Oma elämänkerta

Anonyymi-ap

Muutin ulkomaille TK-eläkkeellä (työeläke). Saan nyt käteen noin 1600 dollaria kuussa. Asun nyt Vietnamissa Vung Taulla. Vuokra yksiöstä täällä Aurinkorannikolla on alle 150 dollaria kuussa nyt.

Miten elämä? Voin taata ja alleviivata, että minun kohdalla asia oli ehdoton viisas ja paras valinta. Asuin ensin Kambodzassa ja nyt asun Vietnamissa. Elämänlaatu ja elintaso on huimasti parempi mitä vastaavalla tulotasolla Suomessa saa. Että puuttuuko täältä mitään mitä rahalla ei voisi ostaa. Jokainen voi katsoa vaikka Tubelta kauppojen ja Shopping maalien tarjontaa jos ihmetyttää. Olihan teillä se forexin elintaso vertailu myös juuri netissä, että missä on halvinta elää ( Vietnam oli aika kärjessä ).

Itseni tilanne olisi Suomessa aika kurja jos ajatellaan, että Helsinkiläinen ei oikein sopeudu asumaan maalla ja pöndellä. Kaupunkilainen on kaupunkilainen. Mitä minulle jäisi säästöön siellä ja millainen elintaso olisi. Minä luulen, että siitä onko se joku 600 euroa mitä kuukaudessa jäisi elämiseen eri tukipylväiden jälkeen. .. ? Siitä ei kyllä enää pahemmin säästettäisi ulkomaanmatkaa tai muutakaan. No, loput voi vain kuvitella ja moni kokee sitä nyt siellä. Sääli.

Itselläni oli myös hyvä onni tai sanoisinko Jumalan siunaus mukana. Isäni ja Veljeni kuolivat ja molemmat ovat jättäneet perintöä minulle, jota en ole saanut vielä. Toki jouduin maksamaan perintöverot. Hullu Oulun sisareni yrittää miehensä kanssa pitkittää perinnönjakoa ja ovat sitä pitkittäneetkin jo kohta 6 vuotta. Talo meni harakoille, mutta metsä kasvaa.

Kyseessä on kiristys, että Suomessa oleva elintaso ja ongelmat pakottaisi antamaan heille enemmän mitä isäni Testamentissa on määrännyt. Toki perinnönjako on jo tehty ihan käräjäoikeuden määräämän pesänjakajan mukaan. . . Moitekanteet on olleet oikeudessa jo yli kolme vuotta. Hullu Oulun sisareni ja hänen eläkeläisukkonsa, molemmat ehkä KELA-eläkkeellä iskivät kirveensä kiveen, että joutuisin rahapulassa myymään heille pilkkahintaan osuuteni. Toisin Ruotsin sisareni teki jo heille halvan tarjouksen ja ajattelin, että se on siinä. Mutta ymmärrsin, että heillä ei ole luottoa ottaa sitä siihen hintaan. He itse on vetäneet tilinsä tappiin ja nyt taitaa olla, että voitin pitkällä juoksulla heidät. Minun elinkustannukset eivät pakota minua myymään rahapulassa.

Mutta todella kiitän Jumalaa Jeesusta Kristusta, että on säästänyt minut tuolta. Itselleni olisi käynyt todella huonosti Suomessa tässä tilanteessa.

Ruotsin sisareni pelästyi sitä, että hän ei saa enää KELA eläkettä ja terveydenhoito mahdollisesti, kun Asuu Ruotsissa ja Suomeen ei aio muuttaa eikä hänen miehensä myöskään. Asuvat rajaseudun kunnassa.

Mutta miksi ihmeessä näitä 6 kuukauden sääntöjä muuten tarvitaan, kuin siksi, että porukkaa ei valuisi ulkomaille eläkkeellä. Mielenkiintoista on, että miten sitä valvotaan EU:n sisällä, missä rajavalvontaa ei ole. Tuleeko jalkapanta eläkeläisille?

Yksi nainen asuu Kreikassa ja kertoo Tubella, että maksaa oman asuntonsa kuluja vuodessa 650 euroa ja siinä on kaikki. Sähköt, vedet ym.

Eläkeläiset on olleet puheenaiheena jo varsin paljon valtion puheissa. Kyllä maastamuuttoveroa on myös esitelty. Toki kansainvälistyminen ja nuoremman polven osaaminen saattaa tyhjentää Suomen. Se on varsin todennäköistä näillä hinnoilla. No, sittenhän ei tarvitse enää palveluita eikö niin. Toki lääkäri saa ottaa vastaan enää 10 potilasta päivässä voisi olla sääntö.

7

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet näemmä palannut takaisin tarinoinesi…. Samat vanhat jutut taas…

      • Anonyymi

        Pahempi kuin pyhä tussahdus, sen haju ja poika sentään kadonneet, mutta Tapsa jää.


    • Anonyymi

      🦜🦜🦜🖕🖕🖕🤣

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kiitos pyhälle hengelle harakoiden talosta..

    • Anonyymi

      Kiitos pyhälle hengelle Vietnamin messiaasta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      133
      3178
    2. 121
      1395
    3. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      135
      1253
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1142
    5. Rauhaa et tule koskaan saamaan

      Me olemme sodassa nyt ja ikuisesti
      Ikävä
      76
      952
    6. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      814
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      802
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      42
      793
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      72
      783
    10. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      68
      775
    Aihe