Ulkoministeri Valtonen on lähtenyt Orbanin tielle?

Anonyymi-ap

"Ulkoministeriön virkamiehet hämmästelevät ministeriön toimintaa niin sanotussa Vilén-jutussa.

Ulkoministeriö (UM) teki viime viikolla poliisille tutkintapyynnön siitä, kuka kertoi Ilta-Sanomille Ottawan-suurlähettilään Jari Vilénin epäillyistä häirintätapauksista ja asiattomasta käytöksestä.

– Minusta se on aika uskomatonta. Valittu linja on väärä. Nyt UM jahtaa vuotajaa, kun sen pitäisi itse parantaa toimintatapojaan, UM:n työntekijöitä edustavan UHVY:n ex-puheenjohtaja Juha Parikka sanoo.

– Koko juttua käännetään päälaelleen. Tässä tapauksessa on toimittu todella hitaasti ja on ollut heikkoa johtamista. Virkamiesjohdon pitäisi katsoa peiliin ja pyrkiä parantamaan omia toimintatapojaan ja prosessejaan – eikä ryhtyä etsimään syyllisiä muualta, hän jatkaa."

"UM on nyt tehnyt poliisille tutkintapyynnön tietovuodosta.

UM:n työntekijöiden ammattijärjestön UHVY:n puheenjohtaja Mari Neuvonen hämmästelee ministeriön toimintaa.

– Tuntuu merkilliseltä, että nyt etsitään poliisitutkinnalla sitä tahoa, joka tästä on medialle mahdollisesti vuotanut tietoa. Kyse on kuitenkin siitä, että työnantajalla on ankara vastuu työsuojelu­kysymyksissä, Neuvonen sanoo."

"HS haastatteli ulkoministeri Elina Valtosta (kok) lauantaina. Valtonen oli haastattelussa huolissaan Vilénin oikeusturvasta.

– Kyllähän oikeusvaltiossa tietysti myös syytetyllä on oikeusturva. Ja siitä tässä ainakin osittain on myös kyse, Valtonen sanoi HS:ssä.

– Se ei mitenkään sulje pois sitä, etteikö jokaista syytettä tutkittaisi erittäin tarkkaan. Ja erityisesti meillä ulkoministeriössä – voin täysin vakuuttaa – on täysi nollatoleranssi häirinnälle ja epäasialliselle käyttäytymiselle, ja sen tämä prosessi tulee myös osoittamaan, Valtonen kommentoi HS:lle."

UM:n työntekijöiden UHVY:n ex-puheenjohtaja Juha Parikka ihmettelee suorasanaisemmin Valtosen kommentteja. Parikka jäi vappuna eläkkeelle UM:stä.

– Poliittisesti jos katsoo, tuntuu että Valtonen on lähtenyt toimimaan asianomistajana Vilénin puolesta. Eikö tässä pitäisi olla enemmän Vilén äänessä? Tuntuu, että ulkoministeri on ottanut tehtäväkseen oikeusturvan puolustamisen eikä Vilén itse, Parikka toteaa.

– Ennen kaikkea pitäisi puolustaa työntekijöiden oikeusturvaa, saada asianmukainen selvitys aikaiseksi ja toimenpiteet. Nyt tilanne on ollut monta kuukautta, että häirinnästä epäilty suurlähetystön päällikkö on ollut virassaan normaalisti.

– Häntä ei ole pidätetty virkatoimista ja hän jatkaa siellä kesäkuun loppuun, mikä tuntuu uskomattomalta. Hänet olisi pitänyt ottaa heti pois eikä jättää sinne pyörimään, uskottavuutensa ja luottamuksensa menettäneenä henkilökunnan silmissä, Parikka jatkaa.

UM:n henkilöstö on Parikan mukaan huolissaan myös siitä, että uskaltaako nyt enää tehdä häirintäilmoituksia, jos siitä joutuu poliisitutkintaan.

– Tässä pyritään pelottelemaan. Jos tulee samankaltaisia tapauksia, tällä (vuotajan etsimisellä) lyödään hampaat sisään. Todetaan, että jos joku lähtee näistä asioista kertomaan julkisuuteen, joutuu poliisitutkinnan kohteeksi. Julkisuuden kautta nämä usein vasta tulevat kunnolla hoidetuksi, hän sanoo.

– Kyllä se (tutkintapyyntö vuotajasta) nostaa selkeästi kynnystä tehdä häirintäilmoituksia. Kuinka moni tämän jälkeen uskaltaa enää tehdä häirintäilmoituksia, jos joutuu poliisitutkinnan kohteeksi, Parikka kyselee."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010454334.html

Kenkää kaikille, jotka uskaltavat avata suunsa kokoomuslaisten puuhasteluista? Enää ei siis voida sanoa, että Perussuomalaiset olisivat fasistisen politiikan airueita vaan nyt siihen on liittynyt mukaan myös Kokoomus. Mitäs pääministeri Orpo meni päästelemään Purran aastesisko Melonista?

"Lisäksi Suomen pääministeri arvioi, että Melonin uusfasistinen tausta ei ole hyväksyttävä, mutta se, mitä hän on osoittanut toiminnallaan, on hyväksyttävää."

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/aeaa5805-8c36-4956-88eb-a0b77fbca456?ref=ampparit:67c7

No mitäs Meloni on osoittanut toiminnallaan? Petteri Orpo hyväksyy siis tällaisen toiminnan?

https://ilkkapohjalainen.fi/ulkomaat/italiassa-toimittajat-ovat-huolissaan-lehdistonvapaudesta-maan-toiseksi-suurin-uutistoimisto-siirtyisi-yrityskaupoissa-hallituspuolueen-kasiin

EPP ja ECR aikovat määritellä oikeusvaltioperiaatteen uusiksi? Miksi tässä löyhkää niin kovasti putinismin mädännös?

6

97

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Samassa veneessä mekkaloivat orpot ja orbanit melonia maistellen VILEN kohdeasiantuntijanaan EINAn huomassa.

  • Anonyymi

   Kokemusasiantuntija on vahvuus näissä tapauksissa .

  • Anonyymi

   Valtosen pitää erota

  • Anonyymi

   Valtosta on jo pitkään kutsuttu kaasukammio-operaattoriksi. Ellu on juuri sellainen, myös ulkoisesti.

   • Anonyymi

    Kokoomuksen Irma Grese?


   • Anonyymi

    ToiWo polun tuloksia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   318
   3730
  2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   269
   2133
  3. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   104
   1482
  4. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1363
  5. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   93
   1358
  6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1217
  7. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1208
  8. Onkohan sulla enää tunteita

   kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
   Ikävä
   36
   1044
  9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

   Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
   Haapavesi
   49
   1038
  10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

   kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
   Ikävä
   65
   924
  Aihe