Suomi ajautuu EU:n tarkkailuluokalle !

Anonyymi-ap

ätä joudutan kysymään kun suomi on kohta selvitystilassa-jos EU:n vaatimia muutoksia ei saada aikaan.
Liikkumatilansa menettäneen hallituksien on ollut erittäin vaikea tehdä itsenäisiä talouspäätöksiä ja uudistaa Suomea.
Asiat valaistuvat erittäin hitaasti päättäjille maailman muutostahti suljetusta taloudesta ja omasta valuutasta on luonut kokonaan toisenlaisen pelikentän. Poliitikot eivät  ole pystyneet toteuttamaan muutoksia ennen kuin talous romahtaa lopullisesti, kuten Kreikassa.
Hallitukset ovat kukin vuorollaan lisänneet velkaa ennätysmäärin koska tarvittavia rakennemuutoksia ei olla saatu aikaan joten tässä syyttävä sormi voi osoittaa myös tupo neuvottelijoiden pöytään.
Hallitukset ovat 2008 alkaen ottaneet "syömävelkaa" yli 100 miljardilla, siitä huolimatta BKT ei ole kasvanut – velka kyllä. Hallitukset 16 vuoteen mahtuvat käytännössä kaikki puolueet pääministeri Matti Vanhasen kakkos ­hallituksesta alkaen. Listalle mahtuvat myös Mari Kiviniemi (kesk), Jyrki Katainen (kok), Alexander Stubb (kok), Juha Sipilä (kesk), Antti Rinne (sd) ja siis Sanna Marin (sd).
Valtiovarainministereitä unohtamatta.
Lisäksi voiko hallitus ulkoistaa päätäntä valtaa SAK/jäsenjärjestöille koska devalvaatioiden ollessa poissa pelistä työmarkkinainstituutiomme ei ole pystynyt niihin käytännön sopimuksiin sekä vaatimuksiin joita eurojäsenyys asettaa ?
Talouden faktat ja rajat tulee aina esille, kun velaksi eletään näin on aina käynyt sekä mistä löytyy se raha/pääoma, koska nykyrakenteella velkaannumme yhä enempi.
Liittokierroksella Tupo 2007 liitot lähtivät kilpailemaan toistensa kanssa palkkojen nimelliskorotuksista, vaikka seurauksena olisi inflaation karkaaminen. Tällä kertaa työmarkkinapoliittisesti täysin impotentti hallitus vielä antoi inflatorisella finanssipolitiikallaan lentävän lähdön palkkainflaatiolle eikä kukaan huolehtinut kansantalouden kokonaisuuden edusta.
Nokian menestys loi aikoinaan valheellisen kuvan meidän kilpailukyvystä se oli hetken aikaa vain satumaista onnea. Nokian alamäki alkoi 2007 samaan aikaan kun Tupo ratkaisut tehtiin odotettua tulosta ei tullutkaan valtion talouteen.
Alettiin elämään velkataloudessa jossa seuraavien vuosien palkankorotukset vain lisäsivät velkaa, sekä perusturvan tasoa kestämättömälle tasolle.
Uutta kännykkä-Nokian kaltaista sampoa ei kenties koskaan Suomessa keksitä, mutta Ruotsin ja Tanskan perässä olisi pysyttävä. 
Suomi on pohjoismaisittain talouden surkimus. Velkaa on yli kaksi kertaa enemmän kuin Ruotsissa tai Tanskassa, ja heikolta näyttää myös tuottavuus.
Työtunteja painetaan täällä yhtä paljon kuin Ruotsissa ja lähes yhtä paljon kuin Tanskassa. Tästä huolimatta tulosta – sitä paljon puhuttua bruttokansantuotetta – syntyy verrokkimaissa aivan toisella tavalla.


Julkinen sektori on paisunut ylisuureksi suhteessa yksityiseen sektoriin. Olemme EU:n nettomaksaja ja tekemämme mittavat sitoumukset rasittavat taloutta. Olemme ylivelkaantunut kansantalous, jonka talous on polkenut paikoillaan 16 vuoden ajan. Olemme jääneet kaikilla talouden mittareilla jälkeen verrokkimaistamme..
Kun valtion menot ovat tuloja suuremmat, valtio velkaantuu. Eduskunta päättää velanoton tarpeesta ja määrästä valtion vuosittaisessa talousarviossa. Valtion velka on siis vielä kattamatta oleva, tulot ylittäneiden menojen määrä on tullut 16-vuoden ajalta
Ei voi puhua enää sopimusyhteiskunnasta kun julkista terveydenhoitoa ajetaan alas. Verot nousee asuminen ja eläminen kallistuu. Tämä on se hinta kun elintasoa on eletty velaksi. Eniten tästä kärsivät vähävaraiset. Talouden realiteetit on unohtunut aikaisimmilta hallituksilta Sak/ jäsenjärjestöiltä jotka ei näe koko suomen talouden kokonaisuutta mitä velalla eläminen tuo tullessaan.
Suomen nykymallinen työmarkkinamalli on epäonnistunut, työttömyys kasvaa ja leikkauksia joudutaan tekemään. Ihmiset on ajettu ruokajonoihin ja köyhyyden kierteeseen.
Valtiolta ovat rahat nyt loppuneet, velkaannutaan hirmuista vauhtia ja nykymenolla olemme joutumassa ulkomaisten velkojien holhoukseen!
Taloutemme on pysähtyneisyyden tilassa, työmarkkinamme on jämähtänyt “kivikautisiin” yleissitovuuteen ja TES-systeemiin, vaikka maailma ympärillämme muuttui rajusti nopean globalisaation ja teknologiavallankumouksen johdosta.
Suomen talous on 45%: sesti riippuvainen viennistä. Kaikille pitäisi olla selvää se, että vienti ohjaa meidän taloutemme kehitystä, emmekä siksi voi enää päättää asioitamme vain Suomen sisäisen sammakko-perspektiivin perusteella!
Ero muihin Eu :n Pohjoismaihin on syntynyt vuoden 2009 jälkeen, jolloin Suomen julkinen talous on joka vuosi ollut alijäämäinen.
.Meillä on ollut ulkoisessa toimintaympäristössä monia kielteisiä muutoksia, emmekä ole kyenneet sopeutumaan näihin. Syyttävää sormea voi osoittaa myös työmarkkinoille
Vuodesta 2008 lähtien on ihmetelty ja toivottu ihmettä. Ilman talouskuria ja talousreformeja toivotaan talouskasvua-sitä ei tullut mistään. EU-maiden niiden yli -60% BKT :sta syövät julkiset taloudet eivät ole kestäviä. Ongelmat näkyvä

8

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nämä kopioidut kirjoitukset voi poistaa!!!
      Idiootti!!!!

    • Anonyymi

      Velkasuo on loputon .

    • Anonyymi

      Lasketaan pensan hintaa, ei kun nostetaan

      Lasketaan kalijan hintaa, ei kun nostetaan

      Ohjataan tyttöjä juomaan vähemmän niin miesten juomisesta alklholihaitat vähenee

      Turkistarhaajille rahaa, lapset ei tarvi

    • Anonyymi

      Tälle Orpo ja Purran pelottelulle nauraisi jos viitsisi:
      "Yleensä komissio arvioi keväällä, mitkä maat joutuvat liial­lisen alijäämän erityissyyniin. Nyt arvio julkaistaan vasta kesäkuun eurovaalien jälkeen.
      Uusittujen sääntöjen yksityiskohtia kiinnostavampaa on, kuinka tiukasti taloussäännöistä aiotaan pitää kiinni.
      Monivaiheinen valvonnan ja patistelun ketju on tähän saakka päättynyt siihen, että sääntöjen rikkomisesta ei koidu seurauksia. Pisimmälle komissio meni vuonna 2016 Espanjan ja Portugalin alijäämämenettelyissä. Ennennäkemättömästi maille määrättiin sakot – joiden suuruus oli nolla euroa.

    • Anonyymi

      Olipa kauheat sakot, että kokonaista 0€

    • Anonyymi

      Tuolla 0€:lla pidettin hirveää haloota kuinka joku tulee tänne päättämään jostakin leikkauksista? Voi tätä valehtelun määrää mitä meille syötetään. Ei ole ihme vaikka persut haluaisivat Ylen ja sanomalehdet venäläistyyppiseen valvontaan.

    • Anonyymi

      TS/Kukaan ei tulisi Suomeenkaan Brysselistä määräämään, olisiko julkista taloutta tasapainotettava menoleikkauksin vai veronkiristyksin – ja mitä menoja olisi leikattava tai mitä veroja kiristettävä.
      Nuo vaikeat valinnat olisi ”tarkkailuluokallakin” tehtävä omin voimin – tosin todennäköisesti vähemmän rajuin ottein kuin Orpon hallitus tekee ”tarkkailuluokan” välttämiseksi.

    • Anonyymi

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

      😍 K­u­­u­­m­­a­­­t­­­ ­­t­­­y­t­­­ö­­t­­­ ­o­­­d­o­­t­­t­­­a­v­­­a­­­t­­­ ­­­s­i­n­u­­­a­­­ -> https://nbw.fi/sexygirls?18368325

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4499
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe