Lindtman puhuu asiaa EK:sta

Anonyymi-ap

Kovaa kieltä, mutta niin totta. Tosin on vaikea sanoa, onko kokoomus politisoinut EK:n vai EK kokoomuksen. Hyvin yksipuolista etupolitiikkaahan hallitus nyt ajaa, kenties koko kansantalouden kustannuksella.

SDP on selvästi enemmän yleispuolue kuin kokoomus, joka on entisestään jämähtänyt talousoikeistolaisuuteen ja aika pienen piirin edunvalvontaelimeksi. Eihän tietenkään sellaisen pitäisi olla EK:aan, aivan kuten Antti totesi.

Miksei meillä ole Romakkaniemien tilalla enemmän Marineja, Anderssoneja. Lindtmaneja ja Harjanteita?

4

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ettei menisi ihan vain kehumiseksi, niin tuo tukirahastoasia kyllä epäilyttää. Siinä voi käydä kuten Pekkarinen pelottelee. Mäkelää en ole suurena järjen jättiläisenä pitänyt, mutta kyllä hän tuossa saattaa olla monessakin kohtaa oikeassa:

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/95b56efa-b1a3-476d-a736-056991a8e249

      Alue-, kehitys- ja koronatukirahastoissa rahat ovat menneet etelään ja itään, uusi rahasto voitaisiin tietenkin tehdä eri ehdoilla, mutta onnistuuko se ja mikä takaa, etteivät suuret maat valtaa sitä tukeakseen omiaan, tai Itä-Eurooppa pistä hanttiin, ellei saa sitäkin tukemaan itseään. Itä-Eurooppahan ei sitä tukea tarvitse, koska siellä on edelleen alhaisempi kustannus- ja palkkataso, joka takaa heille kyllä kilpailukykyä.

      Sikäli kun kyse on vain kilpailukyvyn tukemisesta, sama saavutettaisiin, ilman massiivista velkaantumista, antamalla euron arvon laskea. Teknologinen kilpailu on sitten toinen asia. Yhdysvaltoja on vaikea lyödä siinä ja jatkossa vastassa on myös Kiina, ja kun on hävitty, ovat rahat todellakin menneet hukkaan. On niillä tietenkin hetken työllistetty, mutta jos kauppojen hyllyille sitten kuitenkin tulee muualla kehitetyt tuotteet, on velkojen maksu tervaista puuhaa. Kaikki muut kuin kisan voittaneet kehitystyön tulokset kun saa heittää roskakoriin, eikä niihin sijoitetuja rahoja saada takaisin. No, vähän yksinkertaistettu kuvaus ja liiankin synkkä, mutta ei täysin vääräkään.

      Joku rajattu investointirahasto voisi toimia, vaikka tietenkin edellä mainitut riskit liittyvät siihenkin. Muutoinhan investointi- ja kehityspankki taitaa jo olla olemassa.

      Taas tässä kaipaan vähän Sannaa. Hänhän totesi pääministerinä ollessaan, että jos lisää tukea tarvitaan, esim ilmastohankkeisiin, voitaisiin käyttää jo olemassa olevia rahastoja, muuttamalla niiden sääntöjä tarvittaessa. Siinäkin asiassa hänen linjansa oli mielestäni aika oikea. Marin ei ylipäätään ollut hirveän vakuuttunut yhteisvelan hyvyydestä.

      Huolestuttaa, jos vielä Liikin lähtee suomalaisesta politiikasta. Toivoisin, että olisi edelleen aktiivinen myös Suomen osalta, vaikka istuisikin seuraavan kauden Brysselissä. Ja nuohan liittyvät toisiinsa.

    • Anonyymi

      Romakka toimii asiamiehenä .

    • Anonyymi

      EK = KOK

    • Anonyymi

      EK johtaa KOKMUSTA.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe