Toverit on hakoteillä verojen korotuksista

Anonyymi-ap

Raippavero ja sen nimitys ovat perua Jyrki Kataisen (kok) hallituksen ajoilta. Vuonna 2013 julkisen talouden säästötalkoisiin haluttiin myös hyvätuloiset eläkeläiset. He ovat maksaneet kyseistä veroa siis yli kymmenen vuotta.

Suurta eläketuloa saavien henkilöiden eläketulosta maksetaan valtiolle eläketulon lisäveroa 5,85 prosenttia siltä osin kuin eläketulo vähennettynä eläketulovähennyksellä ylittää 47 000 euroa. Tämä tarkoittaa vajaan 4 000 euron kuukausieläkettä.
– Nyt lavennetaan ylimääräistä raippaveron luonnetta matalammille tulotasoille. Uusi kiristys häviää, kun vanha raippavero rupeaa tulemaan sisään.

MPP naurettava selitys oli vielä tyhmemmille tarkoitettu. Parempi kun keskittyy parveke makaronin kasvatukseen ämpärissä.

Ettei suinkaan veroja maksa lisänä lainkaan matalammista eläkkeistä.
Petteri Orpon (kok) hallitus sopi kehysriihessään alkuviikolla, että eläketulon verotusta kiristetään niillä, jotka saavat eläkettä 23 000–57 000 euroa vuodessa.
Verotus kiristyy etenkin niillä, joiden eläkkeet ovat tuon haarukan ylipäässä eli ylittävät 47 000 euroa vuodessa.
Veronmaksajain Keskusliitto on laskenut, että 2 000 euroa eläkettä saavan verotus kiristyy 18 euroa vuodessa. Noin sata euroa tai sitä enemmän verot alkavat kiristyä, kun eläke nousee yli 2 500 euroon.
-
Veronmaksajain Keskusliitto on laskenut, että 2 000 euroa eläkettä saavan verotus kiristyy 18 euroa vuodessa. Tuskin tämä vielä alapään nousu ihmeitä tekee korotuksiin, josta nousee eläkkeitten parantuessa.

9

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei hallituksen eläkkeiden leikkauksessa ole kyse mistään raippaveron lavennuksesta alempiin tuloluokkiin. Raippaveron raja pysyy ennallaan. Hallitus muuttaa eläketulovähennystä siten, että jo 1 875 euron suuruisista eläkkeistä joutuu maksamaan lisää veroa. Vaikutus on suurin sekä prosentuaalisesti että euromääräisesti 3 000 - 4 000 euroa kuukaudessa saavilla eläkeläisillä. He ovat tämän eläkverotuksen ylivoimaisesti suurin maksajaryhmä. Tätä suurempaa eläkettä saavilta ei leikata kuin vasta 7 300 euron rajan jälkeen ja silloinkin vähemmän kuin 3 000 - 4 000 euroa saavilta. 4 000 euroa saavien eläkeläisten verotus kiristyy 510 euroa eli enemmän kuin kellään muilla. En siis ymmärrä, miksi minun eläketuloillani pääsee kuin koira veräjästä ilman euronkaan lisäystä.

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010367984.html

      Orpon puhe siitä, että näiden päätösten jälkeen taakankanto tasoittuu, on täyttä pötypuhetta. Suurimpiin eläkkeisiin ja ansioihin ei kosketa joko lainkaan tai sitten hyvin vähän yli 88 000 euroa vuodessa ansaitsevien osalta. Vaikutus heillä on noin 300 euroa vuodessa, kun hallituskauden alussa näiden verotusta alennettiin noin 2 000 euroa vuodessa. Edelleen kevennys jää siis 1 700 euron suuruiseksi.

      • Anonyymi

        Et tuota tiennyt ?

        Raippavero ja sen nimitys ovat perua Jyrki Kataisen hallituksen ajoilta. Vuonna 2013 julkisen talouden säästötalkoisiin haluttiin myös hyvätuloiset eläkeläiset. He ovat maksaneet kyseistä veroa siis yli kymmenen vuotta.

        Suurta eläketuloa saavien henkilöiden eläketulosta maksetaan valtiolle eläketulon lisäveroa 5,85 prosenttia siltä osin kuin eläketulo vähennettynä eläketulovähennyksellä ylittää 47 000 euroa.

        Nyt lavennetaan ylimääräistä raippaveron luonnetta matalammille tulotasoille. Uusi kiristys häviää, kun vanha raippavero rupeaa tulemaan sisään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et tuota tiennyt ?

        Raippavero ja sen nimitys ovat perua Jyrki Kataisen hallituksen ajoilta. Vuonna 2013 julkisen talouden säästötalkoisiin haluttiin myös hyvätuloiset eläkeläiset. He ovat maksaneet kyseistä veroa siis yli kymmenen vuotta.

        Suurta eläketuloa saavien henkilöiden eläketulosta maksetaan valtiolle eläketulon lisäveroa 5,85 prosenttia siltä osin kuin eläketulo vähennettynä eläketulovähennyksellä ylittää 47 000 euroa.

        Nyt lavennetaan ylimääräistä raippaveron luonnetta matalammille tulotasoille. Uusi kiristys häviää, kun vanha raippavero rupeaa tulemaan sisään.

        Et tiennyt tosiaan, kun toistat samaa pötypuhetta. Purraorpon hallituksen suunnittelema eläkkeiden verotuksen kiristäminen ei ole mikään raippaveron luonteen lavennus. Tässä ei nyt koroteta mitään veroa. Ei ole tulossa 5,85 prosentin veronkorotusta alemmille tuloluokille. Nyt on tarkoitus pienentää eläketulovähennystä. Raippaveron kohteeksi joutuvat eivät edes saa eivätkä ole ennenkään saaneet tätä eläketulovähennystä, joten sitä ei ole voitu heiltä poistaa tai leikata. Kiristys ei siis häviä minkään raippaveron takia vaan siksi, etteivät raippaveron kohteeksi joutuneet saa lainkaan eläketulovähennystä.

        Jos hallitus olisi ulottanut veronkiristyksen myös kaikkiin pienimpiin eläkkeisiin, se olisi ollut sinusta vain raippaveron lavennus. Raipppaveroa on aikanaan perusteltu sillä, että se kohdistuu suurimpiin eläkkeisiin. Lavennusta on sen jälkeen tullut siinä, että rajaa ei ole indeksitarkistettu muistaakseni kuin kerran. Mutta miten ihmeessä on kuviteltavissa, että noin 1 875 euroa kuussa bruttona saavat eläkeläiset ovat suurituloisia. Pienituloisuuden yläraja oli 1 819 euroa kuussa, kun pienituloisuuden rajana on kuuluminen alimpaa viidennestuloryhmään. Eli joka viide suomalainen tulonsaaja ansaitsee alle 1 820 euroa. Suurituloisuuden vastaava raja alkoi puolestaa 4 330 euron kuukausitulosta. Eli näin paljon ansaitsevia on vielä enemmän. Siis se mikä on pienituloinen tai korkeintaan keskituloinen, onkin ykskaks raippaverotuksen kohteena, jota perustellaan suurituloisuudessa. Eikö tämän nyt ole melkoinen silmänkääntötemppu ja täyskuperkeikan heitto? Pienituloinenkin "lavennetaan" sinun mukaasi suurituloiseksi.


      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😍 ­­­N­­y­­­m­­f­­o­­m­­a­­­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Siitä huolimatta kevennystä jää jäljellä vielä 1700 euroa. Korotus syö vain 300 euroa. Kyllä persut ja kokkareet hyvätuloisista huolen pitävät. Köyhiltä lapsilta viedään sen sijaan leipäkin pöydästä.


      • Ei tarvitse, koska kuten tässä jo edellinen kommentoija kertoi, suurituloiset ovat senkin jälkeen 1 700 euroa plussan puolella. Ei karkkirahan poistamisesta kannata mieltään pahoittaa, kun ei ole enää lapsi.


    • Anonyymi

      Mutta persutrolli, mites tää paskanheitto liittyy palstan aiheeseen?

    • Anonyymi

      Eläkkeiden kovin veronkiristys osuu mukavasti kokoomuksen eläköityneeseen peruSkannattajakuntaan. Tokihan suurempiakin eläkkeitä nauttivat ovat kokoomuslaisia - mutta sitä eliittiä suojelivat ulkoparlamentaariset mahtikäskyt. No, pakko kun on, ei ole vaihtoehtoja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4459
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1420
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe