Kokoomuksen mukaan Suomi ei nouse veronkiristyksillä

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kritisoi SDP:n puheenjohtajan Sanna Marinin esittämiä veronkorotuksia. SDP on pitänyt esillä Tanskan verotusta esimerkkinä Suomelle ja esittänyt ohjelmissaan mittavia veronkorotuksia yrittäjille. Kokoomuksen mukaan Suomi ei nouse veronkiristyksillä, vaan työllä ja yrittämisellä.

https://www.kokoomus.fi/petteri-orpo-sdpn-veronkorotukset-rankaisevat-tyota-ja-yrittamista/

--
Silloin jos SDP nostaa veroja, se on paha.
Mutta kun Kokoomus nostaa veroja, se on hyvä.

2

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En kyllä löytänyt demarien vaaliohjelmasta kovin paljon yrittäjyyteen kohdistuvia veronkorotuksia. Enemmän siellä oli verotuksen porsaanreikien ja erilaisten verohelpotusten poistamisia. Ainakin osa näistä on sellaisia, joita ei muissa maissa edes ole.

      Ensimmäinen ehdotus oli veropohjan laajentaminen. Tämä sisälsi mm. toimia kv. verovälttelyn torjumiseksi ja yhteisöverohelpotusten poistamista. Viime mainitussa olisi siis mennyt mm. ay-liikkeen saamat veroedut. Tästä kokonaisuudesta on vaikea hahmottaa yrittäjiin kohdistuvia veronkiristyksiä.

      Toinen kokonaisuus oli haittaverojen korotus. Tietysti tämä rokottaa esim. tupakan ja alkoholin sekä fossiilisten polttoaineiden myynnistä tulonsa saavia yrittäjiä. Orponkin hallitus on herännyt haittaverojen nostamiseen, joten ei siinä nyt suurta eroa ole.

      Kolmas kokonaisuus on isojen omaisuuksien verottamista. Tässä on kyse isojen perintöjen ja pääomaverokantojen korkeammista veroprosenteista. Tuskin mitään merkitystä yritteliäisyydelle.

      Neljäs kokonaisuus oli rahoitustoimintavero ja sijoitusvakuutusvero. Nämä ovat pankkitoimintaan kohdistuvia veroja ja sellaiseen sijoitustoimintaan, jonka tarkoitus on estää osinkojen verottaminen sinä vuonna kun ne maksetaan. Tämä mahdollistaa verosuunnittelua ja toimii siltä osin säädettyä osaketilisäästämistä vastaan, joka laissa säädetty järjestely ja jossa sijoitusten enimmäismäärä on 100 000 euroa. Sijoitusvakuutuksessa ei ole mitään euromääräistä rajaa. Sijoitusvakuutukset ovat samalla henkivaakutuksia. Sijoittaa määrää siis edunsaajan. Tämä on perintöoikeuden kannalta ongelmallista, koska sijoitusvakuutus ei edellytä testamenttimuotoa ja syrjäyttää testamentin. Ongelmia voi tulla myös ristiriidoista rintaperillisten oikeuksien kanssa. Verotuksellisista syistä sijoitusvakuutuksen edunsaajaksi ei kuitenkaan kannata laittaa II veroluokkaan kuuluvia. Pankit kehittävät järjestelmiä, joissa voidaan mennä jossain kohdin oikopolkuja siihen nähden, mikä on esim. normaali perintö- ja testamenttioikeudellinen reitti. Tämäkään kokonaisuus ei ole mitään yritysverotuksen kasvattamista.

      Viides kokonaisuus koostui yritystukien poistamisesta tai vähentämisestä. Näistä tunnetuin on listaamattomien yritysten osinkoverohelpotusten poistaminen. Koko järjestelmä on suomalainen. Sitä ei ole kilpailijamaissamme. Järjestelmä kohtelee lisäksi epätasa-arvoisesti listattujen yritysten omistajia. Samalla se heikentää investointi- ja listautumishalukkuutta. Listautuminen lisää yleensä pääomien hankintaa ja investointeja. Yksi toimenpide oli fossiitalouteen perustuvien yritystukien poistaminen. Verotuksella siis pyrittäisiin vähentämään haitallisia ja perusteettomia epätasa-arvoisia tukia.

      On selvää, että demarien verotusmuutoksillä ei olisi saatu valtiontaloutta riittävästi kohentumaan. Siinä mielessä se vähän vastuuton.

    • Kun SDP ehdotti verojen korottamista ja jos Kokoomus ei olisi vastustanut sitä, niin Kokoomuksen logiikan perusteella Suomen valtiontalous olisi paremmassa kunnossa kuin nykyään.

      Kokoomushan haluaa nostaa veroja valtiontalouden korjaamiseksi, aivan kuten SDP, mutta oppositiossa ollessaan Kokoomus vastusti itse nyt tekemäänsä verolinjaa. Eli kun Kokoomus vastusti verojen nostoa, tekivätkö he siis Suomelle ja suomalaisille karhunpalveluksen elämällä velaksi nämä vuodet?

      Ihmettelen suuresti tätä veropopulismia. Mutta sitä enemmän ihmettelen kuinka moneen se uppoaa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      132
      2081
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      375
      1558
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1166
    4. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      108
      972
    5. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      959
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      92
      933
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      918
    8. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      848
    9. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      798
    10. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      20
      764
    Aihe