Olisiko aika säästää digitalisaatiosta?

Anonyymi-ap

Kun osaamaton virkakoneisto hankkii digitalisaatiota osaamattomilta konsulteilta ylihintaan ja tekevät aivan liikaa toiminnallisuutta, joka ei edes toimi, niin olisiko tässä säästön paikka.

Melkein saman tien projektit alkaa niin kaikki projektin mittarit ovat punaisella ja laskutus vaan jatkuu.

Tehdään palveluita, joita kukaan ei edes käytä. Mutta tämä on tätä digitalisaatiota.

Voisiko miettiä tarkoituksenmukaisuutta ja tehdä karvalakkimallinen ja vain todelliseen tarpeeseen.

Rebase kehuu, että konsultti tienaa 8000 €/kk. Tämä kaveri maksaa siis valtiolle 200 euroa tuhatta vuodessa, ja näitä on monta. Toivottavasti menee mahdollisimman pian konkkaan tällainen valtion syöpä.

Paljonko valtori maksaa vuodessa ja paljonko siitä on haittaa asiakkaille?

Paljonko pilvipalvelut maksavat vuodessa, entä lisenssikulut, verorahat siirretään bili geitsille ja sitten ihmetellään, että missä meidän rahat on?

Näistä kun säästettäisiin 1 miljardi, joka irtoaisi varmasti varsin helposti.

5000 €/kk tienaava köyhä eläkeläinen kiittää kun saa tuosta miljadista ensi vuonna taas 8% indeksikorotuksen.

13

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paljonko maksaa, kun Hyvinvointialueiden ohjelmat yhdenmukaistetaan ja saadaan (ehkä) tiedonsiirto eri alueiden välillä toimimaan?

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🔞 ­­­N­­­y­­­m­­­f­­­o­­­m­­a­­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Apottikin on ihan kiva. Menikö miljardit amerikkaan?

      • Anonyymi

        Miksei näitä HVAn IT-ohjelmistoja ja -järjestelmiä tuoteta yhdessä yliopiston kanssa? Yliopistot saisivat tarvitsemaansa rahoitusta ja valtio / kansalaiset / HVA hyötyisi siitä, ettei kustannukset yhtäkkiä kasva kohtuuttomaksi. Kun kerran nykyisin koulutetaan tohtoreita pikakaistalta yritysmaailman tarpeisiin, niin eikö sitten voitaisi valjastaa myös näitä yliopiston koodareita yhteiskunnan töihin?


    • Anonyymi

      Tuskinpa kaikki rebasen jampat koodailee pelkästään julkkarihommia….julkkareissahan on viime vuonna hinnat pudonneet aika kivasti ja iso osa näistä ”it-firmoista” eli tosiasiassa puhtaista cv myyjistä onkin ollut kusessa.
      Siinä olet oikeassa että kunnat ja valtio voisi samaan tapaan kuin yritykset laittaa ihan ensimmäisenä säästötoimena kaikenmaailman höpöt digitalisaatiohankkeet jäihin

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Nostan tätä. Hyvä kirjoitus, joka ansitsee tulla luetuksi.

    • Anonyymi

      Nyt kun on ollut puhetta virkamiesten vähentämisestä virastoista lähtien suurimmista virastoista, että säästettäisiin rahaa 200M€, niin ehdottaisin, että läpi käytäisiin myös virastojen IT-kehityshankkeet. Ihan heti!

      IT-kehityshankkeisiin palaa miljoonia tai kymmeniä miljoonia per virasto. Peruutetaan lakimuutokset, jotka ovat nämä hankkeet aiheuttaneet ja lopetetaan hankkeet.

      Vaihtoehto täydelliselle lakkauttamiselle on IT-hankkeiden karsiminen. Jos pärjäämme erittäin simppelillä toiminnallisuudella, joka ei maksa juurikaan mitään, niin käyttäkäämme sitä. Ei kannata aina tehdä asioita aivan överiksi, että on kaikki hilavitkuttimet yms. turha tavara. Karsitaan niin, että tehdään vain 10% työstä ja saamme kuitenkin lain kirjaimen täytettyä.

      Voimme myös kilpailuttaa hankkeet uudelleen ja asettaa hinnan 1. prioriteetiksi valinnassa. Näin saamme halvimman. Nykyisinhän yleensä on mukana "salainen laatukriteeri", joka ohjaa valitsemaan kalleimman tarjouksen "salaisen laadun perusteella". VTV:n pitäisi tarttua tällaisiin näennäis-korupptio "kilpailutuksiin" tiukemmin, että oikeasti valitaan halvin, ja huu-haa virkamiehet, jotka tällaista tekevät voivat siirtyä muihin hommiin.

      Näin säästämme miljoonia tai kymmeniä miljoonia per virasto ja irtisanomisilta voidaan välttyä, tai jos edelleenkin halutaan säästää niin voidaan säästää jopa enemmän kuin ennakoitu, kun ensin karsitaan hankkeet ja sitten laitetaan vielä väkeä pihalle.

      Tämä tietysti aiheuttaa myös satojen tai tuhansien riistokonsulttien työttömyyden, mutta eiköhän me se kestetä. Mitäs ovat rakentaneet busineksensa yhden tulolähteen varaan ja hinnoitelleet itsensä kohtuuttomuuksiin pumpaten itselleen kohtuuttomasti verorahaa.

      • Anonyymi

        Kuinka yleistä on että julkishallinnon it ratkaisut ovat avointa lähdekoodia? Pitäisi olla kaikissa.


    • Anonyymi

      Luin tuota Istekki-ketjua ja vastaan lyhyesti ja napakasti: Kyllä.

    • Anonyymi

      Ei se käy. Lakkoilu biteistä käy vaikeaksi muuten.

    • Anonyymi

      Kyllä ehdottomasti kannattaa säästä turhasta digitalisaatiosta, vai onko kyse peräti pilipalisaatiosta.

      On tilanteita, että laki muuttuu ja sitte kai pitää tehdä järjestelmämuutoksia.

      Pitää vaikka julkaista jotain uutta dataa mitä ei oo ennen julkaistu. Hyvä niin, kansalle lisää tietoa.

      Julkkaripuolella asiat ymmärretään jotenkin aina niin himmeen väärin, että ruvetaan tekeen jotain mega-giga-systeemiä, johon pitää eka palkkaa joku hönö hankepäälliköksi ja sitte on budjetti 5 miljoonaa ja kestää kestää ja myöhästyy ja tarvitaan lisää rahaa ja aina vaan kestää.

      Sama asia voidaan tehdä yhden tunnin työllä kun joku tietohallintojambo laittaa vaan excelin jakoon omille nettisivuille. Tieto on julkaistu. Lakipykälä on täytetty. Eikö näin? Homma on tunnissa valmis eikä maksa juuri mitään. Miksi näin ei voida tehdä?

      Onko julkihankkeissa joku alaraja, että vähintään 5 miljoonaa pitää aina maksaa? Onko julkkareille joku velvollisuus työllistää miljoona konsulttia joka hankkeessa ettei ne makoilisi korvauksilla työttömänä? Järkeä käyttöön pliis.

    • Anonyymi

      verohallinto käyttää rahaa 150 miljoonaa vuodessa pelkkiin systeemeihin, että ne saa edes kerättyä ne verot kasaan. onko tämä vitsi? ei valitettavasti ole. Kuka ihmeen tyyppi tällaiset budjetit on hyväksyny?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3397
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2045
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1698
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1613
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      1006
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      123
      948
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      865
    Aihe