Samsung julkistaa t älykellonsa, Samsung Galaxy Watch 7 -älykellot, kesän tai alkusyksyn aikana. Uusien tietojen mukaan tulevissa älykelloissa voi olla mukana verensokerin mittaaminen. Tuota ominaisuutta on odotettu älykelloihin jo pitkään. Jo pitkään on kehitelty tapoja mitata verensokeria ilman ihon rikkomista ja älykellon yhdistettynä se olisi mainio ominaisuus. Tähän asti sitä ei ole saatu tuotua älykelloihin, mutta Samsungin tulevassa älykellossa ominaisuus mahdollisesti siis on. Varmaa se ei vielä ole kuitenkaan.
Kannattaa tosin huomata, että Samsung ei ole vielä saanut ominaisuudelle lääketieteellisen apuvälineen hyväksyntää jotentoistaiseksi mittaustuloksia voisi pitää lähinnä suuntaa antavina eikä ainakaan diabeetikoiden kannata luottaa vielä älykelloon ainoana mittausvälineenä.
Nykyään tosin hyvin monella tyypin 1 Diabeetikolla on jo nykyisellään jatkuvasti kädessä kiinni verensokerisensori, joka mittaa verensokeria jatkuvasti ja välittää Bluetoothin kautta mittaustuloksen älypuhelimeen. Itsellänikin on sellainen, koska itselläni on tyypin 1 Diabetes. Nykyään suomessa varmati yleisimpiä on Libre -sensorit, joista uusin versio on tällä hetkellä Libre 3. Itselläni on tuollainen kädessä kiinni tälläkin hetkellä. Libre 3 on noin 5sentin kolikon kokoinen pieni nappi, joka on liimatarralla kiinni kädessä. Sensorissa on pehmeä anturilanka, jonka sensorin asetinlaite vie ihon läpi kun sensori otetaan käyttöön. Sensori vaihdetaan aina 2 viikon välein, eli yksi sensori toimii 2 viikkoa. Sensori lähettää kerran minuutissa verensokerin mittausarvon älypuhelimessa olevalle sovellukselle. Sovelluksessa näkyy sitten mitattu verensokeriarvo ja lisäksi erilaisia käyriä ja muita tietoja verensokerin käyttäytymisestä. Lisäksi älypuhelimessa oleva sovellus antaa tarvittaessa hälytyksen liian alas putoavasta tai liian ylös nousevasta verensokerista. Nykyäänkään verensokeria ei siis enää tarvitse yleensä mitata perinteisellä mittausliuskoja käyttävillä verensokerimittareilla joiden käyttäminen vaatii reiän tekemisen sormen päähän ja veripisaran ottamisen aina kun verensokeria mitataaan. Toki perinteinen liuskamittari on hyvä olla vaikka käytössä olisi verensokerisensorikin, mutta enimmäkseen liuskamittaria ei tarvitse käyttää kuin satunnaisesti. Liuskamittari on hyvä olla siltä varalta, että sillä voi tarkistaa sensorin antaman mittaustuloksen ja verensokerin sillon kun verensokeriarvo muuttuu oikein nopeasti. Lisäksi sensori voi tietenkin aina irrota vahingossa tai liikunnan / saunan jne seurauksena. Eli liuskamittarikin on hyvä olla kaiken varalta vaikka sitä ei juuri tarvitsikaan enää käyttää.
Nykyisten verensokerisensorien käyttö ei siis vaadi jatkuvaa ihon rikkomista verensokeria mitattaessa. Ainoastaan sensoria käytettäessä sensorilanka viedään ihon läpi. Sensorissa ei siis itsessään ole mitään neulaa jne vaan ainoastaan ohut pehmeä sensorilanka. Mutta sensorin asetinlaitteessa on neula, joka vie sensorilangan ihon läpi. Nykyiset verensoekerisensoritkin vaatii sii ihon rikkomisen käyttöönottovaiheessa.
Seuraava tavote on ollut jo pitkään, että verensokerin mittaaminen ei vaatisi ihon rikkomista ollenkaan missään vaiheessa. Ja juuri siihen älykelloihin tuotava verensokerin mittaaminen tähtää. Tuollaista ominaisuutta ei ole vielä saatu toteutettua riittävän luotettavaksi, paitsi ehkä nyt sitten. Tulee olemaan mielenkiintosta nähdä tuoko Samsung tosiaan verensokerin mittaamisen uusiin älykelloihinsa kuten on on ollut vähän puhetta. Tulee myös olemaan mielenkiintosta nähdä kuinka toimivaksi ja luotettavaksi Samsung on onnistunut tuon saamaan. Ainakin aluksi etenkin itseni kaltaisten tyypin 1 diabeetikkojen kannattaa muistaa ettei tuo ainakaan aluksi voi korvata verensokerisensoreita ja liuskamittareita ainoana mittaustapana. Ennemminkin mittaustuloksiin kannattaa suhtautua suuntaa antavina ja verensokerisensoria tarvitaan jatkossakin. Mutta jos tuo saadaan toimimaan kunnolla ja luotettavasti niin tosta voi silti olla suuri apu. Nykysellään Libre -sensorien -sovellusta ei myöskään ole saatavilla älykelloille, vaan ainoastaan älypuhelimille, joten olisi hienoa jos Samsung saa tuon toimimaan hyvin älykellossa.
T. miksuh
Samsungin tuleva älykello voi sisältää verensokerinmittauksen
Anonyymi-ap
3
572
Vastaukset
- Anonyymi
Niin ja itseäni tuo kiinnostaa senkin takia, että itselläni on tälläkin hetkellä ranteessa Samsungin älykello, Samsung Galaxy Watch 5 Pro. On tosiaan harmillista, että nykyisellään Libre -sensorien sovellusta ei ole älykelloille. Verensokerin mittaaminen älykellolla olisi kyllä loistava ominaisuus.
T. miksuh - Anonyymi
Mutta se ei ole lääkinnällinen laite joten ei kiitos.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Klaukkalan onnettomuus 4.4
Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes1074768Yleltä tyrmäävä uutinen
Ylen uutisen mukaan Raamattu on keksitty n. 2600. Putoaako kristinuskolta pohja kokonaan alta pois? https://yle.fi/a/744021462- 1891104
Pakko kertoa mies
Äitini tietää, että olen ihastunut sinuun. 😳 halusin että hän näkisi sinun kuvan ja pyysin googlaamaan sinua. Kommentti1101088Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna861000Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk11942tilitoimistopiirainen huutaa
mikä tää piiraisen tilitoimistomies oikee on? olin kuullut vaikka mitä huhuja, että ihan valtavan äkkipikanen mies mutt11938Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.47921- 64911
- 64876