Ulkoministeri Valtonen on lähtenyt Orbanin tielle?

Anonyymi-ap

"Ulkoministeriön virkamiehet hämmästelevät ministeriön toimintaa niin sanotussa Vilén-jutussa.

Ulkoministeriö (UM) teki viime viikolla poliisille tutkintapyynnön siitä, kuka kertoi Ilta-Sanomille Ottawan-suurlähettilään Jari Vilénin epäillyistä häirintätapauksista ja asiattomasta käytöksestä.

– Minusta se on aika uskomatonta. Valittu linja on väärä. Nyt UM jahtaa vuotajaa, kun sen pitäisi itse parantaa toimintatapojaan, UM:n työntekijöitä edustavan UHVY:n ex-puheenjohtaja Juha Parikka sanoo.

– Koko juttua käännetään päälaelleen. Tässä tapauksessa on toimittu todella hitaasti ja on ollut heikkoa johtamista. Virkamiesjohdon pitäisi katsoa peiliin ja pyrkiä parantamaan omia toimintatapojaan ja prosessejaan – eikä ryhtyä etsimään syyllisiä muualta, hän jatkaa."

"UM on nyt tehnyt poliisille tutkintapyynnön tietovuodosta.

UM:n työntekijöiden ammattijärjestön UHVY:n puheenjohtaja Mari Neuvonen hämmästelee ministeriön toimintaa.

– Tuntuu merkilliseltä, että nyt etsitään poliisitutkinnalla sitä tahoa, joka tästä on medialle mahdollisesti vuotanut tietoa. Kyse on kuitenkin siitä, että työnantajalla on ankara vastuu työsuojelu­kysymyksissä, Neuvonen sanoo."

"HS haastatteli ulkoministeri Elina Valtosta (kok) lauantaina. Valtonen oli haastattelussa huolissaan Vilénin oikeusturvasta.

– Kyllähän oikeusvaltiossa tietysti myös syytetyllä on oikeusturva. Ja siitä tässä ainakin osittain on myös kyse, Valtonen sanoi HS:ssä.

– Se ei mitenkään sulje pois sitä, etteikö jokaista syytettä tutkittaisi erittäin tarkkaan. Ja erityisesti meillä ulkoministeriössä – voin täysin vakuuttaa – on täysi nollatoleranssi häirinnälle ja epäasialliselle käyttäytymiselle, ja sen tämä prosessi tulee myös osoittamaan, Valtonen kommentoi HS:lle."

UM:n työntekijöiden UHVY:n ex-puheenjohtaja Juha Parikka ihmettelee suorasanaisemmin Valtosen kommentteja. Parikka jäi vappuna eläkkeelle UM:stä.

– Poliittisesti jos katsoo, tuntuu että Valtonen on lähtenyt toimimaan asianomistajana Vilénin puolesta. Eikö tässä pitäisi olla enemmän Vilén äänessä? Tuntuu, että ulkoministeri on ottanut tehtäväkseen oikeusturvan puolustamisen eikä Vilén itse, Parikka toteaa.

– Ennen kaikkea pitäisi puolustaa työntekijöiden oikeusturvaa, saada asianmukainen selvitys aikaiseksi ja toimenpiteet. Nyt tilanne on ollut monta kuukautta, että häirinnästä epäilty suurlähetystön päällikkö on ollut virassaan normaalisti.

– Häntä ei ole pidätetty virkatoimista ja hän jatkaa siellä kesäkuun loppuun, mikä tuntuu uskomattomalta. Hänet olisi pitänyt ottaa heti pois eikä jättää sinne pyörimään, uskottavuutensa ja luottamuksensa menettäneenä henkilökunnan silmissä, Parikka jatkaa.

UM:n henkilöstö on Parikan mukaan huolissaan myös siitä, että uskaltaako nyt enää tehdä häirintäilmoituksia, jos siitä joutuu poliisitutkintaan.

– Tässä pyritään pelottelemaan. Jos tulee samankaltaisia tapauksia, tällä (vuotajan etsimisellä) lyödään hampaat sisään. Todetaan, että jos joku lähtee näistä asioista kertomaan julkisuuteen, joutuu poliisitutkinnan kohteeksi. Julkisuuden kautta nämä usein vasta tulevat kunnolla hoidetuksi, hän sanoo.

– Kyllä se (tutkintapyyntö vuotajasta) nostaa selkeästi kynnystä tehdä häirintäilmoituksia. Kuinka moni tämän jälkeen uskaltaa enää tehdä häirintäilmoituksia, jos joutuu poliisitutkinnan kohteeksi, Parikka kyselee."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010454334.html

Kenkää kaikille, jotka uskaltavat avata suunsa kokoomuslaisten puuhasteluista? Enää ei siis voida sanoa, että Perussuomalaiset olisivat fasistisen politiikan airueita vaan nyt siihen on liittynyt mukaan myös Kokoomus. Mitäs pääministeri Orpo meni päästelemään Purran aastesisko Melonista?

"Lisäksi Suomen pääministeri arvioi, että Melonin uusfasistinen tausta ei ole hyväksyttävä, mutta se, mitä hän on osoittanut toiminnallaan, on hyväksyttävää."

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/aeaa5805-8c36-4956-88eb-a0b77fbca456?ref=ampparit:67c7

No mitäs Meloni on osoittanut toiminnallaan? Petteri Orpo hyväksyy siis tällaisen toiminnan?

https://ilkkapohjalainen.fi/ulkomaat/italiassa-toimittajat-ovat-huolissaan-lehdistonvapaudesta-maan-toiseksi-suurin-uutistoimisto-siirtyisi-yrityskaupoissa-hallituspuolueen-kasiin

EPP ja ECR aikovat määritellä oikeusvaltioperiaatteen uusiksi? Miksi tässä löyhkää niin kovasti putinismin mädännös?

7

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samassa veneessä mekkaloivat orpot ja orbanit melonia maistellen VILEN kohdeasiantuntijanaan EINAn huomassa.

    • Anonyymi

      Kokemusasiantuntija on vahvuus näissä tapauksissa .

      • Anonyymi
        UUSI

        ATUHON TIETÄÄ KULLKKEE.


    • Anonyymi

      Valtosen pitää erota

    • Anonyymi

      Valtosta on jo pitkään kutsuttu kaasukammio-operaattoriksi. Ellu on juuri sellainen, myös ulkoisesti.

      • Anonyymi

        Kokoomuksen Irma Grese?


      • Anonyymi

        ToiWo polun tuloksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4081
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1591
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1406
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1264
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1138
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1038
    Aihe