Eläkkeiden leikkaus

Eläkkeitä leikataan kahdella tapaa. Vähintään 1875 euron suuruisten kk-eläkkein eläketulovähennystä leikataan ja vähintään noin 7300 euron suuruisten eläkkeiden indeksikorotus jäädytetään yhdeksi vuodeksi. Jäädyttäminen on sillä lailla pysävä (=tulevien indeksien laskenta jatkuu jäädytetystä tasosta), että se käytössä vähentää tulevienkin vuosien eläkkeitä.

Hallituksen ratkaisu on kummallinen. Alle 1875 euron eläkkeistä ei leikata. Tämä on ok. Mutta sitten noin 4200 - 4600 eläkkeistä nipistetään selvästi vähemmän kuin 4000 euron eläkkestä. Omituisinta on kuitenkin se, että välillä 4600 - 7300 kk-eläkkeistä ei leikata lainkaan. Voi sanoa, että ns. raippaveron kohteena olevien ei tehdä leikkauksia kuin vasta vähintään 7300 suuruisten kk-eläkkeiden kohdalla.

Nyt tehdyissä eläkeleikkauksia on siis kaksi suojeltavaa ryhmää: pienituloiset, joiden eläkkeisiin valtionverotus ei suurelta osin ole ennenkään kohdistunut ja toisena suurta 4 600 - 7 300 kk-eläkettä ansaitsevien ryhmä, joka ei ole saanut vähentää eläketulovähennystä ennenkään. Eläkeverotusta siis kiristetään keskituloisilta eläkeläisiltä ja yli 7 300 kk-eläkettä nauttivilta.

En ole huomannut hallituksen kertoneen julkisuuteen, että mikä järki on jättää 4 600 - 7 300 kk-eläkettä saavat leikkausten ulkopuolelle.

18

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo, tuo on suorastaan hauskaa. Oli hallitus koostunut mistä puolueesta tahansa, on niillä oma matematiikka, jota ei sitten tajua edes matemaatikot.
      No se siitä. Olen jäämässä eläkkeelle ja meinasin jatkaa töitä vähän. No, kun olen niin tyhmä, etten ymmärrä työn tärkeyttä, jota ikäni olen tehnyt, niin en jatka. Enää ei kannata tuhlaa kohoavien polttoainekustannusten vuoksi, nousevien vaatteiden ja kenkien (töihin on pakko ostaa, kun risoissa ei kehtaa mennä) hintojen nousujen takia. Samalla matkojen omavastuuosuutta nostettiin. Siinä nyt ensialkuun. Jos joku ei ymmärrä, miksi mennään omalla autolla, niin ainoa vaihtoehto on oma-auto. Kyllä täällä bussi liikkuu, koulubussi aamulla 7.30 ja ip:llä takaisin 15.30 muutaman kilometrin. Työmatkat onkin sitten vähän pidempiä.
      Hyvä, että joku ajattelee puolestani, kun olin niin tyhmä noiden töiden kanssa. Ei helvetti, että meinasin jatkaa.

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🍑 ­­­N­y­m­­f­­­o­m­­­a­­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      "vähintään noin 7300 euron suuruisten eläkkeiden indeksikorotus jäädytetään yhdeksi vuodeksi. "

      Olisi voinut olla pidempikin aika.

      • Olisi voinut, mutta kun ei ole. Indeksin jäädytys vaikuttaa kuitenkin myös tulevina vuosina. Koska indeksin laskeminen aloitetaan uudestaan siitä jäädytetystä tasosta. Tänä vuonna kuluttajahintojen nousu jää vähäiseksi, minkä vuoksi indeksin jäädytyksenkin vaikutus on pieni. Hulluinta tuossa olisi se, jossa kuluttajahinnat putoaisivat, niin suuri tuloiset saisivat siinä tapauksessa veroetua, kun indeksi on jäädytetty. No, se on hyvin teoreettinen tilanne, jota ei toivoisi tulevan, koska silloin talous on tosi suurissa vaikeuksissa.


    • Anonyymi

      Viime vuonna hallitus päätti, että "raippaveroa" aletaan maksaa vasta 150 000 euron vuosituloista.

      • Anonyymi

        Tuo on suurituloisten ns. solidaarisuusvero. Alarajan nostolla annettiin heille noin 2000 euron veronkevennys. Raippavero koskee pelkästään eläkeläisiä.


      • Anonyymi

        Niin, olisko noin,k että poliitikoiden yleisin eläketaso osuisi juuri tuonne 4000-7000 euron haarukkaan. Perusnapinpainajalla tuo 4000 risat ja ministerillä, kuten Orpolla se ylähaarukka.
        Olenko ennakkoluuloinen? No myönnetään...


    • Anonyymi

      Minun käsitykseni mukaan minulta on leikattu 1.2.24 alkaen: Tammikuussa käteen 780,18€ helmikuussa 747.84€. Voihan olla etten osaa laskea, mutta minusta helmikuun summa on pienempi vai onku joku erimieltä?

    • Anonyymi

      Eläketulon lisäveron perustelut ontuivat pahoin.
      Pääajatuksena on rahastaa normaalin tuloverotuksen päälle ylimääräistä niiltä, jotka ovat työvuosien ahkeroinnillaan kerryttäneet itselleen keskitasoa suuremman työeläkkeen. 1875 € kk on pieni eläke.

    • Anonyymi

      eläkeläiset kuolevat kovaa tahtia , ruumiita säilytetään kylmäkonteissa 🤔

    • Anonyymi

      Kunhan kusetan eläkeläisiä,Purra!

    • Anonyymi

      Verotus kiristyy eläkkeissä hyvin maltillisesti, sillä alarajassa 23 000 euroa vuodessa korotus on vain 60 senttiä kuukaudessa eli 7 euroa vuodessa. 25 000 euron vuosieläkkeellä korotus on 2,5 euroa kuukaudessa.

    • Anonyymi

      On siinä se järki, että he jo maksavat suurta raippaveroa.

      • Anonyymi

        Kaikki eläkeläiset maksavat "raippaveroa" suhteessa palkansaajiin. Ei sillä mitä oli ennen ole mitään merkitystä siihen tän päivän "KAIKKIEN OSALLISTUMISEEN" tai orpo jauhaa tyypillistä sontaansa.


      • Tämä pitää paikkansa, että noin 47 000 euron vuositulon päälle iskee lähes 6 %:n raippavero. Mutta tässä näkyy Kokoomuksen kädenjälki silti. Purran alkuperäinen suunnitelmahan oli indeksien jäädytys. Se oli silloin koskenut kaikki tuloluokkia eli vaikuttanut myös raippaveroihin. Mutta esim. Orpon puhe siitä, että näillä säästöillä kaikki joutuvat maksumiehiksi. Sehän ei pidä paikkaansa. Tiettyihin eläkeryhmiin kuuluvien tilanne ei muutu lainkaan siitä, mikä se oli tämän hallituksen aloittaessa. Tosiasiassa suurtituloiset joutuvat nytkin sekä ansio- että eläkepuolella hyvin kevyen veronkorotuksen kohteiksi, koska tänä vuonna ideksit eivät paljon näytä muuttuvan. Tilanne olisi ollut ihan toinen tämän vuoden alussa, jolloin indeksimuutokset olivat suuria.


    • Anonyymi

      Ne isojen eläkkeiden saajat on Kokoomuksen äänestäjiä. Ei niiltä leikata.

    • Anonyymi

      uli lui uli uli uli

      • Anonyymi

        Kokoomus kusettaa aina. Ja persujen on vaan pakko purra hillotolppaa ja totella...


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      31
      1459
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe