Nurmeslaisia epäiltynä törkeästä metsästysrikoksesta

Anonyymi-ap

Joukkoa nurmeslaisia epäillään törkeästä metsästysrikoksesta. Epäily liittyy kahden vuoden takaiseen karhunmetsästykseen. Esitutkintaa on suorittanut Kainuun rajavartiosto.

35

1067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laki ja järjestys toteutuu

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        😋 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://rdre.me/finngirl

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Lait koskee myös metsästäjiä

    • Anonyymi

      Nur­mek­sen sa­la­kaa­to­ju­tun syy­te­tyt kiis­tä­vät
      Syytetyt kiistivät lähes kaikki syytteet, kun laajan salokaatojutun oikeuskäsittely alkoi Nurmeksen käräjäoikeudessa maanantaina.

    • Anonyymi

      Kolmas metsästysrikosvyyhti

      Nurmeksen salakaatojuttu on kolmas iso metsästysrikosvyyhti, joka on ehtinyt käräjäoikeuteen Itä-Suomessa viime aikoina. Loppuvuodesta Iisalmen käräjäoikeus jakoi tuomiota karhujen salakaadoista Ylä-Savossa ja Kainuussa.

      Viime kuussa Nilsiän käräjäoikeus antoi tuomiot jutussa, jossa käsiteltiin puolensadan hirven kaatoa. Nilsiässä melkoinen osa syytteistä meni nurin, mutta päätekijät saivat ehdollisia vankeustuomioita.

      Hirviä on kaadettu salaa kautta vuosien Pohjois-Savon ja Ylä-Karjalan erämaissa. Laillisten metsästäjien keskuudessa se on herättänyt paljon närää. Pari vuotta sitten paikallispoliisit ja keskusrikospoliisi yhdistivät voimansa ja pääsivät ammattimaisen toiminnan jäljille.

      Yhteisenä tekijänä on Iisalmessa toiminut Riistaportti Oy, joka on ostanut muun muassa hirvien ja karhujen lihoja. Viime vuonna firmaan tehtiin ratsia, jolloin pakastimista löytyi runsaasti rauhoitettujen eläinten ruhoja. Yhtiön johtaja tuomittiin Nilsiän käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen.

      Riistaportin pääjutun syyteharkinta on vasta alkanut, ja asia tullee aikanaan esille Iisalmen käräjäoikeudessa.

    • Anonyymi

      Nurmeksessa salametsästäjäliiga

      Nurmeksessa saattaa liikkua salametsästäjäliiga.

      Vajaan viikon aikana Nurmeksessa on tullut ilmi jo kuusi hirven salakaatoa.

      Viimeisen luvatta metsästetyn hirven jäänteet löysi tänään erävalvoja Mujejärveltä. Paikalla oli ammuttu ja nyljetty vasa, jonka sisälmykset oli kätketty metsään. Karhu oli kuitenkin haistanut kätkön ja kaivanut roippeet esiin.

      Myös aiemmin ilmi tulleista salakaadoista yksi on tehty Mujejärvellä. Muut tapaukset ovat Lingonjärveltä, Hammaslammelta ja Kansikosta.

      Yhtä tapausta lukuunottamatta eläinten jäännökset ovat löytyneet tien läheisyydestä. Poliisi epäilee, että hirviä on metsästetty autosta käsin ja salakaadot voivat ammattilaisten tekemiä.

      Yksikään tapauksista ei ole vielä selvinnyt. Nurmeksen poliisi toivookin yleisöltä vihjeitä salakaadoista.

    • Anonyymi

      Nurmeksessa kiinniotto hirven salakaadosta
      Nurmeksen poliisi on ottanut kiinni paikkakuntalaisen miehen epäiltynä viime viikolla Ylikylässä tehdystä hirven salakaadosta.

      Toinen mies pidätettiin samasta rikoksesta epäiltynä sunnuntaina. Poliisi tutkii tapausta metsästysrikoksena.

      Pohjois-Karjalassa on poliisin tietoon tullut tänä vuonna kuusi hirven salakaatoa. Niistä kolme on tapahtunut Nurmeksen, Juuan ja Valtiomon alueilla. Salakaatoja tehdään kuitenkin huomattavasti enemmän, sillä poliisin arvion mukaan niistä paljastuu vain kymmenen prosenttia.

    • Anonyymi

      Kunnanvaltuutettu: "Toimin salakaatoliigassa"
      Ylä-Karjalassa vuosina 2003-2004 tehtyjä hirvien salakaatoja puitiin eilen Nurmeksen käräjäoikeudessa. Kunnanvaltuutettu myönsi syyllisyytensä salakaatoihin.

      Kihlakunnansyyttäjä Osmo Manninen luki 38–65-vuotiaille miehille syytteet metsästysrikoksista. Syytetyistä kaksi on kotoisin Rautavaaralta ja kolme Juuasta.

      Ainoastaan 65-vuotias eläkkeellä oleva kirvesmies ja kunnanvaltuutettu myönsi syyllisyytensä salakaatoihin. Muut neljä kiistivät kaikki syytteet. Miesten puolustusten mukaan hirvien kaadot tehtiin laillisen jahdin puitteissa. 65-vuotiaan kertomuksia pidettiin tuulesta temmattuina.

      Teot tunnustaneen miehen puolustus ja salametsästyksen kiistäneiden puolustukset kinastelivat kunkin jahtimiehen osuudesta laillisiin ja laittomiin hirvien ampumisiin.

      Syyttäjän mukaan seurue kaatoi hirviä virallisen metsästyskauden aikana laillisesti ja myös laittomasti yli myönnettyjen kiintiöiden. Syytetyille vaadittiin teoista vankeustuomioita. Viidestä hirvestä korvausvaatimus oli 6 000 euroa. Jutussa annetaan tuomio tämän kuun lopussa.

      Näin seitsemän raatoa
      – Näin omin silmin seitsemän ammuttua aikuista hirveä, vaikka en ollut edes kaikilla reissuilla mukana. Aluksi luulin, että metsästys sujuu laillisissa puitteissa. Pian huomasin, että homma ei kestä päivänvaloa. Mukana olleita vannotettiin, että kaadoista ei saa puhua ulkopuolisille. Jahdissa käytettiin radiopuhelimia ja niihin puhuttiin "salakieltä", jotta ulkopuoliset eivät olisi saaneet vihiä puuhista, 65-vuotias kunnanvaltuutettu kertoi oikeudessa.

      Hirvistä otettiin parhaat palat ja loput haudattiin maahan jälkien peittämiseksi. Paikka naamioitiin lopuksi kuopan kohdalle tökätyillä pikkupuilla.

      – En itse ampunut yhtään hirveä, mutta osallistuin lihojen kantoon metsästä autoon. Mielestäni touhu ei ollut metsästystä, vaan se oli yksinkertaisesti pelkkää lihan hankkimista.

      Porukan välit tulehtuivat vuoden 2004 syksyllä, kun 65-vuotias mies riitautui joukon kärkihahmona häärineen 38-vuotiaan miehen kanssa ja löi tätä.

      Ilmoitti hämäräpuuhista poliisille
      65-vuotias mies halusi tehdä välikohtauksen jälkeen pesäeron muihin neljään jahtimieheen. Hän ilmoitti poliisille miesten syyllistyneen salakaatoihin, joissa myös itse oli ollut mukana. Ilmiannon perusteella maastotukinnassa löytyi useita kuoppia, joissa oli eläinten luita ja karvoja. Mies ilmoitti epäilemistään salakaadoista syksyllä 2006, jolloin myös poliisitutkinta käynnistyi.

      Samoihin aikoihin 65-vuotiasta oltiin erottamassa metsästysseurasta, mutta hän erosi omasta pyynnöstään saatuaan vihiä asiasta. Erostaan hän ilmoitti lehdessä julkaistulla ilmoituksella. Tämän jälkeen kärhämät kahden porukassa olleen kanssa jatkuivat erilaisilla ilmiannoilla ja rikosilmoituksilla poliisille. 65-vuotias sai käräjillä sakkoja aikaisemmin tapahtuneesta 38-vuotiaan pahoinpitelystä.

      Ylä-Karjalan ja Savon rajalla on tapahtunut vuosittain paljon salakaatoja. Rikokseen houkuttelee useimmiten raha.

    • Anonyymi

      Suden salakaatoporukka jäi kiinni

      Kyllä se niin taitaa olla että rehelliset metsästäjät ovat todella harvassa.
      Joka seurassa on näitä ns. "metsästäjiä". Kannattaisi seurojen alun alkaen
      laatia sellaiset säännöt että lain rikkomisesta lentää heti ulos seurasta ekä takisin pääse.
      Kaikki seuran jäsenet kyllä tietävät jos seurassa on lain rikkojia, mutta eivät uskalla tai viitsi kaveria käräyttää. Maan metsästysseuralle antaneistakin osa miettii jo maittensa vetämistä metsästyksestä, koska ei halua edistää rikollista toimintaa.
      Tämä ei tarkoita sitä etteikö susia tms. saisi metsätstää jos se tehdään rehdisti ilman eläimien tarpeetonta kidutusta sekä jos laki tähän joskus antaa mahdollisuuden.
      Tällä hetkellä näillä mennään ja nyt kun seurat kokoontuvat taas kokouksiinsa niin kannattaisi kerrata metsäsätjille säännöt ja kun liikutte toisten mailla niin käyttäytykää sen mukaisesti. eli ei joutavaa öykkäröintiä eikä roskausta. Loppukesän rauha rikkoontuu kuitenkin tässä kohtapuoliin kun metsästys alkaa. Hoitakaa se harjoitusammunta edes kaukana asutuksista kun se kuitenkin täällä korpisudulla onnistuu.

      • Anonyymi

        Ei seurasta laiteta ulos. Ei Lieksassa varsinkaan. Tuntuvat olevan Rhyn toiminnassakin mukana olleita susimyrkkyjuttuun osalliset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei seurasta laiteta ulos. Ei Lieksassa varsinkaan. Tuntuvat olevan Rhyn toiminnassakin mukana olleita susimyrkkyjuttuun osalliset.

        Ja reviiriryhmään.


    • Anonyymi

      Voi hyvä ihme mikä juntti. Ei tällä tavalla ajattelevia ihmisiä voi olla vielä 2022? Hävettää että omilta kyliltä löytyy tällaisia alkuihmisiä.

    • Anonyymi

      Näitä löytyy. Aika monet tunnistaa:
      -pönäkkä/vantterakehoinen, paksu niska
      -juro, murahtelee tai sitten puheliaampi vittuilee esim. Teboilin kahvilassa
      -lippalakki, maastokuviohousut
      -koulutustaso peruskoulu/kansalaiskoulu/ammattikoulu
      -ajaa nuhjuisella japanilaisella tai amerikkalaisella avolavalla tai vanhemmalla-dieselmersulla
      -tykkää aseista
      -vihaa luonnonsuojelua ja haukkuu viherhörhöiksi
      -ei usko ilmastonmuutokseen eikä lajikatoon

      • Anonyymi

        Myös perseviiva vilahtelee lököttävistä jahtihousuista. Liekssa tunnetaan kyseinen ali-ihmistyyppi nimeltä CorePyllerö.


    • Anonyymi

      Metsästäjät itse tekevät itsestään rikollisia.Kyllä tällaisesta on raportoitava Brysseliin!Ampuvat vielä ihmisiäkin saaliina siis metsästäjien selittelyt on turhia!

      Hyvä että rikokset paljastuu ja salakaatajat kiinni linnaan ja aseet pois samoin luvat

    • Anonyymi

      Tää porukka joka jäi kiinni, on vain pieni osa siitä miten täällä maakunnissa metsästystä harjoitetaan. Aseet ja luvat pois, seurasta erottaminen ja ikuinen metsästyskielto.

      • Anonyymi

        Ei Lieksassa ainakaan ole erotettu. Se olisi rehellisen metsästysseuran ja Rhy:n merkki. Petoyhdyshenkilö ja metsästyksenvalvoja erotettiin vasta kun toimittajat alkoi iltalehdessä kysymään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Lieksassa ainakaan ole erotettu. Se olisi rehellisen metsästysseuran ja Rhy:n merkki. Petoyhdyshenkilö ja metsästyksenvalvoja erotettiin vasta kun toimittajat alkoi iltalehdessä kysymään.

        Metätysseuroissa ovat vielä.


    • Anonyymi

      NURMES-Nurmeksessa on paljastunut vajaan viikon aikana kuuden hirven salakaadot. Poliisi arvelee, että hirvet on ammuttu parin viime viikon aikana. Kolme salakaatoa on tapahtunut varsin lähellä kaupungin keskustaajamaa. Viimeisin salakaato paljastui maanantaina karhun kaiveltua vasan jätteet esille ja syötyä ne lähes kokonaan. Vasa oli ammuttu Mujejärven Kujangissa lähellä Oulun läänin rajaa.

    • Anonyymi

      Poliisi epäilee, että Ylä-Karjalassa ja Koillis-Savossa on kaadettu salaa jopa 200 hirveä tämän vuoden aikana. Lieksan poliisipäällikön Pentti Nurmisen mukaan lukuun on päädytty, koska Lieksan, Nurmeksen ja Koillis-Savon kihlakuntien alueella on tänä vuonna tullut tietoon yhteensä 27 salakaatoa.

      Yleensä poliisin tietoon tulee vain 10 prosenttia tapauksista.

      Alkuviikosta poliisi pääsi kolmen epäillyn salametsästäjän jäljille, kun Lieksan Savijärven kylässä kaadettiin kaksi täysikasvuista uroshirveä.

      Poliisi pidätti tiistaina kolme miestä epäiltynä metsästysrikoksesta. 38-, 39- ja 42-vuotiaat miehet ovat nurmeslaisia. Yhden pidätetyn omistamasta ulkorakennuksesta takavarikoitiin noin 300 kiloa hirvenlihaa.

      Lihan arvo on yli 10 000 markkaa. Lisäksi takavarikoitiin henkilöauto ja useita ampuma-aseita, joista yksi oli äänenvaimentimella varustettu tyypillinen salametsästysase.

      Poliisi päättää viimeistään perjantaina, esitetäänkö miehiä vangittaviksi. Samoja miehiä epäillään myös salakaadoista aiemmin tänä syksynä Nurmeksessa. Siltä osin asia on Nurmeksen johtavan kihlakunnansyyttäjän syyteharkinnassa.

      Nurmisen mukaan hirvien salakaato on täysin järjestäytynyttä. Lihat eivät jää Pohjois-Karjalaan, vaan niiden epäillään menevän myyntiin lähinnä Etelä-Suomeen.

      Lieksassa ja Nurmeksessa on tämän syksyn aikana noussut esiin voimakas salametsästyksen vastainen mielipide. Poliisi kehottaa kansalaisia astumaan esiin ja auttamaan salametsästäjien kiinnisaamisessa.

    • Anonyymi

      Hirvien susien ja karhujen salakaadot halutaan kuriin Ylä-Karjalassa

    • Anonyymi

      Nimiä vaan pöytään

      • Anonyymi

        Nimet tulee esiin yhtä varmasti kuin Lieksan susimyrkytyksissäkin, nekin jotka tiesi ja salasivat. Vielä ei voi kertoa. Käydään käräjät ensin.


    • Anonyymi

      Jos hirviä salakaataa, en pidä sitä pahana, koska niitä kertakaikkiaan on liikaa!

      Susia ja karhuja ei ole yhtään liikaa. Niitä on liian vähän. Siksi hirvikantakin sikiää kuin somalit.

    • Anonyymi

      Kainuun Rajavartiostolle kiitos. Tekee työnsä luotettavan hyvin ja tutkikaa jatkossakin mielellään koko Pohjois-Karjalan alueellakin tapahtuneet metsästysrikokset. Teillä ei ole kytköksiä paikallisiin Riistanhoitoyhdistyksiin.

      • Anonyymi

        Onko kurvareita riistanhoitoyhdistyksen hallituksessa tai muissa tehtävissä?


    • Anonyymi

      Nimiä pöytään

      • Anonyymi

        No ainakin liha-Jorma!


    • Anonyymi

      Alkukantaista,missä vaimot ja tyttöystävät..Eikö löydy kotoa mm.makuukammarissa nahkapyssyllä ammuntaa suonsilmään täh

    • Anonyymi

      Oliko mukana keskustan vanha konkari ex maajussi?

    • Anonyymi

      Kyrpää

    • Anonyymi

      Hyvä jotta ampuut,lupia haetaan liuan vähän ja taimikot menee hirvien persijeen

    • Anonyymi

      Hirviä yllättävän vähän,kiitos vuosikymmenien tehometsästys.Sudet ja Karhut ei riitä tappamaan niin paljon kuin lihan himoissaan olevat metsästäjät…

    • Anonyymi

      Nurmeslaiset voivat joskus tehdä virheitä, mutta Nurmekselaiset ei.

    • Anonyymi

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

      🍒 K­u­u­­­m­­­a­­t­ ­­­t­­­y­­t­­ö­­­t­­ ­­o­d­­­o­t­­t­­­a­­­v­­­­­a­­t­­­ ­­­s­­i­­n­­­u­­a­­ -> https://nbw.fi/sexygirls?18370697

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7658
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2842
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1424
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1349
    Aihe