Perussuomalaiset antautuivat RKP:lle, kun päätettiin mitkä sote-yöpäivystykset lakkaavat ja mitkä ei

Anonyymi-ap

"Pietarsaaren ja Raaseporin yö­päivystykset säästettiin, vaikka ministeriön työryhmä suositti muuta"

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010384203.html

"Sairaaloiden ja ympärivuorokautisten päivystysten tarvetta selvittänyt sosiaali- ja terveysministeriön virkatyöryhmä olisi säästänyt muita yöpäivystyksiä Raaseporin ja Pietarsaaren sijaan.

– Näin on mahdollisesti, jos katsotaan puhtaasti yöpäivystyksien kävijämääriä, sanoo asiaa selvittäneen ohjausryhmän puheenjohtaja, osastopäällikkö Anna Cantell-Forsbom sanoo STT:lle.

Työryhmä olisi tiukimmassa versiossaan ollut valmis lopettamaan perusterveydenhuollon yöpäivystykset kaikkialta muualta paitsi Ivalosta ja Kuusamosta. Näiden kahden pisteen säilyttämistä perusteltiin etäisyyksillä.

Muun muassa Pietarsaaren ja Raaseporin päivystyksien jatko oli vaakalaudalla.

Hallitus päätti osana kehysriihen säästöpäätöksiä, että yöpäivystys loppuu Iisalmessa, Jämsässä, Kouvolassa, Raahessa ja Varkaudessa. Ympärivuorokautinen päivystys säilyy Ivalon ja Kuusamon lisäksi Pietarsaaressa ja Raaseporissa.

Raaseporin ja Pietarsaaren osalta asiaa perusteltiin kielellisten oikeuksien toteutumisella.

Esimerkiksi lakkauttamislistalla olevaa Kouvolan yöpäivystystä käytetään enemmän kuin Pietarsaaren ja Raaseporin päivystyksiä, sillä Kouvolan väestöpohja on isompi.

Kouvolassa yöpäivystyksen kävijämäärä on keskimäärin 13–16 ihmistä yössä, mutta vilkkaimmillaan jopa 20–30 ihmistä, kertoo STT:lle Kymenlaakson hyvinvointialueen tulosaluejohtaja Kimmo Salmio.

Pietarsaaren yöpäivystyksessä puolestaan käy korkeimmillaan kymmenen ihmistä yössä, sanoo Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen toimialajohtaja Christian Palmberg.

Raaseporissa kävijämäärät ovat vielä alhaisempia, keskimäärin kaksi ihmistä puolenyön ja aamuseitsemän välillä. Jos tarkastellaan kävijöitä iltakahdeksasta aamukahdeksaan, lukema on noin seitsemän ihmistä, kertoo alueylilääkäri Kimmo Suojanen Husista.

RKP:n tahto näytti vaikuttaneen

Virkatyöryhmän työ ja arviointi lähti liikkeelle puhtaasti lääketieteellisistä syistä ja tilastoista. Poliittisessa päätöksenteossa on kuitenkin otettava huomioon myös muita tekijöitä, Cantell-Forsbom summaa.

Kielellisten oikeuksien turvaaminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Lisäksi se oli tärkeä osa asiantuntijatyöryhmän tehtävänantoa.

– Silloin näitä tarkasteltiin vähän eri kriteereillä. Ihan vastaavasti pitkien etäisyyksien vuoksi päädyttiin säästämään Ivalo ja Kuusamo, Cantell-Forsbom sanoo.

Hallituksessa toimivat tällä hetkellä kokoomus, perussuomalaiset, RKP ja kristillisdemokraatit.

Onko siis niin, että RKP halusi, että nämä kyseiset yöpäivystykset säilytetään ja siksi siihen päädyttiin? RKP on ollut ylivoimaisesti suosituin puolue Pietarsaaressa ja Raaseporissa, ja myös puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on Pietarsaaresta kotoisin.

– En ollut mukana kehysriihen neuvotteluissa, mutta tämä on vahva käsitykseni, Cantell-Forsbom sanoo.

Kouvolassa kokoomus ja perussuomalaiset olivat suosituimmat puolueet keräten yhteensä noin puolet annetuista äänistä.

Jos Pietarsaari ja Raasepori olisi päädytty lopettamaan, lähimmät yöpäivystykset alueilla olisivat löytyneet Kokkolasta ja Lohjalta. Eivätkö niissä olisi toteutuneet myös kielelliset oikeudet? Myös Kokkola on kaksikielinen kaupunki.

– Sitä minun on vaikea tarkasti arvioida, mutta kyllä varmaan olisi toteutunut. Mutta työryhmä esitti vaihtoehtoja, ja poliittinen päätös tehtiin kehysriihessä. Se on poliittinen päätös, että tähän päädyttiin, enkä sitä halua kyseenalaistaa, Cantell-Forsbom sanoo.
Ei aina paranna hoitoa

Cantell-Forsbom huomauttaa, että pienempien yöpäivystyksien säilyttäminen ei automaattisesti takaa parempaa terveydenhuoltoa. Yleislääkäritasoisessa yöpäivystyksessä voi olla omat ongelmansa.

– Se on monessa paikassa vuokratyövoimalla järjestettyä, mikä on kallista. Lisäksi näissä ei useinkaan ole samanlaista mahdollisuutta nopeisiin laboratorio- ja röntgentutkimuksiin kuin isoimmissa yksiköissä.

Pahimmassa tapauksessa hoitoon pääsy voi jopa viivästyä, jos potilas hakeutuu ensin pienempään yöpäivystykseen, mutta hänet joudutaan lähettämään sieltä erikoissairaanhoitoon isompaan yksikköön."

Iisalmessa, Jämsässä, Kouvolassa, Raahessa ja Varkaudessa perussuomalaisia äänestäneet ovat varmasti nyt tyytyväisiä? Puoluehan mainosti olevansa suomalaisten asialla? Tässä valossa näyttää, että Perussuomalaiset ovat olleet enemmänkin RKP:n ja Kokoomuksen asialla. Oikeisto pissasi kansalaisia vaaleissa silmiin. Kansalainen ei olekaan ansainnut yhteiskunnallisia palvelujaan, kun hallituksessa käydään suorastaan kisaa siitä, mikä puolue uskaltaa kurittaa eniten suomalaisia ja leikata eniten.

10

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Haittapuolue PS!

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🍑 ­­N­y­­­m­f­o­­m­­a­­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Eduskuntatalo maan tasalle ! Riittää se politikkojen valehtelu !

    • Anonyymi

      Ehkä sillä kaupalla varmistettiin, että RKP näennäisesti tukee Juusoa "erittäin pätevänä ja ahkerana" ministerinä.

      Hyvä, että Marin lopetti poliitikkona.
      Nyt käynyt selville millaista kulissin takaista suhmurointia mm kaikkien suuresti rakastama Niinistö pelasi Trumpin kaudella ja kulissien takaisista päätöksistä ei oltu informoitu sen enempää Marinia kuin eduskuntaakaan, Marin otettiin mukaan USA:n matkalle ikäänkuin alibiksi, vaikkei ennen matkaan lähtöä saanut tietää, mitä sopimuksia siellä oli tarkoitus allekirjoittaa.
      Tuon tempun jälkeen ei varmaankaan Marinin luottamut Niinistöön ollut kovinkaan korkealla.
      Olikohan Zyzko tuonkin tempun tiekartan piirtäjänä ?

    • Anonyymi

      Ihan oikea päätös. Kouvola jos mikä on vahvaa rasistivyöhykettä, persujen äänestäjiä, pienviljelijöiden nyt vanhusikää lähestyvää jälkipolvea.
      Ihan oikein näille persujen äänestäjille nähdä mitä heidän johtajansa heille tekevät. Naurattaa. Pakko sanoa, että olen vahingoniloinen, siitäs saitte rassenassut! Nyt joku persupoliitikko. Sheikki : ) yrittää jatkaa äänestäjien petkuttamista, ja ajella kaksilla rattailla, muka taistelee Kouvolan yöpäivystyksen puolesta vaikka tietää mitä omassa puolueessa on jo päätetty.
      Aina vaan menee härskimmäksi ihmisten sumuttaminen.

      • Anonyymi

        Missä persu, siellä petos!


    • Anonyymi

      Pakko persujen oli alistua! RKP on tärkeä persuille. RKP ratkaisee sen, kauanko persut saa olla hillotolpalla.

    • Anonyymi

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

      ❤️ K­u­­­u­m­a­t­­ ­­t­­y­t­­ö­­­t­ ­­o­­­d­o­t­t­a­­­v­­­a­t­ ­­s­­i­­n­­­u­a­­ -> https://wbze.de/sexygirls?18380014

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

      • Anonyymi

        Kumpi tuota levittää RKP vai Persut?


    • Anonyymi

      Anna-Maja Henriksson sai sen mitä halusi, lähtee EU-parlamenttiin ja seuraajan johdolla jätetään hallitus.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe