Jos Ruotsin Kokoomuksen Kristersson päätyy kaatamaan hallituksensa, niin vetääkö Orpo johtopäätöksen

Anonyymi-ap

"Ruotsidemokraattien trollitilien mustamaalauskampanjat pysyivät tiiviisti Ruotsin viestinten otsikoissa kuluneella viikolla.

Ruotsin mediassa on ollut meneillään nopeakäänteinen jatkokertomus. On seurattu, kuinka tiukasti muut puolueet reagoivat ruotsidemokraattien mollauskampanjaan. Anonyymeillä sometileillä ruotsidemokraatit ovat pilkanneet sekä hallituspuolueiden että opposition edustajia.

Ruotsidemokraatit on Ruotsin hallituksen tukipuolue. Sillä on kolmen hallituspuolueen kanssa niin sanottu Tidö-sopimus, joka kieltää asiattoman mediapelin.

Trollitilit paljastuivat toukokuun alussa. TV4-kanavan tutkivan journalismin Kalla fakta -ohjelman toimittaja oli pestautunut ruotsidemokraattien viestintäosastolle viideksi kuukaudeksi. Hän kuvasi piilokameralla, kun ruotsidemokraattien viestintäasiantuntijat suunnittelivat esimerkiksi muiden puolueiden EU-vaaliehdokkaiden mustamaalaamista.

Viikon mittaan Ruotsin hallituspuolueiden johtajat ovat jyrähdelleet ruotsidemokraateille trollitileillä julkaistuista haukkumispostauksista.

Ruotsin pääministeri, maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson sanoi valtalehti Dagens Nyheterin haastattelussa keskiviikkona, ettei hän tiedä, voiko luottaa ruotsidemokraatteihin. ”Yhteistyömme on perustunut asiakysymyksiin”, hän sanoi. Kristersson ei halunnut ottaa kantaa siihen, voiko hallituksen yhteistyö ruotsidemokraattien kanssa jatkua.

Ruotsidemokraattien haukkumiskampanja on kohdistunut etenkin kristillisdemokraattien EU-vaaliehdokkaaseen Alice Teodorescu Måween.

Oppositiossa olevan keskustapuolueen puheenjohtaja Muharrem Demirok vaati iltapäivälehti Aftonbladetissa, että kolme hallituspuoluetta kantaa vastuunsa.

”Te itse päästitte vihan sisään hallitukseen. Koska hemmetissä tämä riittää?” Demirok kysyi.

Trollitehtaisiin liittyy Ruotsin mediassa kaksi kierrettä. Mediassa poliitikot epäilevät kilvan, voiko ruotsidemokraattien kanssa tehdä yhteistyötä. Samalla mediassa keskustellaan Kalla faktan poikkeuksellisesta journalistisesta tavasta tehdä paljastukset.

TV4-kanavan ohjelman toimittaja, ruotsidemokraattien puolueeseen pestautunut Daniel Andersson kertoi, että valheellinen operaatio oli välillä henkisesti erittäin stressaava.

Ruotsidemokraatit vastasi kohuun puoluejohtaja Jimmie Åkessonin kuusiminuuttisella Youtube-videolla. Siinä hän syyttää muita puolueita ja Ruotsin mediaa ”massiivisesta vaikuttamisoperaatiosta”, jolla hän viittaa Kalla faktan paljastuksiin.

Ruotsin television (SVT) haastattelussa Åkesson leimasi muiden puolueiden poliitikkojen mustamaalaamisen satiiriksi, jota muut eivät ymmärrä."

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010433975.html

Kuinka lähellä ollaan Perussuomalaisten mahdollisen trollitoimiston esiinpompsahtamista? Nyt on suomalaisella toimittajakunnalla aidosti aihetta asian esiinpenkomiseksi ellei uutinen Ruotsista jo innoittanut toimittajat käärimään hihansa ylös ja laittamaan hihansa heilumaan kenenkään sitä pyytämättä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mpmaenp/ruotsin-tv4-paljasti-ruotsidemokraattien-trollitehtaan-entapa-perussuomalaiset/

Kuinka kauan Orpon takalisto kestää selitellä vailla perusteluja, ettei hallituksessaan muka olisi äärioikeistolaista puoluetta? Vaikka Perussuomalaiset poistuivatkin kaikessa hiljaisuudessa EU:n venäjämielisestä ID-ryhmästä konservatiiviseen ECR-ryhmään, niin nyt venäjämielisyys näyttää seuraavan perussuomalaisia ECR-ryhmään. Tämähän olisi ollut kokoomusmeppi Petri Sarvamaalle kuin kalkinjuontia, jos olisi pyrkinyt vielä ensi kaudeksi jatkamaan EU-parlamenttiin ja jyrkästi kritisoimansa Orban olisikin istumassa hallituskumppanipuolueen riveissä Brysselissä ja Strasbourghissa. Taitaa Sarvamaa olla helpottunut valinnastaan olla hakematta jatkokautta?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/purra-perussuomalaiset-jaa-eu-parlamentissa-nykyiseen-ryhmaan-vaikka-orbanin-puolue-liittyisi-siihen/8937962#gs.938w7d

Kestääkö Orpon deodorantti yhä esim. Saksan liittokansleri Olaf Scholzin seurassa?

"Orpo Berliinin-vierailullaan: Hallituksessa ei ole äärioikeistolaista puoluetta"

https://yle.fi/a/74-20040877

7

82

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Orpo valehteli Saksan liittokansleri Olaf Scholzille.

  • Anonyymi

   Orpopelle valehtelu,että Suomessa EI ole äärioikeistolaista puolutetta (ainakaan) hallituksessa..

  • Anonyymi

   Kokoomus kusettaa aina

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   184
   4065
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   210
   2041
  3. 133
   1607
  4. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   1273
  5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   60
   994
  6. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   75
   979
  7. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   162
   937
  8. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   54
   922
  9. Mies, tunnistatko minut tästä

   🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
   Ikävä
   77
   895
  10. Tule mukaan

   Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
   Ikävä
   39
   894
  Aihe