Samsungin tuleva älykello voi sisältää verensokerinmittauksen

Anonyymi-ap

Samsung julkistaa t älykellonsa, Samsung Galaxy Watch 7 -älykellot, kesän tai alkusyksyn aikana. Uusien tietojen mukaan tulevissa älykelloissa voi olla mukana verensokerin mittaaminen. Tuota ominaisuutta on odotettu älykelloihin jo pitkään. Jo pitkään on kehitelty tapoja mitata verensokeria ilman ihon rikkomista ja älykellon yhdistettynä se olisi mainio ominaisuus. Tähän asti sitä ei ole saatu tuotua älykelloihin, mutta Samsungin tulevassa älykellossa ominaisuus mahdollisesti siis on. Varmaa se ei vielä ole kuitenkaan.

Kannattaa tosin huomata, että Samsung ei ole vielä saanut ominaisuudelle lääketieteellisen apuvälineen hyväksyntää jotentoistaiseksi mittaustuloksia voisi pitää lähinnä suuntaa antavina eikä ainakaan diabeetikoiden kannata luottaa vielä älykelloon ainoana mittausvälineenä.

Nykyään tosin hyvin monella tyypin 1 Diabeetikolla on jo nykyisellään jatkuvasti kädessä kiinni verensokerisensori, joka mittaa verensokeria jatkuvasti ja välittää Bluetoothin kautta mittaustuloksen älypuhelimeen. Itsellänikin on sellainen, koska itselläni on tyypin 1 Diabetes. Nykyään suomessa varmati yleisimpiä on Libre -sensorit, joista uusin versio on tällä hetkellä Libre 3. Itselläni on tuollainen kädessä kiinni tälläkin hetkellä. Libre 3 on noin 5sentin kolikon kokoinen pieni nappi, joka on liimatarralla kiinni kädessä. Sensorissa on pehmeä anturilanka, jonka sensorin asetinlaite vie ihon läpi kun sensori otetaan käyttöön. Sensori vaihdetaan aina 2 viikon välein, eli yksi sensori toimii 2 viikkoa. Sensori lähettää kerran minuutissa verensokerin mittausarvon älypuhelimessa olevalle sovellukselle. Sovelluksessa näkyy sitten mitattu verensokeriarvo ja lisäksi erilaisia käyriä ja muita tietoja verensokerin käyttäytymisestä. Lisäksi älypuhelimessa oleva sovellus antaa tarvittaessa hälytyksen liian alas putoavasta tai liian ylös nousevasta verensokerista. Nykyäänkään verensokeria ei siis enää tarvitse yleensä mitata perinteisellä mittausliuskoja käyttävillä verensokerimittareilla joiden käyttäminen vaatii reiän tekemisen sormen päähän ja veripisaran ottamisen aina kun verensokeria mitataaan. Toki perinteinen liuskamittari on hyvä olla vaikka käytössä olisi verensokerisensorikin, mutta enimmäkseen liuskamittaria ei tarvitse käyttää kuin satunnaisesti. Liuskamittari on hyvä olla siltä varalta, että sillä voi tarkistaa sensorin antaman mittaustuloksen ja verensokerin sillon kun verensokeriarvo muuttuu oikein nopeasti. Lisäksi sensori voi tietenkin aina irrota vahingossa tai liikunnan / saunan jne seurauksena. Eli liuskamittarikin on hyvä olla kaiken varalta vaikka sitä ei juuri tarvitsikaan enää käyttää.


Nykyisten verensokerisensorien käyttö ei siis vaadi jatkuvaa ihon rikkomista verensokeria mitattaessa. Ainoastaan sensoria käytettäessä sensorilanka viedään ihon läpi. Sensorissa ei siis itsessään ole mitään neulaa jne vaan ainoastaan ohut pehmeä sensorilanka. Mutta sensorin asetinlaitteessa on neula, joka vie sensorilangan ihon läpi. Nykyiset verensoekerisensoritkin vaatii sii ihon rikkomisen käyttöönottovaiheessa.

Seuraava tavote on ollut jo pitkään, että verensokerin mittaaminen ei vaatisi ihon rikkomista ollenkaan missään vaiheessa. Ja juuri siihen älykelloihin tuotava verensokerin mittaaminen tähtää. Tuollaista ominaisuutta ei ole vielä saatu toteutettua riittävän luotettavaksi, paitsi ehkä nyt sitten. Tulee olemaan mielenkiintosta nähdä tuoko Samsung tosiaan verensokerin mittaamisen uusiin älykelloihinsa kuten on on ollut vähän puhetta. Tulee myös olemaan mielenkiintosta nähdä kuinka toimivaksi ja luotettavaksi Samsung on onnistunut tuon saamaan. Ainakin aluksi etenkin itseni kaltaisten tyypin 1 diabeetikkojen kannattaa muistaa ettei tuo ainakaan aluksi voi korvata verensokerisensoreita ja liuskamittareita ainoana mittaustapana. Ennemminkin mittaustuloksiin kannattaa suhtautua suuntaa antavina ja verensokerisensoria tarvitaan jatkossakin. Mutta jos tuo saadaan toimimaan kunnolla ja luotettavasti niin tosta voi silti olla suuri apu. Nykysellään Libre -sensorien -sovellusta ei myöskään ole saatavilla älykelloille, vaan ainoastaan älypuhelimille, joten olisi hienoa jos Samsung saa tuon toimimaan hyvin älykellossa.

T. miksuh

3

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin ja itseäni tuo kiinnostaa senkin takia, että itselläni on tälläkin hetkellä ranteessa Samsungin älykello, Samsung Galaxy Watch 5 Pro. On tosiaan harmillista, että nykyisellään Libre -sensorien sovellusta ei ole älykelloille. Verensokerin mittaaminen älykellolla olisi kyllä loistava ominaisuus.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍒 ­­N­­y­m­f­o­m­a­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Mutta se ei ole lääkinnällinen laite joten ei kiitos.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      252
      2158
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2025
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      97
      1740
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      114
      1552
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1181
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1170
    7. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      1008
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      999
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      993
    10. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      58
      935
    Aihe