METSÄN LUOJA JA JUMALA

Teille ateisteille tulee varmaan mieleen kun katsotte metsää, että se on vain ilmestynyt sattuman ja luonnonlakien myötä.

Mutta tuo teidän kylmällä järjellä ja kapinalla Luoja-Jumalaa kohtaan esitetty väite ei pidä ollenkaan paikkaansa! Ja sitäpaitsi sattuma ja luonnonlait sekä olosuhteet eivät luo, niinkuin metsäluonto on alussa luotu!

Kuka muu kuin Raamatussa ilmoitettu Luoja-Jumala olisi kirjannut luomakunnan alussa ne biljoona potenssiin biljoonat DNA-koodit, joita metsäluonto pitää sisällään?

On hyvin yksinkertaista päätellä käyttäen Jumalan meihin luomaa järkeä, että nuo metsäluonnon ja muunkin luonnon sisältämät DNA-koodit eivät minkään valtakunnan logiikalla ole voineet syntyä vain itsestään, sopivista olosuhteista ja luonnolakien myötä; tuollaisen väittäminen on järjenvastaista ja sotii selvää logiikkaa vastaan.

JUMALA LOI KAIKEN LUOMAKUNNAN ALUSSA, väite pitää pintansa, ja sitä ei voi haastaa, ja tuohon pitäisi tiedemiestenkin suostua, eikä kehitellä mitä mielikuvituksellisimpia tarinoita siitä miten mukamas ja vastoin todellisuutta maaplaneetta ja tähdistö ja maailmankaikkeus on saanut alkunsa.

Ja tämä samainen Raamatussa ilmoitettu Luoja-Jumalahan rakastaa suunnattomasti
luomiaan ihmisiä, jopa niin paljon, että antoi Poikansa Jeesuksen kärsiä ristillä sen rangaistuksen, jonka me joka jeppe olemme pahoilla töillämme ja pahoilla teoillamme itse itsellemme ansainneet. Ja tämä samainen Jeesus ei pelkästään kärsinyt ristillä, vaan kuolikin ristillä ja sitten kolmannen päivän jälkeen jopa nousi kuolleista.

Tuohon ristin Jeesukseen kun turvaa kokosydämisesti, ja päätää seurata häntä tästälähin, saa omistaa ikuisen lunastuksen juurikin tuon Jeesuksen tuntien, ja pääsee kuoleman koittaessa ikuiseen Paratiisiin.

Raamatusta voi lukea, että millainen on Jeesus ja kuinka hän rakastaa ihmisiä; tästä kertoo Raamatussa ei vain yksi, vaan jopa kokonaista neljä evankeliumia neljän opetuslapsen kirjoittamina.

39

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ” Kuka muu kuin Raamatussa ilmoitettu Luoja-Jumala olisi kirjannut luomakunnan alussa ne biljoona potenssiin biljoonat DNA-koodit, joita metsäluonto pitää sisällään?”

      Mutta miksi loi juuri sellaiset DNA-koodit, että näyttää syntyneen evoluutiolla? Miksi Jumala loi juuri sellaisen metsän kuin se on? Se voisi olla myös erilainen. Sinulla ei ole muuta vastausta kuin ”Jumala loi, tutkimattomat ovat Herran tiet”. Todellisuudessa luominen on sattumaa ja Jumala on sokea kelloseppä.

      • Anonyymi

        Vastaus: siksi kun hän katsoi ja totesi että se oli hyvä. Kysymys ei kuitenkaan edes sivua alkuperäistä ajatusta siitä että loi.

        Se että uskosi sattumaan on noinkin vahvaa, ei tarkoita että olet oikeassa. Puhut vain omasta uskomuksestasi, joskin ylimielisesti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vastaus: siksi kun hän katsoi ja totesi että se oli hyvä. Kysymys ei kuitenkaan edes sivua alkuperäistä ajatusta siitä että loi.

        Se että uskosi sattumaan on noinkin vahvaa, ei tarkoita että olet oikeassa. Puhut vain omasta uskomuksestasi, joskin ylimielisesti.

        ”Se että uskosi sattumaan on noinkin vahvaa, ei tarkoita että olet oikeassa.”

        Ei puut ole sellaisia sattuman vuoksi. Esimerkiksi pituus johtuu siitä, että ne kamppailevat valosta, ei siksi, että niistä voisi rakentaa taloja. Jumalahan olisi voinut luoda puista helposti suoraan rakennuspuutavaraa, kakksonelosta, kakkosviitosta, parrua, lautaa…mutta ei, teki niistä sattumalta tuollaista ryteikköä, joka näyttää ihan evoluutiolla syntyneeltä.


    • Anonyymi

      Just just. Jumala on ihmisen itse keksimä ja uskonnollisilla on kirjaimellisesti päässä vikaa.. Aivojen kuvantamisella on osoitettu että uskonnolliset, oli se jesse tai muhamed jota palvotaan, ovat aivojen ominaisuuksien vuoksi herkempiä hölynpölylle ja vaikutuksille.

      • Anonyymi

        Ootko joku ammattikomppaaja joka elokuvan päätähden olkapään takaa huutelee yes-mies provoja ja luulee katu-uskottavuutensa kasvavan?

        No tuota ei voi varmaksi tietää, mutta ylimielinen olet ainakin. Sen ainoastaan todistit tuolla kirjoituksellasi.

        Että miten niinkuin meni omasta mielestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootko joku ammattikomppaaja joka elokuvan päätähden olkapään takaa huutelee yes-mies provoja ja luulee katu-uskottavuutensa kasvavan?

        No tuota ei voi varmaksi tietää, mutta ylimielinen olet ainakin. Sen ainoastaan todistit tuolla kirjoituksellasi.

        Että miten niinkuin meni omasta mielestä?

        Miten niin hän olisi jokin jees-mies? Hänhän juuri oli eri mieltä aloittajan kanssa,,,

        Ja onko oikeassa oleminen ylimielisyyttä? Uskovaisia tietysti harmittaa, kun kaikki eivät usko heidän satuihinsa.


    • Anonyymi

      Metsät kasvaa ilman mielikuvitus henkilöäkin.

    • Anonyymi

      "Raamatussa ilmoitettu Luoja-Jumalahan rakastaa suunnattomasti luomiaan ihmisiä, jopa niin paljon, että antoi Poikansa Jeesuksen kärsiä ristillä sen rangaistuksen, jonka me joka jeppe olemme pahoilla töillämme ja pahoilla teoillamme itse itsellemme ansainneet."

      Vain sairas sadisti tapattaa oman poikansa. Jos Jumalalla olisi ollut yhtään munaa, hän olisi tappanut itsensä.

      • Anonyymi

        Mitä hemmetin erityistä tuon yhden heebon tappamisessa on, että siitä pitää jatkuvasti jankuttaa?

        Tuolla tavallahan on tapettu kymmeniätuhansia. Mitä erityistä tuossa siis oli?

        Äläkä sönkötä mistään taivaaseen nousemisesta, kun siitä ei ole viittettäkään!!!


    • Anonyymi

      Meidän metsä kasvaa ison työn tuloksena. Taimien istutus on rankkaa puuhaa. Jatkuvaa hoitoa vaatii että metsä kasvaa. Ei meillä ole jumalia näkynyt tässä hommassa

      • Anonyymi

        raivaussahalla joutuu karsimaan elintilaa 🙂arvokkaille puille ja niiden kasvulle


    • Anonyymi

      Ehkä kun sinä katsot metsää niin luulet sen tulleen taikaiskusta. Me muut peruskoulun käyneet tunnemme puiden kehitystä. Siihen ei ole yhtään tarvetta lisäillä mitää keijuja, tonttuja, haltioita tai jumalia.

      Tiedämme myös syyn, miksi biodiversiteetti voi muuttua ympäristön muutoksesta. Jos alueesta tulee esimerkiksi keskivertoa lämpimämpi, niin lämpimämmän aleen laji valtaa aluetta jos kylmemmän alueen laji ei kykene sopeutumaan.

      Tunnustat jutussasi olevasi tiededenailisti, mutta näytät silti nauttivan tieteen tuloksista kuten kirjoittamalla tänne nettiin. Tiede kun toimii havainnoilla toisin kun sinun uskoma maailmankuva, niin se ei ole lähtemässä minnekään. Mutta sinun uskomus on häviämässä kun tieto kehittyy.

      Koska jo alussa menit metsään pahasti niin höpinäsi Jeesuksesta menee roskakoriin sen mukana. Muutenkin koko juttu oli taas sairas osoitus maailmankuvastasi, jossa sinulla on aivan moraaliton käsitys rakkaudesta.

    • Anonyymi

      >Teille ateisteille tulee varmaan mieleen kun katsotte metsää, että se on vain ilmestynyt sattuman ja luonnonlakien myötä.<

      Sattumalta ja sattumalta. Mitä on sattuma? Kyllä se metsä on kasvanut ihan siemenistä luonnonlakien mukaan,

      >Mutta tuo teidän kylmällä järjellä ja kapinalla Luoja-Jumalaa kohtaan esitetty väite ei pidä ollenkaan paikkaansa! Ja sitäpaitsi sattuma ja luonnonlait sekä olosuhteet eivät luo, niinkuin metsäluonto on alussa luotu!<

      Ei järki ole sen kylmempää tai kuumempaa. Mutta järki on ainoa mitä meillä on. Järkeä joko käytetään tai ei käytetä.
      Olematonta jumalaa vastaan on turha kapinoida. Eikä millään kapinalla muutenkaan olisi merkitystä metsän kasvamisen kanssa. Siellähän kasvaa, jos kukaan ei kaada puita...
      Mitään "luomista" ei tarvita, ei ole koskaan tarvittu...

      >Kuka muu kuin Raamatussa ilmoitettu Luoja-Jumala olisi kirjannut luomakunnan alussa ne biljoona potenssiin biljoonat DNA-koodit, joita metsäluonto pitää sisällään?<

      Ei mitään DNA-koodeja tarvitse kirjata. Kyllä metsätkin kasvavat ihan "luonnostaan". Uskovaisilla aina tätä tyhjänpäiväistä sanamagiaa...

      >On hyvin yksinkertaista päätellä käyttäen Jumalan meihin luomaa järkeä, että...<

      Miksi uskovaiset eivät koskaan käytä sitä järkeään, jota heillä pitäisi olla ihan ilman mitään jumaliakaan?

      • Anonyymi

        Nuo umpitönkköuskovat eivät huomioi, että miljoonat uskonnolliset tieteilijät pitävät evoluutiota tosiasiana.

        Ja niin pittävät myös ev.lut. kirkko ja Vatikaani.

        Umpitönkköuskovat asettavat itsensä asiantuntijoitten yläpuolelle.

        Ymmärtämättömyyttään.


    • Anonyymi

      Ei ateisteille tule Jumala mieleen jos metsän synty tieteellisesti selitetään Jumalan toiminnan tuloksena pelkästään.
      Usko Jumalan mukanaoloon on sinänsä ok. Tiede ei välitä jumalista hevon humppaa.

      Varma Tieto

      • Anonyymi

        jo erottelemalla puut lehtipuihin ja havupuihin niin tietää evoluution paineessa syntyneen


    • Anonyymi

      hei kävelevä bakteeriastia ON OFF on elämän perusta aurinko paistaa ja ei paista yöllä , se jo luo elämää , koska siinä on muuttuja .

    • Anonyymi

      Jumala loi metsät kerralla, jokaisen solun erikseen, sopivan maaperän ja koko ekosysteemin. Ateisti sanoo, että jokainen osa on kehittynyt erikseen pitkän ajan kuluessa.

      • Anonyymi

        Kertoiko Jumala vai mistä tiedät?
        Varma Tieto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoiko Jumala vai mistä tiedät?
        Varma Tieto

        Tiede sen kertoo!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiede sen kertoo!

        Tiede koostuu tutkimuksista joilla tietoa etsitään.
        Tiede ei ole pilvi eikä jumalallinen ilmoitus joka selittää kaiken vaikka mitään ei ole pyydetty tutkimaan.
        Niin että mitä tutkimusta tarkoitat.
        Varma Tieto


      • Anonyymi

        Metsät kasvavat ihan itse siemenistä maaperän mukaan. Ei Jumalaa tarvita niitä luomaan puu, solu tai siemen kerrallaan. Jokainen puu tuottaa siemeniä miljoonittain. Niistä ne kaikki erilaiset puut ja muut metsän kasvit kasvavat. On lapsellista ja naurettavaa sekoittaa asiaan jotain jumalia.

        Eikä ateisti sano mitään tuollaista, mitä väität. Tuo, mistä olet puhuvinasi, on ihan tavallista biologiaa, jonka jokainen tietää ja ymmärtää, jos on lukenut muutakin kuin Raamattua.


    • Anonyymi

      Jumala antoi Aatamille ja Eevalle laudat, parrut, levyt, naulat ruuvit , vasarat, kirveet, ruuvimeisselit, sahat, tiilet, kivet brtonin ja kaiken valmiina, jotta nämä saivat rakennettua talon. Samoin kattilat, pannut, kalsarit, ruukut, lautaset, kupit haarukat , veitset, lusikat, kauhat ja kaikki taloustavarat, luokat, haravat, lapiot, rautakanget ja kaiken tarvittavan elämiseen tulitikkuja myöten.

      Miten muuten he olisivat selvinneet?

      • Anonyymi

        Kasarit, betoni, kalsarit, housut, paidat, sukat, mekot, hatut, lakit, kankaita, lankaa, kutimet jne


    • Anonyymi

      Minä ihastelen metsää silloin harvoin kun pääsen sellaista katsomaan.

      Suomessa näkee enimmäkseen puupeltoja, joita nimitetään harhaanjohtavasti "talousmetsiksi".

    • Anonyymi

      Veli puhuu raamatunmukaista asiaa!
      Amen

      • Anonyymi

        Raamatunmukaista ehkä, mutta ei asiaa... :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatunmukaista ehkä, mutta ei asiaa... :)

        Typerys lue Raamattua, että viisastut


    • "Kuka muu kuin Raamatussa ilmoitettu Luoja-Jumala olisi kirjannut luomakunnan alussa ne biljoona potenssiin biljoonat DNA-koodit, joita metsäluonto pitää sisällään?"

      Tätä ei ole tapahtunut kuin uskovaisten mielikuvituksessa

      • Anonyymi

        Urpo


    • Anonyymi

      "vaan jopa kokonaista neljä evankeliumia neljän opetuslapsen kirjoittamina."

      Tosiasiassa raamatun kirjoitti miehet paljon paljon myöhemmin, ja ne miehet tiesivät senkin että maapallo on litteä!

      • Anonyymi

        Soopaa, Raamattu ei puhu sanaakaan litteästä maaoallosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soopaa, Raamattu ei puhu sanaakaan litteästä maaoallosta

        No missä kohtaa sanotaan, että maa on pallo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No missä kohtaa sanotaan, että maa on pallo?

        Ei tuo ole ikinä Raamattua lukenut. Hihhuleilla on tapana keksiä sen takia itse sen sisältöä.

        Raamatun tarinat on osin kirjoitettu ennen kun tiedettiin maan pyöreys ja sen takia siinä on viitteitä litteyteen. Ja osin sen jälkeen kun havaittiin maan olevan pyöreä, josta en muista itse viitteitä muuten kuin litteyden kuvaamisen lopettaminen.


    • Anonyymi

      Aurinkoa pidetään Jumalan poikana kuten Jeesusta. Elämän antajana.

      • Anonyymi

        Ihmistekoista Soopaa


      • Anonyymi

        Eikös se Jeesus saanut syntymäpäiväkseen juuri Auringon jumalan, Sol Invictuksen, syntymäpäivän... :)


    • Anonyymi

      älä astu puiden varpaiden päälle 🤣

      Todellisuudessa metsä kasvaa kohden valoa , eikä anna sitä naapurille vaan varjostaa sen kuoliaaksi tai ainakin heikoksi . Siinä on evoluution valtava kilpailu käynnissä resursseista eli valosta , olet vain tyhmä uskovainen , etkä sitä tajua .

    • Anonyymi

      >>JUMALA LOI KAIKEN LUOMAKUNNAN ALUSSA, väite pitää pintansa, ja sitä ei voi haastaa, ja tuohon pitäisi tiedemiestenkin suostua, eikä kehitellä mitä mielikuvituksellisimpia tarinoita siitä miten mukamas ja vastoin todellisuutta maaplaneetta ja tähdistö ja maailmankaikkeus on saanut alkunsa.<<

      "Väite pitää pintansa"? Millä tavalla muka?
      "Sitä ei voi haastaa"? Miksi ei voisi haastaa?
      "Tiedemiestenkin pitäisi suostua"? Siis vain alistua uskovaisten vaatimuksesta? Hyväksyä todisteiden vastaisia käsityksiä?

      Tuo "kehitellä mitä mielikuvituksellisimpia tarinoita" on aika hauska... :)

      Ketkähän niitä mielikuvituksellisimpia tarinoita ovat kehitelleet? Tarinoita jostakin yliluonnollisesta henkiolennosta, joka luo asioita taikasanoillaan.

      Kyllähän nuo tieteiden käsitykset ovat paljon "luonnollisempia" ja järkevämpiä, ja samalla vähemmän mielikuvituksellisia... :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2951
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      108
      2230
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1174
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1057
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1003
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      954
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      786
    Aihe