"Osapuolivarastaminen"

Anonyymi-ap

”Osapuolivarastaminen”
”Osapuolivarastaminen” on termi, joka kuvaa tilannetta, jossa taloyhtiön isännöitsijä käyttää hyväkseen asemaansa keinotekoisesti kohottaakseen huoltokorjausten tai muiden palveluiden hintoja saadakseen itse taloudellista hyötyä. Tämä toiminta on eettisesti ja laillisesti arveluttavaa, ja se voi aiheuttaa vakavia taloudellisia seurauksia taloyhtiölle ja sen asukkaille.

Kuvaus ilmiöstä: Isännöitsijä, joka ei saa suoraa korvausta pienemmistä huoltotoimenpiteistä, saattaa luoda tilanteita, joissa hankkeiden kustannuksia inflatoidaan tarkoituksellisesti. Esimerkiksi 1 000 euron arvoisen huollon hinta voidaan keinotekoisesti puhuttaa 30 000 euroon, jolloin isännöitsijä voi periä itselleen suuremman palkkion. Tämä johtaa siihen, että taloyhtiön vastikkeet nousevat kohtuuttomasti, mikä rasittaa asukkaita taloudellisesti.

Eettiset ja lailliset ongelmat: Tällainen käytäntö ei ole ainoastaan moraalisesti väärin, vaan se voi myös rikkoa lainsäädäntöä, kuten petos- ja kavalluslakeja. Taloyhtiön hallituksen jäsenten ja isännöitsijän väliset eturistiriidat voivat johtaa tilanteeseen, jossa isännöitsijä manipuloi taloudellisia raportteja hyödyntääkseen taloyhtiön varoja omaksi edukseen.

Ratkaisut ja suositukset:

Läpinäkyvyys: Taloyhtiön hallituksen on valvottava tarkasti isännöitsijän toimia ja varmistettava, että kaikki taloudelliset transaktiot ovat läpinäkyviä. Tämä sisältää säännöllisen tarkastelun taloyhtiön pankkitileistä ja varmistamisen, että kaikki kustannukset esitetään selkeästi ja perustellusti.
Riippumaton tilintarkastus: Taloyhtiön on hyvä käyttää ulkopuolisia, riippumattomia tilintarkastajia, jotka eivät ole sidoksissa isännöitsijään. Tämä auttaa varmistamaan, että taloudellinen tarkastus on objektiivinen ja luotettava.
Hallituksen osallistuminen: Hallituksen jäsenten tulisi ottaa aktiivinen rooli taloyhtiön talouden hallinnassa. Koulutus talousasioissa auttaa heitä ymmärtämään paremmin vastuitaan ja tunnistamaan mahdolliset väärinkäytökset.
Säännöllinen vaihtuvuus palveluntarjoajissa: Isännöitsijän ja muiden palveluntarjoajien säännöllinen vaihtaminen voi ehkäistä liiallista lojaliteettia ja mahdollisia eturistiriitoja.
Yhteenveto: ”Osapuolivarastaminen” kuvaa tilannetta, jossa taloyhtiön isännöitsijä manipuloi kustannuksia omaksi edukseen, mikä voi johtaa taloyhtiön varojen väärinkäyttöön ja asukkaiden maksutaakan kasvuun. Tämän estämiseksi on tärkeää lisätä läpinäkyvyyttä, toteuttaa riippumaton tilintarkastus, kouluttaa taloyhtiön hallituksen jäseniä ja varmistaa palveluntarjoajien säännöllinen vaihtuvuus. Näillä toimenpiteillä voidaan varmistaa, että taloyhtiön hallinto toimii rehellisesti ja asukkaiden eduksi.

4

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos hyvistä vinkeistä. Meillä kokemus isännöitsijästä joka pisti taloyhtiöden rahoja omaan tsskuun ja muutti rahojen turvin perheineen Sveitsiin. Isännöitsijällä oli kavereita ko taloyhtiössä ja sopi rahojen palautuksesta taloyhtiöön. Joten ei saanut rangajstusta eikä rikosrekisteriä.

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🔞 ­N­­­y­­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Ääliö älä lyö. Ööliä läikkyy. Olipas sinulla viisas tarina.

    • Anonyymi

      No se tilintarkastajan lausunto on vaan rajallinen. SIinä todetaan, että on noudatettu lainsäädäntöä ja helppoa rahaa tilintarkastajille. Ei voi luottaa siihen, että taloyhtiöna asiat olisivat mitenkään kunnossa. As oy suo otollisen alustan omanedun tavoittelulle ja sijoittajille, eikä sille mikään isännöitsijä, eikä tilintarkastaja mitään voi. Ellei isännöitsijä ole itse se, joka tekee vääryyttä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      107
      7714
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2852
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2432
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1583
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1436
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1434
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1397
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1359
    Aihe