Moottoripyöräilyn haitat ja tarpeettomuus

Anonyymi-ap

Viime aikoina moottoripyöräily on saanut liikaa huomiota, ja monet pitävät sitä järjettömänä ja tarpeettomana harrastuksena. Vaikka moottoripyöräily voi tarjota hetkellisen adrenaliinipiikin, on tärkeää tiedostaa sen pelkästään haitalliset vaikutukset.

Ensinnäkin, moottoripyöräily on vaarallista niin kuljettajalle kuin ympäristölle. Tilastojen mukaan moottoripyöräonnettomuudet ovat yleisempiä ja vakavampia kuin muiden liikenneonnettomuuksien. Lisäksi moottoripyörien käyttämä polttoaine lisää ilmansaasteita ja aiheuttaa merkittävää ympäristökuormitusta.

Toiseksi, moottoripyöräilyn kulttuuriset vaikutukset voivat olla haitallisia. Se voi kannustaa vastuutonta ja riskialtista käyttäytymistä sekä liittää harrastuksen nuoruuden hurmaan ja kapinallisuuteen, mikä ei ole terveellistä yksilön tai yhteiskunnan kannalta.

Kolmanneksi, moottoripyöräily on turhaa ja tarpeetonta. Se ei tarjoa mitään todellista hyötyä yksilölle tai yhteiskunnalle, vaan pikemminkin lisää liikenteen riskejä ja rasittaa ympäristöä tarpeettomasti.

On selvää, että moottoripyöräilyn haitat ovat merkittäviä ja ylittävät mahdolliset hyödyt moninkertaisesti. Sen sijaan että kannustettaisiin tätä harrastusta, olisi viisaampaa investoida turvallisempaan ja ympäristöystävällisempään liikkumiseen sekä edistää vastuullista ja kestävää elämäntapaa. Jokaisen tulisi harkita vakavasti moottoripyöräilyn tarpeellisuutta ja sen haitallisia vaikutuksia yhteiskuntaan.

19

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Moottoripyörille 500,- kevareille 350,- ja mopoille 250,- käyttömaksu ja mönkkäreille noita summia soveltaen.. Tämä olisi kohtuullinen vuosimaksu siitä saastuttamismäärästä mitä noilla ajellaan suurimmalta osin joutoajoa.

      • Anonyymi

        Ongelma teillä moottoripyörä vastaisilla vinkujilla on se, että jos jotain käyttömaksuja tulee niin ne tuskin suurempia kuin autoilla ? Moottoripyörän käyttö-aika on vain hieman yli puoli vuotta . Vaikka teidän vinkujien mielestä voidaan mielivaltaisesti säätää järjettömiä maksuja, niin ei voida hallitukset on syyllistyneet laittomuuksiin jo tarpeeksi esim Uudenmaan sulku korona aikana. Kyllä se varmaan teitä onnettomia luusereita näin keväisin harmittaa kun moottoripyörät pärähtää iloisesti käyntiin ? Vai mitä .


    • Anonyymi

      Samoin syöminen on aivan järjetön ja turha harrastus,on aivan sama mitä ja miten syöt niin lopputulos on aina sama,henki lähtee.mitä aikaisemmin lopetat syömisen sen vähemmän saastutat/haaskaat luonnon varoja.

    • Anonyymi

      Veneily se vasta saasttuttaakin. Veneiden polttoaineekulutus on todella suurta ja niillä ajellaan ihan huvikseen. Täysin turhia ovat golfin pelaaminen, samoin jääkiekko, potkupalloilu ym. lajit. Suorituspaikalle ajetaan ihan turhaan autolla saastuttaen luontoa. Vaarannetaan liikennettä täysin turhalla ajolla. Kenttien ja hallien ylläpito tuovat lisää ympäristöpaineita. Näille on määrättävä suuret sanktiot ympäristöperusteisesti.
      Lisäksi nämä lajit ovat vaarallisia. Loukkantumisia sattuu vähän valiä eikä kuolemiltakaan ole voitu välttyä. Tämä kuormittaa muutenkin vaikeuksissa olevaa terveydenhuoltoa.

      Lomamatkailu lentokoneella on myös kiellettävä. Tulee turhaa todella pahaa saastutusta. Kesämökkeily myös saastuttaa. Yleensä sinne on mentävä autolla. Siellä sitä kuoitenkin saunotaan ja tuprutellaan savupiipusta nokea, hiilidioksidia ja häkää. Mökillä loukkaantumiseen vaara on myös suuri. Nikkaroidessa ja halonhakkuussa sattuu vahinkoja.

      Siis pysykää kotona sohvalla istumassa niin luonto pelastuu eikä tarvitse pelätä kaikenmaailman mielensäpahoittajia.

      • Anonyymi

        Jääradat kielllettiin 2000 luvun alussa muistaakseni pääsetöjen takia ja vielä saa ajella veneillä kesällä mistä tippuu oljyö ja bensaa veteen kaiken aikaa.


    • Anonyymi

      Moottoripyöräily, hieno harrastus. Kateellinen viherpiipertäjä siellä kateellisena inisee. Kuule, haista sinä paska!

      • Anonyymi

        Ei, vaan sinä olet kateellinen minun Teslastani.


    • Anonyymi

      Palsta on moottoripyöristä kiinnostuneille.

      Mielenterveyspotilaille, katkerille, köyhille ja kateellisille on omat palstansa. Ketjun aloittajankin kannattaa mennä sinne purkamaan pahaa oloaan.

      • Anonyymi

        Ja nyt kohta moottoripyörä pois talvisäilöstä, nyt taitaa tulla kylmä ensi viikolla mutta kyllä se lämpenee? Parkkihallissa pärjää pyörä jo kun kohta tienpäälle ?


      • Anonyymi

        Sinä olet se mielenterveyspotilas, kateellinen paska, moottoripyörät parasta ikinä ja ehdottomasti polttiksella!


    • Anonyymi

      Eikö äiti ostanut mopoa ap:lle?

      • Anonyymi

        Eikö äiti ostanut sinulle Teslaa?


    • Anonyymi

      Täysi idiootti tämä aloittaja.
      Moottoripyörät eivät todellakaan aiheuta päästöjä koska moottorit käyvät aina kuumana kesällä kun niin ajellaan, tarkoittaa sitä että bensa palaa eikä aiheuta mitään päästöjä.
      Moottoripyöräilijä jää AINA ''kakkoseksi'' jos auton kanssa törmää eli ei aiheuta onglemia tai tapaturmia autoilijalle.
      Moottoripyörällä ei myöskään juuri ajeta taajamassa jossa turmia voisi sattua.

      Oliskohan vassarin aika mennä vaikka terapeutille?

      • Anonyymi

        LOL :D


      • Anonyymi

        Eihän nuo ongelmat joita aloittaja listasi, ole moottoripyörän ongelmia vaan hänen ? Motoristi kyllä tiedostaa että moottoripyörällä ajaminen voi olla vaarallista, kallista, ympäristölle se on parempi kuin auto jos yksin liikutaan, päinvastoin se opettaa harkitsemaan tekojaan koska virhe voi olla kohtalokasta. En vaan tajua näitä arvostelijoita, miten toisten moottoripyöräily on heiltä pois ? Ja vaikka olisi, niin ei kiinnosta tippaakaan .


    • Anonyymi

      Asiallistahan tuo aloittajan teksti on. Turha noita asioita on kiistää. Itsellä noita turhakkeita on peräti kolme, joissa rahaa kiinni muutama tonni. Onneksi käyttömaksuja ei ole ja vakuutusmaksutkin ovat halvat, muutama satanen /vuosi. Mielestäni halpa hinta siitä mielihyvästä, mitä nuo tuovat.

      • Anonyymi

        Toivottavasti joskus löydät tyttöystävän.


    • Anonyymi

      Pullanaamaiset motoristit eivät jaksaisi juosta edes yhtä ratakierrosta.

    • Anonyymi

      Motoristeilla ei ole varaa tehokkaaseen sähköautoon ja he ovat kateellisia Teslastani.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      134
      10022
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2914
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      183
      2715
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      17
      1570
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      17
      1530
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1528
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe