Europarlamenttivaalit

69

557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehdokkaat ja ohjelma löytyvät täältä.
      https://skp.fi/vaalit/eurovaalit-2024

      Ohjelma huomioi merkittävänä seikkana Euroopassa käytävän sodan. Rauhan työlle on sijaa. Sota ei palvele kenenkään etuja.

    • Anonyymi

      Täytyy kyllä sanoa että listalta puuttuu ns. valtakunnallisesti tunnettu ehdokas.

    • Anonyymi

      Ohjelmasta:
      Suunnan muutos ei voi odottaa
      "Muutos on välttämätön. Emme voi enää jatkaa näin. Tarvitsemme Euroopan, joka ei vaaranna ihmisten tulevaisuutta suuryritysten voittojen tai kansainvälisten valtapelien takia. Euroopan parlamentin vaalit ovat tärkeä hetki vahvistaa taistelua paremman elämän, tasa-arvon, rauhan, yhteistyön ja sosiaalisen edistyksen puolesta."

      Ohjelma alkaa vakuuttavalla sanomalla. Sotaisuuden ei tule antaa jatkua. Toiminta rauhan maailman puolesta myös europarlamentissa on tärkeää. Sodan sijasta rauhan ja sosiaalisen edistyksen puolesta.

      Ilmaston muutos on ja se torjuminen on jäänyt onnettomien tapahtumien alle, Asetuotannon sijasta tarvitaan toimia terveen luonnon ylläpitämiseksi

      "Suomen kommunistinen puolue tuo osana Euroopan vasemmistopuoluetta Euroopan unionin parlamenttivaaleihin nykyisen kaltaisen EU:n vastaisen ja toisenlaista Eurooppaa rakentavan, tavallisten työssäkävijöiden ja vähävaraisten etuja puolustavan vaihtoehdon. Olemme osa kansainvälistä liikettä, joka haluaa parempaa Eurooppaa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmistä ja luontoa ei alisteta ahneudelle ja riistolle."

      EU:ssa toimiessakin tulee toimia sosiaaliturvan, julkisten palveluiden , ympäristön ja rauhan puolesta. Näitä tehtäviä tekee mm Euroopan ammattiyhdistysliike.

      Olemme osa taistelua työntekijöiden oikeuksien, sosiaalisten oikeuksien, julkisten palvelujen, ympäristön, rauhan ja solidaarisuuden puolesta niin palestiinalaisille kuin muille kansoille. Kamppailemme sellaisen Euroopan puolesta, joka palvelee työntekijöitä ja kansoja ja vastaa heidän tarpeisiinsa ja toiveisiinsa. Näiden vaatimusten edistämiseksi liittoudumme ammattiyhdistysliikkeen, kansalaisjärjestöjen ja erilaisten liikkeiden kanssa. Niillä on ratkaisevan tärkeä merkitys muutosten aikaansaamisessa.

    • Anonyymi

      SKP:n eurovaaliohjelmasta

      EU:n, valtioiden ja kansalaisyhteiskunnan on tarjottava parempia vastauksia kaikkien ongelmiin. Niiden on hylättävä demokraattisia oikeuksiamme rajoittavat ja toimeentuloamme uhkaavat ratkaisut, joihin ne meitä nyt yrittävät pakottaa.

      EU:n ratkaisut pandemiaan, inflaatioon ja sotaan ovat lisänneet eriarvoisuutta. Nykyien kapitalismi on johtanut ympäristön tilan huonontumiseen. Se on uhka tulevaisuudelle.
      Itsemääräämisoikeus kokee vararikkoa. Jäsenvaltioita pakotetaan jyrkällä propagandalla sotaan. Demokratiaa vastaan on käynnissä hyökkäys. Valtiollinen itsemääräämisoikeus kokee vararikkoa. Vauraus ja valta on siirtymässä suurpääomalle.
      Aseteollisuus kukoistaa. Jäsenvaltioita kannustetaan sotimaan.

      EU kapitalistisena pääomaa hyödyttävänä yhdentymisprosessina ajaa politiikkaa, jolla alennetaan palkkoja, puretaan työajan sääntelyä ja nostetaan eläkeikää. Sen säännöt rajoittavat julkisia investointeja, heikentävät julkisten palvelujen ja valtion sosiaalisten tehtävien, kuten terveydenhuollon, koulutuksen, sosiaaliturvan, asumisen, kulttuurin ja tieteen rahoitusta.

      Varsinkin Suomessa palkkatyön hintaa alennetaan purkamalla mm. sosiaalista sektoria. Vastoin edistystä EU kehottaa lisäämään asevarustelua kun kansalaisten toive on päinvastainen.

    • Anonyymi

      Joo paljon paatosta, mutta fakta (ja ongelma) on vaan se, että listalta puuttuu ns. valtakunnallisesti tunnettu ehdokas.

    • Anonyymi

      Venäjän fasismidiktatuurin miehityksen alla ei voi olla aitoa rauhaa, se itsestään selvä asia meidän tervejärkisten mielestä.

      Mitä tähän mainittuun rauhan puolesta äänensä antamiseen tulee, niin te suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat voitte ensialkuun vaatia Vladimir Putinin fasistihallintoa vetämään miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, sekä vaatia toveripuoluettanne Venäjän federaation kommunistista puoluettta, Kiinan kommunismidiktatuuria ja Pohjois-Korean kommunismidiktatuuria lakkauttamaan tukensa ja aseapunsa Vladimir Putinin fasistihallinnolle, mikä jo epäilemättä edistäisi merkittävästi tuon rikollisen fasistijuntan halukkuutta päättää imperialistinen hyökkäyssotansa Ukarinaa ja sen kansaa vastaan.

      Miksi te siitä huolimatta kaivelette edelleen perskannikkaanne kieltäytyen tekemästä noita edellä mainitsemiani tekoja, Skp, tukien siten käytännössä Vladimir Putinin fasistihallintoa?

    • Anonyymi

      Luultavasti persunatsi halusi tuoda esiin, ei Euroopan kehittämistä, vaan lisää sotaa Eurooppaan. Sellaista esiintyy taantumuksellisten porvareiden keskuudessa. Sovitelkoon sotakypärää kun kerran haluaa.

      Taloudesta.
      EU uusi koronapandemian jälkeen vakaussopimuksen. Se tarkoittaa lisää leikkaus- ja kurjistamispolitiikkaa. Heikennykset tulevat näkymään kaikkialla EU:ssa.
      Vakaussopimus ei kosketa militarisointiin. Sotamenoja kartutetaan kautta linjan.
      Kaikenlainen toiminta luonnon terveenä säilyttämiseksi on tarpeen. Ekosysteemin monimuotoisuus on uhanalaien. Luonnon puhtaana säilymisen tulee kulkea liikevoittojen edellä. Se on kaikkien kansalaisten etu.
      EU:n viralliset arvot eivät peitä sen reaalipolitiikan vaikutuksia. Ihmisten vapauksia ja demokraattisia oikeuksia rajoitetaan jatkuvasti. Aivan erityisesti tähtäimessä ovat sosiaaliset oikeudet, kuten työntekijöiden ja ammattiyhdistysten oikeudet, poliittiset toimintamahdollisuudet, kulttuuriset ja ympäristöoikeudet. Näitä kaikkia EU:n nykyinen politiikka vääristelee ja kirjoittaa historiaa uudelleen turvautuen manipulointiin, valheisiin ja sensuuriin.
      EU pakottaa jäsenmaita yhden vaihtoedon politiikkaan. Se tukee Euroopan taantumusta ja fasistisia näkemyksiä.

      Se pyrkii pakottamaan kaikki yhden ainoan vaihtoehdon politiikkaan, mikä ruokkii taantumuksellisia ja fasistisia käsityksiä. Euroopassa äärioikeisto johtaa eräitä hallituksia, on mukana hallituskoalitiossa muutamassa maassa ja tukee hallituksia useissa maissa. Rasistisia, muukalaisvihamielisiä, sovinistisia ja syrjiviä käsitteitä otetaan käyttöön välittämättä siitä, että ne kumoavat tasa-arvoisen yhteiskunnan eteen tehdyn työn.

    • Anonyymi

      SKP:llä on vaihtoehto.
      Sellaisen, joka perustuu ihmisten solidaarisuudelle, yhdenvertaisuudelle, feminismille, kansanvallalle, sekä suurpääoman ja äärioikeiston vastustamiselle. Meidän vaihtoehtomme puolustaa työväenluokan ja työntekijöiden oikeuksia. Se ottaa todesta ilmasto- ja ympäristökriisin, eikä laita ympäristölaskuja köyhien maksettaviksi, vaan takaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteutumisen. Turvallisuuspolitiikassamme emme sitoudu sotilasliittoihin, vaan edistämme inhimillistä turvallisuutta ja konfliktien ratkaisemista diplomatian keinoin.

      Emme kuvittele, että tämä kaikki olisi helppoa saavuttaa, mutta emme myöskään näe muuta tietä eteenpäin ja ulos nykyisestä kriisistä. Tarvitsemme systeemin muutoksen. Meidän ehdotuksemme on sosialismin rakentaminen suomalaisen yhteiskunnan lähtökohdista ja historiallisten kokemusten kautta kohti oikeudenmukaista ja solidaarista kansainvälistä järjestelmää, mutta haluamme ehdottomasti kuulla myös sinun ajatuksesi.

      SKP:n ohjelma peilaa yleismaailmallista poliittista tilannetta. Omalta osalta esittelen yleisesti puolueen asettamia tunnuksia joten ohjelma kannattaa lukea sellaisenaan.
      Ohjelman linjaukset ovat hyviä ja toteuttamiskelpoisia.

    • Anonyymi

      Maailma muuttuu.
      Euroopassa kytee vastarinta EU:n nykyiselle politiikalle. Ihmiset haluavat toimia ympäristön parantamiseksi ja sotaa vastaan. Kansalaiset kapinoivat kurjistavia ja alistavia hallituksiaan vastaan kaikkialla.
      Suomessa sinimusta hallitus palvelee suurpääoman puolesta. Kansojen solidaarisuus ja yhteistyö, tavallisten ihmisten liittoutuminen keskenään on välttämätöntä.

      SKP toimii ihmisten solidaarisuudelle, yhdenvertaisuudelle ja feminismille, kansanvallalle. Äärioikeistoa ja sotaa vastaan on välttämätöntä toimia.
      Työväenluokan ja työntekijöiden oikeuksia tulee edistää. Ristiriidat ja konfliktit tulee sovitella diplomatian keinoilla. Turvallisuus ei toteudu sotilasliitoissa vaan keskinäisessä avoimessa kanssakäymisessä.

      Työkenttää siis on. Meidän ehdotuksemme on sosialismin rakentaminen suomalaisen yhteiskunnan lähtökohdista ja historiallisten kokemusten kautta kohti oikeudenmukaista ja solidaarista kansainvälistä järjestelmää, mutta haluamme ehdottomasti kuulla myös sinun ajatuksesi.

    • Anonyymi

      Euroopan parlamentin jäsenet toimivat poliittisissa ryhmissä.

      Mihin ryhmään mahdollisesti läpi päässyt SKP:n ehdokas Europarlamentissa liittyisi?

    • Anonyymi

      Irti EU:sta
      EU:hun liittyminen vei itsenäisyyttä. Natoon liittyminen vei lisää.
      EU:n perussopimukset on alistettava sitoville kansanäänestyksille.
      Suomen kansallista itsemääräämisoikeutta on vahvistettava rajoittamalla ylikansallisten yhtiöiden, sijoittajien ja pankkien valtaa.
      Strategisia aloja, kuten sähköntuotanto ja -siirto, rautatiet, tietoliikenne, terveydenhuolto, eläkevakuutukset ja kaivokset on kansallistettava pois ylikansallisen pääoman kontrollista.

      Euroopasta tulee saada rauhan ja solidaarisuuden rakentaja.
      Mikään valtio tai yhteisö ei voi olla turvallinen ilman, että muutkin jakavat saman turvallisuustason. Siksi kannatamme sellaisen kansainvälisen politiikan kehittämistä, joka keskittyy rauhaan, diplomatiaan ja konfliktien ratkaisemiseen ja yhteistyöhön perustuvan turvallisuuden rakentamiseen.
      Asevarustelu on uhka. Siksi Euroopan asemenoja tulee alentaa. Tilalle itsenäinen rauhanpolitiikka.
      Haluamme rakentaa toisenlaista Eurooppaa, jossa rauhanomainen ja tasavertainen yhteistyö ulottuu Atlantilta Uralille. SKP tuomitsee Venäjän federaation hyökkäyksen Ukrainaan. Joka päivä, kun tämä sota jatkuu, lisää viattomia siviilejä kuolee. Vaadimme tulitaukoa – tappamisen lopettamista – nyt. Venäjän on vedettävä joukkonsa pois Ukrainasta.


      Euroopasta rauhan ja solidaarisuuden rakentaja
      Euroopan suurimmat turvallisuusuhkat liittyvät Ukrainan sodasta huolimatta edelleen erityisesti ympäristö-, ruoka- ja talouskriiseihin. Niitä ei ratkaista sodan keinoilla. Tarvitsemme uuden lähestymistavan turvallisuuteen. Mikään valtio tai yhteisö ei voi olla turvallinen ilman, että muutkin jakavat saman turvallisuustason. Siksi kannatamme sellaisen kansainvälisen politiikan kehittämistä, joka keskittyy rauhaan, diplomatiaan ja konfliktien ratkaisemiseen ja yhteistyöhön perustuvan turvallisuuden rakentamiseen.

      Huom. Tässä on otettu esille ohjelmasta olennaisia kohtia. Ohjelmassa toki jokainen lause on asiaa ja auttaa vallitsevan tilanteen olemuksen selvittämistä.

    • Anonyymi

      Vielä rauhantyöstä.

      Rauhan saavuttaminen vaatii poliittista suunnanmuutosta. Tehottomiksi osoittautuneiden pakotteiden sijasta meidän on toimittava rauhan aikaansaamiseksi Venäjän ja Ukrainan välillä. Erityisesti EU:n raja-alueiden talous ja asukkaat kärsivät pakotteista, joita EU on säätänyt. Näiden toimien vaikutukset osuvat muun muassa Itä-Suomen asukkaisiin työpaikkojen kadotessa.
      Sodat synnyttävät pakolaisuutta. Pakolaisuus on seuraus sodista ja luonnonvarojen riistosta. Se synnyttää myös ympäristötuhoa.
      Laillisen rajan yli kulkemisen estäminen vaarantaa ihmisoikeuksien ja pakolaissopimuksen toteutumista. Turvapaikan hakemisen oikeus tulee taata.
      Emme voi pestä käsiämme tästä vastuusta. EU:n pitää huolehtia siitä, että sen jäsenmaat noudattavat kansainvälisiä velvoitteitaan ottaa vastaan pakolaisia.

      EU:n ulkorajojen kiristyvä valvonta sekä vastaanotto- ja säilöönottokeskukset, joissa poljetaan turvapaikkaa hakevien ja siirtolaisten ihmisoikeuksia vaarantavat ihmisoikeuksien toteutumisen.

      EU:lta odotetaan rauhanpolitiikkaa myös kansainvälisissä konflikteissa, kuten Lähi-idässä ja Latinalaisessa Amerikassa. Tämän kanssa on ristiriidassa esimerkiksi Israelin apartheid-politiikan tukeminen vapaakauppasopimuksella ja osallistuminen Kuuban ja Venezuelan vastaisiin saartoihin. Aseteollisuuden edut eivät saa ohjata EU:n tai Suomen politiikkaa.

      Suomen tulee palauttaa asema ihmisoikeuksien ja vähemmistökansallisuuksien tukijana. Maailma on kaiken kansan nähtävissä. On ponnisteltava rauhan ja oikeudenmukaisen tavarainvaihdon puolesta.

    • Anonyymi

      Euroopasta rauhan ja solidaarisuuden rakentajia.
      Venäjän ja Ukrainan välille tulee saada rauha. Mitä nopeammin sen parempi. Pakotteet, raja-aidat yms. sellainen haittaavat jokaista valtiota.

      Sodan seurauksena syntyy pakolaisuutta ja siirtolaisuutta. Paitsi ympäristötuho niin myös luonnonvarojen hyödyntäminen vaikeutuu.
      Sota, pakotteet, siirtolaisuus aiheuttavat ympäristötuhoa. Ilmaston muutos vie monilta seuduilta ihmisiltä toimeentulon mahdollisuudet.
      Turvapaikan hakemista tulee helpottaa. Euroopasta tulee rakentaa ihmisystävällinen seutu, jossa ketään ei poljeta.

      Me vaadimme, että:
      Nato puretaan ja leikataan sotilaskuluja. Euroopan rauhanrahaston varoja tulee käyttää rauhan asiaan sodan tukemisen sijasta.
      EU:n tulee tukea palestiinalaisten oman valtion synnyttämistä.
      On toimittava aktiivisesti ydinaseet kieltävän sopimuksen laajentamiseksi ja toteuttamiseksi. EU:n tulee edistää myös muita ydinaseita rajoittavia sopimuksia.
      On edistettävä Kyproksen kansan rauhanomaista ja demokraattista yhdentymisprosessia jaetun Kyproksen yhdistämiseksi.
      Suomalaisia joukkoja ei pidä lähettää Naton, EU:n tai muiden tahojen sotilasoperaatioihin.

      EU:n tulee jatkaa ja vahvistaa kehitysmaiden kanssa yhteistyötä. EU:n rakentaminen rauta-aitojen sisälle on järjetöntä.
      EU ei saa solmia kauppasopimuksia, joilla pyritään alistamaan Latinalaisen Amerikan ja Afrikan tai muita kehittyviä maita.
      EU:n tulee kehittää yhteistyötä BRICS maiden kanssa
      EU:n tulee irtaantua Kuuban ja Venezuelan vastaisesta saarrosta ja toimia niiden purkamiseksi.



      LASKUT NIIDEN AIHEUTTAJILLE
      EU oli vasta toipumassa 2008 finanssikriisin aiheuttamasta velkakriisistä, kun se kohtasi koronapandemian ja Ukrainan sodan aiheuttamat poikkeustilat. Nämä uudet kriisit aiheuttivat vakavia seurauksia tavallisille ihmisille ja heidän selviytymiselleen niin työttömyyden kuin elinkustannusten hallitsemattoman nousun takia. Toisaalta niiden yhteydessä tehdyt poliittiset päätökset osoittivat, että aiemmin koskemattomina pidetyt sopimukset, kuten EU:n kulukurisopimukset on mahdollista tarvittaessa ohittaa. Tämä osoittaa, että EU:n politiikkaa on mahdollista osittain muuttaa.

      EU:n pääomia suosiva talouspolitiikka seurauksineen on toiminut äärioikeiston käyttövoimana kaikkialla Euroopassa, niin myös Suomessa. Kulukuripolitiikka on luonut yhteiskunnallista epävarmuutta, jonka avulla äärioikeisto on vahvistanut nationalistisia, maahanmuuttajavastaisia ja rasistisia puhetapoja ja käytäntöjä muuttaen politiikan suuntaa kaikkialla.

    • Anonyymi

      Työläisten oikeudet etusijalle
      Työntekijöiden ammattiliitot tulee säilyttää. Halpatyövoimasta tulee luopua.
      EU:n työvoiman ja pääomien vapaa liikkuvuus on johtanut siihen, että myös Suomeen tuodaan työvoimaa, jolle maksetaan heikompia palkkoja kuin suomalaiset työehtosopimukset ja palkkataso edellyttävät. Sen tavoitteena on työn hinnan polkeminen yritysten ja pääomien voittojen kasvattamiseksi. Jopa suoranainen orjatyö ja ihmiskauppa ovat EU-alueella edelleen kasvussa.
      Luodaan eurooppalainen sitova alimpien palkkojen taso, joka on 60 prosenttia kunkin jäsenmaan keskipalkasta – Suomessa noin 1950 euroa kuukaudessa.
      On lyhennettävä yleinen työaika 30 tuntiin viikossa tai 6 tuntiin päivässä ansiotasoa alentamatta.
      Työehtosopimusten yleissitovuuden vesittäminen on estettävä.
      Julkisen vallan on luotava uusia työpaikkoja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
      Työlainsäädäntöä on kehitettävä niin, että halpatyövoimamarkkinoista päästään eroon ja ulkomaiselle työvoimalle maksetaan samantasoinen palkka kuin kotimaisille työntekijöille
      Maahanmuuttaneille tarjotaan heidän koulutustaan vastaavaa työtä ja syrjintään työpaikoilla puututaan. Toisessa maassa suoritetun tutkinnon, kartutetun osaamisen ja ammattipätevyyden tunnustamista on sujuvoitettava.
      Nämä tavoitteet toteutetaan ay-liikkeen ja vasemmiston yhteisellä, kansainvälisellä toiminnalla muun muassa lisäämällä ay-liikkeen valvontamahdollisuuksia yli valtionrajojen.

      EU:n liittovaltiokehitys on torjuttava ja sen sijasta valtaa on palautettava takaisin kansalliselle tasolle, kehitettävä kansalaisyhteiskunnan vaikuttamisen mahdollisuuksia ja luotava uudenlaisia, tasavertaisen yhteistyön muotoja.
      EU:n suurpääomaa suosivaa valtaa on rajoitettava vahvistamalla vaaleilla valittavan EU-parlamentin asemaa suhteessa komissioon ja Euroopan keskuspankkiin.

      Vähemmistökielten ja kulttuurien asema on turvattava. ILO 169 -sopimus on ratifioitava kaikissa EU-maissa.
      EU:n tulee sitoutua valtion ja uskonnon erillisyyteen eli sekularismin periaatteeseen.
      EU:sta riippumattoman Euroopan neuvoston roolia ihmisoikeustyössä ja kansojen välisen ihmisoikeusyhteistyön edistämisessä on vahvistettava.
      Demokratiaa, yhdenvertaisuutta sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa edistävien aktivistien ja järjestöjen kanssa käydään aktiivista vuoropuhelua sekä huomioidaan niiden asiantuntemus.
      Päätösten valmistelu ja käsittely on inklusiivista, eli yhteistä osallistumista tukevaa. Esteettömyys, saavutettavuus ja selkokielisyys on mahdollistettava myös päätöksenteossa.

    • Anonyymi

      Julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan puolesta
      EU luo uusliberaalin talouspolitiikan ohjaamana jatkuvasti paineita julkisten palvelujen yksityistämiseen niin valtion kuin kuntien tasolla. Unionin kautta ajetaan jäsenmaihin markkinoille ja kilpailutukselle perustuvia ratkaisuja. Tämä lisää eriarvoisuutta, heikentää työntekijöiden asemaa, tulee kalliiksi ja lisää byrokratiaa.
      Julkisten palveluiden siirtäminen digitaalisiksi on ongelmallista heille, joilla toimintakyvyn rajoitteiden, osaamisen tai tarvittavien laitteiden puutteen tai muiden syiden takia on vaikeuksia käyttää niitä ja tämä on huomioitava päätöksissä.

      Me vaadimme, että
      Kaikille on taattava oikeus eurooppalaisen köyhyysrajan ylittävään taloudelliseen ja sosiaaliseen turvaan, joka vastaa 60 prosenttia kunkin maan keskimääräisestä käytettävissä olevasta tulosta.
      Sosiaaliturvan vastikkeellisuus on poistettava.
      Perusterveydenhuollon on oltava maksutonta ja laadukasta.

      Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen tulee olla jokaiselle kuuluva oikeus, jonka tuottamiseen osoitetaan riittävät resurssit, ei kaupallista toimintaa. Yliopistot on vapautettava Bolognan prosessin tuottavuusajattelusta.

      Julkisten palvelujen turvaamiseksi rikkaiden verotusta on kiristettävä laskemalla ansio- ja pääomatulot yhteen ja verottamalla pääomatuloja samalla tavalla kuin palkkatuloja. Verotuksen tulee olla tulojen kasvaessa kiristyvää, eli progressiivista.

      Eurooppa ympäristöasioiden edelläkävijäksi
      Pääoman voittojen sijasta luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin on aina oltava ensisijaisena tavoitteena.

      Koko nykyinen elämäntapamme ja talouden rakenne on muutettava. Kulutus on sopeutettava luonnon kantokykyyn ja talouden rakenne on muokattava tätä tavoitetta palvelevaksi. Vain näin voidaan turvata inhimillisen elämän edellytykset myös tuleville sukupolville. Talous on mahdollista muuttaa ympäristölle vähemmän tuhoisaksi noudattamalla vasemmiston laajasti kannattamia linjauksia omaisuuden ja pääomien tiukemmasta progressiivisesta verottamisesta, laajentamalla julkisia palveluita sekä tarjoamalla ihmisille kohtuuhintaista asumista ja koulutusta sekä riittävää terveydenhoitoa ja sosiaaliturvaa samalla lyhentäen työaikaa. Nämä muutokset eivät ole radikaaleja, mutta ne vähentävät ekologisesti kestämättömän talouskasvun kannustimia ja mahdollistavat systeemin muuttamisen turvaten ihmisille heidän tarvitsemansa peruspalvelut ja turvan.

      On irtauduttava EU:n teollista tehomaataloutta suosivasta maatalouspolitiikasta, joka on ristiriidassa Suomen ja muiden EU-maiden sekä kehittyvien maiden perheviljelmien tarpeiden kanssa. Samalla on edistettävä kestäviä viljelymenetelmiä, luomutuotantoa sekä maanviljelijöiden mahdollisuuksia kehittää osuustoiminnallisia ratkaisuja.

      Me vaadimme, että:
      Luonnon monimuotoisuuden heikentäminen on pysäytettävä välittömästi. Metsien hakkuita on vähennettävä ja metsien aktiivinen uudelleenistutus on aloitettava.
      On luovuttava lisäydinvoiman rakentamisesta ja tuettava paikallisen uusiutuvan energian käyttöä lisäämällä investointeja ja tutkimusta.
      Eurooppalaisella yhteistyöllä on vahvistettava eläinten oikeuksia ja hyvinvointia sekä lisättävä kunnioitusta eläimiä kohtaan. Turkistarhaus, eläinkokeet ja tuotantoeläinten häkkikasvatus on kiellettävä EU:ssa.
      On estettävä komission ehdottama EU:n asetus, jonka mukaan kriittisten ja strategisten raaka-aineiden saatavuus olisi tärkeämpää kuin ympäristönäkökohdat ja kansalaisten edut ja oikeudet.

      Merenpohjan kaivostoiminta on kiellettävä.
      Lupa kaivostoimintaan on myönnettävä paikallisten asukkaiden elinehtoja kunnioittaen vain valtionyhtiöille.
      On säädettävä eurooppalainen lentovero.

      On luovuttava luonnonvaroja tuhlaavasta ja ympäristölle haitallisesta kilpavarustelusta ja sotaharjoituksista ja tunnustettava, että sodat aiheuttavat suuria inhimillisiä kärsimyksiä ja suuria ympäristötuhoja.

      EU:ssa maantieliikenteen suurimmaksi nopeudeksi asetetaan 90 km/h.
      Arktisen herkän luonnon suojelu on otettava keskeiseksi tehtäväksi.
      Kaikissa ympäristön ja ilmaston suojelemiseksi tehtävissä toimenpiteissä on aina huomioitava sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Köyhiä ei voi laittaa maksamaan rikkaiden aiheuttaman ympäristökriisin laskuja.

    • Anonyymi

      "Anonyymi
      2024-05-01 02:45:28

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

      💋 ­N­­­y­­m­­f­­­o­m­­a­­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞"

      Tällekin aloitukselle persujen maalitus ulottuu. Seksimaalitus on törkeä. Jos joku avaa viestin, hänen nettitietonsa menee roistoille.

      • Anonyymi

        On kummallista, ettei ylläpito poista epäsiveellistä tekstiä ja jota kirjoitettu kymmenille sivustoille.
        Onko niin, että koska luultavasti maalituskampanja on persujen hommaa niin siihen ei puututa.
        Annetaan pornografian olla.


    • Anonyymi

      Feministinen näköala
      Feministinen eri sukupuolten ja erilaisten ihmisten tasa-arvoa puolustava politiikka on edellytys rauhan, itsemääräämisoikeuden, vapauden ja tasa-arvon Euroopan luomisessa. Feminismi on vastakohta militarismille ja se kritisoi kapitalistista ja patriarkaalista yhteiskuntaa luomalla elämää puolustavan vaihtoehdon ihmisten ja luonnon riistoon perustuvalle taloudelle.
      Naisille ja muun sukupuolisille on taattava yhtäläiset oikeudet miesten kanssa ja tehtävä näin loppu epätasa-arvosta sen kaikissa muodoissa. Sukupuolten väliset palkka- ja eläke-erot on tasoitettava. Hoivatyön, joka lepää edelleen lähes yksinomaan naisten harteilla, arvo on tunnustettava ja jaettava se uudelleen kaikkien kesken.
      Vasemmistofeminismi vastustaa kaikkea sortoa, perustuu se sitten luokkaan, sukupuoleen, etniseen alkuperään, ihonväriin, seksuaaliseen identiteettiin, seksuaaliseen suuntautumiseen, vammaisuuteen tai ikään. Tämä sorrosta vapautumisen näkökulma erottaa sen liberaalifeminismistä. Vasemmistofeminismille ei riitä, että päättäjiksi valitaan tietyn sukupuolen edustajia, sillä se ei takaa, ettei näiden ajama politiikka kuitenkin edelleen pidä yllä sortavia rakenteita.

      Vaikka Suomessa tilanne abortin suhteen on kelvollinen, haluamme taistella oikeudesta aborttiin ja ehkäisypalveluihin kaikkialla Euroopassa. Tämä oikeus on kirjattava EU:n perussopimuksiin.

      Istanbulin yleissopimuksen vaatimukset naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta pannaan täytäntöön kaikkialla Euroopassa.

      Kaikkien oikeus yhtäläisiin työehtoihin ja palkkaukseen on taattava ja EU:n samapalkkaisuusdirektiivi on otettava käyttöön kaikkien jäsenvaltioiden kansallisessa lainsäädännössä.
      Kaikille on taattava oikeus riittävään toimeentuloon sukupuoleen katsomatta myös eläkkeellä.

      EU:n on asetettava direktiivi, joka velvoittaa EU:n jäsenvaltiot tarjoamaan pääsyn äitiysterveydenhuollon palveluihin ennen ja jälkeen synnytyksen, vapaaehtoiseen perhesuunnitteluun sekä ilmaiseen, turvalliseen ja lailliseen aborttiin.
      Syrjinnän vastaisia lakeja on edistettävä ja sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuva vihapuhe on määriteltävä niin, että siihen kyetään puuttumaan.

      Vasemmisto yhteistyöhön!
      Suomen kommunistinen puolue haluaa rakentaa monimuotoisen yhteistyön Eurooppaa, jossa etusijalla ovat ihmisten ja luonnon hyvinvointi, työntekijöiden oikeudet, demokratia, tasa-arvo ja solidaarisuus.
      Tältä pohjalta teemme kevään europarlamenttivaaleissa vaalityötä Euroopan vasemmiston, muiden kommunististen ja radikaalien vasemmistolaisten puolueiden sekä EU-parlamentin Yhtyneen vasemmiston GUE/NGL-ryhmän kanssa.
      Kaikkien maiden työläiset liittykää yhteen!

      Tässä on esitetty pääpiirteissään hyvin antelias kuvaus siviilielämän kysymyksissä mutta esiinnytään myös sotia vastaan.
      Kokonainen teksti löytyy täältä "https://skp.fi/asiakirjat/skpn-eu-vaaliohjelma-2024-protestoi-sotaa-nest-rauhaa"

      • Anonyymi

        "Kaikkien maiden työläiset liittykää yhteen!"

        Kiinan kommunistinen puolue, Pohjois-Korean kommunismidiktatuuri sekä Venäjän federaation kommunistinen puolue ovat liittyneet yhteen sen Venäjän tukijoukoiksi imperialistisessa hyökkäyssodassa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, jonka sinäkin kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus myönsit joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissasi olevan - " Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio" - joten ainakaan maailman kommunisteilta ei tule apuja rauhan asialle.


    • Anonyymi

      SKP:n ohjelma tai paremminkin analyysi EU:n tilanteesta ja tehtävistä on laajakantoinen ja perusteellinen.
      Yksi parhaillaan vaikuttavista seikoista nousee talouden ohella esiin. EU:ta tulee rakentaa rauhan järjestöksi. EU:lla voisi olla arvovaltaa, jos se toimisi sodan sijasta rauhan rakentajana.

      • Anonyymi

        Kommunismidiktatuuria puuhasteleva nimimerkki Partacus vaatii EU-maita riisumaan puolustusvoimansa aseista, kun taas Venäjän fasismidiktatuuria hän tai hänen puolueensa Suomen kommunistinen puolue ei halua edelleenkään vaatia vetämään miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta.

        Kun tuossa itärajan takana oleva Venäjä on "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", minkä sinä kommunismidikrtatuurin puuhastelija Partacus itsekin joulukuussa 2019 kommentissasi juuri noilla sanoilla myönsit sen olevan, ja kun se samainen venäjän fasismidiktatuuri käy jo yhdettätoista vuotta imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, niin kyllä Euroopan Unionin mailla, joista valtaosa on puolustusliitto NATOn jäsenvaltioita, tulee olla vahvat puolustusvoimat, jotta tuo sotaisan valloitushaluinen Venäjän fasismidiktatuuri pysyy omalla tontillaan, eikä lähde murhaamaan, raiskaamaan ja hävittämään enää muita rauhassa elämista haluavia naapureitaan.

        - Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

        Mihail Frunze, sotateoreetikko, puna-armeijan uudistaja.

        - Olisi varmasti suurin virhe ajatella, että myönnytykset merkitsisivät rauhaa. Mitään sellaista ei tapahdu. Myönnytykset ovat vain sodan uusi muoto.

        Vladimir I. Lenin


    • Anonyymi

      Kuinkas paljon se SKP:n äänisaalis tulee arvoiden mukaan olemaan? 0,001% vai 0,002%?

    • Anonyymi

      SKP ei yhdy persumaisiin sotatoimiin.
      Äänestäkää kommunisteja. Toimitaan yhdessä väkivaltaista politiikkaa vastaan.

      • Anonyymi

        Te myöhempien aikojen kommunismidiktatuurin puuhastelijat ette ole tainneet Leniniänne lukeneetkaan?

        Sillä kommunismidiktatuurin puuhastelija Lenin oli toista mieltä sodan ja rauhan kysymyksistä, ja niin oli sen ajan Skp:kin, puuhatessaan perustamiskoukouksessaan Moskovassa syksyllä 1918 Suomeen uutta sotaa, jossa monipuoluedemokratia piti lakkauttaa ja pystyttää sen tilalle kommunismidiktatuuri, mikä olisi toteutuessaan tiennyt sen Suomen liittämistä osaksi Neuvosto-Venäjän kommunismidiktatuuria.

        - Järkevin strategia sodassa on lykätä operaatioita siihen asti, kunnes vihollisen moraalinen hajoaminen tekee tappavan hyökkäyksen toteuttamisen sekä mahdolliseksi että helpoksi.

        Vladimir I. Lenin

        Onneksi näitä suomalaisia kommunismidiktatuurin puuhastelijoita on nykyään vähän ja hekin jo eläkeiän aika päivät sitten ylittäneitä, joten terrorismin uhka siltä suunnalta on pienentynyt, elleivät nyt sitten keskinäisissä oikeaoppisuusriidoissaan saa joitain kuhmuja tai naarmuja. No pahaa mieltä ja ikuista vihanpitoa ainakin.


    • Anonyymi

      "Suomen kommunistinen puolue tuo osana Euroopan vasemmistopuoluetta Euroopan unionin parlamenttivaaleihin nykyisen kaltaisen EU:n vastaisen ja toisenlaista Eurooppaa rakentavan, tavallisten työssäkävijöiden ja vähävaraisten etuja puolustavan vaihtoehdon. Olemme osa kansainvälistä liikettä, joka haluaa parempaa Eurooppaa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmistä ja luontoa ei alisteta ahneudelle ja riistolle."

      Lähtökohta on oikea. Ihmisten Eurooppa mutta ei sodan Eurooppa. Kaikkien kansallisuuksien yhteinen Eurooppa.
      Eurooppa on mennyt pitkälle väärään suuntaan, vihan suuntaan. On aika lyödä veljen kättä päälle ja rakentaa yhdessä rauhanomaista Eurooppaa osa maailmaa.

    • Anonyymi

      https://skp.fi/asiakirjat/skpn-eu-vaaliohjelma-2024-protestoi-sotaa-nest-rauhaa
      SKP:n asiakirja on työn ja rauhan asiakirja. Kaikki esitykset ovat toteutettavissa.
      Työtä, rauhaa ja vaurautta sekä luonnon elinehtojen säilyminen. Siinä siittää työtä.
      EU:n tulee lopettaa välittömästi sota Euroopassa. EU asettaa rauhan sovittelijan ja siitä se etenee.
      Asiakirjasta löytyy SKP.n ehdokkaat jokaisesta vaalipiiristä.

    • Anonyymi

      SKP:n eurovaaliehdokkaat.

      Heikki Ekman, Vantaa, henkilökohtainen avustaja
      Joona Etto, Posio, muusikko
      Mervi Grönfors, Tampere, varhaiskasvatussihteeri, pääluottamusmies
      Taina Hollo, Sastamala, verosihteeri
      Tarja Kajari, SIT. Espoo, peruskoulun luokanopettaja, rehtori, eläkeläinen
      Toni Kallioinen, Joensuu, opiskelija
      Jari Karttunen, Vantaa, pääsihteeri
      Jonas Kettunen, Kajaani, opiskelija, rakennusala
      Anni Kivistö, Joensuu, opiskelija
      Jarmo Knuutila, Taipalsaari, ulkoalueiden hoitaja ja siivooja
      Miguel López, Jyväskylä, yliopiston opettaja
      Jiri Mäntysalo, Vantaa, koulutus- ja tiedotussihteeri
      Petra Packalén, Tampere, päätoimittaja
      Juha Päiväniemi, Seinäjoki, merkonomi, eläkeläinen
      Hannu Salminen, Helsinki, näyttelijä, eläkeläinen
      Tiina Sandberg, Helsinki, pääsihteeri
      Akira Siivonen, Pori, viestinnän moniosaaja, aktivisti
      Lauri Sulander, Nokia, koneasentaja
      Bex Tapanainen, Tampere, seksityöntekijä
      Liisa Taskinen, Kotka, erikoislääkäri, eläkkeellä

      SKP:llä on täysi määrä ehdokkaita.
      Tärkein tehtävä on on lopettaa Euroopassa riehuva riehuva porvarien sota. Kaksi vuotta riittää. Tuhoa on tullut valtavasti.
      EU muodostuu monenlaisista porvarillisten valtioiden liittoumasta. Ensimmäinen ehto on todellakin lopettaa sota Ukrainassa. Uhittelu vain pahentaa tilannetta.

    • Anonyymi

      Tämä on minusta SKP:n paras ulostulo koko EU-vaaliohjelmassaan, vaikkakin puolue teki sen kymmenen vuoden suurella antaumuksella suoritettujen esihistoriallisten kaivausten persvaossaan jälkeen, sillä Venäjän fasismidiktatuurihan hyökkäsi Ukrainaan jo vuonna 2014.

      SKP: "Venäjän on vedettävä joukkonsa pois Ukrainasta."

      • Anonyymi

        Porvaripersu alkoi uudelleen kakkia pöksyihinsä. Oppi Tornaselta vai mikä se oli.


    • Anonyymi

      SKP:n ehdokkaita kannattaa äänestää. Europarlamentissa toimii demareista vasemmalla oleva ryhmä.
      Äärioikeiston kannatus alenee. Vasemmistoryhmän kannatus on nousussa.

    • Anonyymi

      EU:n vasemmistoryhmä kasvaa. Äärioikeistolaisuus ja sotaisuus vähenee. Sitenkään kansalaiset eivät todellisesti ole sotahurtteja.

    • Anonyymi

      "Sitenkään kansalaiset eivät todellisesti ole sotahurtteja."

      Vasta sitten jos SKPn EU-vaaliteesivaatimus, jonka mukaan Venäjän on lopetettava Ukrainan miehitys toteutuu, voidaan sanoa, että kaikki venäläiset eivä ole hyökkäyssotahurttia. Tällä hetkellähän venäläisistä hyökkäyssotauhoisia arvioidaan olevan 60 prosenttia, rauhallisempia n. 15 % ja loput eivät mitään mieltä, joten kyllä työmaata Venäjän fasismidiktatuurin kansan rauhoittamisessa riittää vielä rutkasti.

    • Anonyymi

      "Muutos on välttämätön. Emme voi enää jatkaa näin. Tarvitsemme Euroopan, joka ei vaaranna ihmisten tulevaisuutta suuryritysten voittojen tai kansainvälisten valtapelien takia. Euroopan parlamentin vaalit ovat tärkeä hetki vahvistaa taistelua paremman elämän, tasa-arvon, rauhan, yhteistyön ja sosiaalisen edistyksen puolesta.

      Ilmastonmuutos, sodat ja ihmisten yhä suuremmat ongelmat jokapäiväisestä elämästä selviämisessään vaativat muutosta Euroopan unionin politiikkaan. Meillä ei ole varaa uhrata enemmistön etua pienen rikkaan eliitin ja suuryritysten pelastamiseksi."

      Täyttä asiaa SKP:n linjauksessa.
      Sota vai rauha. SKP valitsee rauhanomaisen kehityslinjan.

      • Anonyymi

        Ehdottomasti yksi parhaimmista SKPn vaatimuksista on että Venäjän on lopetettava miehityksensä Ukrainassa ja poistuttava maasta. Eikö vain olekin?


    • Anonyymi

      Kyllä olette oikeassa. Ukrainan, Venäjän ja naton tulee lopettaa vihollisuudet. Sota alunperinkin oli järjestön. Ukrainaa a ei saisi tuhota enää lisää.
      Rauhanneuvotteluissa tulee esiin samat seikat, jotka johtivat sodan syttymisiin.
      Hiukkasen älyä osapuolten korvien väliin.
      Luultavasti Ukrainan sodan varjossa syntyi raain sota aikoihin Gazassa.
      Rauhaa maailmaan tulee vaatia. Sota on järjetön.
      Euroedustajien tulee vaatia sodan lopettamista EU:n osalta. Sen tilalle tulee luoda Ukrainan siviilitalouden avustustoimet.

      • Anonyymi

        Venäjän fasismidiktatuurin imperialistinen hyökkäyssota Ukrainassa loppuu nopeasti, kun Vladimir Putinin fasistihallintoa aseistavat ja muuten tukevat Kiinan ja Pohjois-Korean kommunismidiktatuurit sekä Venäjän federaation kommunistinen puolue vetävät tukensa pois tuolta hyökkäyssotauhoiselta Moskovan fasistijuntalta.

        Miksi te siellä Suomen kommunistisessa puolueessa kaivelette edelleen perskannikkaanne, sen sijaan että tuomitsisitte jyrkästi nuo hyökkäyssotauhoiset kommunistitoverinne ja vaatisitte heitä lopettamaan Vladimir Putinin fasistihallinnon sotaisan imperialismin tukemisen, niin osoittaisitte kerrankin olevanne edes jollain tapaa järjissään oleva poliittinen liike?

        Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus näyttää jälleen kerran unohtavan sen tosiasian, että Venäjän fasismidiktatuuri on hyökkääjä- ja miehittäjävaltio Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulla valtioalueella ja ukrainalaisten kodeissa, kun taas Ukraina käy Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaa pulustustaistelua itsenäisyydestään ja vapaudestaan.

        Kerrassan typeriä ja vastuuttomia ovat tämän Suomen kommunistisen puolueen jäsenen, nimimerkki Partacuksen, vaatimukset siitä, että Ukraina ja ukrainalaiset eivät saisi puolustautua lainkaan hyökkäävää Venäjän fasismidiktatuuria vastaan.
        Tuollaista on kommunismi ilman naamiota.

        Ja näillekö pitäisi vielä antaa kannatuksensa Eu- ja muissa vaaleissa? Tuollaisen esittäminenkin on silkkaa höperehtimistä, sanon minä.


    • Anonyymi

      "Onko tämä sinusta oikein?
      EU aktivoi uudelleen vakaussopimuksen, joka poistettiin käytöstä koronapandemian aikana. Se tarkoittaa lisää leikkaus- ja kurjistamispolitiikkaa, eli lisää hyökkäyksiä työväenluokan sosiaalisia ja taloudellisia oikeuksia vastaan. Tämä johtaa siihen, että sen mahdollisuuksia taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen kavennetaan. Heikennykset vaikuttavat työntekijöiden ja kansojen elämään. Varsinkin nuoret aivan oikein näkevät tulevaisuutensa uhattuna."

      EU järjestää lisää leikkauksia ja kurjistamista. Sotaan menee rutkasti rahaa. Asevarustelu ja muu sotaisuus syö siviilitaloutta. Palkkatyöläiset kärsivät ensin ja kovemmin kun valtiot maksattavat heillä sotakuluja.
      EU:n ulkopolitiittinen linja tulee muuttaa. EU keskittyy siviilitalouteen. Rauhanpolitiikka otetaan ensisijaiseksi.
      Palkkatyöläinen ei tarvitse lainkaan sotakuluja. Ongelmista voidaan aina keskustella.

      • Anonyymi

        Äänestämällä Eu vaaleissa kannatatte juuri kaikkea tuta antaen toimille äänillänne tuen toimille. Älkää äänestäkö.


    • Anonyymi

      Toissa päivänä kapitalistidiktaattori teki pehmoiset pöksyynsä. Siinä syy, että haisee.
      SKP:n ehdokkaita kannattaa äänestää. Valittu/valitut liittyvät EU:n vasemmiston ryhmään. Siihen ryhmään jossa sosiaalidemokraatteja ei ole.
      SKP:n edustajat tutkivat aina vallitsevaa tilannetta. Heillä ei ole aikaa kaivella takapuoltaan niinkuin haiseva (?) kapitulidiktaattori tekee.

    • Anonyymi

      Miten saan paskan pysymään lipukkeessa?

      • Anonyymi

        "Miten saan paskan pysymään lipukkeessa?
        Persun vai Kokoomuksen haisulihousutko lemahtelee? Tykkävät kovasti sontimi.... housuunsa.
        SKP:n esitykset eu-politiikasta ovat varteenotettavia. Mannerlaatat ovat liiketilassa. Ne tarvitsevat punaista väriä, jolloin ilmasto säästyy perskokin sontapuheista. Anteeksi; sotapuheista.


    • Anonyymi

      Tosi ilkeitä nuo housuun tekevät porvarispojat ja -ukot.

      Äänestäkää rauhan asialla toimivaa kommunistia. Teette kansalle hyvän työn.

    • Anonyymi

      Mikä on realistisesti odotettava äänisaalis kommunisteille Suomesta? 0,01 vai 0,02% kaikista äänistä?

    • Anonyymi

      Äänestämään ilman muuta kommunistiehdokkaita. Nimilistat näkyvät vaalipaikalla ellei muuten ole tietoa ehdokkaista.
      Miksi äänestäisimme sodan kannattajia kun löytyy rauhan naisia ja miehiä.

      • Anonyymi

        Niin, SKP on tosiaankin tuominnut Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssodan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, ilmoittaen kannanotoissaan että:

        - "Putinin on lopetettava sota"

        - "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle"

        - "Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia."

        - "Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä."

        - "Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa."

        - "Venäjän on vedettävä joukkonsa pois Ukrainasta"


        Se missä SKP kaivelee edelleen perskannikkaansa, eli viivyttelee tarkoituksellisesti, on että puolue ei edelleenkään halua tuomita Kiinan ja Pohjois-Korean kommunismidiktatuureja sekä Venäjän federaation kommunistista puoluetta niitten kanssarikollisuudesta Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistiseen hyökkäyssotaan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan noiden kommunistivaltioiden ja -puolueitten aseistaessa ja antaessa diplomaattista ja poliittista tukea hyökkääjälle.

        Toivottavasti täällä Venäjän fasismidiktatuurin pikkuapulaisena ja nöyränä juoksupoikana uurastava SKPn jäsen, nimimerkki Partacus, ei tule levittämään enää enempää omia eritekommenttejaan ja sotkemaan siten keskustelua tässä ketjussa, vaan pitäköön sellaiset asiat henkilökohtaisina harrastuksinaan yksin tai partnerinsa kanssa, kuten parhaaksi näkee.


      • Anonyymi

        Tosin en ole varma löytyykö näitä rauhannaisia ja miehiä SKP:stä? Kovasti tuntuvat venäjän imperialistista ja kolonialistista sotakoneistoa ihailevan. Kuin myös Pohjois-Korean ja Kiinan toimet tuntuvat sopivan heille erinomaisesti. En ole kuullut heidän kritisoivan kansan puna-armeijaa tai osoittaneen mitään tukea Taiwanin suuntaan.

        Eli jos rauhaa kannattavia poliitikkoja haluaa äänestää niin ne kyllä löytyvät aivan toisaalta kuin äärivasemmistolaisten joukosta.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Faktantarkistus: ennakkoäänestys päättyy huomenna ja itse vaalipäivä on sitten sunnuntaina.

        Eivätkä nuo muutkaan erikoiset väitteet sotavihasta oikein pidä paikkaansa. Ainoa sotaviha mitä minä olen huomannut tulee ainostaan Moskovan Kremlin ja heitä hännystelevien joukkojen suunnalta.


    • Anonyymi

      Pienpuoluetentti tänään YLE 1 klo. 21.00

      Keskustelemassa puheenjohtajat Petrus Pennanen (ap.), Ossi Tiihonen (vl.) ja Lassi Kivinen (lib.) sekä pääsihteeri Tiina Sandberg (skp.) ja puheenjohtajan sijainen Liisa Mariapori (tot.)

      Popcornit esille, sillä mielestäni pienpuoluetentit ovat vuoden parasta viihdeohjelmaa, mutta samalla myös oivallinen esimerkki siitä miten demokraattinen ja moniääninen yhteiskunta Suomi on: kaikille annetaan ääni ja tilaisuus puhua television ykköskanavalla parhaaseen katseluaikaan. Tämä on sellainen vapaan sanan ja demokratian harvinaisuus joka toteutuu vain todella harvassa maailman valtiossa, upeaa että isänmaamme Suomi on yksi niistä.

      • Anonyymi

        "Popcornit esille, sillä mielestäni pienpuoluetentit ovat vuoden parasta viihdeohjelmaa, mutta samalla myös oivallinen esimerkki siitä miten demokraattinen ja moniääninen yhteiskunta Suomi on: kaikille annetaan ääni ja tilaisuus puhua television ykköskanavalla parhaaseen katseluaikaan."

        Hieno homma. Toisin kuin vaikkapa itänaapurissamme Venäjän fasismidiktatuurissa, jossa todellista Vladimir Putinia ja hänen fasistihallintoon kriittisesti suhtautuvaa oppositiota ei sallita lainkaan, tai Kiinan kommunismidiktatuurissa, jossa diktaattoriksi itse itsensä ylentänyt Xi Jinping syrjäytti syksyn 2022 puoluekokouksessa kokonaan sisäisen opposition, asettaen heidän tilalleen itselleen täysin lojaalit ihmiset.
        Tuossa ovat diktatuurien ja demokratioiden erot.


    • Anonyymi

      Kommunistin äänestäminen europarlamenttiin toisi hyvän säväyksen politiikkaan.

    • Anonyymi

      SKP elää ja voi hyvin.
      Maailman kapitalismi olettaa olevansa kaikkivoipa. Ukrainan sota vahvistaa sen, ettei maailmaa rakenneta aseilla.

      • Anonyymi

        Niin, Leninhän kehotti kommunisteja valehtelemaan aina jos se vain edistää puolueen asiaa, ja sinähän oletkin kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus ollut oikein iskuri sillä saralla.
        SKP sai EU-vaaleissa 3 000 ääntä koko maassa, mikä tarkoittaa sitä että puolueen poliittinen kannatus on soikea nolla(0).


    • Anonyymi

      Luultavasti SKP: n kirjoittajat eivät tajua kuinka vitsikkäitä ovatkaan, kun kirjoittavat rauhasta, ja sorrosta, vieläpä ihan vakavissaan.
      No, vaalit taisivat mennä hyvin, vai mitä?
      Harhaisia ovat ajatukset, ja uskottavuus olematon. Oletettavasti työelämässäkin on uskottavuusongelmia. Minä en ainakaan uskoisi opettajaa, jonka kirjoitukset ovat kuin tämän ketjun SKP:n kirjoittajien. En myöskään luottaisi koulutus- ja tiedoitussihteeriin, päätoimittajaan, viestinnän moniosaajaan....

    • Eurovaalit ovat ohi. Kokoomus jyräsi suurimman kannattajapotin.
      https://skp.fi/asiakirjat/skpn-eu-vaaliohjelma-2024-protestoi-sotaa-nest-rauhaa
      SKP toimii edelleen ja uusi nousu on tulossa. Rauhan asia ja työväen oikeudet ovat edelleen tapetilla.

      Perussuomalaiset vouhottajat menettivät kannatusta ja linjaus jatkuu. Työläiset palaavat harharetkiltä, ulkomaalaisvihasta, ihmisystävyyden tielle.
      Sotaporvareiden tukkeutuu. Maailman tulevaisuus kuuluu rauhanaatteelle ja kansojen väliselle yhteistyölle. Naton, persujen ja putinististen porvareiden politiikka kuoleutuu vauhdilla.

      Sosialismi tulee, sodat lakkaavat. Kansojen välinen yhteistyö tulee kansallisuusvihan tilalle.
      Sosialismin aate tulee ja voittaa.

      • Anonyymi

        Entäs oma puolueesi SKP? Miksi et kommentoi tai analysoi sen menestystä lainkaan?


      • Anonyymi

        Suomen Kommunistisen Puolueen vaalimenestys käydyissä EU-vaaleissa oli aivan ennakkoarvion mukainen, jokunen tuhat ääntä. Siis nollakannatus.

        "Työläiset palaavat harharetkiltä, ulkomaalaisvihasta, ihmisystävyyden tielle."

        Jää nähtäväksi josko Kiinan ja Pohjois-Korean kommunismidiktatuurit sekä Venäjän federaation kommunistinen puolue siirtyvät jossain vaiheessa tervejärkisyyden ja ihmisystävyyden tielle nykyisestä tietoisesta kanssarikollisuudestaan Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistisessa hyökkäyssodassa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.

        Minulla ei ole suuria odotuksia noiden rikollisorganisaatioiden suhteen, joten en petykään niiden todennäköisesti jatkaessa samalla tiellä kuin aiemminkin.

        Nuo edellä mainitsemani kommunistiset valtiot/puolueet tukevat nyt ase- ja muulla avulla Venäjän fasismidiktatuuria, jotta se voi jatkaa vuonna 2014 aloittamaansa hyökkäyssotaa Ukrainassa, murhaten ja vammauttaen ukrainalaisia lapsia, naisia ja miehiä ja tuhoten heidän elinolosuhteensa ja toiveensa tulevaisuudesta.

        Jos ne lakkauttaisivat asetoimituksensa ja muun tukensa Vladimir Putinin fasistihallinnolle, olisi sen pakko lopettaa hyökkäyssotansa Ukrainassa ja vetää pois miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, jolloin tie rauhaan maassa avautuisi varmasti.

        Venäjän fasismidiktatuurin miehitysvallan alla elävillä ukrainalaisilla ei ole aitoa ja oikeudenmukaista rauhaa, se on selvä asia, on vain brutaali mielivalta ja sorto, jonka komentovalta on Moskovan Kremlin fasistidiktaattorilla, Vladimir Putinilla.

        Sinähän ilmoitit kommmunismidiktatuurin puuhastelija Partacus oman täysin oikeaan osuneen arviosi Venäjän tilasta tässä joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissasi.

        Partacus:

        "Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio".

        Venäjän fasismidiktatuuri oli aloittanut hyökkäyssotansa Ukrainassa kevättalvella 2014 miehittämällä Krimin ja aloittamalla samana vuonna Itä-Ukrainassa sodan Ukrainaa vastaan.

        Sinun kotipuolueesi Suomen Kommunistinen Puolue kieltäytyi tuomitsemasta tuolloin Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, ja se vieläpä puolusteli Moskovan tekemisiä, syyttäen kaikesta Ukrainaa ja sitä tukevia maita.
        Sinä itse olet tehnyt täällä aivan samaa, riippumatta tuosta joulukuun 2019 Venäjä -kommentistasi, jolloin sinulla oli nopeasti ohimennyt tervejärkisyyden vaihe.

        SKPn oma toiminta on siis johtanut siihen, että puolueella ei ole poliittista kannatusta, mikä näkyy vaaleista toiseen nollakannatuksena.


      • Anonyymi

        Sinä se jaksat kirjoitella tyhjiä: >> SKP toimii edelleen ja uusi nousu on tulossa. <<
        Mitään perusteitahan tuollekaan ei ole.
        Tälläkään kertaa.

        Hyvää juhannusta kuitenkin sinne utopian maailmaan
        TimoEspoosta


    • Anonyymi

      "Ukrainan pitää voittaa sota", sitä kuultiin tänäänkin ylen aamuohjelmassa mepin suusta. Jos olisin Zelenskyi, en hyväksyisi tällaista. Olisi korkein aika "rauhan" EU:n miettiä asiaa. Kuinka paljon halutaan vielä kuolemaa ja tuhoa ennenkuin järki tavoittaa, vai tuleeko määräykset rapakon takaa? Mikäli näin on, voidaan hyvällä omallatunnolla olla "kädettömiä" ja jatkaa välineellistettyä sotaa.

      • Anonyymi

        Onko se kommunistien niin vaikea tajuta, että sota loppuu heti kun Venäjä vetää sotilaansa vieraasta maasta, omiin varuskuntiinsa, ja lopettaa Ukrainan kaikenpuolisen tuhoamisen.
        Sen jälkeen päästään neuvottelemaan rauhanehdoista, ja hyökkääjän aiheuttamista tuhoista.
        Kaikki muut, paitsi äärioikeisto, ja kommunistit eivät ole tätä tajunneet. Totuuden näkemiseen auttaa, jos avaa sen toisenkin silmän.
        Jokaisella maalla on oltava oma valinta, kuinka järjestää omat turvallisuuspoliittiset ratkaisunsa. Etupiiriajattelu on toisen alistamista, vahvemman oikeudella, eikä kuulu sivistyneeseen, ja demokraattiseen maailmaan.


    • Anonyymi

      Orpo saa kiittää persuja ja Purraa vaalituloksesta. Purra on tehnyt juuri sitä mitä Kokoomus haluaa, Orpo on saanut vain vierestä hiljaa seurata ,kuinka Purra teki juuri niin kuin kokoomus haluaa. Purralla on vain ollut valtava halu miellyttää Orpoa. Mutta sen tiedän ,että eräs tuttavani ei ainakaan äänestänyt Persuja , hän on niin tuohtunut Purran politiikkaan , lupaukset ovat kaikki olleet paperia. Mies sanoi ettei äänestä ketään ja persuja ei enää koskaan.

    • Anonyymi

      YLE:n tulospalvelusta:

      SKP:n lopullinen kannatus% EU-vaaleissa oli 0.2%

      Puolueen pääsihteeri Tiina Sandberg oli ääniharava 312 äänellä
      Toisena tulee Liisa Taskinen 280 äänellä.

      Mikä tarkoittaa, että Suomen Kommunistinen Puolue ei saanut Euroopan parlamenttiin yhtään jäsentä.

      • Anonyymi

        Muista SKP:hen verrattavista pienpuolueista
        Vapauden liitto sai 0.9% äänistä
        Liike NYT (vaaliliitossa isomman KD:n kanssa) 0.5%
        Liberaalit 0.4%
        Avon Puolue 0.1%
        Totuuspuolue 0.0% (vain yksi ehdokas, näyttelijä Outi Alanen joka sai kuitenkin yli 800 ääntä)

        Feministit, eläinten puolue ja sinimustat eivät osallistuneet EU-vaaleihin.


    • Anonyymi

      Onnittelut kommunisteille mahtavasta äänisaaliista.
      50 vuotta vielä, niin pari prosenttia voi ylittyä. Tai mistä sen tietää. Maailman politiikka on niin arvaamatonta, ja kapitalismi on osoittautunut muuntautumiskykyiseksi, ja tuonut työläisille parhaan elintason, vapauksineen.

    • Anonyymi

      Spartacus:
      "Sosialismi tulee, sodat lakkaavat. Kansojen välinen yhteistyö tulee kansallisuusvihan tilalle, sosialismin aate tulee ja voittaa"
      Heh, hen. Idealisti, jonka todellisuuden taju, on kaukana realismista. Varmaan uskot vahvasti myös joulupukin olemassa oloon..
      Mutta, ei yllätä, kun olen lukenut aiempia kirjoituksiasi.
      Kertoisitko vielä seikkaperäisesti, miten saadaan tämä Venäjän hyökkäyssota loppumaan, ja aloittamaan aseistariisunta, joka oli jo niin vahvasti edennyt kymmenkunta vuotta sitten. Ihmiskunnalla on suuri haasteita, joita ei soisi sodalla tuhota.

    • Anonyymi

      Venäjän hyökkäyssodan hiilijalanjälki ylittää Alankomaiden päästöt.
      Eikö tämä jo pitäisi saada Elokapinan tapaiset liikkeet kaduille suurin joukoin.
      On hyttysen ininää syyttää Suomen hiilijalanjälkeä todellisista maapallon tuhoajista, kuten Kiinasta, ja Venäjästä.

    • "Kertoisitko vielä seikkaperäisesti, miten saadaan tämä Venäjän hyökkäyssota loppumaan, ja aloittamaan aseistariisunta, ...."

      Kapitalistinen Venäjä, nato ja Ukraina lopettavat Ukrainan sodan. EU takaa taustalla rauhan teon. Rauhan teko on täysin porvareiden ja kapitalistien tahdon takana.
      Jatko seuraa itsestään. Suomalaistenkaan etu ei ole olla välillisesti sodassa mukana.
      Ukrainan sodasta aiheutuvat saastepäästöt ovat mittavat. Gazan sota lisää niitä.
      Läntinen kapitalismi käy innolla sotia yrittäen vääntää ne muiden syyksi. USA:n ja EU:n kapitalismi on jäämässä kakkoseksi muulle maailmalle ja siksi sodat.

      Kaikkien maailman palkkatyöläisten etu on asettaa sulku kapitalismin sodille. Rahaporvari parjaa silmittömästi sodasta kieltäytyjiä. Antaa parjata. Toisen ihmisen surmaaminen tai vaurioittaminen rikos. Sodasta tulee tehdä rikos rikoslakiin.
      Palkkatyöläisten suuret joukot lakkauttavat sodat kun heräävät sodan mielettömyyden ihannoinnista.

      • Anonyymi

        Miksi sekoitat kapitalistit ja porvarit Venäjän impperialistiseen hyökkäyssotaan.
        Yksinomaa fasistisen Venäjän etupiiripolitiikkaa voi syyttää itsenäisen valtion tuhoamisesta.
        Putinin Venäjä on rikkonut kymmenkunta kansainvälistä, - ja rauhansopimusta hyökkäyssodallaan.
        Kukaan asiantuntija ei ole tuonut "vielä" esiin noin typeriä selityksiä Venäjän hyökkäyssodalle. Pitäisikö sinunkin perehtyä syvällisemmin sodan syihin, ja nykyiseen Putinin fasismin sekaiseen kommunismiin.
        Vain Venäjä voi lopettaa sodan, ja hyvinkin nopeasti. Näyttää siltä, ettei Putinilla ole haluja lopettaa sotaa. Kasvojen menetys järjettömän sodan vuoksi olisi liian suuri.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe