Onko oikeistolla joku suurempi suunnitelma taustalla, koska Ruotsin pääministeri apinoi Orpoa?

Anonyymi-ap

"Näkökulma: Ruotsin hallitus ottaa mallia Suomesta – Valtava skandaali lakaistaan maton alle"

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d62a974b-a3fc-4f62-baf9-e37ff597aaeb

"Ruotsin suurin uutinen viimeisten kahden viikon aikana on ollut tämä: hallituksen tukipuolueella, maahanmuuttovastaisella ja kansallismielisellä ruotsidemokraateilla, on trollitehdas. Puolueen viestintäosasto on pyörittänyt kymmeniä anonyymejä sosiaalisen median tilejä, joiden sisällöillä on yritetty manipuloida äänestäjiä muun muassa huumorin ja rasismin keinoin.

Uutinen tuli juuri EU-vaalien alla, sillä Ruotsissa ennakkoäänestys alkaa jo huomenna keskiviikkona 22. toukokuuta.

Trollitehtaan paljasti ruotsalainen televisiokanava TV4 sen tutkivan journalismin ohjelmassa Kalla faktassa, jonka toimittaja oli ollut peitetehtävissä ruotsidemokraateilla vuoden ajan. Ensin toimittaja ystävystyi avainhenkilöiden kanssa, kävi heidän kanssaan kaljalla ja lopulta sai työpaikan viestintäosastolta, missä oli palkkatöissä viiden kuukauden ajan. Ruotsidemokraattien trollityöt salakuvattiin videoille.

Työntekijät puhuvat salakuvatuilla videoilla 50 feikkitilistä, ja niistä TV4 pystynyt todentamaan 23. Se kuulostaa ensi alkuun melko harmittomalta määrältä kymmenen miljoonan asukkaan maassa?

Näillä 23 tilillä on yhteenlaskettuna 260 000 seuraajaa. Tämän vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana niiltä tehtiin noin tuhat postausta, joilla oli yhteensä noin 27 miljoonaa näyttökertaa. Sisältö on ensisijaisesti maahanmuuttovastaista, mutta myös rasistista, transfobista ja naisvihamielistä.

Trollitoimintaa rahoitetaan toki puoluetuella eli verovaroin.

Vaikka suurin osa sisällöistä on oppositiovastaisia, kaadetaan lokaa myös hallituksen päälle eli niin sanotusti omalle puolelle. Tämä on noussut oikeastaan suuremmaksi uutiseksi ja huoleksi kuin trollitehdas itsessään.

Nyt näitä hallitusvastaisia julkaisuja on poistettu, mutta tilit saavat jatkaa. Parhaillaan niillä pilkataan paljastuksen tehnyttä ohjelmaa.

Tällainen uutinen olisi potentiaalinen kaatamaan koko hallituksen ja suistamaan maan ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin. Ruotsidemokraatit on oikeistohallituksen tukipuolue, joten hallituksen valta on täysin riippuvainen siitä. Jos ruotsidemokraatit pantaisiin virallisesti oppositioon, hallituksella ei olisi enää enemmistöä.

Miten tähän on Ruotsissa sitten reagoitu? Oikeastaan ihan samalla tavalla kuin viime kesän rasismikohuun Suomessa.

Ruotsidemokraattien puoluejohtajan Jimmie Åkessonin kanta trollitehtaisiin on se, ettei mitään väärää ole tehty, se mahdollinen väärä oli muutenkin huumoria ja joka tapauksessa kyse on median ajojahdista.

Oppositio on vihainen, mutta vähemmistössä. Hallituspuolueista liberaalit on myös vihainen, mutta niin pieni ja merkityksetön puolue, ettei sen sanomisilla ole niin väliä. Eikä se tietenkään uskalla erota hallituksesta.

Entä sitten pääministeri, moderaattien Ulf Kristersson? Hän on ihan samassa tilanteessa kuin Petteri Orpo (kok) viime kesänä. Kovin kiusallistahan tämä on, mutta vallassa pysymisen vuoksi ei kannata tehdä (juuri) mitään.

Rasismikohun jälkeen Orpon hallitus antoi rasismin vastaisen tiedonannon ja kutsui yli puolen vuoden jälkeen koolle pyöreän pöydän keskustelun.

Kristersson sanoi useaan otteeseen, että tieto trollitehtaista on vakava ja että ruotsidemokraattien on vastattava kysymyksiin ja otettava vastuu asiasta.

– Jokaisen puolueen täytyy ottaa vastuu siitä, mitä sen jäsenet sanovat ja tekevät. Ei ole hallituksen vastuulla hoitaa tätä asiaa, Kristersson sanoi SVT:n haastattelussa.

Kristersson kertoi viime viikolla, että aikoo jutella Åkessonin kanssa kahden kesken. Sellaista hän ei ollut ehtinyt vielä tehdä, vaikka ensimmäisestä uutisesta oli jo kahdeksan päivää. Sinä aikana oli toki Pohjoismaiden huippukokous (1 päivä) ja Saksan liittokanslerin tapaaminen (1 päivä). Tekstiviestin hän oli Åkessonille sentään ehtinyt lähettää.

Että sellaisia terveisiä täältä Ruotsista. Valtavan suuri uutinen kuihtuu aivan mitättömäksi, koska mitään seurauksia ei tule. Niin kuin viime kesänä Suomessa: samat ihmiset siellä hallituksessa porskuttavat eteenpäin kuten ennenkin.

PS. Liberaaleilla oli Ruotsin trollikriisiin ratkaisuehdotus. Pitäisikö kaikkien allekirjoittaa yhteiset pelisäännöt?"

Pääministeri Orpo lakkasi viime syksyn jälkeen kritisoimasta Perussuomalaisia täysin ja vaikenemalla on lakaissut kaikki itseään sekä Kokoomusta haittaavat epäkohdat maton alle ja nyt näyttää Moderaattien Kristersson ottanut käyttöön saman taktiikan Ruotsidemokraattien kohdalla. Trollitehdas-skandaali piilotetaan vaikenemalla. Tämähän kertoo siitä, että pääministeri Kristersson antaa käytännössä Ruotsidemokraateille luvan rikkoa Ruotsin parlamenttipuolueiden välistä Tidö-sopimusta. Kuinkas Orpon hallituksen rasismipaperin kanssa kävi? Hukkui johonkin valtioneuvoston pimeimpään ja kaukaisimpaan nurkkakomeroon?

"Rasismi – hoidettu!"

https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/8e709dde-c50f-4f66-9ecc-8143ca630bb7

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kamala onnettomuus

    Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
    Suomussalmi
    140
    6360
   2. Annetaanko jokainen 3 tunnistetta

    omasta kaivatusta? Minä aloitan: N-nainen, punaiset hiukset ja asuu Pirkanmaalla.
    Ikävä
    105
    2584
   3. KANNATATKO NATOa? Jos olisit saanut äänestää...

    Ihan riittää lyhytkin kyllä tai en.
    Maailman menoa
    703
    2489
   4. Mitä teit väärin?

    Että ikäväsi kohde häipyi elämästäsi?
    Ikävä
    174
    1851
   5. Mönkijäpnnettomuus

    Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
    Suomussalmi
    25
    1662
   6. Sinäkin tiedät sen nainen

    Nainen sinä olit kohtaloni mutta minä en sinun ja niin surullista kuin se onkin niin tuun varmaan silti rakastamaan sua
    Ikävä
    79
    1620
   7. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

    Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
    Ikävä
    59
    1107
   8. Tilitoimisto!!!

    Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
    Rovaniemi
    24
    1092
   9. Jos ihmettelit minun käytöstä

    Niin yritin hieman jarrutella juoruja mitä liikkuu. Sinussa ei vikaa.
    Ikävä
    62
    1076
   10. Kaivonkonekuski hukkui etelärannassa

    Oliko paikkakuntalaisia?
    Rovaniemi
    13
    1074
   Aihe