Honda GX160 Palax halkomakoneessa, käyntihäiriö

Anonyymi-ap

Tämä Palax Logsplit 60 hydraulihalkaisija Hondan GX160 moottorilla on ollut käytössäni nyt jo noin 10 vuotta, ja säilytys ulkona pressun alla ympäri vuoden. Käyttötunteja on ollut alle 300, ja viime vuonnakin käyttöä vain pari tankillista. Tankillisella 3,6 litraa saa käyttöaikaa 5 - 6 tuntia, koska moottoria on voinut käyttää ihan kohtuullisen matalilla kierroksilla, ei se halkomistehoon juuri vaikuta oli keskikaasu tai melkein täyskaasu.
Sieltä löytyy kuristin, kaasuvipu ja bensaraana.

Viime syksyllä paukahti aika pirun kovaa, ikäänkuin ennen moottoripyörissä saattoi sytys olla myöhäisellä. Nyt kai sellaista tässä ei voi olla. Jostain vain on saanut liikaa kerättyä bensiiniä moottoriin. Olen vaihtanut silloin syksyllä uuteen sytystulppaan, sillä ei juuri merkitystä käyntiin, sekä laittanut tankkiin aitoa pienkonebensiiniä (4T).
Enää moottori ei ole paukkunut, mutta jotenkin käy huonosti, jonka vuoksi voimaa siinä on vähemmän. Moottori sammuu helpommin, koska reagoi halkaistavaan paksuhkoon kuusipölkkyyn niin, että ei jaksa esim. 4 osaan halkaisua, joten käytin tavallista halkaisua (puoliksi). Työ on hidastunut. Muutenkin se on aika hidas halkaisuhommissa. Metsässä piisaa pystyynkuivuneitä kuusia, jotain tuhohyönteisiä on ollut kuusia tappamassa. Eipä minulla harvennuspuuta ole ollut ollenkaan. Monta ha metsää on ikäänkuin hunningolla. Onkohan 50 vuoteen tehty minkäänlaista harvennusta! Juu, kyllä on kyseessä jakamaton kuolinpesä ja sen metsät!

Muistaakseni kaasuttimesta putsasin syksyllä ainakin tyhjäkäyntisuuttimen.
Tankkia en ole tyhjentänyt, enkä kaasutinta sen paremmin. Nyt pari viikkoa sitten ei se moottori sen paremmin käynyt. Käynnistyi tosin jo toisella vetäisyllä.

Voisiko olla vettä kaasuttimessa? Tuo bensan myöhäinen syttyminen, pauke, oli kyllä outo juttu.

Ai niin, taisin elokuussa lainata mökkinaapurille ltätä halkaisukonetta. Teki pahaa katsella, kun hänellä oli monen ns. tukkipuun paksuisen kuusen pölkyt siinä kirveellä halkaistavana. Olivat aika outoja, kierosyisiäkin, raskaita koneelle. Silloin ei kai käyntihäiriöitä vielä ollut. Hän oli lisännyt tankkiin bensiiniä. Toivottavasti oli kunnollista, ei vanhaa, eikä varsinkaan vanhaa 95E10:ä. Enpä kyllä viitsi lähteä kyselemään häneltä, mitä bensiiniä laittoi. Kyllä kai siitä oli puhetta. Muisti vähän heikkenee, ikä painaa ja eläkkeellä ollut jo muutaman vuoden.

4

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koneessa on karstaa vajaakierros käytön vuoksi. Aja täysillä kierroksilla nuukaniilo.

      • Anonyymi

        Täytyy kokeilla, palataan asiaan myöhemmin. Jos tuo sanomasi on totta, niin jo huomenna kokeilen isolla kaasulla käyttöä. Klapit uhkaavat loppua kesken täällä omakotitalolla. Kyllä niitä tarvitaan varmaan ainakin toukokokuussa suurinpiirtein joka päivä.


      • Anonyymi

        Kiitos, moottori toimii aika hyvin ohjeellasi. Ei tuossa isoin kaasuasento paljoa moottoria huudattele, mutta nyt kävi hyvin. Tyhjäkäynnillä meinasi sammua, mutta en sitä tarvitsekaan. Ajoin tankillisen loppuun, ja vasta seuraavalla käyttökerralla täytän tankin.

        Olisiko sittenkin vielä tyhjäkäyntisuutin tukossa?
        Keskikierroksilla kylmänä moottorin käydessä kuului pientä ääntä, sylkemisen tapaista.
        Tankissa oli ikäänkuin pultit läpi kannakkeisiin. Ei sitä päältä näkynyt,miten se tankki oli oikeasti kiinni. Meneekö tankin sisälle jotkut vahvistetut metalllihylsyt jossa on kierteet ja tiivisteet?
        Olisi hyvä nyt irrottaa tankki ja huuhdella uudella bensiinillä. Kaasuttajakin kannattaisi putsata. Näkyvissä ei ollut edes bensansuodatinta missään, kun en mitään purkanut.


    • Anonyymi

      Nyt moottori käy tyhjäkäyntiäkin normaalisti, kunnolla. En ole varma, mikä paransi senkin. Bensaksi laitoin tällä kertaa tankin täyteen 98E5:sta. Muutaman tunnin tein töitä, ehkä tankillinen on kulunut bensiiniä kun halkaisin isoja pölkkyjä klapeiksi. Olisiko lämmin kuiva sää tehnyt myös hyvää?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe