"Osapuolivarastaminen"

Anonyymi-ap

”Osapuolivarastaminen”
”Osapuolivarastaminen” on termi, joka kuvaa tilannetta, jossa taloyhtiön isännöitsijä käyttää hyväkseen asemaansa keinotekoisesti kohottaakseen huoltokorjausten tai muiden palveluiden hintoja saadakseen itse taloudellista hyötyä. Tämä toiminta on eettisesti ja laillisesti arveluttavaa, ja se voi aiheuttaa vakavia taloudellisia seurauksia taloyhtiölle ja sen asukkaille.

Kuvaus ilmiöstä: Isännöitsijä, joka ei saa suoraa korvausta pienemmistä huoltotoimenpiteistä, saattaa luoda tilanteita, joissa hankkeiden kustannuksia inflatoidaan tarkoituksellisesti. Esimerkiksi 1 000 euron arvoisen huollon hinta voidaan keinotekoisesti puhuttaa 30 000 euroon, jolloin isännöitsijä voi periä itselleen suuremman palkkion. Tämä johtaa siihen, että taloyhtiön vastikkeet nousevat kohtuuttomasti, mikä rasittaa asukkaita taloudellisesti.

Eettiset ja lailliset ongelmat: Tällainen käytäntö ei ole ainoastaan moraalisesti väärin, vaan se voi myös rikkoa lainsäädäntöä, kuten petos- ja kavalluslakeja. Taloyhtiön hallituksen jäsenten ja isännöitsijän väliset eturistiriidat voivat johtaa tilanteeseen, jossa isännöitsijä manipuloi taloudellisia raportteja hyödyntääkseen taloyhtiön varoja omaksi edukseen.

Ratkaisut ja suositukset:

Läpinäkyvyys: Taloyhtiön hallituksen on valvottava tarkasti isännöitsijän toimia ja varmistettava, että kaikki taloudelliset transaktiot ovat läpinäkyviä. Tämä sisältää säännöllisen tarkastelun taloyhtiön pankkitileistä ja varmistamisen, että kaikki kustannukset esitetään selkeästi ja perustellusti.
Riippumaton tilintarkastus: Taloyhtiön on hyvä käyttää ulkopuolisia, riippumattomia tilintarkastajia, jotka eivät ole sidoksissa isännöitsijään. Tämä auttaa varmistamaan, että taloudellinen tarkastus on objektiivinen ja luotettava.
Hallituksen osallistuminen: Hallituksen jäsenten tulisi ottaa aktiivinen rooli taloyhtiön talouden hallinnassa. Koulutus talousasioissa auttaa heitä ymmärtämään paremmin vastuitaan ja tunnistamaan mahdolliset väärinkäytökset.
Säännöllinen vaihtuvuus palveluntarjoajissa: Isännöitsijän ja muiden palveluntarjoajien säännöllinen vaihtaminen voi ehkäistä liiallista lojaliteettia ja mahdollisia eturistiriitoja.
Yhteenveto: ”Osapuolivarastaminen” kuvaa tilannetta, jossa taloyhtiön isännöitsijä manipuloi kustannuksia omaksi edukseen, mikä voi johtaa taloyhtiön varojen väärinkäyttöön ja asukkaiden maksutaakan kasvuun. Tämän estämiseksi on tärkeää lisätä läpinäkyvyyttä, toteuttaa riippumaton tilintarkastus, kouluttaa taloyhtiön hallituksen jäseniä ja varmistaa palveluntarjoajien säännöllinen vaihtuvuus. Näillä toimenpiteillä voidaan varmistaa, että taloyhtiön hallinto toimii rehellisesti ja asukkaiden eduksi.

4

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos hyvistä vinkeistä. Meillä kokemus isännöitsijästä joka pisti taloyhtiöden rahoja omaan tsskuun ja muutti rahojen turvin perheineen Sveitsiin. Isännöitsijällä oli kavereita ko taloyhtiössä ja sopi rahojen palautuksesta taloyhtiöön. Joten ei saanut rangajstusta eikä rikosrekisteriä.

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🔞 ­N­­­y­­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Ääliö älä lyö. Ööliä läikkyy. Olipas sinulla viisas tarina.

    • Anonyymi

      No se tilintarkastajan lausunto on vaan rajallinen. SIinä todetaan, että on noudatettu lainsäädäntöä ja helppoa rahaa tilintarkastajille. Ei voi luottaa siihen, että taloyhtiöna asiat olisivat mitenkään kunnossa. As oy suo otollisen alustan omanedun tavoittelulle ja sijoittajille, eikä sille mikään isännöitsijä, eikä tilintarkastaja mitään voi. Ellei isännöitsijä ole itse se, joka tekee vääryyttä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe