Suomen tulosennuste EU-vaaleissa 2024

Anonyymi-ap

Mikäli viime vuoden 2023 Eduskuntavaalien tulos vähänkin peilautuu kesäkuun EU-vaalien tulokseen, niin Suomen meppien määrä jakautuu seuraavasti:
Kokoomus 3 paikkaa, Perussuomalaiset 3 paikkaa, Sosialidemokraatit 3 paikkaa, Keskustapuolue 2 paikkaa, Vasemmistoliitto 1 paikka, Vihreät 1 paikka, Kristillisten ja NYT:n vaaliliito 1 paikka sekä Ruotsalainen kansanpuolue 1 paikka.
Suuri häviäjä on Vihreät 2 paikkaa. Viime EU-vaaleissa Suomen äänestysprosentti oli vain 42,7. Jotta Eduskuntavaalien mukainen jakautuma toteutuisi, niin äänestysprosentin tulisi olla vähintään 60.
Koko EU:n alueella oletetaan oikeiston selvää vaalivoittoa.

19

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ensimmäinen EU-vaaleja koskeva gallup ilmestyi Yleltä. Siinä voittajia olisivat Kokoomus, Sosialidemokraatit ja Vasemmistoliitto eli virtausta vasemmalle vastoin yleistä oletusta. Hävijiä olisivat Vihreät ja Ruotsalaiset.

    • Anonyymi

      Brysselissä ilmestyvä Politico -lehti ennusti Vihreille rökäletappiota eli menettävät lähes puolet paikoista 72:sta 46:een.
      Ennusteessa oikeistotuulet Euroopassa puhaltavat. Laitavasemmiston ja kommunistien ryhmä kärsii myös selviä tappioita.

    • Anonyymi

      Suomen Demarit käyvät hermostuneina ylikierroksilla. Tällä kertaa he kertovat keiden kanssa he eivät mahdu samalle hiekkalaatikolle EU-parlamentissa.

      Sosialistit sopivat EU:ssa samaan hiekkalaatikkoon Kommunistien ja Vihreiden kanssa kuten Suomenkin eduskunnassa.

    • Anonyymi

      Ylen gallupit. Jos laskee Ylen kahden viimeisimmän gallupin, EU ja Puolue kannatukset, keskiarvon, niin EU-vaaleissa 15 paikkaa jakautuvat seuraavasti: KOK ja SDP kummatkin 3 paikkaa, PS, KEPU ja VAS kukin 2 paikkaa sekä VIHR, RKP ja KRIST+NYT kukin 1 paikka.

    • Anonyymi

      Ylen viimeisimmän gallupin 9.5.2024, puolueiden kannatus, mukaan jakautuma on EU-vaaleissa, 15 paikkaa, seuraava: SDP 4 paikkaa, KOK 3 paikkaa, PS ja KEPU kumpikin 2 paikkaa sekä VAS, VIHR, KRIST+NYT ja RKP kukin 1 paikka.
      SDP on tekemässä EU-vaaleissa huipputuloksen ja VIHR karvaan tappion.

      • Anonyymi

        Helsingin Sanomien gallupin 22.5.2024 mukaan Suomen 15 paikkaa EU:ssa jakautuvat seuraavasti. SDP, KOK ja PS saavat kukin 3 paikkaa, KESK saa 2 paikkaa sekä VAS, VIHR, KD+NYT ja RKP kukin 1 paikka.


    • Anonyymi

      Yksi paikka perussuomalaisien paikoista menee sitoutumattomalle Teuvo Hakkaraiselle.

      • Anonyymi

        Jätkämies Teukan mahdollisuudet palata Brysseliin vei miesten "perisynti" Laulu, Viina ja Naiset. Vanha latinalainen sanonta jatkuu "Mitä olisikaan miehen elämä ilman Laulua, Viinaa ja Naisia".


    • Anonyymi

      Ylen puoluegallupin mukaan Demarit saa 4 meppiä. Brysselin koneeseen voivat jo ennakkoon lippuvarauksen tehdä jo Heinäluoma, Kiljunen, Guzenina ja Kymäläinen?
      Peruutuspaikkaa kärkkyy Qvintus?

      • Anonyymi

        SDP:n puheenjohtaja Lindtman paalutti, että Sosialistiryhmä ei tee yhteistyötä Laitaoikeiston kanssa, mitä ryhmää hän sillä tarkoittikin.
        Lindtman on mieltynyt Laitavasemmistoon eli Kommunistisiin ryhmiin, niin kotimaan kuin EU:n politiikassakin. Tämä merkitsee paluuta Sosialistien ja Kommunistien allianssiin.


    • Anonyymi

      Kiinnostavaa on myös se, miten äänestysaktiivisuus vaikuttaa eri puolueisiin ja puolueiden välisiin paikkajakoihin? Nostaako korkeampi äänestysprosentti Perussuomalaisten kannatusta ja meppipaikkoja? Toisaalta sataako alhaisempi äänestysprosentti Vihreiden laariin?

      • Anonyymi

        Korkeampi äänestysprosenti 🤔🤔 mistä niitä yhäkiä löytyisi Persuille. Koska kannatus laskee kokoajan.


    • Anonyymi

      Euroopassa puhaltavat voimakkaat oikeistotuulet, mikä merkitsee hyvää Euroopan tulevaisuudelle. Suomessakin oikeisto ja keskusta saavat 15:sta paikasta 10 paikkaa eli 67 %. Vasemmisto saa 5 paikkaa eli 33 % paikoista.

      • Anonyymi

        Eu:ssa äänivalta jakautuu populaation perusteella. Suomen väestömäärä on hyvin pieni näihin etelä Euroopan maihin verrattuna, joten Suomen edustaja määrällä ei ole käytännön päätöksenteossa juuri merkitytä Eu päätöksentekoon. Ei varsinkaan kun heikot taloudet pääsevät vaikuttamaan vahvasti kuten mm. Espanja ja Ranska .Heikoilta valtiot kuten saksa saavat tuen päätöksien läpiviennille lehmänkaupoilla joissa nuo heikot saavat tukipaketin ja Saksa nostettu talouttaan esim myymällä niille aseita jolloin hyöty on molemmin puolinen . Suomen osa on netto maksaja aina ja ikuisesti. Euro vaaleilla vaikutetaan tuohon päätöksentekoon Suometa yhtä vähän kuin arpalipulla korjataan henkilökohtaista taloutta.


    • Anonyymi

      Moni hinkuaa Brysselin lihapatojen ääreen mm saadakseen jälkikasvulleen ranskankielisen koulutuksen, hyvät lähtökohdat, itselleen mammonaa.
      Miksi vaivautuisin edesauttamaan tätä?
      Moni ehdokas on kansanedustaja joka on hylkäämässä äänestäjiensä hänelle suoman rahakkaan pestin ja pyrkimässä vielä parempaan, mm kok 1. kauden tv toimittajanainen.
      Toisaalta esim Li Andersson on mahd tulevan eupaikkansa ansainnut, ajanut hartiavoimin muiden etua kuin itsensä.

      • Anonyymi

        Puhut vähän, mutta asiaa.!!!


      • Anonyymi

        Li Andersson kisaa samoista äänestäjistä Henrikssonin ja Biaudetin kanssa. Voi olla, että Henriksson ja Biaudet loikkaavat vaalien jälkeen Vasemmistoliittoon?


    • Anonyymi

      Keskusta Jarmo Korhonen sekä "sitoutumaton" Timo Soini jakelivat iltalehdessä jo paikkajaon lisäksi nimilistaa henkilöistä, jotka tulevat valituiksi. Molemmat ovat kovan luokan taktikoijia.
      Korhonen. KOK 4, SDP 3, PS 2, KESK 2, VIHR 2, VAS 1, RKP 1.
      Soini: KOK 4, SDP 2, PS 2, KESK 2, VIHR 2, VAS 2, RKP 1.
      Huomionarvoista molemmilla: KD+NYT 0?

    • Anonyymi

      Niin, kun menet europarlamenttiin, siellä EI ole yhtään paikkaa suomalaiselle puolueelle.
      Tämä koko suomi show on ihan turhaa touhua puolue pohjalta. Mielestäni jopa naurettavaa suomalaisen äänestäjän kannalta. Vanhat pellet sinne menee mutta eivät voi tehdä mitään suomalaista.
      Toinen syy miksi en enää äänestä euro vaaleissa, on se että kun joku kerran menee sinne, hän menettää kyvyn vastata sähköpostiin. Koko EU:n sähköpostin voisi suomalaisilta mepeiltä poistaa, täysin turha juttu.
      EKP :n sätkynukkeja koko porukka.
      Jos aiot ajaa tai saada selville brysselistä jotain asiaa, älä mene suomi mepin pakeille.
      Mene paljon korkeammalle tasolle, jos osaat esittää asian muulla kuin suomen kielellä.
      Olen itse joutunut ns. haukkumalla naurettavat ohjeistukset päässyt kyllä asian ytimeen.
      Suomen mepeiltä saat vain juoksutusta ja ns. kusetusta. Laiskureita koko lössi.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe