Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

millainen musamaku on tämän palstan kirjottajilla??

Anonyymi-ap

Ajattelinpa vuan kyssyy.

Tässä omia suosikkejani;

1.romanialainen black metalli&romanialaista folkkia yhdistävä metallibändi sur austru

2.Don huonojen levyt silmänkääntötemppu ja kameleontti(kaikki muut don huonojen julkaisut lähinnä yhdentekeviä minulle paitsi verta,pornoa ja propagandaa toimii kyllä mutten ihan lempparilevyksi sitä panisi ja erityisesti silmänkääntötemppu on huikea levy ja en ole koskaan kuunnellut niin täydellistä levyä ikinä kuin don huonoje silimänkääntötemppu ja muuten kansikuvataide nii se on suurta taidetta siinä levyssä jossa monipuolinen, kantaaottava ja mustaa huumoria sisältävä, vähän creepy kansikuva)

3.CMX-aurinko/(tän alunperin torniolaisista koostuneen ja pian helsinkiläistyneen yhtyeen huikein studiokiekko jossa monipuolisuus ottaa vallan ja huikea mielikuvituksen taso!)

4.KAisa kulmala trio(herkkää , melodista ja kaunista jazzia esittävä ryhymä!)

5.Ulf lundell(ruotsin oma bruce springsteen mut harmitus oli iso kun 80-luvun jäläkheen alako liikaa sitte matkia idolinsa musaa kun sitä aiemmin teki rohkeesti omaa juttuansa pienin bob dylan ja sprinsgteen vaikuttein)

6.iiris kukka(lahjakas indiepoppari jolla vain taivas rajana )

7.Arttu takala&takavalot(indie musaa tekevä unohdettu suuruus)

8.Pekka tuomi(unohdettu suuruus jonka musa ei mene kaupaksi kovin hyvin)

9.Maija vilkkumaa(koko tuotanto tasaisen kovaa mikä on hatunnoston arvoinen juttu se!)

10.Islaja(koko tuotanto pursuaa täynnä vahvoja levyjä)

11.Lyijykomppania(jos haluaa tummaa ja juurevaa doom.-metallimusaa niin se on täsä ja hyvin perisuomalaisia juttuja viljelee tää ryhymä)

12.Klamydia(mielenkiinto lopahti vuoden 95 levyn siittiöt sotapolulla jäläkeen mut sen jälkeen siellä täällä ihan kelpoja, mutta vain kelpoja biisejä kun yhtye teki kaikki parhaat biisit vuoteen 95 asti mut vuoje 99 zulun pohjala, niin siit levystä mää diggaan aeka paljo)

13.popeda(fiilistelymusaa minulla jossa kroppa lähttee liikkeelle vauhdikkaasti ja jos tylsä olo ja masentaa niin popeda on paras lääke)

14.kolmas nainen(yhdistää hyvin suomi ja amerikkajutut musaansa mut kai suurimmalta osin melkolailla suomirokkia)

15.siberia(tehneet myös biisin siperia ja tämä yhtye todellakin osaava mitä tulee sävellyksiin ja soittamiseen)

16.loisa(jari loisa myös loisa nimellä tehnyt musaa)

17.jari loisa(myös omalla koko nimellään tehnyt musaa, mut turhan vähän koska lahjat on suuret)

18.sur -rur(yhtye joka ei saa yleisöltä vastakaikua mut yhtyettä arvostaa eniten musakriitikot)

19.kauko röyhkä(suomen lou reed, tosin köyhän miehen lou reeddi eli ei voi ihan verrata toki idoliinsa, mut ei se ny valovuojen päähänkään jää hänestä ja parhaimmilllaan 80-luvulla ja sen jälkeen musa meni tylsäksi, sil etenki se röyhkän 90-luvun musa tökkii niin pahasti että siitä tulee ihan pahoinvointia=

20.hausmylly(jyväskylän junttidancepop -yhtyeeksikin tituleerattu yhtye joka teki myös kerran coverilevyn ja esikoislevy schysteemi varsin uniikki levy)

21.kotiteollisuus(sanottu että kt on junttien musaa mut emmä nyt tiijä oikein mut siis minusta aika-ajoin tekee mestaritason kappaleita, noin niinku ihan maailmanlaajuisesti, mut sitten toisaalta tulee niitä kornejakin biisejä mut ne voiki aina zipata yli ja minusta bändin parhaat on ne jotka ei saa mainintaa niin paljoa kuten tuomittu, tuonen juotsen, kaksonen, velhonaisen älä anna sallia, harakat, pirunpelto,kultainen vasikka, selkä taittuu, ruumiinlaulaja, rautaportti, kuolemanvakavaa, satu peikoista, ei puhuta, sulje silmäni, suurelle tuntemattomalle, tuulten pyyhkimä mies, minä ja minuus, taakka, hornankattila, kalevan miekka, pieni, rukous, piiri, siemen alla routaisen maan, hyvää tulevaisuutta, unilaulu, kummitusjuna, veisu, suru, ainoa, laulu on kuollut, maailma nukahtaa, kyy povessa ja alussa oli)

22.Mamba(haukuttu bändi mut toisaalta myös menestynyt hyvin ja osa suomalaisista diggaa ja aika monet kriitikot kehuneet niije tekemisiä monien vuosien aikana enkä ihmettele sillä ensinnäkin tiä porukka ossoo soittaa paremmi kuin monet yhtteensä! ja suosikkikappaleita esim wiklundin parempi jatsi, elokuu, kaupunkiin, takahuoneeseen, hittikappale pyyhi kyyneleet, eilinen tyttö ja kun olin kuusitoista jossa viimeksimainittu piehtaroidaan itsesäälissä "minä lihava nynny joka tyttöjä pelkäsin" jossa noin laulaa tero vaara)

23.Yö(porilaismusan ylpeys joka todisti uran aikana että hieman monipuolisuuttaki löytyy joskin yön kohralla huomaa sen ns punaisen langan eli sen että orkka pithää kii tietystä linjasta kuitenni! suosikkilevyt varietee, myrskyn jälkeen ja äänet jossa varieteella soitto ei nouse niin isoon rooliin vaan kappaleet kun taas noil kahella muulla soitto nousee isompaan rooliin unohtamatta kappaleitakaan)

24.Dingo(porin ylpeys suomimusakentällä eli siis bändiä haukuttu naiiviksi ja vaikka mitä mutta osaavat kyllä soittaa ja tehä mahtibiisejä mut harmi vaan että 80-luvun jälkeen he kadotti pian ns kultaisen kosketuksen koska kun sävellysmiekan paras terä tylsistyy niin ei se tuota yhtä kekseliäit

7

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      kyl mie tiijän mitkä noista yleensä todetaan hyviksi ja paskoiksi. että tietyt noista luettelemistani nimistä todetaan "paskaa musaa".

      Musainnostukseni (suurempi semmone) alko joskus 2010 luvulla. ny on tultu siihe pisteeseen että ennää en aio ostaa levyjä kuin vain satunnaisesti eli lähinnä syntymäpäivä ja joulu. Ei muulloin. Läpikolusin vuosien 2010-2024 aikana useat lähikuntien&kaupunkien kirpputorit ja aina kieli pitkällä etsin musalevyjä eli CD-levyjä tahi C-kasetteja.

      Iso valtava nippu kaikki äänitteet yhteenlaskettuna noin 2000 kappaleen verran löytyy joista suurin osa CD;n muodossa mut paljo myös C-kasetteina löytyy.


      kaikkein suurin aarteeni on tuo don huonojen silmänkääntötemppu joka niin mahtilevy että sitä pittää kuunnella ihan joka viikko, vähintään kerran tai mieluummin useammin.

      On sitten levyjä jotka lähinnä kerää pölyä. Sen verran reilu oon että voisin antaa ilmaiseksi levyjä joillekin. Eri asia sitten vaan että toimiiko ne miten hyvin, mut kune ne on käytettyjä niin ei kaikista tiiä niije kuntoo.

      Kinga glykin yksi levy on hyllyssäni jota pitäs kuunnella enempi. Se on soul ,jatsi ja funk tyylistä musaa oleva levy ja joka kerta kun sen kuuntelee niin siitä tullee hyvä fiilis, koska A ) musiikillisesti herkkua B) kappaleet loistavia C) panee kropan liikkelle rytmimusa ussein

      löytyy kaikki CMX;n , Popedan, Klamydian, Yön, dingon, zen cafen, kauko röyhkän, tuomari nurmion, ismo alangon, hassisen koneen, kari peitsamon, edu kettusen, maija vilkkumaan, kotiteollisuuden, lyijykomppanian, loisan, siberian levyt.

      Edu kettusen musa kokonaiskuvassa tekkee vaikutuksen kuten myös putron samulin musa! Putro on aikamoinen keikoilla kun youtubesta kattonu sen keikkaesityksiä kun bändi "leipoo" melekin joka keikalla omasta biisistään uudenlaisen version eli heittäytymiskykyä ja uudistuskykyä löytyy roppa kaupalla ja lisäksi putron parhaat soololevyt on huikean ajattomia taideteoksia joita ei joka päivä ainakaan suomessa eikä myöskään koko maailmassa tehdä.

      en arvio musaa myyntilukujen kautta. tämä tarkoottaa myös sitä että maailmalla parhaiten myyny musanimi ei välttämättä ole mun mielestä paras.

      Juice leskisen tekemiset myös aina kiinnostaneet! melkein kaikki hänenkin levyt löytyy. Kolmas nainen ja CMX myös pitkäaikaisia lemppareitani. Suhde cmx;ään ollut aina tiivis nää kaikki vuodet. CMX on bändi joka tekkee vahavasti omaa juttuaan. Harmi vaan että vuoden 95 jälkeen bändistä katosi paras lumovoima kun kreatiivinen luova tekeminen alkoi kadota ja siihe saatto vaikuttaa alkuperäisen rumpalin pekka kanniaisen lähtö.

    • Anonyymi

      vielä sanon sen, että musamaku ei todellakaan ole tuollainen mitä noi nimet ehkä kertoo sen että mun musamaku olis suomimusapainotteinen tai suomirock.-painotteinen, sillä ei näin asianlaita o!
      Tulee kuunneltua musaa laidasta!
      Ja ei väliä onko tunnettua musaa joka myy hyvin tai musaa joka ei myy juur ollenka eikä väliä onko suomalaista vaiko ulkomaalaista eikä väliä onko esittäjä nainen tai mies.


      mut mimmonen on teikäin musamaku sitte?

    • Anonyymi

      esim kinga klyk on semmonen
      tuxedomoon
      salla hakkola
      robert turman
      annea lockwood
      fletch wiley
      cecilia damström(säveltäjä mm säveltänyt lastenlauluoopperan)
      anne sofie von otter
      clock DVA
      helen love
      bernadette la hengst
      traptraptrap
      värttinä
      piirpauke
      jojje wadenius
      torsson
      nynningen
      nationalteatern
      ossler
      tarpuy
      level 42
      jukka orma
      vando suvanto
      helvi leiviskä
      draamahelmi
      aivovuoto
      jazz yhtye physical therapy
      barbara thompson
      the blaster master
      nico
      teenage jesus and the jerks
      spliff
      extrabreit
      argentiinalainen metallibändi magma
      hasse walli
      jaakko löytty
      hulda huima
      kaneli
      maustetytöt
      gloria coates
      metallica
      ona kamu
      suurlähettiläät
      bo kasper orkester
      royals
      kerkko koskinen
      a takalo
      jaakko eino kalevi
      sur-rur
      moon cakes(suomibändi)
      willma
      costi
      janita
      little mary mixup(suomibändi)
      piet klocke
      dissidenten
      carole king
      marshall parker
      jeff van dyck
      miki higashino
      malin bång
      aart strootman
      aria venäläinen metalliyhtye
      GISM japanilainen hardcore punk yhtye
      aknestik
      armand &angelina
      urugualainen folk muusikko roberto darvin
      yhdysvaltalainen alice shields joka perehtynyt taiteelliseen musaan jossa elektronisia musajuttuja viljelee

      peter christopherson levy time machines II
      richard ramirez noisemusaan perehtyny
      ranskalainen folk bändi avaric
      armenialainen raisa mkrtchyan
      latvialainen tuksa muca
      liettualainen palmes ziedas
      sanni the kid suomalainen artisti(hänen musa ei taija myydä juuri ollenkaan)
      100 foot worm makes own food
      soulia ja funkkia esittävä diana bush-harris

      • Anonyymi

        eilen nauhootin arttu takalo&takavalot musaa c-kasetille sekä arttu takalon soololevyn. Tänään nauhoitin C-kasetille sur -rur yhtyeen levyllisen musaa. marshall parker mm sävelsi musaa nintendo 8 bittiselle konsolipeli star warsille. jeff van dyck on perehtynyt PC tietokonepelien musamaailmaan. Ei koskaan levyttänyt NHL 99 pelin musaa levyn muotoon mutta voin muistaa väärin. Costin(ei ole popedan costi hautamäki kysseessä!) yksi levy löytyy CD:n muodossa. 100 foot worm makes own food sain nauhoitettua C-kasetille. Ei ollut edes kova homma kun kappaleet oli niin lyhytkestoisia , melko omintakeista punk rockin ja noisen sekä experimentaalisen rokin sekoitelmaa. Sanni the kid esittää kappaleet yksin itse kitaransa kanssa. kuten 100 foot worm makes own food, niin sanni the kid ei myöskään oo suunnannut musaansa radioihin.

        piet klocken löysin vähän sattumalta. Mä tiesin hänen huumorisketseistä, mut en tiennykkään että musaa löytyy myös. Yksi levy jonka löysin kerran ja tutustuin siihe ensin youtubessa ja sitten ostin. Ei ollut pettymys!

        argentiinalainen metallibänti magma kulukee omaa linjaansa vahvasti. Ei haluakaan päästä radioon eikä suurempaan suosioon. Kiertää kaikki kliseet äärimmäisen kaukaa.

        tunnetuista bändeistä metallican 80-luvun musakuviot kova juttu kun esim levy justice for all on timanttinen. Yksi maailman parhaimmista mitä kuullut.

        moon cakes suomibändi joka englanniksi esittää kappaleet ei ole kait monille tuttu, mut hämmästytti minua kun viikko sitten nauhoitin yhden moon cakesin julkaisun kappaleet C-kasetille niin hämmästys oli suuri "mitä näin mahtavaa musaa joka jäänyt täysin pimentoon suomessa!" ja onpa tuossa yhtyeessä joskus soittanut myös kolmas nainen yhtyeestä tunnettu kitaristi-lauluntekijä sakari Pesola.

        aart strootmanilla muistan yhden hyvin matemaattisen teoksen johon oli myös siirtänyt hyvä määrä tunnetta, mutta oon kadottanut sen teoksen sillä haluisin sen nauhoottaa C-kasetilleni!

        ona kamun debyyttijulkaisulla on muutama oikein mahtavan emotionaalinen kappale. Viljelee hieman ambient-juttuja jotka yhdistää hidastempoiseen poppiin.

        Viime kesänä nauhoitin clock DVA;n todella harvinaisen julkaisun C-kasetille koska se sisältää moottorisahamurhaaja elokuvasta otettuja ääniefektejä jotka säveltäjä on muokannut musan muotoon ja luin siitä jonkun akateemisen kriitikon arvostelun jossa hän taisi moittia säveltäjää siitä että on liian vähän tekeny omaa juttuaan että liikaa siirtänyt leffasta ne äänet musalevylle mut jokatapauksessa minusta ihan huikea elämys oli kuunnella tuo! Tosi harvinainen. Siitä on todettu mm näin että se ei ole enää oikein musaa vaan "elokuvasta otettuja elokuvan ääniä".

        suomimuusikko jaakko löytty oli mainio tuttavuus jonka oon tiennyt hänen olemassaolosta jo kauan, mut en tiennyt sitä että hänen tuotannossa on aika paljon niin laadukkaita levyjä. Esim 90-luvulla tehty norsunmaitoa jonka ostin melko halvalla huutonetistä.

        Kalleimmat huutonet-ostokseni ovat hullu ukko&kotiteollisuus 130 euroo ja YUP -hippos from hell 125 euroa.


    • Anonyymi

      Siionin virret on kyllä näillä lakeuksilla ihan ykkönen ja kestää aikaa...

      • Anonyymi

        uskovaismusa on myös minulle tuttua. Oon siis avauspostaaja. Kuten sanoin tossa alempana niin kuuntelen kaikenlaista musaa eli se tarkoottaa esim sitä että voin kuunnella jeesus-musaa mutta myös kaikkea muuta kuin jeesus-musaa.


    • Anonyymi

      korjaan viestiäni eli virheellisesti kait sannoin bush harrisin musan olevan funkkia nii ainaki se levy jonka omistan, ei ole funkkia vaan soulia jeesus-gospel sanoilla puettuna.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe