Liput tulevaan teatteriesitykseen

voi lunastaa seuraamalla mediaa.

Esityksen pääjuoni on se, että siinä ovat vastakkain poliittinen kokemus ja amatöörimäisyys, jonka synonyymi voisi olla hölmöys.

Kokemusta esittää näytelmässä Kokoomus ja hölmöyttä persut. Katsomassa ei taputeta vaan siellä on paikkoja vain buuasten huutajille.

Esityksen kliimaksi koskee eläkeleikkauksia. Siinä persujen päänäyttelojätär on kiilisilmäisin ilmein huitomassa saksiaan sinen tänne ja huutamassa mielipuolisella raivolla, että eläkkeitä on pakko leikata. Kokoomuksen päänäyttelijä, joka on aiemmissa näytelmissä toistanut pakko-sanaa toistamisesta päästyään muuttaa nyt eläkekeskustelusssa sananvalintojaa. Tämä orpopiru yrittää näytellä niin uskottavasti sormet selän takana ristissä, että hän ja hänen puolueensa vastustaa eläkkeisiin koskemista ja että niihin kajoaminen on puolueelle äärimmäisen vastenmielistä ja on verrattavissa kouluampumiseen. Orpopirulla saattaa tässä kohdin herahtaa kyynelkin silmään, sillä on ollaan näytelmän tunteellisimmassa kohdassa. Paha noita-akka pakottaa leikkaamaan eikä sen kiilusilmille mahda mitään. Se noituu jostain syvältä manalan peränurkista nämä leikkaukset. Kokoomuksen osa on näytellä tässä hyvistä, jotta edes katsomossa olevat omat kannattajat älyisivät taputtaa siinä kohdin. Orpopiru yrittää vierittää kaikki syyt pahalle noita-akalle. Noita-akka on se, joka kuten alussa kerrottiin esittää hölmön osaa. Noita-akka vähät välittää porukkansa suosiosta. Orpopiru välittää. Se on näytelmän pääjuoni kuten sanottua. Niinhän se lastensaduissa yleensäkin on. On selvä pahis, noita-akka tai paha äitipuoli ja sitten viaton prinsessa Ruusunen. Jokainen tietää, ettei orpopiru näytä vähääkään prinsessa Ruususelta. Joten komediankin puolelle menee ja komeasti. Tämän on tarkoitus saada opposiokin nauramaan ja niin kaikilla on oikein hauskaa esityksen jälkeen.

4

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuten hyvä poliisi ja paha poliisi. Ainekset on ihan samat.

      • Näin on, jos tästä halutaan dekkarimainen jännitysnäytelmä. Dekkarit ovat harvoin kuitenkaan kovin komediallisia, mikä ominaisuus näissä on vaikea häivyttää jo kahden päänäyttelijän persoonoiden vuoksi. Sama kuin olisi pannut Vesku Loiri ja Spede Pasasen näyttelemään kahdestaan vakavahenkistä poliisielokuvaa. Jossain vaiheessa nämä olisivat kumminkin puhjenneet röhönauruun. Mutta ehkä näytelmän päähenkilöissä on paljon samaa kuin Jopet Shown poliisikaksikossa. Ehkä siinä oli asetelmana tyhmä poliisi ja vielä tyhmempi poliisi. Mutta onhan näissä hallituskumppanuksissakin myös juuri nämäkin piirteet. Eli voisi olla ihan toimiva.


      • Anonyymi
        mielipidepankki kirjoitti:

        Näin on, jos tästä halutaan dekkarimainen jännitysnäytelmä. Dekkarit ovat harvoin kuitenkaan kovin komediallisia, mikä ominaisuus näissä on vaikea häivyttää jo kahden päänäyttelijän persoonoiden vuoksi. Sama kuin olisi pannut Vesku Loiri ja Spede Pasasen näyttelemään kahdestaan vakavahenkistä poliisielokuvaa. Jossain vaiheessa nämä olisivat kumminkin puhjenneet röhönauruun. Mutta ehkä näytelmän päähenkilöissä on paljon samaa kuin Jopet Shown poliisikaksikossa. Ehkä siinä oli asetelmana tyhmä poliisi ja vielä tyhmempi poliisi. Mutta onhan näissä hallituskumppanuksissakin myös juuri nämäkin piirteet. Eli voisi olla ihan toimiva.

        Petteriorvot pihalla.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe