Nyt on SDP:n politiikassa nähtävissä tannerilaisuuden henkeä! Äärioikeistolaisille lulee vielä lähtö

Anonyymi-ap

"Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, Sdp:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen lähtee ehdolle eurovaaleissa.

Kiljunen sanoo lähtevänsä ehdolle sekä ”suomalaisesta” että ”eurooppalaisesta” syystä.

– Sdp:lle on erinomaisen tärkeää saada uskottava ja hyvä tulos eurovaaleista. Presidentinvaalit menivät kiville puolueesta ja ehdokkaasta [Jutta Urpilaisesta] riippumattomista syistä. Nyt pitää saada voitto eurovaaleista. Voitto antaa suuremman uskottavuuden meidän oppositiopolitiikallemme laajassa mitassa.

Kiljusen mielestä Sdp:n tulee olla ”vahva vastavoima äärioikeiston nousulle” niin Suomessa kuin osana laajempaa sosiaalidemokraattista liikettä Euroopassa.

– Se on absoluuttisesti isoin kysymys, miksi olen ehdolla. Nyt valitaan Euroopan suuntaa.

Kiljusta huolestuttaa Sdp:n sisarpuolueiden tuleva vaalimenestys suurissa Euroopan maissa. Esimerkiksi Saksassa sosiaalidemokraatit on sukeltanut kannatuskyselyissä. Tästä syystä sosiaalidemokraattien ”on pakko onnistua” EU:n keskisuurissa maissa, Kiljunen muotoilee.

– Sdp:n on saatava vaaleissa neljä paikkaa. Kolme on ehdoton minimi. Suomen sosiaalidemokraattien on kyettävä osaltaan torppaamaan laajamittaista oikeistovyörytystä Euroopassa.

Kiljunen sanoo olevansa hyvin huolissaan laitaoikeiston noususta kaikkialla Euroopassa, koska hänen mukaansa se ”oikeistolaistaa voimakkaasti” perinteisiä keskustaoikeistolaisia voimia.

– Laitaoikeistolaiset puolueet eivät olisi yhdessäkään maassa vallassa, jos perinteiset keskustaoikeistolaiset puolueet eivät olisi olleet sitä mahdollistamassa. Tästä on esimerkkejä ihan täältä meiltä Suomesta että länsinaapuri Ruotsista.

72-vuotias Kiljunen on toiminut kansanedustajana vuosina 1995–2011 ja uudelleen vuodesta 2019 saakka.

Kiljunen on ollut eurovaaliehdokkaana kolmesti aiemmin, vuosina 2004, 2009 ja 2014. Vuoden 2009 vaaleissa hän ylsi varasijalle.

Kiljunen on toiminut ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana viime syksystä saakka. Hän on myös eduskunnan suuren valiokunnan jäsen sekä Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja.

Myös ensimmäisen kauden kansanedustaja, demarinuorten entinen puheenjohtaja Pinja Perholehto lähtee ehdolle.

Kiljusen tavoin Perholehto sanoo haluavansa olla eurovaaleissa vastavoima laitaoikeistolaisen politiikan nousulle niin Suomessa kuin Euroopassa. Hänen mukaansa sosiaalidemokraatit on uskottavin poliittinen voima torppaamaan oikeistolle povattua nousukiitoa kesän vaaleissa.

Perholehto tuli valituksi eduskuntaan vain vuosi sitten. Miten hän perustelee äänestäjilleen sitä, että haluaa nyt Euroopan parlamenttiin?

– Edustaisin europarlamentissa aivan niitä samoja arvoja ja teemoja, joita olen edustanut eduskuntavaaleissa ja eduskunnassa. Konservatiivisia oikeistovoimia pitää vastustaa niin Suomessa kuin koko Euroopassa.

Perholehto uskoo, että hänelle ja äänestäjilleen tärkeät teemat pysyvät esillä eduskunnassa, vaikka hän itse tulisi seuraavaksi valituksi mepiksi.

Perholehto vakuuttaa lähtevänsä kampanjoimaan tosissaan päästäkseen europarlamenttiin, ei vain ehdokaslistan jatkoksi.

– Ajattelen niin, että ei ole järkeä lähteä ehdolle, jos ei haluaisi tulla valituksi. Ehdokaslistamme on vahva, mutta nähdäkseni siinä on minunlaiselleni ehdokkaalle tilaa.

Perholehdon mukaan Sdp:llä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa vaaleissa kolme paikkaa jaossa olevasta 15:stä.

27-vuotias Perholehto on eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan sekä ympäristövaliokunnan jäsen sekä Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen.

Sdp:n kansanedustajista ehdolla eurovaaleissa ovat myös Maria Guzenina, Suna Kymäläinen, Ville Merinen ja Piritta Rantanen.

Demareiden nykyisistä europarlamentaarikoista Eero Heinäluoma hakee jatkokautta. Sen sijaan Miapetra Kumpula-Natri palaa eduskuntaan. Kumpula-Natri on toiminut meppinä vuodesta 2014. Hänet valittiin eduskuntaan viime kevään eduskuntavaaleissa, mutta hän päätti jatkaa meppinä kuluvan kauden loppuun.

Eurovaalit järjestetään 9. kesäkuuta."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010371869.html

Väinö Tanner pisti kuusislaiset kommunistit aisoihin kaksi kertaa vuosina 1918 ja 1939. Samoin Tanner taisteli vahvasti Lapuan liikettä sekä IKL:ää vastaan ja Mäntsälän kapina äärioikeiston tie nousi pystyyn. Koska Tanner ei ole enää läsnä ymmärrettävästä syystä, niin nyt SDP:ssä tarvitaan sitä tannerillaista perintöä, jolla nyt uhkaava äärioikeistolaisuus tullaan taas toistamiseen laittamaan ruotuun, kuten Vihtori Kosola laitettiin aikoinaan. Jos 1918 kuusislaiset kommunistit juoksivat pakoon Moskovaan, niin tulossa on oikeistolaisten putinistien vuoro juosta tuota kommareiden viitoittamaa polkua kohti samaa päämäärää. Demokraatti Biden jyrää samalla putinisti-Trumpin kumoon.

10

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      EU vaaleissa kosto persuille ja kokoomukselle. Fasisteja ei EU tarvitse.

      • Anonyymi

        No ei kyllä punikkikomujakaan.


      • Anonyymi

        Soininvaara on tarkkasilmäinen. En ole vihreiden kannattaja, mutta jaan Soininvaaran kanssa tämän tilannekuvan. Muutamia poimintoja Soininvaaran blogikirjoituksesta:

        "Äärioikeistolaiset puolueet eri puolilla Eurooppaa ovat noudattaneet samaa kaavaa: mennään hallitukseen talousoikeiston kanssa, annetaan sille kaikki mitä se ikinä osaa haluta ja vastineeksi vallataan turvallisuuskoneisto ja lehdistö ja rajoitetaan kansalaisoikeuksia."

        "Suomessa perussuomalaiset ovat menneet omassa talouspolitiikassaan selvästi kokoomuksesta ohi oikealta. Se ei näytä enää olevan edes vaihtokauppaa kokoomuksen kanssa. Se johtuu tuskin halusta kasvattaa tuloeroja heidän omien kannattajiensa tappioksi. Pikemminkin kyse on uskomisesta yksinkertaisiin totuuksiin myös kansantalouden tasolla.

        Yksinkertaiset totuudet ovat puolueen ydintä. Kyse on ihmistyypistä. Maailma on monelle tuskastuttavan monimutkainen. Valitettavasti vain yksinkertaiset totuudet eivät ole totuuksia vaan valheita.

        Lopputuloksena Purran-Orpon hallituksesta on Suomen muuttuminen toisaalta eriarvoisemmaksi ja toisaalta kulttuurivihamielisemmäksi tai sanotaanko anti-intellektuaalisemmaksi. Se on hyvin surullista, eikä tiedä hyvää maamme tulevaisuudelle. Uuden kehittäminen sujuu paljon paremmin moniarvoisessa liberaalissa ympäristössä.

        Talouden kääntäminen jyrkästi oikealle on kokoomukselle niin tärkeätä, että tinkivät omista periaatteistaan kulttuurin ja arvoliberalismin osalta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on myös muuttunut sellaiseksi, että tämä periksi antaminen ei ole edes vaikeata.

        Erityisesti suren suomalaisen kulttuurin kohtaloa. Miten puolue voi väittää itseään kansallismieliseksi ja sitten ottaa vihollisekseen kotimaisen kulttuurin tyyliin, ”Suomessa on jo maalattu tarpeeksi monta taulua”.

        Suomea vaivaa paha aivovienti ulkomaille. Se voi voimistua matkalla Unkarin tielle.

        Perussuomalaiset ovat nyt kääntäneet tykistönsä lehdistönvapautta ja siinä sivussa Yleisradiota vastaan. Huolestuttavia puheenvuoroja on esitetty tuomioistuinten riippumattomuudesta. Kokoomus ei tue heitä tässä, mutta ei vastustakaan vaan pysyy vaiti. Kuinka pitkälle he antavat Suomen luisua kohti Unkarin tietä vain saadakseen talouspolitiikkaa oikeistolaisemmaksi?"

        "Kirjoitukseni kirposi perussuomalaisten Juha Marteliuksen valinnasta Supon päälliköksi. Martelius saattaa olla ihan pätevä. Siitä ei ole kyse. Supon päälliköksi ei pidä valita eturivin poliitikkoa samasta syystä kuin ei korkeimman oikeuden tuomariksikaan. Mikään ei ole niin puoluepoliittinen kuin poliittinen valtiosihteeri. Tai no, Valpon apulaisjohtajaksi valittu Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Aimo Aaltonen oli ehkä piirun verran vielä poliittisempi. On tehtävään ennenkin valittu ihmisiä puoluepoliittisilla perusteilla. Kekkonen halusi oman miehensä.

        Jääviyttä tässä tuottaa, että Supon kotimaiset asiakkaat ovat lähinnä äärioikeistolaisia. Monilla on kytkentä perussuomalaisiin tai johonkin sen lukuisista spin-offeista. Tulevatko puoluetoverit painostamaan tässä Marteliusta?"

        "Kokoomuksessakin on haluja muuttaa politiikkaa konservatiiviseen suuntaan.

        Keskustankin toivoisi joskus taas virkoavan toimintakykyiseksi puolueeksi. Hieman on vaikeaa saada Suomessa enemmistöä järkevälle ja toimintakykyiselle hallitukselle.

        Tilanne voi lukkiutua jo senkin vuoksi, että avarakatseiset ihmiset jättävät kokoomuksen ja puolue persuuntuu pysyvästi.

        Toivoa kuitenkin on. Ihmisistä kolmannes on auktoriteettiuskoisia, siis konservatiivisia. Kaksi kolmannesta siis ei ole.

        Oikeastaan ainoa toivo on, että demarit palaavat toimintakykyiseksi puolueeksi. Se ei ole mahdotonta. Myös moni demari haluaa sitä."

        https://www.soininvaara.fi/2024/03/17/suomen-luisuminen-kohti-unkarin-tieta/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei kyllä punikkikomujakaan.

        Suomalaiset kommunistit eivät kyllä istu eduskunnassa eivätkä EU:ssakaan, koska SKP on eduskunnan ulkopuolinen pienpuolue. Liian vaikea asia ymmärrettäväksesi? Vai oletko sinä tätä samaa yksinkertaisten koulukuntaa, joka ei osaa erottaa eri aatteiden välisiä eroja ja leimaa kaikki vasemmistolaiset maltillisimpiakin myöten ääripään kommunisteiksi? Persuillehan koko EU edustaa Neuvostoliittoa "Euvostoliittona"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaiset kommunistit eivät kyllä istu eduskunnassa eivätkä EU:ssakaan, koska SKP on eduskunnan ulkopuolinen pienpuolue. Liian vaikea asia ymmärrettäväksesi? Vai oletko sinä tätä samaa yksinkertaisten koulukuntaa, joka ei osaa erottaa eri aatteiden välisiä eroja ja leimaa kaikki vasemmistolaiset maltillisimpiakin myöten ääripään kommunisteiksi? Persuillehan koko EU edustaa Neuvostoliittoa "Euvostoliittona"?

        Sdp, made in Venäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sdp, made in Venäjä.

        Hallapurrat, Kremlin käki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hallapurrat, Kremlin käki.

        no niin persupakkomielteinen persuista pihalle potkittu 🔵⚫ rotuopin julistaja, nappi huuleen, nalle kainaloon, tuti suuhun ja tutimaan että jaksat aamulla nousta taas reippaana poikana itkemään persujen perään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sdp, made in Venäjä.

        Ei totuus siitä miksikään muutu, että SDP on perustettu Suomen suuriruhtinaskunnan Turussa, vaikka sinä kuinka toistelisit valhettasi. Toisekseen silloin kun SDP:tä perustettiin, niin tuo itänaapuri oli Venäjän keisarikunta.

        Että hopi hopi takaisin apukoulusi penkille historiaa lukemaan persutrolli!


    • Anonyymi

      Äänestän Kiljusta kostoksi, kun petitte luottamukseni!

    • Anonyymi

      🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

      😋 K­­­u­­u­m­­a­­t­ ­­t­­­y­­­t­ö­t­­­ ­­o­­­d­­o­t­­­t­­a­­­v­­­­a­­­t­ ­s­i­n­­u­a­­­ -> https://nbw.fi/sexygirls?18372058

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8336
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe