Talous huuhaata

Anonyymi-ap

RosvoRiikka haluaa kiristää ja leikata, mummun eläkkeet, penan työttömyysraha, lissun lääkekorvaukset , näitähän vaaleissa luvattiin puolustaa. Olen kiukkuinen. Riikka sanoo että velka kasvaa, nämä(kin) kiristykset ovat koko yhteiskunnan parhaaksi, kun velkasäästöjä etsitään.

Samaan aikaan toinen peruss.hyväkäs aikoo potkia kiskoja lähemmäs toisiaan. Kustannusarvio muutama miljardi. Mistä tingitään, velkaantumislupauksesta vai syödäänkö sanat taas kerran, työttömältä Penalta kiristetyt eurot menvätkin virolaisten palkkoihin kun ne siirtävät kiskoja.

Mua suututtaa ihan oikeasti.

19

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Turun tunnin junaa suunnitetiin Sipilän hallituksen aikana. Perusteluina oli nopeat työmatkat (vaikka etätyö ei junamatkoja kaipaa) ja kuinka monihesalainen käy Turussa töissä tai päinvastoin, pääministerin lisäksi?

      Turun tunnin junan tarpeellisuutta perusteltiin Sipilän hallituksen aikana myös nopeilla yhteyksillä Tukholma-Turku-Helsinki-Pietari reitillä. No nythän Pietariin ei enää nopeita junayhteyksiä tarvita sen enempää Turusta kuin Tukholmasta.

      Orpo oli Sipilän hallituksen valtiovarainministerinä ja näyttää siltä, että nyt pääministerinä Purran ja muiden oikeistopuolueidenkin tuella yrittää viedä Sipilän hallitukselta kesken jääneitä projekteja maaliin, vaikka ne eivät enää ole ajankohtaisia, mutta ovat tulevaisuuden kannalta huonot, tarpeettomat ja kalliit.

      Orpon hallituksen kärki-hankkeita, joita olivat
      - sosiaaliturvan leikkaukset
      -- jatkoa Sipilän hallituksen kiky-sopimukselle
      - työttömyysturvan leikkaukset
      -- jatkoa Sipilän hallituksen aktiivimallille

      Lisäksi Orpon hallitus leikkaa hyvinvointivointialueiden resursseja:
      Hoitoon pääsyn vaikeuttaminen
      -- sairaaloiden ja yöpäivystyksen lopettamiset
      -- hoitotakuun muuttaminen kahdesta viikosta kolmeksi kuukaudeksi
      -- 500 miljoonaa euroa annetaan korotettuina Kela-korvauksina yksityiselle puolelle, mikä on poissa julkisen sektorin toiminnoista.

      Tuokohan Orpon hallitus vielä lisää leikkauksia sote-alueille sillä perusteella, että hoitohenkilökuntaa ja lääkäreitä on liian vähän.
      Eihän lääkärivajetta korvaa se, että hoitoon pääsy estetään sairaaloita lopettamalla. Hoitoon pääsy on vaikeaa jo nyt. Yksityiset lääkärit ovat liian kalliita ja julkisella puolella ei ole lääkäreitä edes akuutissa. Lääkärivaje korjataan siten, että lääkäreitä koulutetaan lisää ja yksityisiä lääkäreitä ei verorahoin tueta, voivat sen sijaan siirtyä "oikeisiin töihin" julkiselle puolelle.

      Ja lopuksi:
      Helsingistä Turkuun ja takaisin on jo riittävän hyvä julkinen liikenne niin kiskoilla kuin maanteillä, kymmeniä eri vuoroja.

      Turun kaupunki ilmoitti 5.4.2016:
      Tunnin junan suunnittelu käynnistetään
      "Juha Sipilän hallitus on päättänyt kehysriihessään 5.4. käynnistää Tunnin junan, eli uuden nopean junayhteyden jatkosuunnittelun Helsingin ja Turun välille."

      Joku tietämätön on saanut jostain päähänsä, että Marinin hallitus olisi ollut Turun tunnin junan takana. Ei ollut. Sen sijaan Turun tunnin junaa ajoi Sipilän hallitus ja maakuntajohtaja Kari Häkämies tuki Sipilän-Orpon hallituksen useita miljardeja maksavaa junahanketta.

      • Anonyymi

        Orpon juna turha!


    • Anonyymi

      Kaikki nämä kurjuutukset ja leikkaukset vähentämättä edes velanoton tarvetta. Velkaa otetaan enemmän kuin koskaan ennen.

      Milloin tämä maa saa hallituksen joka lopettaa velaksi elämisen? Toisinsanoen, milloin tulee hallitus joka leikkaa myös yritysmaailmasta ja omistajilta?

    • Anonyymi

      Tunnin juna on sen takia ongelmallinen, että Turussa toivotaan että pääministeri kävisi mahdollisimman harvoin tekemässä töitänsä Turussa.

      • Anonyymi

        Helsingissä on niin erilainen kulttuuri kuin Turussa, että enemmin voisi räjäyttää dynamiittia Salon kahdalla ja jakaa Etelä-Suomea maantieteellisesti kahtia. Kuin lyhentää välimatkaa entisestä.


    • Anonyymi

      Sadistipurra vie persut perikatoon!

    • Anonyymi

      Hallitus alas! Hallitus alas! Hallitus alas!

      Hallitus alas! Hallitus alas! Hallitus alas!

      Hallitus alas! Hallitus alas! Hallitus alas!

    • Anonyymi

      Purriittos ja Orbitex pois sotkemasta Suomen talouselämää. Täys fiasko ja Suomen alasajo meneillään heidän toimestaan.

    • Anonyymi

      Talous ja velka ovat asioita joilla on helppo sumuttaa tolloa nenänkaivajaa. Ja nimenomaan sitä sumutusta harrastavat oikeistopoliitikot.

    • Anonyymi

      Persut ampu polveensa kunnolla. Herojen kansa marjassa!

    • Anonyymi

      Puolustusministeri tuhlas ammusostoon nyt 50 miljoonaa?
      Purra itki alvinnostoa???

    • Anonyymi

      DEMARI ON KUIN PYSTYYN NOSTETTU MATO.

      EI PYSY PYSTYSSÄ ILMAN TUKEA.

      TUMPS.

      HAHHAHHAAA.

      JA POOOIS.

      • Anonyymi

        Mitä kuuluu Purran sekoiluun?


    • Anonyymi

      Yksi talouden huuhaa, ja iso sellainen on persujen "käsitys" EU:n elpymisrahastosta. Rassukat kuvittelevat että rahat on siirretty Italian mafialle vrt. totuus.

      Suomen maksuosuus elpymisvälineen avustusmuotoisesta tuesta (421,1 miljardia euroa) on noin 7,2 miljardia euroa. Tämä osuus lisättynä koroilla tulee maksettavaksi vuosina 2028–2058. Tästä suurimman ohjelman eli elpymis- ja palautumistukivälineen osuus on noin 5,7 miljardia euroa.

      Käytännössä EU rahoittaa avustusmuotoisen tuen unionin budjetista ja ottaa sitä varten lainaa. Kun EU maksaa lainaa takaisin, jäsenvaltioiden maksut nousevat. Valtiovarainministeriö arvioi, että Suomen vuosittaisiin EU-maksuihin tulee vuosina 2028–2058 noin 230–540 miljoonan euron korotus lisättynä korkokuluilla. Korkokulujen määrää on tässä vaiheessa vaikea arvioida, sillä se riippuu muun muassa korkotasosta ja takaisinmaksuaikataulusta.

      Suomen laskennallinen vastuu elpymisvälineen lainamuotoisesta osuudesta (385,8 miljardia euroa) on kokonaisuudessaan noin 6,6 miljardia euroa. Suomen vastuu realisoituisi ainoastaan, jos elpymisvälineestä lainaa ottanut jäsenvaltio ei pystyisi maksamaan lainaansa takaisin tai takausvastuussa olevat jäsenvaltiot eivät pystyisi suoriutumaan vastuustaan.

      EU valmistelee uusien omien varojen eli tulonlähteiden käyttöön ottamista rahoittaakseen lainojen takaisinmaksua. Jos uudet tulonlähteet otetaan käyttöön, Suomen maksut nousevat ennakoitua vähemmän.

      Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen päätöksen hyväksymisestä

      Kuinka paljon Suomi saa?
      Suomi saa elpymisvälineestä avustuksia yhteensä enintään 2,6 miljardia euroa:

      elpymis- ja palautumistukiväline 1,8 miljardia euroa
      oikeudenmukaisen siirtymän rahasto 262 miljoonaa euroa
      maaseudun kehittäminen 209 miljoonaa euroa
      koheesiopolitiikan ReactEU-ohjelma 171 miljoonaa euroa
      EU:n pelastuspalvelumekanismi RescEU 46 miljoonaa euroa (arvio, ohjelman tarkkaa jäsenmaakohtaista rahoitusta ei ole ennakkoon kohdennettu)
      Horisontti Eurooppa 119 miljoonaa euroa (arvio, ohjelman tarkkaa jäsenmaakohtaista rahoitusta ei ole ennakkoon kohdennettu).
      Lisäksi Suomi saa REPowerEU-suunnitelmasta enintään 127 miljoonaa euroa. REPowerEU-rahoitus ei tule elpymisvälineestä, mutta se kanavoidaan elpymis- ja palautumistukivälineen kautta.

      Suomi ei ole toistaiseksi päättänyt hakea lainamuotoista tukea elpymis- ja palautumistukivälineestä.

      Miksi Suomi maksaa enemmän kuin saa?
      Suomi maksaa enemmän kuin saa, koska on keskimääräistä vauraampi jäsenmaa. Tämä koskee niin elpymisvälinettä kuin EU:n budjettia yleensäkin, sillä unionin perusperiaatteisiin kuuluu elintasoerojen kaventaminen.

      Miksi Suomi osallistuu?
      Suomi hyötyy siitä, että Eurooppa on kilpailukykyinen. Elpymisväline edistää rakenteellisia uudistuksia, jotta Eurooppa pärjää maailmanlaajuisessa kilpailussa. Etenkin vihreä siirtymä ja digitalisaatio avaavat mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Suomelle on vientivetoisena taloutena tärkeää, että Eurooppa elpyy mahdollisimman pian.

      Elpymisväline on poikkeuksellinen ja väliaikainen keino, jolla vastataan ennakoimattomaan kriisiin. Todennäköisesti taloudelliset seuraukset olisivat jäsenvaltioille vakavammat, jos elpymisväline jätettäisiin toteuttamatta. Mahdollisen velkakriisiin ehkäisy yhdessä jäsenvaltiossa voi olla myös toisen jäsenvaltion etu. Elpymisväline nähdään myös jäsenvaltioiden välisenä solidaarisuuden ilmaisuna, jonka toteuttamatta jättäminen haastaisi unionin yhtenäisyyden ja jopa koko olemassaolon.

      Tieto löytyy vm:n sivuilta, mutta tiedon hakeminen on ainakin persuille liian vaikeaa joten pistin tekstin heti luettavaksi.

      • Anonyymi

        Nythän otettu velkaa jo lisää 50 miljardia Ukrsinan aseisiin ja lisää suunnitellaan!


    • Anonyymi

      8 miljardin Turun junan tavoitteena on valtion omaisuuden myynti. VR ja Posti halutaan myydä ilmeisesti ulkomaille.

      Purra petti äänestäjät ja ajaa Kokoomuspolitiikkaa, mikä tarkoittaa heikennykset palkansaajan asemaan.

    • Anonyymi

      Tässä täytyy olla joku täydellinen väärinkäsitys.

      Penan ja mummun saamat sosiaalituet eivät ole heidän omaisuuttaan vaan veronmaksajien rahoja kunnes ne maksetaan.

      Aivan, kuten muillakin ihmisillä, talous vaikuttaa käytettävissä olevaan rahan määrään. Kun Maija saa vähemmän palkkaa, niin Pena saa vähemmän sosiaalitukea.

      • Anonyymi

        Älä lässytä. Kyllä sopimusten mukaan ne tuet kuuluu kansalaisille. Ei ole armopaloja,persuluuseri!


      • Anonyymi

        Jos ne tukirahat työnnetään aseisiin ja Ukrainatukii,on raskas kusetus! Ei palkat ole pienentynyt! Mene opiskelemaan taloutta,äläkä munaa täällä itseäsi,persuketku!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2651
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1104
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1064
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe