SDP:n punalippu sai mustan tahran, joka ei lähde pois pesämälläkään. SAK:n arvostus sopijakumppanina valui maanrakoon.


    • Anonyymi

      Nyt etenkin työelämää koskevat asiat aikoinaan kun oli demokratia neuvoteltiin ja sovittiin laajalla, kaikkia tahoja koskevalla porukalla.

      Nyt eletään diktatuurissa ja EK:n johtama hallitus määrää ja päättää. Jostain syystä ei edes hallituspuolueiden kansanedustajien mielipiteillä ja haluilla ole vaikutusta kuten tiedetään.

      Nyt edetään kuten itänaapurissa vuosikymmeniä edetty. "Puolue" (EK) päättää ja pulinat pois. Lakkoja ja vastaväitteitä ei suvaita.

      Satonen sanoi ettei lakkojen aikana voida neuvotella. Kun oltiin demokratiassa niin silloin juuri neuvoteltiin. Lakot loppui, mutta miten kävi. Orpo ilmoitti että voidaan keskustella muttei neuvotella, ja hallitus vie linjansa loppuun asti.

      Olisi mielenkiintoista kuulla paikallisten hallituspuolueiden kansanedustajien mielipiteet asiasta vaikka Kouvolan Sanomien kautta. Tosin ei taida olla noilla kansaedustajilla olla valtuuksia sanoa rehellisesti omaa mielipidettään.

      Että tällaista nyky Suomessa.

      • Anonyymi

        Ai että "sitoutumaton" Kouvolan Sanomat menisi koripalloilijalta jotain tuosta kyselee?


      • Anonyymi

        Elämme nyt natsi suomessa. Meno on sen mukaista. Työntekijän vainot ovat alkaneet ja myöskin huono osaisia vainotaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elämme nyt natsi suomessa. Meno on sen mukaista. Työntekijän vainot ovat alkaneet ja myöskin huono osaisia vainotaan.

        Nyt olet ytimessä. Työntekijöitä "vainotaan", ja myöskin huono-osaisia "vainotaan". Oletko ajatellut että huono-osainen voi olla tietoisesti työtä vieroksuva, jolle tähän asti työtätekevien on tullut kustantaa sama elintaso kuin työssäkäyvillä. Painotan sanaa "voi", oikeasti työkyvyttömät ovat eri asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olet ytimessä. Työntekijöitä "vainotaan", ja myöskin huono-osaisia "vainotaan". Oletko ajatellut että huono-osainen voi olla tietoisesti työtä vieroksuva, jolle tähän asti työtätekevien on tullut kustantaa sama elintaso kuin työssäkäyvillä. Painotan sanaa "voi", oikeasti työkyvyttömät ovat eri asia.

        Poteilla seisovat lakkovahdit ovat rasisteja, jotka maalittavat ja kehittelevät rangaistuksia töihin menijöille. SDP on lakkoliike ja rasistinen puolue.


    • Anonyymi

      Turhien lakkojen saldo:
      BKT:hen tuli 2 miljardin lovi. SSAB investoi Luulajaan, ei Raaheen. Lomautukset ja irtisanomiset. Kontit makaa satamissa vielä monta viikkoa. Tavarat pilaantuu ja yritykset eivät saa raaka-aineita. Maakuva sai helveltinmoisen takaiskun. SDP:n punalippu sai mustan tahran, joka ei lähde pois pesämälläkään. SAK:n arvostus sopijakumppanina valui maanrakoon.

      • Anonyymi

        Lakoilla ei muutettu hallitusohjelmaa.


      • Anonyymi

        Täällähän tää sama avohoito persu kirjottelee diipadaapaa kuten ympäri Suomi24 ! Harhainen on maailma missä jotkut elävät !


      • Anonyymi

        "SAK:n arvostus sopijakumppanina valui maanrakoon."

        No mitä mieltä olet hallituksesta (EK:sta) sopijakumppanina?


    • Anonyymi

      persupellet taas vetää kiljua ja julistaa suurta tyhmyyttään . Kannatus putoaa persupelleillä ja kakkakokkareilla kuin hevosen munkki hännän alta.

    • Anonyymi

      Persureikien ulinaa, ei sen kummempaa.

    • Anonyymi

      aloittajalla on varmasti kova luotto persulipelleihin ja kakkakokkareisiin

      • Anonyymi

        Jonkin sortin "yrittäjä" jonka surkea yritysidea ei pärjää ilman suuria yritystukia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jonkin sortin "yrittäjä" jonka surkea yritysidea ei pärjää ilman suuria yritystukia.

        Joo, niillä on aikaa näpytellä kännykkää tiskin takana!!!


    • Anonyymi

      ALVin korotus rokottaa suurituloisia. He kuluttavat eniten ja maksavat eniten alvia. Hallitus viisaudessaan ei korota ruoan alvia.

      Hallituspuolueet uskaltavat kantaa vastuuta. Nostan hattua vastuunkantajille. On suuri todennäköisyys, että moni suuttuu tarpeellisista leikkauksista ja äänestää toisin. Mutta se on tyhmää. Toiset ovat valehtelijoita ja pelkureita. Vastuunkantajat tekevät palveluksen isänmaalle ja hyvinvointipalveluille. Heidät pitää palkita.

      Jos valtion talous olisi kunnossa, niin ei tarvitsisi sopeuttaa.

      Budjettivaje on yli 12 miljardia. Korot on 3 miljardia. Lisäsopeutus menee jo korkoihin. Yli 16 vuotta on eletty yli varojen. Kukaan ei ole uskaltanut tehdä tarvittavia leikkauksia. Kokoomus, perussuomalaiset, kristilliset ja rkp uskaltaa.

      • Anonyymi

        Hyvä homma, missä on demarien ulinat nyt? Suomi laitetaan raiteelleen ja se kestää pitkään. Vasemistolaisilla talousopeilla se ei onnistuisi ikinä. Eikä tämä tähän vielä lopu. Velaksi eletään liikaa edelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä homma, missä on demarien ulinat nyt? Suomi laitetaan raiteelleen ja se kestää pitkään. Vasemistolaisilla talousopeilla se ei onnistuisi ikinä. Eikä tämä tähän vielä lopu. Velaksi eletään liikaa edelleen.

        Nykyisen hallituksen talousopeilla näköjään velka ja työttömyys lähti nousuun. Työttömiä saivat jo eka vuonna yli 30 000 lisää kun yrityksiltä meni heti usko tulevaisuuteen, mikä nyt siis tiedetään oikeaksi päätelmäksi. Köyhyys ja kurjuus kasvaa varmasti huolestuttavalle tasolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyisen hallituksen talousopeilla näköjään velka ja työttömyys lähti nousuun. Työttömiä saivat jo eka vuonna yli 30 000 lisää kun yrityksiltä meni heti usko tulevaisuuteen, mikä nyt siis tiedetään oikeaksi päätelmäksi. Köyhyys ja kurjuus kasvaa varmasti huolestuttavalle tasolle.

        Tälle hallitukselle vain taivas on rajana työttömyydessä ja velanotossa! Ja näyttääpä sama pätevän jo verotukseenkin!


    • Anonyymi

      SAK:n uskottavuus sopijaosapuolena ja yhteiskunnan rakentajana on sulanut kuin kevään lumet ja valunut viemäriin.

      • Anonyymi

        Mitäs ajattelet nykyisestä hallituksesta sopijaosapuolena?


    • Anonyymi

      Taaskaan ape ei tajua että fasistihallitus polkee ihmisoikeuksia.

      Siren valehtelee koko ajan vaikka valiokunnan puheenjohtaja!

      Valehtelija ei voi toimia kansa edustajana eikä valiokunnan puheenjohtajana enää.

    • Anonyymi

      Poliittinen lakko on välineellinen työtaistelutoimi, hybridivaikuttamista, jossa työntekijät ovat välineitä. Poliittisella lakolla ei ole mitään tekemistä oikean lakon kanssa. Johan sen nimikin sanoo, poliitiikkaa. Vasemmistopolitiikkaa.

      Poliittinen lakko on ihmisoikeusrikos, koska sillä estetään ihmisten pääsy töihin. Kaikilla on oikeus työntekoon.

      Poliittinen lakko on poliittinen toimi, ei oikea lakko, jolla SDP ja SAK kusettavat työväkeä omien itsekkäiden tavoitteiden toteuttamiseksi. Aika moni on lopettanut pelinappulana olemisen ja siirtänyt ansiosidonnaisturvan ammattiliittojen kassasta YTK:hon. Vuoden alussa siirtoja oli yli 20.000. YTK:n jäsenmäärä oli helmikuussa 533.000. Jo riittää. metoo

      • Anonyymi

        Copy/paste mies vauhdissa. Kirjoittaisit edes omia valheita, etkä kopioisi suoraan muilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Copy/paste mies vauhdissa. Kirjoittaisit edes omia valheita, etkä kopioisi suoraan muilta.

        AY-hommissa olleilta lähtee työpaikka alta. Eivät ole kovin kysyttyja vapailla työmarkkinoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        AY-hommissa olleilta lähtee työpaikka alta. Eivät ole kovin kysyttyja vapailla työmarkkinoilla.

        Minne se lähtee? Kyllähän toki persut kaikkensa tekee jotta työt loppuvat kaikilta suomalaislta. Vauhti on ainakin hyvä, konkkaa tulee. Ikävä on edellisiä hallituksia jotka menestyivät toimissaan.


      • Anonyymi

        Itse palkansaajana en kannata mitään vasemmiston ideoita. Taloudesta ei ymmärretä mitään.


    • Anonyymi

      Sosialismi on kuollut. Urpilainen 4%. Siinä oikea vastaus myös eurovaaleihin ja seuraaviin eduskutavaaleihin.

      SDP:n oppositiopolitiikka järjestämällä poliittisia lakkoja on syvältä. Lakoista ei ollut mitään hyötyä, Työntekijät välineellistettiin sosialismin aatteelle. Töihin menon estäminen oli ihmisoikeusrikos.

      • Anonyymi

        No tuollaista.

        Mitä sitten on hallituksen toimet kun ei edes neuvottele mistään kuten demokratiassa oli Suomessa tapana? Puhutaanko nyt diktatuurista ja ollaanko otettu oppia Stalinista ja Putinista?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      335
      3141
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1436
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      163
      973
    Aihe