Onko oikeistolla joku suurempi suunnitelma taustalla, koska Ruotsin pääministeri apinoi Orpoa?

Anonyymi-ap

"Näkökulma: Ruotsin hallitus ottaa mallia Suomesta – Valtava skandaali lakaistaan maton alle"

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d62a974b-a3fc-4f62-baf9-e37ff597aaeb

"Ruotsin suurin uutinen viimeisten kahden viikon aikana on ollut tämä: hallituksen tukipuolueella, maahanmuuttovastaisella ja kansallismielisellä ruotsidemokraateilla, on trollitehdas. Puolueen viestintäosasto on pyörittänyt kymmeniä anonyymejä sosiaalisen median tilejä, joiden sisällöillä on yritetty manipuloida äänestäjiä muun muassa huumorin ja rasismin keinoin.

Uutinen tuli juuri EU-vaalien alla, sillä Ruotsissa ennakkoäänestys alkaa jo huomenna keskiviikkona 22. toukokuuta.

Trollitehtaan paljasti ruotsalainen televisiokanava TV4 sen tutkivan journalismin ohjelmassa Kalla faktassa, jonka toimittaja oli ollut peitetehtävissä ruotsidemokraateilla vuoden ajan. Ensin toimittaja ystävystyi avainhenkilöiden kanssa, kävi heidän kanssaan kaljalla ja lopulta sai työpaikan viestintäosastolta, missä oli palkkatöissä viiden kuukauden ajan. Ruotsidemokraattien trollityöt salakuvattiin videoille.

Työntekijät puhuvat salakuvatuilla videoilla 50 feikkitilistä, ja niistä TV4 pystynyt todentamaan 23. Se kuulostaa ensi alkuun melko harmittomalta määrältä kymmenen miljoonan asukkaan maassa?

Näillä 23 tilillä on yhteenlaskettuna 260 000 seuraajaa. Tämän vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana niiltä tehtiin noin tuhat postausta, joilla oli yhteensä noin 27 miljoonaa näyttökertaa. Sisältö on ensisijaisesti maahanmuuttovastaista, mutta myös rasistista, transfobista ja naisvihamielistä.

Trollitoimintaa rahoitetaan toki puoluetuella eli verovaroin.

Vaikka suurin osa sisällöistä on oppositiovastaisia, kaadetaan lokaa myös hallituksen päälle eli niin sanotusti omalle puolelle. Tämä on noussut oikeastaan suuremmaksi uutiseksi ja huoleksi kuin trollitehdas itsessään.

Nyt näitä hallitusvastaisia julkaisuja on poistettu, mutta tilit saavat jatkaa. Parhaillaan niillä pilkataan paljastuksen tehnyttä ohjelmaa.

Tällainen uutinen olisi potentiaalinen kaatamaan koko hallituksen ja suistamaan maan ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin. Ruotsidemokraatit on oikeistohallituksen tukipuolue, joten hallituksen valta on täysin riippuvainen siitä. Jos ruotsidemokraatit pantaisiin virallisesti oppositioon, hallituksella ei olisi enää enemmistöä.

Miten tähän on Ruotsissa sitten reagoitu? Oikeastaan ihan samalla tavalla kuin viime kesän rasismikohuun Suomessa.

Ruotsidemokraattien puoluejohtajan Jimmie Åkessonin kanta trollitehtaisiin on se, ettei mitään väärää ole tehty, se mahdollinen väärä oli muutenkin huumoria ja joka tapauksessa kyse on median ajojahdista.

Oppositio on vihainen, mutta vähemmistössä. Hallituspuolueista liberaalit on myös vihainen, mutta niin pieni ja merkityksetön puolue, ettei sen sanomisilla ole niin väliä. Eikä se tietenkään uskalla erota hallituksesta.

Entä sitten pääministeri, moderaattien Ulf Kristersson? Hän on ihan samassa tilanteessa kuin Petteri Orpo (kok) viime kesänä. Kovin kiusallistahan tämä on, mutta vallassa pysymisen vuoksi ei kannata tehdä (juuri) mitään.

Rasismikohun jälkeen Orpon hallitus antoi rasismin vastaisen tiedonannon ja kutsui yli puolen vuoden jälkeen koolle pyöreän pöydän keskustelun.

Kristersson sanoi useaan otteeseen, että tieto trollitehtaista on vakava ja että ruotsidemokraattien on vastattava kysymyksiin ja otettava vastuu asiasta.

– Jokaisen puolueen täytyy ottaa vastuu siitä, mitä sen jäsenet sanovat ja tekevät. Ei ole hallituksen vastuulla hoitaa tätä asiaa, Kristersson sanoi SVT:n haastattelussa.

Kristersson kertoi viime viikolla, että aikoo jutella Åkessonin kanssa kahden kesken. Sellaista hän ei ollut ehtinyt vielä tehdä, vaikka ensimmäisestä uutisesta oli jo kahdeksan päivää. Sinä aikana oli toki Pohjoismaiden huippukokous (1 päivä) ja Saksan liittokanslerin tapaaminen (1 päivä). Tekstiviestin hän oli Åkessonille sentään ehtinyt lähettää.

Että sellaisia terveisiä täältä Ruotsista. Valtavan suuri uutinen kuihtuu aivan mitättömäksi, koska mitään seurauksia ei tule. Niin kuin viime kesänä Suomessa: samat ihmiset siellä hallituksessa porskuttavat eteenpäin kuten ennenkin.

PS. Liberaaleilla oli Ruotsin trollikriisiin ratkaisuehdotus. Pitäisikö kaikkien allekirjoittaa yhteiset pelisäännöt?"

Pääministeri Orpo lakkasi viime syksyn jälkeen kritisoimasta Perussuomalaisia täysin ja vaikenemalla on lakaissut kaikki itseään sekä Kokoomusta haittaavat epäkohdat maton alle ja nyt näyttää Moderaattien Kristersson ottanut käyttöön saman taktiikan Ruotsidemokraattien kohdalla. Trollitehdas-skandaali piilotetaan vaikenemalla. Tämähän kertoo siitä, että pääministeri Kristersson antaa käytännössä Ruotsidemokraateille luvan rikkoa Ruotsin parlamenttipuolueiden välistä Tidö-sopimusta. Kuinkas Orpon hallituksen rasismipaperin kanssa kävi? Hukkui johonkin valtioneuvoston pimeimpään ja kaukaisimpaan nurkkakomeroon?

"Rasismi – hoidettu!"

https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/8e709dde-c50f-4f66-9ecc-8143ca630bb7

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

        tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
        Ikävä
        139
        4081
      2. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        121
        1591
      3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        70
        1406
      4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

        "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
        Maailman menoa
        283
        1402
      5. Kalateltta fiasko

        Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
        Kuhmo
        18
        1264
      6. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        47
        1138
      7. Nainen voi rakastaa

        Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
        Ikävä
        79
        1131
      8. Rakastan sinua

        Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
        Ikävä
        30
        1086
      9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

        Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
        Sanaristikot
        60
        1081
      10. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        60
        1038
      Aihe