Tykistön tulenjohto

Anonyymi-ap

Wanhana tykkimiehenä herää mieleeni kysymys, että millainen mahtanee olla Ukrainan kenttätykistön tulenjohto? Jos Suomessa ammuttaisiin samalla tavalla, niin koko entinen Lapin lääni olisi kuoppia täynnä, kuten nyt monet Ukrainan pellot.
Eikö olisi erittäin tärkeätä kiinnittää huomiota seikkaan, että ne kranaatit tippuisivat suunilleen oikeaan ilmansuuntaan ja jätettäisiin kuovit ja kontiaiset rauhaan, eihän net kuiten ole hyökkäämässä tai uhkaamassa "natseja".
Se on aika arvokas tämä 155 mm kranaatti, en nyt muista mitä ennen maksoi, mutta oli se Aborygen jättipataa 225€ ainakin huomattavasti tyyriimpi.
En ole kuullut tosin, että olisi ollut puhetta tästä tarkkuudesta, jos on ollut, niin voisi joku kertoa, minkälainen systeemi siellä Ukrainassa on? Onko samankaltainen kuin Vinlantialla? vai lieneekö perua jostain Iivanan ajoilta? Venäjällä on tapana, että määrällä korvataan laatua ja silmämääräisesti katsottuna näyttää siltä, että Ukraina käyttää samaa taktiikkaa, huiskimalla pitkin mäkiä ja peltoja kalliita puolustus tarvikkeita, nyt ne alkaa olemaan loppu, mutta uusia jo luvattu ja tulossa, tosin pahasti myöhästyneenä jenkkien vuoksi.
Lieneekö Ukrainassa olla sellaisia pattereita, kuin Vinlantiassa? vai yksittäisellä kanuunallako net pommittaa? Vinlantiassa kun patterit paukkuu ja korohorot haukkuu, niin onhan siinä jo jonninmoinen sotainen äänimaisema silloin ja Vinlantian kenttätykistö osaa keskittää monen tykin tulivoiman yhteen paikkaan.

2

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Venäjällä on aika kehittynyt tulenjohto. Dronet antavat kohteen koordinaatit välitettäviksi joko suoraan ammuksen laserohjaukseen tai tykeille manuaalisesti asetettaviksi. Aikaviive dronelta laukaisuun voi olla alle 2 minuuttia, sanovat alan ammattilehdet. Dronet voivat myös valaista kohteen laserillaan, jos ammus tukee tätä tapaa.
      155 mm tykinammuksen hinta oli noin 2000€ ennen kuin Ukrainan pula ammuksista tuli julkisuuteen. Nyt hinnat pyörivät 8000€ paikkeilla. Myös ne vanhat P-Korealaiset, joissa on vanhat räjäteet, eikä niiden osumatarkkuudesta ole mitään tietoa.
      Noiden Stalin Urkujen osumatarkkuus ihmetyttää, sillä alusta heiluu ja huojuu jokaisen laukaisun jälkeen, eikä hehtaari taida riittää osumatarkkuudeksi.

    • Anonyymi

      Lisään viellä Wanhana tykkimiehenä, että koska Ukrainassa on paljon peltoja ja tasaista maastoa, niin ehkä sinne on vaikea piilottaa Vinlantian kaltaisia patteristoja. Täällä meillä metsä jonkin verran tai aika paljonkin antaa näkösuojaa. Tykkejä naamioitiin lumen aikana suurilla valkoisilla "sateenvarjoilla", en tiedä ovatko käytössä enää, ainakin lavetit naamioitui, koska niihin ne varjot kiinnitettiin ja tietenkin liikkeen havainnointi ilmasta päin myös vaikeutui varjojen estäessä näkyvyyden. Hyvä siinä oli varjon alla lavetin päällä istua tyhmän tykkimiehen, jos oli joutilasta aikaa, yleensä ei ja odottaa tulikomentoja, H-hetkeä, jolloin kukin toimi oman tehtävänsä mukaan.
      Olen saanut käsityksen, että tykkimiehiä ei arvosteta sotilaana niin paljoa kuin monen muun aselajin edustajia, esim. on ylpeyden aihe olla sissi, (ei sotilasarvo), jopa tavallinen jääkäri, mutta tykkimies saa kokea häpeää, ollen jotain alakastia, lentäjät ja muut erikoismiehet tietenkin siellä arvostetussa päässä ja varmasti ihan ansaitusti. Tuntematon Sotilas "tykkimiehistä ei ole niin suurta lukua" viitaten Honkajoen rukoukseen.
      Ukrainan tilanne on osoittanut, että tyhmiä tykkimiehiä eli minun kaltaisia tarvitaan oikeassa sodassa ja tykistö kranaateilla suuri käyttöarvo toisen ihmisen eli vihollisen tappamisessa, (tieten kuiten sillä kontiaisiakin voipi häätää, kuten jotkut).
      JPsto, jota ei enää ole - PSPR - JTR - RSPSTO 55 ja Tampella 155 mm, sillä tuli omakohtaisesti ammuttua.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7235
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4232
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2115
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2039
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1686
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1661
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1608
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1603
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe