AITO USKOON TULEMINEN?

Anonyymi-ap

Uskoon tuleminen on yhtä kuin pelastuminen, siirtyminen syntitilasta armon tilaan, Jumalan valkeuteen ja elämänyhteyteen Jeesuksen kanssa. ”Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka pelastuivat.” Apt. 2:47. Pelastumisella tarkoitetaan siis ihmisen tulemista Jumalan yhteyteen ja irrottautumista syntielämästä. 2 Kor. 5:17.

Synti ei ole ainoastaan vääriä tekoja, vaan ennen muuta se on Jumalan Elämästä erossa oleva pimeyden tila. Jumalasta erossa oleminen on suurin synti. Uskoon tulossa tapahtuu siirtyminen Jumalan yhteyteen, armon tilaan ja Hänen valtakuntaansa. ”Jumala on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan, Hänen, jossa meillä on lunastus, syntien anteeksi saaminen.” Kol. 1:13,14.
Jokainen Jumalasta erossa oleva ihminen on kuoleman tilassa kunnes saa syntinsä anteeksi Jeesuksen sijaiskärsimyksen kautta. Efes. 2:1-8. Ottamalla vastaan Jeesuksen pelastajaksesi Jumalan Elämä pääsee virtaamaan sisimpääsi. 2 Kor. 6:1,2. ”Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!” Joh. 1:29. Hänellä on valta siirtää sinut kuolemasta Elämään. ”Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.” Apt. 4:12.

Jumala sovitti syntimme ristillä.
Jeesus, Taivaan Kuningas, ”Immanuel, Jumala meidän kanssamme”, tuli maailmaan syntyen neitsyt Marian kautta ihmiseksi, yhdeksi meistä. Jes. 7:14. / Matt. 1:23. Hän tuli maailmaan yhtä ainoaa tarkoitusta varten, sovittaakseen syntimme kärsimällä meille kuuluvan rangaistuksen. ”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut ihmisille heidän rikkomuksiaan, ja Hän uskoi meille sovituksen sanan.Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläitä, ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.” 2 Kor. 5:19-21.

– Kiitos Jeesus, että otit päällesi syyllisyytemme ja kärsit kaikki synnin aiheuttamat tuskat verta hikoillen Getsemanessa. Ja sieltä jatkui matkasi ristiä kohti: ”Silloin sotilasosasto, sen komentaja ja juutalaisten palvelijat ottivat Jeesuksen kiinni. He sitoivat Hänet ja veivät Hänet ensin Hannaksen luo, sillä tämä oli Kaifaksen appi, ja Kaifas oli sinä vuonna ylipappina.” Joh. 18:12,13.
Tunteja kestävien pilkkaamisten, häpäisemisen ja kidutuksien kautta Jeesus kulki kuolemaan tuomittuna ja ruoskittuna ristille, jossa vuodatti verensä ja kuoli meille kuuluvalla paikalla. Hän vei syntimme ruumiissaan ristin puulle. ”Rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä olisi rauha.” Jes. 53:5. Hän oli sijaisuhri!

Uudestisyntyneinä olemme valkeuden lapsia!

225

1019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      OSA 2/2

      Siirryimme uskoon tulossa ”pimeydestä valkeuteen”. Apt. 26:17,18. Ja jäimme pysyvästi tähän puhtauden tilaan, ”kaikkeinpyhimpään” (Hebr. 10:19), pyhään armon tilaan, jossa saamme pysyä ikuisesti. Jumala ei hylkää meitä silloinkaan, kun tapahtuu lankeemuksia: ”Jos me vaellamme valossa, niin kuin Hän on valossa, meillä ON yhteys keskenämme ja Jeesuksen, Hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, me eksytämme itsemme eikä totuus ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi JA puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” 1 Joh. 1:7-9.

      Hän puhdistaa meidät kaikesta synnistä? Se tarkoittaa, että Jeesus katkaisee synnin kahleet, ja näin syntitottumuksista tulee loppu.

      Armahdettuina olemme kestävällä kallioperustalla: ”Jotka Herraan turvaavat, ovat kuin Siionin vuori. Se ei horju vaan pysyy ikuisesti.” Psalmi 125:1. 1 Kor. 3:11. Ennen uskoon tuloa ajelehdimme synnin tilassa monenlaisten eksytysten heiteltävinä. Ef. 4:14.
      Jumala on rajannut meitä varten siunausta täynnä olevan elämänalueen sanansa opetuksilla. Tähän meidät johti ”Kristuksen kirkkauden evankeliumi”. 2 Kor. 4:4. ”Jumala, joka sanoi: ”Loistakoon valo pimeydestä”, valaisi sydämemme, niin että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoilta, levittäisi valoaan.” 2 Kor. 4:6.
      ”Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä (Jeesuksen tulemus) voisi yllättää teidät kuin varas, sillä kaikki te olette valon lapsiaja päivän lapsia. Me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia.” 1 Tess. 5:4,5. ”Kristus teissä, kirkkauden toivo.” Kol. 1:27.
      ”Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valo Herrassa. Vaeltakaa valon lapsina, sillä valon hedelmä ilmenee kaikenlaisena hyvyytenä, vanhurskautena ja totuutena. Tutkikaa siis, mikä on Herralle mieleistä. Älkää osallistuko pimeyden hedelmättömiin tekoihin, pikemminkin nuhdelkaa niistä.” Ef. 5:8-11.

      Emme enää koskaan joudu pimeyteen, koska puhdistaudumme joka päivä synneistämme ja virheistämme pysyen tällä pyhällä alueella, johon saimme tulla Jeesuksen veren kautta. Hebr. 10:19. Sen tähden pidämme tämän alueen puhtaana. ”Mehän olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme loppuun asti vahvoina siinä luottamuksessa, joka meillä alussa oli.” Hebr. 3:14.

      Monenlaista terminologiaa:
      Uskoon tulemisesta eli todellisuuteen siirtymisestä käytetään Raamatussa monenlaisia kuvauksia. Ne ovat sisältörikasta terminologiaa: Uudestisyntyminen. Joh. 3:3-5. Kuolemasta Elämään tuleminen, parannus, pelastuminen, synnin hylkääminen, kääntyminen (kreik. metanoia), pimeydestä valkeuteen siirtyminen, Saatanasta irtautuminen, Jeesuksen Kristuksen valtakuntaan liittyminen. JNE. Apt. 2:38,41. 26:17,18. Efes. 2:1-10. Room. 6:4,11,22. Kiitos Herralle! ”joka rakastaa meitä ja on verellään päästänyt meidät synneistämme ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi..” Ilm,. 1:5,6. Kol. 1:13. Kääntyminen pitää sisällään synnin teoista luopumisen: ”Kääntyköön pois pahasta ja tehköön hyvää.” 1 Piet. 3:11. ”Peseytykää, puhdistautukaa, viekää pahat tekonne pois minun silmieni edestä. Lakatkaa tekemästä pahaa.” Jes. 1:16. ”Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman ja oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat Hänen nimeensä.” Joh. 1:12. ”Joka uskoo (evankeliumin Jeesuksesta ja Hänen pelastustyöstään) ja saa kasteen, se pelastuu…” Mark.. 16:16. Apt. 10:48. Meidän tulee olla sisällä kaikissa Raamatun kohdissa, joissa mainitaan pelastumisestamme.

      Uskoon tulemisessa jokainen saa myös Pyhän Hengen sydämeensä. ”Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole Hänen omansa.” Room. 8:9.

      ”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä.” Joh. 15:4. ”Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.” Apt. 4:12. Tämän ilosanoman voimme kertoa kaikille ihmisille, myös kompastuneille Jumalan lapsille, tuhlaajapojille ja tyttärille. ”Siksi Herra odottaa, että voisi olla teille armollinen, ja sen tähden Hän nousee armahtaakseen teitä.” Jes. 30:18. Mikään ”ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme! ” Room. 8:39.

      Kaste

      Uskoontulon jälkeen on seuraava askel raamatullinen upotuskaste vedessä Jeesuksen nimeen. Apt. 2:38,41. Room. 6:4-11. Ja Jumala lupaa täyttää sinut Pyhällä Hengellä. Näistä asioista lisää sitten kun olet ottanut vastaan Jeesuksen sydämeesi ja näin tullut Jumalan lapseksi. 2 Kor. 6:1,2. Pyhä Henki jakaa armolahjoja raamatullisessa uskossa oleville.

      Siunausta uudelle armon tielle!

      • Anonyymi

        Muuten hyvää perus settiä joka ohjaa oikeaan perusasiassa. Minulle lut. kaste on oikea ja riittävä ja haluan kastattaa lapset ehdottomasti. Pieni vesimäärä riittää, samoin yksi kaste Kolmiyhteisen Jumalamme nimeen. Jeesuksen Kristuksen nimeen on hyväksyttävää, kun tunnustaa yhden Jumalan kolmessa persoonassa raamatullisesti, vaikka itse sanaa ei sellaisena löydy, mutta Pyhä Kolminaisuus on selvästi Raamatussa todistettavissa.


      • Anonyymi

        Jätit mainitsematta tekstin olevan kopio fundamentalistiselta uskonnolliselta upotuskastajien sivustolta. Ei kuulu aiheeseen luterilaisuus.


      • Anonyymi

        Opetat tätä sitten kirkoille vai niin. Pysytte siellä omissa lahkoissa ette häiritse muita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuten hyvää perus settiä joka ohjaa oikeaan perusasiassa. Minulle lut. kaste on oikea ja riittävä ja haluan kastattaa lapset ehdottomasti. Pieni vesimäärä riittää, samoin yksi kaste Kolmiyhteisen Jumalamme nimeen. Jeesuksen Kristuksen nimeen on hyväksyttävää, kun tunnustaa yhden Jumalan kolmessa persoonassa raamatullisesti, vaikka itse sanaa ei sellaisena löydy, mutta Pyhä Kolminaisuus on selvästi Raamatussa todistettavissa.

        Isä poika pyhä henki ne ovat yhtä Jeesusta Kristusta Messias vapahtaja ihmiseksi syntynyt ja sitä ei ansaita se on lahja. Yksikään pää ei nouse toista ylemmäksi ristillä kun ollaan. SILLÄ ARMOSTA me olemme pelastetut uskon kautta emme itsemme kautta EMME EMME EMME ITSEMME KAUTTA ettei kukaan kerskaaaaa esittele itseään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opetat tätä sitten kirkoille vai niin. Pysytte siellä omissa lahkoissa ette häiritse muita

        Vaparihellareisaa synagogilla ja moskeijoissa on paatuneita pahan tekijöitä. Väärentäjiä. Lavastaa kristittyjä syylliseksi heidän synteihin. Syyttömiä syyttää. Heidän on korvattava myös vahingot mitä muille aiheuttanut.


      • Anonyymi

        ALAT VAAN PALAUTELLA MUILTA OTETTUJA HUONEKALUJA TUOT ND MYÖS VIROSTA TAKAISIN MITÄ TÄÄLTÄ VOHKIT.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jätit mainitsematta tekstin olevan kopio fundamentalistiselta uskonnolliselta upotuskastajien sivustolta. Ei kuulu aiheeseen luterilaisuus.

        Mummomuori on hellari vapaamuurari


      • Anonyymi

        Kuis toi turkkilainen puolihomo huumemyyjä käyttäjä tulis uskoon parannukseen että parannus auttaa pahaan oloon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ALAT VAAN PALAUTELLA MUILTA OTETTUJA HUONEKALUJA TUOT ND MYÖS VIROSTA TAKAISIN MITÄ TÄÄLTÄ VOHKIT.

        Turkkilainen gigolo katuisi syntejään vai niin palauttelisi varastettuja autoja tai venäjän juutalainen hehehehehehe hehehe


    • Kirjotukseksesi oli ihan ok, tosin hyvin ympäripyöreä.

      Kun käytetään uskonnollista kieltä eli jargonia, ei se avaudu kunnolla kenellekään.

      Käytät ilmaisua ”Aito uskoon tuleminen?”, ja sitten vähän sekavasti kerrot, kuinka se mielestäsi pitää suorittaa. Tuossa vain on eräs ongelma – millä kukaan toinen ihminen voi mitata ”aitoutta”?

      Usko voi olla heikkoa, vahvaa tai jotain siltä väliltä. Usko voi olla vasta ”siemen”, joka itää vuosien myötä. Silti nämä kaikki ovat aivan yhtä aitoja.

      ”Uskoon tuleminen on yhtä kuin pelastuminen, siirtyminen syntitilasta armon tilaan…”
      ”Pelastumisella tarkoitetaan siis ihmisen tulemista Jumalan yhteyteen ja irrottautumista syntielämästä.”

      Jos pelastumisella tarkoitetaan, että pelastuu siltä rangaistukselta, mikä on langetettu toisin sanoen kuolemalta ja Jumalan lupaus, että sen jälkeen saa ikuisen elämän, niin eikö tässä ohiteta aika jyrkästi se, että yksin Jumala päättää sen, kuka pelastuu ja kuka ei?

      Miellä on siis vain usko ja toivo, että Jumala armossaan pelastaa sitten.

      Mitä käytössä tarkoittaa tuo ”syntielämä”? Siitä tuntuu olevan eri ihmisten määritelmien mukaan hyvinkin erilaisia käsityksiä – riippuu siis kovasti siitä yhteisöstä, joka niitä määrittelee.

      ”Uskoontulon jälkeen on seuraava askel raamatullinen upotuskaste vedessä Jeesuksen nimeen. ”
      ”Ja Jumala lupaa täyttää sinut Pyhällä Hengellä.” ja ”…Pyhä Henki jakaa armolahjoja raamatullisessa uskossa oleville.”

      Nämä ovat enemmän vapaiden suuntie teologiaa. Kasteet ovat olleet kristinuskon alusta saakka aika monimuotoisia, sekä ”armonlahjojen” sisältö.

      PH on aina meidän kristittyjen – olipa se suuntaus mikä tahansa – elämässä tavalla tai toisella läsnä. Eikä siihen pidä sekoittaa omia tunnekokemuksiaan tai ajatuksiaan.

      • Anonyymi

        " Tuossa vain on eräs ongelma – millä kukaan toinen ihminen voi mitata ”aitoutta”?

        Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan.
        Ef 1
        " Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte KUULLEET totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, USKOVIKSI tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti."

        Kyllä Pyhä henki on jokaisen ihmisen elämässä läsnä sillä tavalla, että se KUTSUU parannukseen ja Jumalan yhteyteen. Mutta PH tuleee sydämeen asumaan vain sellaisella, joka ottaa pelastuksen vastaan!
        Se ei tule kasteen tai ehtoollisen mukana, kuten eräät väittävät.

        Kyllä Jumala todella päättää sen, kuka lopuksi pelastuu, mutta kun Hän on Sanassaan LUVANNUT pelastaa sen, joka uskoo, niin kyllä kai Hän pitää lupauksestaan kiinni. Pyhä henki todistaa uskoontulleen sydämessä siitä, että tämä on taivaskelpoinen.
        Uskova LUOTTAA Jumalan lupaukseen.

        Vesikaste, ehtoollinen, rukous ja muut uskovan elämään kuuluvat "seremoniat" kuuluvat vain tähän maalliseen aikaan, eikä niiden mekaaninen suorittaminen ole tae siitä, että ihminen on menossa taivaaseen. Vain parannuksen teko ja usko Jeesuksen ristintyöhön takaa pelastuksen:
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."


      • Anonyymi kirjoitti:

        " Tuossa vain on eräs ongelma – millä kukaan toinen ihminen voi mitata ”aitoutta”?

        Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan.
        Ef 1
        " Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte KUULLEET totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, USKOVIKSI tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti."

        Kyllä Pyhä henki on jokaisen ihmisen elämässä läsnä sillä tavalla, että se KUTSUU parannukseen ja Jumalan yhteyteen. Mutta PH tuleee sydämeen asumaan vain sellaisella, joka ottaa pelastuksen vastaan!
        Se ei tule kasteen tai ehtoollisen mukana, kuten eräät väittävät.

        Kyllä Jumala todella päättää sen, kuka lopuksi pelastuu, mutta kun Hän on Sanassaan LUVANNUT pelastaa sen, joka uskoo, niin kyllä kai Hän pitää lupauksestaan kiinni. Pyhä henki todistaa uskoontulleen sydämessä siitä, että tämä on taivaskelpoinen.
        Uskova LUOTTAA Jumalan lupaukseen.

        Vesikaste, ehtoollinen, rukous ja muut uskovan elämään kuuluvat "seremoniat" kuuluvat vain tähän maalliseen aikaan, eikä niiden mekaaninen suorittaminen ole tae siitä, että ihminen on menossa taivaaseen. Vain parannuksen teko ja usko Jeesuksen ristintyöhön takaa pelastuksen:
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan."

        Tuo oli hyvin sanottu.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan."

        Tuo oli hyvin sanottu.

        Ei sitä sitä tarvitse mitata kun sinustakin näkee, ettet ole mikään uskovainen.


      • Anonyymi

        "Kun käytetään uskonnollista kieltä eli jargonia, ei se avaudu kunnolla kenellekään."

        Mummo on oikeassa että elävän uskon viesti ei avaudu kaikille mutta pääasia on että se avautuu valituille Pyhän hengen vaikutuksesta, mikä riittää.


      • Anonyymi

        "Jos pelastumisella tarkoitetaan, että ..."

        Pelastamisella elävässä kristinuskossa tarkoitetaan että pelastuu Jeesuksen huomaan ja tämän jälkeen pelastetussa elää Jeesus mikä antaa jumalalliset voimat ja valtuudet meille. Kristus meissä - kirkkauden toivo! Amen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Tuossa vain on eräs ongelma – millä kukaan toinen ihminen voi mitata ”aitoutta”?

        Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan.
        Ef 1
        " Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte KUULLEET totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, USKOVIKSI tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti."

        Kyllä Pyhä henki on jokaisen ihmisen elämässä läsnä sillä tavalla, että se KUTSUU parannukseen ja Jumalan yhteyteen. Mutta PH tuleee sydämeen asumaan vain sellaisella, joka ottaa pelastuksen vastaan!
        Se ei tule kasteen tai ehtoollisen mukana, kuten eräät väittävät.

        Kyllä Jumala todella päättää sen, kuka lopuksi pelastuu, mutta kun Hän on Sanassaan LUVANNUT pelastaa sen, joka uskoo, niin kyllä kai Hän pitää lupauksestaan kiinni. Pyhä henki todistaa uskoontulleen sydämessä siitä, että tämä on taivaskelpoinen.
        Uskova LUOTTAA Jumalan lupaukseen.

        Vesikaste, ehtoollinen, rukous ja muut uskovan elämään kuuluvat "seremoniat" kuuluvat vain tähän maalliseen aikaan, eikä niiden mekaaninen suorittaminen ole tae siitä, että ihminen on menossa taivaaseen. Vain parannuksen teko ja usko Jeesuksen ristintyöhön takaa pelastuksen:
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?"

        Elävän uskovan ei tarvi mitata sillä Pyhä henki meille aina ilmoittaa mikä on tuon toisen tila, tarviiko hän opetusta vai tarviiko hän evankeliointia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Tuossa vain on eräs ongelma – millä kukaan toinen ihminen voi mitata ”aitoutta”?

        Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan.
        Ef 1
        " Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte KUULLEET totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, USKOVIKSI tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti."

        Kyllä Pyhä henki on jokaisen ihmisen elämässä läsnä sillä tavalla, että se KUTSUU parannukseen ja Jumalan yhteyteen. Mutta PH tuleee sydämeen asumaan vain sellaisella, joka ottaa pelastuksen vastaan!
        Se ei tule kasteen tai ehtoollisen mukana, kuten eräät väittävät.

        Kyllä Jumala todella päättää sen, kuka lopuksi pelastuu, mutta kun Hän on Sanassaan LUVANNUT pelastaa sen, joka uskoo, niin kyllä kai Hän pitää lupauksestaan kiinni. Pyhä henki todistaa uskoontulleen sydämessä siitä, että tämä on taivaskelpoinen.
        Uskova LUOTTAA Jumalan lupaukseen.

        Vesikaste, ehtoollinen, rukous ja muut uskovan elämään kuuluvat "seremoniat" kuuluvat vain tähän maalliseen aikaan, eikä niiden mekaaninen suorittaminen ole tae siitä, että ihminen on menossa taivaaseen. Vain parannuksen teko ja usko Jeesuksen ristintyöhön takaa pelastuksen:
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."

        "Kyllä Pyhä henki on jokaisen ihmisen elämässä läsnä sillä tavalla, että se KUTSUU parannukseen ja Jumalan yhteyteen. "

        Mutta kaikki eivät ota vastaan Pyhän hengen eli Jeesuksen kutsua etsikkoaikanaan, vain piskuinen lauma ihmisiä ottaa vastaan Herramme kutsun.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan."

        Tuo oli hyvin sanottu.

        Aloiuksen takana lienee palstan aitolainen, joka näin yrittää päteä aitoudellaan, joka on todella naurettava väite.
        Kukaan kristitty ei voi, eikä pidäkään sanoa itseään aidoksi uskovaksi.

        Jeesus sanoo, joka itsensä ylentää, hänet alennetaan.
        Kaikki muukin on sitä kuuluisaa "kissanhännän" nostoa; " kukapa sen kissanhännän nostaa, ellei kissa itse".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Tuossa vain on eräs ongelma – millä kukaan toinen ihminen voi mitata ”aitoutta”?

        Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan.
        Ef 1
        " Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte KUULLEET totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, USKOVIKSI tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti."

        Kyllä Pyhä henki on jokaisen ihmisen elämässä läsnä sillä tavalla, että se KUTSUU parannukseen ja Jumalan yhteyteen. Mutta PH tuleee sydämeen asumaan vain sellaisella, joka ottaa pelastuksen vastaan!
        Se ei tule kasteen tai ehtoollisen mukana, kuten eräät väittävät.

        Kyllä Jumala todella päättää sen, kuka lopuksi pelastuu, mutta kun Hän on Sanassaan LUVANNUT pelastaa sen, joka uskoo, niin kyllä kai Hän pitää lupauksestaan kiinni. Pyhä henki todistaa uskoontulleen sydämessä siitä, että tämä on taivaskelpoinen.
        Uskova LUOTTAA Jumalan lupaukseen.

        Vesikaste, ehtoollinen, rukous ja muut uskovan elämään kuuluvat "seremoniat" kuuluvat vain tähän maalliseen aikaan, eikä niiden mekaaninen suorittaminen ole tae siitä, että ihminen on menossa taivaaseen. Vain parannuksen teko ja usko Jeesuksen ristintyöhön takaa pelastuksen:
        "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."

        > Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?

        Sitä kuitenkin aitouskovat palstalla jatkuvasti tekevät. Niin, miksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?

        Sitä kuitenkin aitouskovat palstalla jatkuvasti tekevät. Niin, miksi?

        Mitkä ihmeen ”aitouskovat”? Miksi käytät tuollaisia epämääräisiä nimityksiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?

        Sitä kuitenkin aitouskovat palstalla jatkuvasti tekevät. Niin, miksi?

        Eivät mittaa, kun ei voi mitata. Epäilyksiä herättämätönkin voi olla feikki, mutta häntä ei ole syytä epäillä. Pienelläkin uskon määrällä voi pelastua, mutta kohteen tulee olla oikea, sydämen uskoa.
        Jos henkilö esittää selkeän kristinuskon vastaisia näkemyksiä ja osoittaa edustavan enemmänkin muuta uskontoa, kuin kristittyjä, on loogisesti mahdotonta pitää häntä uudestisyntyneenäuskovana kristittynä, vaan harhassa olevana tai tarkoituksella feikkinä. Muuten pitäisi pitää ateisteja ja muunuskoisia kristittyinä vain sillä perusteella, että niin väittävät, vaikka esiintyvät muina kuin kristittyinä. Kristinuskon osittainen omiminen, sen muokkailu, rusinoiden poimiminen omaan uskontoonsa ei tee ihmisestä kristittyä.


      • Anonyymi

        Usko on lahja et voi sitä itse tehdä mitenkään.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan."

        Tuo oli hyvin sanottu.

        Tiedätte ettei teitä näe taivaassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?"

        Elävän uskovan ei tarvi mitata sillä Pyhä henki meille aina ilmoittaa mikä on tuon toisen tila, tarviiko hän opetusta vai tarviiko hän evankeliointia.

        Just sielulliset on maallisia katselee MAALLISESSA mielessä toisia mutta omat munaskuut jää tutkimatta kun muita kyttää. Ihminen ei voi tietää toisen ihmisen sydämen asioita ne tietää yksin luoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä Pyhä henki on jokaisen ihmisen elämässä läsnä sillä tavalla, että se KUTSUU parannukseen ja Jumalan yhteyteen. "

        Mutta kaikki eivät ota vastaan Pyhän hengen eli Jeesuksen kutsua etsikkoaikanaan, vain piskuinen lauma ihmisiä ottaa vastaan Herramme kutsun.

        Ei kristityillä mitään mitään etsikkoaikaa ole eksyttää lahkolesta. Lesta eksyttää jos mahdollista nekin joilla oli se etsikkoaika eli juutalaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?

        Sitä kuitenkin aitouskovat palstalla jatkuvasti tekevät. Niin, miksi?

        Me vain ryhmiä on aina ollut lahkoissa me vain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät mittaa, kun ei voi mitata. Epäilyksiä herättämätönkin voi olla feikki, mutta häntä ei ole syytä epäillä. Pienelläkin uskon määrällä voi pelastua, mutta kohteen tulee olla oikea, sydämen uskoa.
        Jos henkilö esittää selkeän kristinuskon vastaisia näkemyksiä ja osoittaa edustavan enemmänkin muuta uskontoa, kuin kristittyjä, on loogisesti mahdotonta pitää häntä uudestisyntyneenäuskovana kristittynä, vaan harhassa olevana tai tarkoituksella feikkinä. Muuten pitäisi pitää ateisteja ja muunuskoisia kristittyinä vain sillä perusteella, että niin väittävät, vaikka esiintyvät muina kuin kristittyinä. Kristinuskon osittainen omiminen, sen muokkailu, rusinoiden poimiminen omaan uskontoonsa ei tee ihmisestä kristittyä.

        TV sarjoissa muu uskontoisen näyttelijät näyttelee kristittyjä missä heidät näytellään murhaajiksi aina joka sarjassa missä muu uskonnot näyttelee papin kaavussa. Tämä on sitä vanhan liiton ilkeyden ja pahuuden vanhassa ja näitä joilla oli etsikko aika mitä he eivät tuntenut.


      • Anonyymi

        VIHAAJA ON JO MURHAAJA TERVEISIN JEESUS NASARETILAINEN.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan."

        Tuo oli hyvin sanottu.

        Jos vihaat Jeesuksen omia olet murhaaja silloin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun käytetään uskonnollista kieltä eli jargonia, ei se avaudu kunnolla kenellekään."

        Mummo on oikeassa että elävän uskon viesti ei avaudu kaikille mutta pääasia on että se avautuu valituille Pyhän hengen vaikutuksesta, mikä riittää.

        Moinen vihaaminen ei ole mitään uskoa kuulkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?"

        Elävän uskovan ei tarvi mitata sillä Pyhä henki meille aina ilmoittaa mikä on tuon toisen tila, tarviiko hän opetusta vai tarviiko hän evankeliointia.

        Rakkaudettomuus tulee hyvin esiin myös toisten identiteetin varastamisena väärentämisenä ja pakottamisena tai kiusaamisena


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?

        Sitä kuitenkin aitouskovat palstalla jatkuvasti tekevät. Niin, miksi?

        Se ei ole mikään usko kuulkaa vaan vihaa muita kohtaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eivät mittaa, kun ei voi mitata. Epäilyksiä herättämätönkin voi olla feikki, mutta häntä ei ole syytä epäillä. Pienelläkin uskon määrällä voi pelastua, mutta kohteen tulee olla oikea, sydämen uskoa.
        Jos henkilö esittää selkeän kristinuskon vastaisia näkemyksiä ja osoittaa edustavan enemmänkin muuta uskontoa, kuin kristittyjä, on loogisesti mahdotonta pitää häntä uudestisyntyneenäuskovana kristittynä, vaan harhassa olevana tai tarkoituksella feikkinä. Muuten pitäisi pitää ateisteja ja muunuskoisia kristittyinä vain sillä perusteella, että niin väittävät, vaikka esiintyvät muina kuin kristittyinä. Kristinuskon osittainen omiminen, sen muokkailu, rusinoiden poimiminen omaan uskontoonsa ei tee ihmisestä kristittyä.

        Ne omat synnit kannattaa tutkia myös autanko vai syytänkö. Onko itselläni muilta varastettua olenko palauttanut entä hoidanko toisia autanko. Syökö toisen lautaselta vai annanko muiden pitää omansa.


      • Anonyymi

        Helluntailainen on kuin huivilla sieluja saalistavat. Käyt kristittyjen kimppuun mikset synagogan ?


      • Anonyymi

        MITÄ TE TEETTE TAAS SYNTISET TÄÄLLÄ LUTERILAISEN KRISTITYN KIRKON OTSIKOSSA TAAS TEKEMÄSSÄ SYNTIÄ REPIMÄSSÄ HAJOTTAMASSA. HELLUNTAILAISEN SYNNIT NOUSEE TAIVAASEEN ASTI !


      • Anonyymi

        Helluntailainen vihaaaaa kristittyjä erityisesti katolisia ja luterilaisia leikkii niin synagogaa että osallistuu heidän synteihinsä. VIHAAMINEN ON MURHAAJAN TUNNE. SAATANA ON MURHAAJA !


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan."

        Tuo oli hyvin sanottu.

        Joka vihaa on jo murhaaja sillä sydämestä lähtee pahat ajatukset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä sitä tarvitse mitata kun sinustakin näkee, ettet ole mikään uskovainen.

        Muori on saalemilta ihmisvihaaja vapaamuurari


      • Anonyymi

        Toisten ihmisten tavaroiden varastelu on syntiä eikä uskontoa. Myös väärentäminen on syntiä eikä upotus kastetta.


      • Anonyymi

        Jollain on varastettua huonekalua posliinia juomalaseja ja kirjoja valokuva kehyksiä takkeja NÄYTÄS USKOSI TEOISSA PARANNUKSESI UPOTUS KASTETTU.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Miksi toisen ihmisen pitäisi mitata toisen uskon aitoutta?
        Jokainen uskoontullut tietää sydämessään, että synnit on saatu anteeksi ja Pyhä henki tullut sydämeen asumaan."

        Tuo oli hyvin sanottu.

        ET SITTEN USKALLA RIEHUA JUUTALAISUUS OTSIKOSSA TAI ORTODOKSI OTSIKOSSA käyt täällä luterilaisia kiroamassa joka päivä muita et.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun käytetään uskonnollista kieltä eli jargonia, ei se avaudu kunnolla kenellekään."

        Mummo on oikeassa että elävän uskon viesti ei avaudu kaikille mutta pääasia on että se avautuu valituille Pyhän hengen vaikutuksesta, mikä riittää.

        Onko HELLAREILLA selitys miksi riehut luterilaisuus otsikossa tai kirkoissa Lucifer käskee vapaamuurareita kas kun et riehu ortodoksikirkon tai synagogan otsikoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos pelastumisella tarkoitetaan, että ..."

        Pelastamisella elävässä kristinuskossa tarkoitetaan että pelastuu Jeesuksen huomaan ja tämän jälkeen pelastetussa elää Jeesus mikä antaa jumalalliset voimat ja valtuudet meille. Kristus meissä - kirkkauden toivo! Amen

        Juutalainen myy viinabaarissa antaa väärin takaisin ja muslimi yökerhossa myy huumeita viinaa ja varastettua vaatetta joskus autoa mutta hellari käy kristittyjä vastaan täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloiuksen takana lienee palstan aitolainen, joka näin yrittää päteä aitoudellaan, joka on todella naurettava väite.
        Kukaan kristitty ei voi, eikä pidäkään sanoa itseään aidoksi uskovaksi.

        Jeesus sanoo, joka itsensä ylentää, hänet alennetaan.
        Kaikki muukin on sitä kuuluisaa "kissanhännän" nostoa; " kukapa sen kissanhännän nostaa, ellei kissa itse".

        HELLARIN Jumala on jahvejehova synagoga ja ylistyksen johtaja Lucifer.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä ihmeen ”aitouskovat”? Miksi käytät tuollaisia epämääräisiä nimityksiä

        Yhwh hellari synagogaa ettekö jo älyä. Budha tulee !


      • Anonyymi

        MINKÄS ELUKAN UHRASIT TAAS LAMPAAN VEREN SIVELYT PORTISSA KERTOO.


    • Anonyymi

      tekoäly tuli uskoon ja sai syntinsä anteeksi 🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      "avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun (Jeesus) synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa."

      • Anonyymi

        Avaamaan heidän KENEN HEIDÄN NIIN KENEN KEITÄ OLIVAT NÄMÄ HE. JUUTALAISIA JA HEILLÄ ON PEITE.


    • Anonyymi

      Vapaasuuntaiset eivät ymmärrä, että 'Sakramentit' (2 kpl) ovat Raamatussa Jeesuksen itsensä asettamia ja antavat sen minkä Jumala niissä lupaa. Ei voi pullikoida syyllistymättä vakavaan halveksuntaan, josta tulee tehdä parannus.

      • Anonyymi

        Eräillä usko on uskomista sakramentteihin! Ikäänkuin ne olisivat Jumalan korvikkeita. Raamattu ei opeta mitään sakramenteista. Katolisella kirkolla on seitsemän sakramenttia.
        Raamattu kuitenkin opettaaa:
        "Henki on se joka eläväksi tekee, ei lihan mitään hyödytä."

        Siksi lihan kasteleminen tai ruokkiminen tai voiteleminen ei pelasta, vaan ainoastaan USKO Herraan Jeesukseen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräillä usko on uskomista sakramentteihin! Ikäänkuin ne olisivat Jumalan korvikkeita. Raamattu ei opeta mitään sakramenteista. Katolisella kirkolla on seitsemän sakramenttia.
        Raamattu kuitenkin opettaaa:
        "Henki on se joka eläväksi tekee, ei lihan mitään hyödytä."

        Siksi lihan kasteleminen tai ruokkiminen tai voiteleminen ei pelasta, vaan ainoastaan USKO Herraan Jeesukseen!

        Raamattu tuntee sakramentit ja ne kuuluu yhteen uskon kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu tuntee sakramentit ja ne kuuluu yhteen uskon kanssa.

        ⁹Olikos ne urut kattokruuju ja kynttilät!

        Ehkä latvatähti myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ⁹Olikos ne urut kattokruuju ja kynttilät!

        Ehkä latvatähti myös.

        mene hellarivaari muualle kun et osaa asiasta keskustella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräillä usko on uskomista sakramentteihin! Ikäänkuin ne olisivat Jumalan korvikkeita. Raamattu ei opeta mitään sakramenteista. Katolisella kirkolla on seitsemän sakramenttia.
        Raamattu kuitenkin opettaaa:
        "Henki on se joka eläväksi tekee, ei lihan mitään hyödytä."

        Siksi lihan kasteleminen tai ruokkiminen tai voiteleminen ei pelasta, vaan ainoastaan USKO Herraan Jeesukseen!

        "Eräillä usko on uskomista sakramentteihin! Ikäänkuin ne olisivat Jumalan korvikkeita. Raamattu ei opeta mitään sakramenteista. Katolisella kirkolla on seitsemän sakramenttia."

        Sakramentit ovat rappeutuvien kirkkolaitosten asioita eivätkä ne kuulu kristinuskoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eräillä usko on uskomista sakramentteihin! Ikäänkuin ne olisivat Jumalan korvikkeita. Raamattu ei opeta mitään sakramenteista. Katolisella kirkolla on seitsemän sakramenttia."

        Sakramentit ovat rappeutuvien kirkkolaitosten asioita eivätkä ne kuulu kristinuskoon.

        Raamatun mukaan ne kuuluvat kristinuskoon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun mukaan ne kuuluvat kristinuskoon

        "Raamatun mukaan ne kuuluvat kristinuskoon"

        Raamatussa ei ole sakramentteja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eräillä usko on uskomista sakramentteihin! Ikäänkuin ne olisivat Jumalan korvikkeita. Raamattu ei opeta mitään sakramenteista. Katolisella kirkolla on seitsemän sakramenttia."

        Sakramentit ovat rappeutuvien kirkkolaitosten asioita eivätkä ne kuulu kristinuskoon.

        Sakramentti on pyhä toimitus ja niitä voi olla useita uskon vahvistamiseksi. Ihmisen sielun rakenne tarvitsee sellaisia. Kaksi niistä on todella Jeesuksen itsensä asettamia, Se on Raamatun todistus.
        Uuteen liittoon kuuluu myös 10-käskyn laki, vaikka ei kukaan sitäkään täydellisesti pysty täyttämään.
        Tuomiolla kaikki tulee ilmi, mutta ne jotka ovat uskossa turvautuneet Jeesuksen ansioon (syntien anteeksiantamiseen) pelastuvat, vaikka tehneet mitä. "Uskosta vanhurskas saa elää. Joka uskoo sitä ei tuomiolla tuomita". Muut tuomitaan oikeudenmukaisesti tekojensa ja tekemättä jättämisiensä mukaan. Tuomio on pääasiassa kadotus, voi olla muukin rangaistus sen yhteydessä. Mutta on lohduttavaa sekin, että kaikki selviää, totuus tulee ilmi, koska maanpäällä ei läheskään aina näin ole.
        Jos ei kaikki tulisi ilmi, monet selviäisivät vääryyksistään kuin koira veräjästä.


      • Anonyymi

        Arvatkaas mitä diagnooseja ja kemikaaleja kristityt on saanut näiltä etsikkoaikaansa eivät tunteneet eikä tunne työntekijöiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräillä usko on uskomista sakramentteihin! Ikäänkuin ne olisivat Jumalan korvikkeita. Raamattu ei opeta mitään sakramenteista. Katolisella kirkolla on seitsemän sakramenttia.
        Raamattu kuitenkin opettaaa:
        "Henki on se joka eläväksi tekee, ei lihan mitään hyödytä."

        Siksi lihan kasteleminen tai ruokkiminen tai voiteleminen ei pelasta, vaan ainoastaan USKO Herraan Jeesukseen!

        Etsikkoaikasi meni ohi pelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ⁹Olikos ne urut kattokruuju ja kynttilät!

        Ehkä latvatähti myös.

        Ne joilla on peite eivät etsikkoaikaansa tunteneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eräillä usko on uskomista sakramentteihin! Ikäänkuin ne olisivat Jumalan korvikkeita. Raamattu ei opeta mitään sakramenteista. Katolisella kirkolla on seitsemän sakramenttia."

        Sakramentit ovat rappeutuvien kirkkolaitosten asioita eivätkä ne kuulu kristinuskoon.

        SYNAGOGALLA taas vihaa kristittyjä päivä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Raamatun mukaan ne kuuluvat kristinuskoon"

        Raamatussa ei ole sakramentteja!

        Kumpa aivan viiltelisivät itsensä nuo // pilalle ymp...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sakramentti on pyhä toimitus ja niitä voi olla useita uskon vahvistamiseksi. Ihmisen sielun rakenne tarvitsee sellaisia. Kaksi niistä on todella Jeesuksen itsensä asettamia, Se on Raamatun todistus.
        Uuteen liittoon kuuluu myös 10-käskyn laki, vaikka ei kukaan sitäkään täydellisesti pysty täyttämään.
        Tuomiolla kaikki tulee ilmi, mutta ne jotka ovat uskossa turvautuneet Jeesuksen ansioon (syntien anteeksiantamiseen) pelastuvat, vaikka tehneet mitä. "Uskosta vanhurskas saa elää. Joka uskoo sitä ei tuomiolla tuomita". Muut tuomitaan oikeudenmukaisesti tekojensa ja tekemättä jättämisiensä mukaan. Tuomio on pääasiassa kadotus, voi olla muukin rangaistus sen yhteydessä. Mutta on lohduttavaa sekin, että kaikki selviää, totuus tulee ilmi, koska maanpäällä ei läheskään aina näin ole.
        Jos ei kaikki tulisi ilmi, monet selviäisivät vääryyksistään kuin koira veräjästä.

        Väärät opettajat ja väärentäjät tuomitaan kyllä eksyttäjät muuten ei Jeesuksen uskoisella ole mitään tuomioita.


    • Anonyymi

      Eiköhän nuo luterilaiset tule enemmänkin järkiinsä nykyään.
      Varsinkin heidän jälkipolvet.
      Herätysliikkeiden ja järjestön kovasta vastarinnasta huolimatta.

    • Anonyymi

      Pelastuaksensa on askellettava ja aika alkaa parannuksentekoon🔥

      • Anonyymi

        Käyt saarnaamaan synagogalla ja moskeijassa tehkää parannus kääntymään pois pahuudesta.


    • Anonyymi

      Kokemuksesta saa aidon ylenkatsoen Jumalan antamaa pelastustyötä. Rahakin on aitoa kun itse saa maksaa ⌛ iha ite.

    • Anonyymi

      Kuinka moni on valmis menettämään kaiken uskonsa takia ja menemään siitä neulansilmästä läpi

      • Anonyymi

        Pietarikin kielsi kolmasti...


      • Anonyymi

        Ottaa lompakon käteen ja heittää sen neulansilmän ohi kopin toisella puolella siitä napaten ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietarikin kielsi kolmasti...

        Vai olet jäänyt Pietariin ja aikaan ennen ristiä no voi voi voi


      • Anonyymi

        No vielä ollaan ajassa ennen ristiä voi voi voi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottaa lompakon käteen ja heittää sen neulansilmän ohi kopin toisella puolella siitä napaten ?

        Juudas oliko n varas raha mielessä myös myi Jeesuksen fariseus rabbeille.


    • Anonyymi

      Mitään vippaslössien uudelleen syntymisiä ja manaamisia kielillä ei tarvita.
      Ihan riittää että ihminen tekee valinnan ja sitä vakaampi se yleensä on mitä vähemmän siihen sisältyy sirkusmenoja.

      • Anonyymi

        Olisit KTS kirjoittanut reilusti rekatulla nimimerkilläsi, kukaan toinen ei käytä näitä "vippaslössejä" kirjoituksissaan, mitä sitten lienevätkään ?


    • Anonyymi

      Luterilaiselle riittää, kun ottaa Lahjan uskossa vastaan. Kaste ja HPE auttavat uskoa pysymään Sanan kuulemisen ohella.
      Luterilainen osaa elää siivosti, vaikka ei ansaitsekaan mitään hyvällä elämällään.

      • Anonyymi

        Juuri noin. Tuollaiset aloittajan kuvailemat AITOON uskon hörähtämiset jotain muuta. En nyt haluaisi ajatella siten kuten Raamattu niistä varoittaa mutta ihan tervettä touhua ne eivät useinkaan ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin. Tuollaiset aloittajan kuvailemat AITOON uskon hörähtämiset jotain muuta. En nyt haluaisi ajatella siten kuten Raamattu niistä varoittaa mutta ihan tervettä touhua ne eivät useinkaan ole.

        Mitä suurempi syntisäkki on kyseessä sitä suuremmat sirkusmenot ja yleensä sitten julkaistaan vielä kirja tuosta tai kerätään somessa rahaa sillä "uskolla" mikä ei usein kestäkään ihan loppuun asti . Viina ja huumeet kutsuu, kaverikin saattaa päästä hengestä mutta muka omataan jokin Pyhä Henki. Järkyttävää teeskentelyä.


      • Anonyymi

        "Luterilaiselle riittää, kun ottaa Lahjan uskossa vastaan. "

        Mitään lahjoja Raamatussa ei ole kuin armolahjat mitkä kuulevat sellaisille jotka ovat ottaneet Jeesuksen vastaan ja tässä uudestisyntyneessä todellisuudessa sitten elämme. Amen

        Luterilaisuus on ihmiseen perustava uskonto, mutta kristinusko on uskoon Jeesukseen perustuva usko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luterilaiselle riittää, kun ottaa Lahjan uskossa vastaan. "

        Mitään lahjoja Raamatussa ei ole kuin armolahjat mitkä kuulevat sellaisille jotka ovat ottaneet Jeesuksen vastaan ja tässä uudestisyntyneessä todellisuudessa sitten elämme. Amen

        Luterilaisuus on ihmiseen perustava uskonto, mutta kristinusko on uskoon Jeesukseen perustuva usko.

        taas kerran helluntailainen kieltää ja sanoo : > ei mitään lahjoja <

        "ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja" Ef: 2
        "lahjaksi olette saaneet , lahjaksi antakaa" Matt: 10 : 8

        helluntailainen ei raamatun sanaa tunnusta !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luterilaiselle riittää, kun ottaa Lahjan uskossa vastaan. "

        Mitään lahjoja Raamatussa ei ole kuin armolahjat mitkä kuulevat sellaisille jotka ovat ottaneet Jeesuksen vastaan ja tässä uudestisyntyneessä todellisuudessa sitten elämme. Amen

        Luterilaisuus on ihmiseen perustava uskonto, mutta kristinusko on uskoon Jeesukseen perustuva usko.

        Hölynpölyä. Ihan turhaan yrität itseäsi nostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hölynpölyä. Ihan turhaan yrität itseäsi nostaa.

        ihan asiaa puhui


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luterilaiselle riittää, kun ottaa Lahjan uskossa vastaan. "

        Mitään lahjoja Raamatussa ei ole kuin armolahjat mitkä kuulevat sellaisille jotka ovat ottaneet Jeesuksen vastaan ja tässä uudestisyntyneessä todellisuudessa sitten elämme. Amen

        Luterilaisuus on ihmiseen perustava uskonto, mutta kristinusko on uskoon Jeesukseen perustuva usko.

        Luterilaisuus kuten muutkin kristinuskon suunnat perustuvat Jeesukseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisuus kuten muutkin kristinuskon suunnat perustuvat Jeesukseen

        Juuri näin. On naurettavaa kuinka uudelleen kastetut yrittävät selitellä jotain maagisia juttuja miten muka juuri he olisivat aidompia. Suomessa on ollut satoja vuosia uskovaisia ihmisiä jotka käyvät kirkossa ja ovat asian tavallaan valinneet. Harva on lähtenyt noihin hörhöilyihin ja uudelleen kastamisiin ja yleensä kun lähdetään korvataan sillä jokin toinen addiktio tai yritetään saada mielenterveyttä balanssiin tosin huonoin tuloksin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luterilaiselle riittää, kun ottaa Lahjan uskossa vastaan. "

        Mitään lahjoja Raamatussa ei ole kuin armolahjat mitkä kuulevat sellaisille jotka ovat ottaneet Jeesuksen vastaan ja tässä uudestisyntyneessä todellisuudessa sitten elämme. Amen

        Luterilaisuus on ihmiseen perustava uskonto, mutta kristinusko on uskoon Jeesukseen perustuva usko.

        "Luterilaisuus on ihmiseen perustava uskonto, mutta kristinusko on uskoon Jeesukseen perustuva usko."

        Luterilaisuus perustuu Martti Lutheriin ja kristinusko perustuu Jeesus Kristus kallioon ja uskoon Häneen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luterilaisuus on ihmiseen perustava uskonto, mutta kristinusko on uskoon Jeesukseen perustuva usko."

        Luterilaisuus perustuu Martti Lutheriin ja kristinusko perustuu Jeesus Kristus kallioon ja uskoon Häneen.

        Luterilaisuus perustuu Kristukseen, ei Lutheriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä suurempi syntisäkki on kyseessä sitä suuremmat sirkusmenot ja yleensä sitten julkaistaan vielä kirja tuosta tai kerätään somessa rahaa sillä "uskolla" mikä ei usein kestäkään ihan loppuun asti . Viina ja huumeet kutsuu, kaverikin saattaa päästä hengestä mutta muka omataan jokin Pyhä Henki. Järkyttävää teeskentelyä.

        Hellarit kuskaa varastettua ja huumeita siinä missä vaparit ja muutkin uskonnot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luterilaiselle riittää, kun ottaa Lahjan uskossa vastaan. "

        Mitään lahjoja Raamatussa ei ole kuin armolahjat mitkä kuulevat sellaisille jotka ovat ottaneet Jeesuksen vastaan ja tässä uudestisyntyneessä todellisuudessa sitten elämme. Amen

        Luterilaisuus on ihmiseen perustava uskonto, mutta kristinusko on uskoon Jeesukseen perustuva usko.

        HELLAREILLA on peite ettei näe eikä kuule mutta paljon luulee hellareissa on vapaamuurareita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        taas kerran helluntailainen kieltää ja sanoo : > ei mitään lahjoja <

        "ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja" Ef: 2
        "lahjaksi olette saaneet , lahjaksi antakaa" Matt: 10 : 8

        helluntailainen ei raamatun sanaa tunnusta !

        Hellari on itse se Jahve sebaot tekee itse kaiken ja kertoo miten tehnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ihan asiaa puhui

        Valhetta puhuu kokoajan ulkona kuin lumiukko ja akka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. On naurettavaa kuinka uudelleen kastetut yrittävät selitellä jotain maagisia juttuja miten muka juuri he olisivat aidompia. Suomessa on ollut satoja vuosia uskovaisia ihmisiä jotka käyvät kirkossa ja ovat asian tavallaan valinneet. Harva on lähtenyt noihin hörhöilyihin ja uudelleen kastamisiin ja yleensä kun lähdetään korvataan sillä jokin toinen addiktio tai yritetään saada mielenterveyttä balanssiin tosin huonoin tuloksin.

        Miten lutterikirkko voi päästää hellarivapaamuurarit tiloihinsa kerjäämään rahaa heille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisuus perustuu Kristukseen, ei Lutheriin.

        Aivan lutteri käänsi uutta testamenttia ja opetti osin omiaan osin totuuttakin kuin lestat eksyttää osa on valetta osa totta. Jeesuksen uskoiseen joukkoon eksyy aina muita uskontoisia.


    • Anonyymi

      Usein näin kun vaihtoehtoja on kaksi.

      • Anonyymi

        Kyllä se laittaa rapajuopon pahantekijän miettimään kun näkee pieniä vihreitä miehiä ja kuulee ääniä deliriumissa ja sitten käydään vähän seurakunnassa ja simsalabim kaikki synnit on pois pyyhkäisty ja itse ei tarvitse tehdä muuta kuin näytellä vakuuttavasti mukana mitään vastuutahan asioista ei tarvitse ottaa, edelleenkään . Tuossa on se uudelleenkastajien seurakunta pohja suurin osa jotain pohjimmiltaan kamalia ihmisiä jotka vuosikymmeniä tehneet toisille pahaa. Jumalaan sitten olevinaan turvaudutaan kun tiet nousee aivan pystyyn ja henki meinaa lähteä. Erikseen ovat sitten ne harvat ihmiset jotka ovat seuraavaa sukupolvea eli helluntailaisuuteen kasvaneita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se laittaa rapajuopon pahantekijän miettimään kun näkee pieniä vihreitä miehiä ja kuulee ääniä deliriumissa ja sitten käydään vähän seurakunnassa ja simsalabim kaikki synnit on pois pyyhkäisty ja itse ei tarvitse tehdä muuta kuin näytellä vakuuttavasti mukana mitään vastuutahan asioista ei tarvitse ottaa, edelleenkään . Tuossa on se uudelleenkastajien seurakunta pohja suurin osa jotain pohjimmiltaan kamalia ihmisiä jotka vuosikymmeniä tehneet toisille pahaa. Jumalaan sitten olevinaan turvaudutaan kun tiet nousee aivan pystyyn ja henki meinaa lähteä. Erikseen ovat sitten ne harvat ihmiset jotka ovat seuraavaa sukupolvea eli helluntailaisuuteen kasvaneita.

        Toinen suosittu keino on päästä vähän aikaisemmin vankilasta kun tekeytyy uskovaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toinen suosittu keino on päästä vähän aikaisemmin vankilasta kun tekeytyy uskovaiseksi.

        Niinkö sinä teit!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toinen suosittu keino on päästä vähän aikaisemmin vankilasta kun tekeytyy uskovaiseksi.

        " Toinen suosittu keino on päästä vähän aikaisemmin vankilasta kun tekeytyy uskovaiseksi."

        Tämähän ei pidä paikkaansa, suomessa tuomiot määräytyvät lain mukaan, uskossa olo ei vaikuta vapautumiseen.
        Tuollainen kirjoitus on pahantahtoista panettelua, sekä suoranaista valehtelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se laittaa rapajuopon pahantekijän miettimään kun näkee pieniä vihreitä miehiä ja kuulee ääniä deliriumissa ja sitten käydään vähän seurakunnassa ja simsalabim kaikki synnit on pois pyyhkäisty ja itse ei tarvitse tehdä muuta kuin näytellä vakuuttavasti mukana mitään vastuutahan asioista ei tarvitse ottaa, edelleenkään . Tuossa on se uudelleenkastajien seurakunta pohja suurin osa jotain pohjimmiltaan kamalia ihmisiä jotka vuosikymmeniä tehneet toisille pahaa. Jumalaan sitten olevinaan turvaudutaan kun tiet nousee aivan pystyyn ja henki meinaa lähteä. Erikseen ovat sitten ne harvat ihmiset jotka ovat seuraavaa sukupolvea eli helluntailaisuuteen kasvaneita.

        Hellareissa ei pelastu eikä lestoissa se on fakta homma niin.


    • Anonyymi

      Jos kokee jotain aloittajan tarkoittamaa, niin sen jälkeen vasta alkaa hommat itsensä kanssa.

      Nuo ulkokultaiset jeesustelut ei johda kuin ulkokultaiseen jeesusteluun. Ihmisen on tarkoitus tutustua itseensä. Siellä on ne kaikki pimeät ja piilotetut tunteet, lapsuudesta lähtien jotka nousee pintaan tarkasteltaviksi.

      Eli uskoon tuleminen on oikeasti sitä, että ihminen löytää todellisen itsensä kaikkine puolineen. Armo on se juttu. Ihminen armahtaa itsensä ja toiset.

      • Anonyymi

        Tuollaista taitaa olla se luterilainen uskoontulo. Ei siinä Jeesusta tarvita. Kunhan löytää "itsensä" ,joka ei tietenkään ole syntinen eikä parannuksenteon tarpeessa.

        Mutta kun jotkut väittävät, että vauva tulee uskoon kasteessaan???
        Löytääkö vauva myös itsensä?
        Montako uskoontuloa luterilaisilla on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaista taitaa olla se luterilainen uskoontulo. Ei siinä Jeesusta tarvita. Kunhan löytää "itsensä" ,joka ei tietenkään ole syntinen eikä parannuksenteon tarpeessa.

        Mutta kun jotkut väittävät, että vauva tulee uskoon kasteessaan???
        Löytääkö vauva myös itsensä?
        Montako uskoontuloa luterilaisilla on?

        Toki tarvitaan mutta Jeesuksen selkään ei voi kipata kaikkea vaan pitää ottaa vastuu elämästään niin tulevasta kuin eletystä. Kukaan ei väitä että vauva tulee uskoon kasteessa vaan hänet otetaan seurakunnanjäseneksi ja hän saa mahdollisuuden armoon.

        Kirkkoon kuuluvilla on varmasti enemmän sitä "uskoontuloa" sillä heitä yhä edelleen enemmistö on kaikista Suomen kristillistä piireistä. Uskoontulo ei kirkossa ole mitään taikatemppuja ja muka kielillä messuamisia vaan siihen usein jo kasvetaan . Toki tietynlainen valinta tehdään vanhempana mutta siihen ei sisälly mitään maagisia menoja ja parannusta tehdään nimenomaan itsestä käsin eikä väitetä että Jeesus hoitaa kaiken, Tuohan ei tietenkään uudelleen kastetuille käy vaan halutaan pikaratkaisuja ja suuria temppuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toki tarvitaan mutta Jeesuksen selkään ei voi kipata kaikkea vaan pitää ottaa vastuu elämästään niin tulevasta kuin eletystä. Kukaan ei väitä että vauva tulee uskoon kasteessa vaan hänet otetaan seurakunnanjäseneksi ja hän saa mahdollisuuden armoon.

        Kirkkoon kuuluvilla on varmasti enemmän sitä "uskoontuloa" sillä heitä yhä edelleen enemmistö on kaikista Suomen kristillistä piireistä. Uskoontulo ei kirkossa ole mitään taikatemppuja ja muka kielillä messuamisia vaan siihen usein jo kasvetaan . Toki tietynlainen valinta tehdään vanhempana mutta siihen ei sisälly mitään maagisia menoja ja parannusta tehdään nimenomaan itsestä käsin eikä väitetä että Jeesus hoitaa kaiken, Tuohan ei tietenkään uudelleen kastetuille käy vaan halutaan pikaratkaisuja ja suuria temppuja.

        Hyvin kiroitettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin kiroitettu.

        Niin on ja kuvaa hyvin todellisuutta sekä sitä todella aitoa kristillisyyttä 👍 jolla on pidemmät juuret kuin uudelleen kastetuilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin on ja kuvaa hyvin todellisuutta sekä sitä todella aitoa kristillisyyttä 👍 jolla on pidemmät juuret kuin uudelleen kastetuilla.

        Palstan kastekiimaisesta uudelleen kastaja inttäjästä ei tarvitse välittää.


      • Anonyymi

        Liika itsetutkiskelu, siitä ei hyvä seuraa. Paras kääntää katseet Jeesukseen.


      • Anonyymi

        Ikävä kertoa mutta hellarit työpaikoilla on kiusaajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaista taitaa olla se luterilainen uskoontulo. Ei siinä Jeesusta tarvita. Kunhan löytää "itsensä" ,joka ei tietenkään ole syntinen eikä parannuksenteon tarpeessa.

        Mutta kun jotkut väittävät, että vauva tulee uskoon kasteessaan???
        Löytääkö vauva myös itsensä?
        Montako uskoontuloa luterilaisilla on?

        Menes nyt hellari omaan saalem seurakuntaasi selvittämään omia rikoksiasi.


    • Anonyymi

      Kyllä aidon uskoontulemisen voi mitata.
      Lakmuspaperia kielenpäällä kostuttaen ja värikartasta uskoontulemisen aitouden lukeman tarkastaen.
      3-4 ph on jo ihan hyvä ja tavoiteltava indikaattorilukema aidolle uskolle.

      • Anonyymi

        Eikö tuo mitata nykyään peräpäästä koska mitä aidompi olevinaan sitä enemmän mietitään homostelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tuo mitata nykyään peräpäästä koska mitä aidompi olevinaan sitä enemmän mietitään homostelua.

        Noin varmaan on suuthan puhuu mitä sattuu joita sitten väitetään Jumalan puheeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin varmaan on suuthan puhuu mitä sattuu joita sitten väitetään Jumalan puheeksi.

        Tuo ei ole luterilaisuutta:
        "Toki tietynlainen valinta tehdään vanhempana".

        Ei luterilainen tee mitään valintaa tai ratkaisua itse. Sen tekevät vanhemmat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ei ole luterilaisuutta:
        "Toki tietynlainen valinta tehdään vanhempana".

        Ei luterilainen tee mitään valintaa tai ratkaisua itse. Sen tekevät vanhemmat.

        Tuo on helluntailaisen näkemys. Se puhuu aina vanhemmista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on helluntailaisen näkemys. Se puhuu aina vanhemmista

        Eikö sinulla ole muuta sanottavaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö sinulla ole muuta sanottavaa?

        Sinulla ei ole muuta sanottavaa kuin jankata vanhemmista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla ei ole muuta sanottavaa kuin jankata vanhemmista

        Hävettääkö sinua kun vauvan vanhemmat tekevät ratkaisun vastoin luterilaista oppia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hävettääkö sinua kun vauvan vanhemmat tekevät ratkaisun vastoin luterilaista oppia?

        Luterilainen oppi ei puhu mistään vanhempien ratkaisusta vaan sinä puhut

        Mene typerä helluntailainen määkimään muualle vauvoista ja vahnemmista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen oppi ei puhu mistään vanhempien ratkaisusta vaan sinä puhut

        Mene typerä helluntailainen määkimään muualle vauvoista ja vahnemmista

        Oliko sinulla muuta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ei ole luterilaisuutta:
        "Toki tietynlainen valinta tehdään vanhempana".

        Ei luterilainen tee mitään valintaa tai ratkaisua itse. Sen tekevät vanhemmat.

        Hellareiden vanhemmat tee mitään vai niin.


    • Anonyymi

      Viimeisellä tuomiolla usko ei ratkaise mitään, vaan MITÄ OLETTE TEHNEET tai JÄTTÄNEET TEKEMÄTTÄ

      • Anonyymi

        Niin ja sellainen joka on valkaissut vaatteensa Karitsan veressä, ei edes joudu tuomiolle. Jeesus on kärsinyt tuon tuomion meidän edestämme:
        Ilm 7
        " Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.
        " Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja sellainen joka on valkaissut vaatteensa Karitsan veressä, ei edes joudu tuomiolle. Jeesus on kärsinyt tuon tuomion meidän edestämme:
        Ilm 7
        " Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.
        " Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."

        Kommentistasi herää kysymys, mitä ihmisen pitää tehdä, ettei uskalla kantaa vastuutaan teoistaan viimeisellä tuomiolla, vaan yrittää keinotella itsensä omilla tulkinnoillaan omat tekonsa Jeesuksen syyksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommentistasi herää kysymys, mitä ihmisen pitää tehdä, ettei uskalla kantaa vastuutaan teoistaan viimeisellä tuomiolla, vaan yrittää keinotella itsensä omilla tulkinnoillaan omat tekonsa Jeesuksen syyksi?

        Tuossahan se suuri salaisuus onkin:
        "Kommentistasi herää kysymys, mitä ihmisen pitää tehdä, ettei uskalla kantaa vastuutaan teoistaan".

        Miksi Jeesus kantoi meidän syntimme ristin puulla ja SOVITTI ne Jumalan edessä?
        Tässä piilee juuri se "ristin salaisuus"!
        "Hän oli haavoitettu MEIDÄN rikkomustemme tähden"!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossahan se suuri salaisuus onkin:
        "Kommentistasi herää kysymys, mitä ihmisen pitää tehdä, ettei uskalla kantaa vastuutaan teoistaan".

        Miksi Jeesus kantoi meidän syntimme ristin puulla ja SOVITTI ne Jumalan edessä?
        Tässä piilee juuri se "ristin salaisuus"!
        "Hän oli haavoitettu MEIDÄN rikkomustemme tähden"!

        Voitko vielä osoittaa, mitä sellaista me olemme tehneet ja teemme, että meidän vuoksemme on Jeesuksen pitänyt kuolla kärsien?
        Siis mitä sellaista me kykenemme tekemään, että se on rinnastettavissa Jeesuksen sovitustyöhön?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kommentistasi herää kysymys, mitä ihmisen pitää tehdä, ettei uskalla kantaa vastuutaan teoistaan viimeisellä tuomiolla, vaan yrittää keinotella itsensä omilla tulkinnoillaan omat tekonsa Jeesuksen syyksi?

        "Kommentistasi herää kysymys, mitä ihmisen pitää tehdä, ettei uskalla kantaa vastuutaan teoistaan viimeisellä tuomiolla..."

        Samoin siitä välittyy se, ettei tarvitsisi lainkaan ottaa vastuuta mistään tekemästään tai tekemättä jättämisestään, vaan saa elää miten lystää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko vielä osoittaa, mitä sellaista me olemme tehneet ja teemme, että meidän vuoksemme on Jeesuksen pitänyt kuolla kärsien?
        Siis mitä sellaista me kykenemme tekemään, että se on rinnastettavissa Jeesuksen sovitustyöhön?

        Aasi voi peite paatumus ja epäuskonsa kanssa mennä juutalaisuus otsikkoon.


    • Anonyymi

      Aloitus viittaa Raamatun Kirjoituksiin, joissa ihmisiä eriarvoistamalla oikeutettiin lähimmäisiin kohdistuvat ankarat tuomiot.
      Mikäli uskoontuleminen siis tarkoittaa Raamatun Kirjoituksien noudattamista, miten aloittaja aikoo sovittaa Raamatun vaatimukset lainsäädäntömme antamaan suojaan myös niille ihmisille, jotka eivät ole aloittajan tavoin uudestisyntyneitä?
      Onko syntiä noudattaa Raamattua kirjaintakaan muuttamatta, vai onko syntiä olla noudattamatta?

      • Anonyymi

        Raamattua kannattaa noudattaa, mutta ei pidä sotkea Vanhan liiton käskyjä Uuteen liittoon, jonka Jeesus aloitti. Jeesushan painotta lähimmäisen RAKASTAMISTA!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattua kannattaa noudattaa, mutta ei pidä sotkea Vanhan liiton käskyjä Uuteen liittoon, jonka Jeesus aloitti. Jeesushan painotta lähimmäisen RAKASTAMISTA!

        Ja mihin Jeesuksen tekemä työ johti?
        Palstan uskovien kirjoittelun sekä vallitsevan maailmantilanteen perusteella meistä nykyihmisistä ei ilmeisesti ole Rakkauden apostoleiksi, suureen ääneen osaamme kyllä ylistää omaa erinomaisuuttamme ja läheistemme vajavaisuutta jopa Vanhan Testamentin varjoja hyväillen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mihin Jeesuksen tekemä työ johti?
        Palstan uskovien kirjoittelun sekä vallitsevan maailmantilanteen perusteella meistä nykyihmisistä ei ilmeisesti ole Rakkauden apostoleiksi, suureen ääneen osaamme kyllä ylistää omaa erinomaisuuttamme ja läheistemme vajavaisuutta jopa Vanhan Testamentin varjoja hyväillen.

        Ja juuri sen takia Jeesus puhuu anteeksiannosta ja nörtymisestä tunnustamaan oma vajavaisuus ja sydämen kovuus.
        "Joka syntinsä tunnustaa ja HYLKÄÄ, saa armon."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja juuri sen takia Jeesus puhuu anteeksiannosta ja nörtymisestä tunnustamaan oma vajavaisuus ja sydämen kovuus.
        "Joka syntinsä tunnustaa ja HYLKÄÄ, saa armon."

        Juuri noin puhuu fariseus: "Voitko vielä osoittaa, mitä sellaista me olemme tehneet ja teemme, että meidän vuoksemme on Jeesuksen pitänyt kuolla kärsien?""
        Luuk 18
        "Fariseus asettui seisomaan erilleen muista ja rukoili: 'Jumala, kiitän sinua siitä, etten ole sellainen kuin kaikki muut: en ole rosvo enkä retku, en käy vieraissa enkä ole kuin tuo tullimies tuossa. Paastoan kahdesti viikossa ja annan Jumalalle kymmenesosan kaikesta, mitä hankin."!


      • "Aloitus viittaa Raamatun Kirjoituksiin, joissa ihmisiä eriarvoistamalla oikeutettiin lähimmäisiin kohdistuvat ankarat tuomiot."

        Tällainen pohjavire näissä todella on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin puhuu fariseus: "Voitko vielä osoittaa, mitä sellaista me olemme tehneet ja teemme, että meidän vuoksemme on Jeesuksen pitänyt kuolla kärsien?""
        Luuk 18
        "Fariseus asettui seisomaan erilleen muista ja rukoili: 'Jumala, kiitän sinua siitä, etten ole sellainen kuin kaikki muut: en ole rosvo enkä retku, en käy vieraissa enkä ole kuin tuo tullimies tuossa. Paastoan kahdesti viikossa ja annan Jumalalle kymmenesosan kaikesta, mitä hankin."!

        Voitko jo kertoa, mitä sellaista me teemme ja olemme tehneet, että niiden vuoksi Jeesuksen on pitänyt kärsiä ja kuolla tuhansia vuosia sitten?
        Palstalla puetaan synniksi milloin mitäkin, siis asioita joita ei löydy Raamatusta.
        Mistä ihmiselle tulee Raamatussa synneiksi luettavien tekojen tarve?
        Ihmisellä ilmeisesti on psyykkisiä (vast) ominaisuuksia, jotka periytyvät ihmiskunnan historiasta ajalta jolloin niiden noudattaminen oli vaistonvaraista ja eloonjäämisen vuoksi välttämättömiä.
        Mitä siis oikeasti ovat asiat jotka ihminen kykenee vajavaisena ja perintötekijöistään riippumattomalla tavalla itse valitsemaan?


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Aloitus viittaa Raamatun Kirjoituksiin, joissa ihmisiä eriarvoistamalla oikeutettiin lähimmäisiin kohdistuvat ankarat tuomiot."

        Tällainen pohjavire näissä todella on.

        Tuo oli todella pohjanoteeraus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo oli todella pohjanoteeraus.

        Kommenttisi kirjoittaja on pohjanoteeraus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommenttisi kirjoittaja on pohjanoteeraus

        joo se ennenkaikkea


      • Anonyymi

        Näytös meille kaikille miten sä noudatat kirjaimen vanhassa Moosesta näytäs miten se onnistuu eihän se onnistunut edes siinailla keneltäkään mooseskin kuoli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mihin Jeesuksen tekemä työ johti?
        Palstan uskovien kirjoittelun sekä vallitsevan maailmantilanteen perusteella meistä nykyihmisistä ei ilmeisesti ole Rakkauden apostoleiksi, suureen ääneen osaamme kyllä ylistää omaa erinomaisuuttamme ja läheistemme vajavaisuutta jopa Vanhan Testamentin varjoja hyväillen.

        Hellareissa on vapaamuurareita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri noin puhuu fariseus: "Voitko vielä osoittaa, mitä sellaista me olemme tehneet ja teemme, että meidän vuoksemme on Jeesuksen pitänyt kuolla kärsien?""
        Luuk 18
        "Fariseus asettui seisomaan erilleen muista ja rukoili: 'Jumala, kiitän sinua siitä, etten ole sellainen kuin kaikki muut: en ole rosvo enkä retku, en käy vieraissa enkä ole kuin tuo tullimies tuossa. Paastoan kahdesti viikossa ja annan Jumalalle kymmenesosan kaikesta, mitä hankin."!

        ,🤪😀😀


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        "Aloitus viittaa Raamatun Kirjoituksiin, joissa ihmisiä eriarvoistamalla oikeutettiin lähimmäisiin kohdistuvat ankarat tuomiot."

        Tällainen pohjavire näissä todella on.

        MURHAAJAT EI PERI TAIVASTEN VALTAKUNTAA ON PÄÄTEEMAA RAAMATUSSA


    • Anonyymi

      Vain Jeesus voi katkaista synnin kahleet ja auttaa, että teet parannuksen ja uskot Jeesukseen kokosydämisesti.

      • Anonyymi

        Vai synnin kahleet no teiltähän ne on sitten katkaistu miten voitte täällä netissä sitten olla syntisten kanssa ja tehdä mielipide syyttämisen syntejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vai synnin kahleet no teiltähän ne on sitten katkaistu miten voitte täällä netissä sitten olla syntisten kanssa ja tehdä mielipide syyttämisen syntejä.

        VARKAILTA KÄDET POIKKI TERVEISIN MOOSES NIILLE JOTKA RIKKOO älä varasta synagoga


    • Anonyymi

      Usko ja Toivo osallistuivat Pride paraatiin, menivät jatkoille Uskon kämpille ja Toivo tuli Uskoon.

      • Anonyymi

        "Mitä siis oikeasti ovat asiat jotka ihminen kykenee vajavaisena ja perintötekijöistään riippumattomalla tavalla itse valitsemaan?"

        "Valitkaa tänä päivänä ketä tahdotte palvella. Minä ja minun huoneeni palvelemme Herraa."
        Siinä on vajavaiselle ihmiselle tavoite.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä siis oikeasti ovat asiat jotka ihminen kykenee vajavaisena ja perintötekijöistään riippumattomalla tavalla itse valitsemaan?"

        "Valitkaa tänä päivänä ketä tahdotte palvella. Minä ja minun huoneeni palvelemme Herraa."
        Siinä on vajavaiselle ihmiselle tavoite.

        Aika moneenkin asiaan ihminen pystyy itse vaikuttamaan niin postitiivisesti kuin negatiivisesti. Kirjoituksesi tosin kuvaa hyvin sitä joissakin uskovissa havaittavaa haluttomuutta ottaa vastuuta siitä omasta elämästä ja turvaudutaan jopa perintötekijä selityksiin. Jos juttusi olisi totta niin kannattaisiko yhtään kenenkään tehdä yhtään mitään kaikki olisi jo perintötekijöissä sisään koodattu. Todennäköisesti tuolla systeemillä ihmiset olisivat jo kuolleetkin sukupuuttoon ja tuo olisi todennäköisesti tapahtunut jo kauan ennen kuin kukaan kuuli Raamatusta sanaakaan.


      • Anonyymi
        Tolkun.Ihminen kirjoitti:

        Aika moneenkin asiaan ihminen pystyy itse vaikuttamaan niin postitiivisesti kuin negatiivisesti. Kirjoituksesi tosin kuvaa hyvin sitä joissakin uskovissa havaittavaa haluttomuutta ottaa vastuuta siitä omasta elämästä ja turvaudutaan jopa perintötekijä selityksiin. Jos juttusi olisi totta niin kannattaisiko yhtään kenenkään tehdä yhtään mitään kaikki olisi jo perintötekijöissä sisään koodattu. Todennäköisesti tuolla systeemillä ihmiset olisivat jo kuolleetkin sukupuuttoon ja tuo olisi todennäköisesti tapahtunut jo kauan ennen kuin kukaan kuuli Raamatusta sanaakaan.

        Kerro toki omasta uskoon tulostasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro toki omasta uskoon tulostasi.

        Tolkku voisi kertoa epäuskoon tulostaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tolkku voisi kertoa epäuskoon tulostaan!

        Tai sitten sinä voisit kertoa omasta uskoontulostasi koska olet aina muita rääpimässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä siis oikeasti ovat asiat jotka ihminen kykenee vajavaisena ja perintötekijöistään riippumattomalla tavalla itse valitsemaan?"

        "Valitkaa tänä päivänä ketä tahdotte palvella. Minä ja minun huoneeni palvelemme Herraa."
        Siinä on vajavaiselle ihmiselle tavoite.

        Sinulleko usko ei olekaan Jumalan teko, vaan sinä kykenet omaksumaan sekä uskomaan Jumalasta riippumattomalla tavalla Häneen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulleko usko ei olekaan Jumalan teko, vaan sinä kykenet omaksumaan sekä uskomaan Jumalasta riippumattomalla tavalla Häneen?

        Aitolaisilla riittää ihmevoimia mutta muuten ovat vain oman elämänsä matkustajia jotka eivät kykene tekemään yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulleko usko ei olekaan Jumalan teko, vaan sinä kykenet omaksumaan sekä uskomaan Jumalasta riippumattomalla tavalla Häneen?

        Oikea asenne, vastaanottavaisuus auttaa uskoontulossa, toisin kuin kielteinen asenne, pelot, torjunta. Myös uskossa oleva tekee jatkuvasti valintoja. Usko ei tee ihmistä täydellisen kuuliaiseksi Jumalan tahdolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulleko usko ei olekaan Jumalan teko, vaan sinä kykenet omaksumaan sekä uskomaan Jumalasta riippumattomalla tavalla Häneen?

        "Sinulleko usko ei olekaan Jumalan teko"??

        Jumala kysyy aina ihmiseltä: "Mitä sinä tahdot, että minä sinulle tekisin."?

        Hän ei tee kenellekkään väkivaltaa, eikä anna uskoa kenellekkään, ellei tämä tahdo!
        Joh 1
        "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sinulleko usko ei olekaan Jumalan teko"??

        Jumala kysyy aina ihmiseltä: "Mitä sinä tahdot, että minä sinulle tekisin."?

        Hän ei tee kenellekkään väkivaltaa, eikä anna uskoa kenellekkään, ellei tämä tahdo!
        Joh 1
        "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta."

        Kommenttisi mukaan Vapaalla tahdollaan ihminen tietoisesti valitsee itselleen Taivaan Kirkkauden ja ikuisen elämän sijaan ikuisen kärsimyksen?
        Kivalta vaikuttaa tuo sinun valintaprosessisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikea asenne, vastaanottavaisuus auttaa uskoontulossa, toisin kuin kielteinen asenne, pelot, torjunta. Myös uskossa oleva tekee jatkuvasti valintoja. Usko ei tee ihmistä täydellisen kuuliaiseksi Jumalan tahdolle.

        Tarkoitatko ettei uskoontullut ihminen noudattaisi Herran antamia tehtäviä ja käskyjä kaikessa elämässään?
        Käskyjä joista yhdenkin noudattamatta jättäminen tarkoitti kaikkien noudattamatta jättämistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommenttisi mukaan Vapaalla tahdollaan ihminen tietoisesti valitsee itselleen Taivaan Kirkkauden ja ikuisen elämän sijaan ikuisen kärsimyksen?
        Kivalta vaikuttaa tuo sinun valintaprosessisi.

        "Kivalta vaikuttaa tuo sinun valintaprosessisi."??

        Se on kivaa, sillä paratiisissä Jumala antoi ihmiselle tuon mahdollisuuden:
        "Syö VAPAASTI kaikista muista puista, mutta...."!

        Tätä valinnan mahdollisuutta Jumala ei ole ottanut ihmiseltä pois. Mutta-sana tuossa tarkoittaa sitä, että ihminen on VASTUUSSA valinnoistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kivalta vaikuttaa tuo sinun valintaprosessisi."??

        Se on kivaa, sillä paratiisissä Jumala antoi ihmiselle tuon mahdollisuuden:
        "Syö VAPAASTI kaikista muista puista, mutta...."!

        Tätä valinnan mahdollisuutta Jumala ei ole ottanut ihmiseltä pois. Mutta-sana tuossa tarkoittaa sitä, että ihminen on VASTUUSSA valinnoistaan.

        >>>"syö vapaasti , mutta . . . " !<<<

        niin , ovat "aitolaisetkin VASTUUSSA , - OMISTA ratkaisuistaan .

        "Ette te valinneet minua , vaan minä valitsin teidät" Joh: 15: 16


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kivalta vaikuttaa tuo sinun valintaprosessisi."??

        Se on kivaa, sillä paratiisissä Jumala antoi ihmiselle tuon mahdollisuuden:
        "Syö VAPAASTI kaikista muista puista, mutta...."!

        Tätä valinnan mahdollisuutta Jumala ei ole ottanut ihmiseltä pois. Mutta-sana tuossa tarkoittaa sitä, että ihminen on VASTUUSSA valinnoistaan.

        Mutta Luojajumalan sanoin oli kuitenkin seuraukset huomioonottaen suojattava ikuinen elämä (ihmeiden tekokyky) sitomalla ihminen materiaan (oli kuolemalla kuoltava - aikaa mitataan materian hajoamisella) vahingon välttämiseksi, kun ihminen tuli hyvällä tiedolla ja pahalla tiedolla jumalien kaltaiseksi luomaan sanan voimalla, jos tämä ei erottaisikaan hyvää tietoa ja pahaa tietoa ja ahneuksissaan tarttuisi Paholaisen syöttiin, ja ryhtyisi palvomasn itsensä puolesta Jumalan kiroamista etiikkaa ja moraalia opettaneen ihmisen nimeen. Raamattu tarinana - ja ihan live esimerkkinä kertoo ja osoittaa, että miksi ikuinen elämä oli suojattava ihmiseltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulleko usko ei olekaan Jumalan teko, vaan sinä kykenet omaksumaan sekä uskomaan Jumalasta riippumattomalla tavalla Häneen?

        Jos usko on Jumalan teko, niin silloin niin Paavali kuin facehuijarikin ovat uskovaisen Jumalia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos usko on Jumalan teko, niin silloin niin Paavali kuin facehuijarikin ovat uskovaisen Jumalia.

        Jo 500 vuotta ennen ajanlaskun alkua Sokrates totesi, että Jumala on jotakin, joka käsitetään järjellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos usko on Jumalan teko, niin silloin niin Paavali kuin facehuijarikin ovat uskovaisen Jumalia.

        Siltähän se välillä vaikuttaa, tuskin edes itse ymmärtävät mitä näppikseltään tänne suoltavat.
        Ihminen vaan tuntuu olevan etevä, vapaalla tahdollaan jopa pakottamaan Jeesuksen ottamaan seuraajakseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kivalta vaikuttaa tuo sinun valintaprosessisi."??

        Se on kivaa, sillä paratiisissä Jumala antoi ihmiselle tuon mahdollisuuden:
        "Syö VAPAASTI kaikista muista puista, mutta...."!

        Tätä valinnan mahdollisuutta Jumala ei ole ottanut ihmiseltä pois. Mutta-sana tuossa tarkoittaa sitä, että ihminen on VASTUUSSA valinnoistaan.

        Ja kommenttisi mukaan hminen päättää itse valita ikuisen kärsimyksen ennemmin kuin ikuisen elämän Taivaan Kirkkaudessa.
        Onneksi sinä itse vapaalla tahdollasi teet ainoan oikean valinnan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kommenttisi mukaan hminen päättää itse valita ikuisen kärsimyksen ennemmin kuin ikuisen elämän Taivaan Kirkkaudessa.
        Onneksi sinä itse vapaalla tahdollasi teet ainoan oikean valinnan.

        Oletko sitä mieltä, että teurastettuna ja kirottuna uhrilampaana olevalla Jumalalla on 'taivaan kirkkaus'?

        Löytyy Gal.3:13 ja 1.Kor.5:7

        On vain tulen loimun kirkkaus.

        Löytyy 1.Kor.3:13

        Tämä on sitä, kun järki ei pysty enää voittamaan, kun usko on saatu nousemaan kauluksen yli.


      • Anonyymi

        Kyllä homot saa uskoa Jeesuksen armoon siinä kuin huoratkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä siis oikeasti ovat asiat jotka ihminen kykenee vajavaisena ja perintötekijöistään riippumattomalla tavalla itse valitsemaan?"

        "Valitkaa tänä päivänä ketä tahdotte palvella. Minä ja minun huoneeni palvelemme Herraa."
        Siinä on vajavaiselle ihmiselle tavoite.

        Kerrotko miten sä palvelut HERRAAAAA SI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko sitä mieltä, että teurastettuna ja kirottuna uhrilampaana olevalla Jumalalla on 'taivaan kirkkaus'?

        Löytyy Gal.3:13 ja 1.Kor.5:7

        On vain tulen loimun kirkkaus.

        Löytyy 1.Kor.3:13

        Tämä on sitä, kun järki ei pysty enää voittamaan, kun usko on saatu nousemaan kauluksen yli.

        Ja vaikka jopa tunnustuksissa on FYYSINEN YLÖSNOUSEMUS, ja siihen sieluton vainajan siunaaminen maailmanlopun palon liekkeihin, ei mikään lamppu syty uskovaisen päässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kivalta vaikuttaa tuo sinun valintaprosessisi."??

        Se on kivaa, sillä paratiisissä Jumala antoi ihmiselle tuon mahdollisuuden:
        "Syö VAPAASTI kaikista muista puista, mutta...."!

        Tätä valinnan mahdollisuutta Jumala ei ole ottanut ihmiseltä pois. Mutta-sana tuossa tarkoittaa sitä, että ihminen on VASTUUSSA valinnoistaan.

        No epäuskonsa synnin tähden lankesivat pois armosta. Ne joilla on peite eivät kuulu tänne otsikkoon Jeesukseen uskovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja vaikka jopa tunnustuksissa on FYYSINEN YLÖSNOUSEMUS, ja siihen sieluton vainajan siunaaminen maailmanlopun palon liekkeihin, ei mikään lamppu syty uskovaisen päässä.

        Ja kaikki tämä on jättivaltava 2000 vuoden ihan livenä näytelty esimerkki, että mitä on ihmisen kahden korvan välissä!

        Hyvin Luojajumala tiesi ihmisen järjenkäytön kyvyn, kun suojasi ikuisen elämän.

        Löytyy 1.Moos.3:22


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kaikki tämä on jättivaltava 2000 vuoden ihan livenä näytelty esimerkki, että mitä on ihmisen kahden korvan välissä!

        Hyvin Luojajumala tiesi ihmisen järjenkäytön kyvyn, kun suojasi ikuisen elämän.

        Löytyy 1.Moos.3:22

        Ja kyetäkseen pitämään uskon yllä uskovainen joutuu hylkäämään noin 80 prosenttia Raamatun tekstistä, ja lopunkin muokkaamaan omaan mielipiteeseensä ja uskoonsa sopivaksi, vaikka aivan perusasia: Jeesuksen nimeen Kristus on tosi Jumalana kirottu ja teurastettu uhrilammas - minkä osoittaa ristiinnaulitun brutaali kidutusmurhan kuva kirkoissa - jo kertoo koko totuuden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No epäuskonsa synnin tähden lankesivat pois armosta. Ne joilla on peite eivät kuulu tänne otsikkoon Jeesukseen uskovat.

        Vapaalla tahdollaanko valitsivat epäuskon päästäkseen ikuiseen kärsimykseen ikuisen elämän sijaan Taivaan kirkkaudessa.
        Hienoa, että olet päättänyt itse valita vapaalla tahdollasi ikuisen elämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko sitä mieltä, että teurastettuna ja kirottuna uhrilampaana olevalla Jumalalla on 'taivaan kirkkaus'?

        Löytyy Gal.3:13 ja 1.Kor.5:7

        On vain tulen loimun kirkkaus.

        Löytyy 1.Kor.3:13

        Tämä on sitä, kun järki ei pysty enää voittamaan, kun usko on saatu nousemaan kauluksen yli.

        Kunhan siteeraan paremmin asioista tietäviä.
        Tällaisena vajavaisena syntisenä ja kelvottomana ymmärrä mitä tuhansia vuosia sitten annetuilla sanoilla on oikeasti tarkoitettu.
        Nykyäänhän aitouskovat käyttävät niitä lähimmäistensä eriarvoistamiseen ja punnitsemaan omien ylevien tulkintojensa mukaan.
        Lähi-idän alueella tuhansia vuosia vanhoilla sanoilla oikeutetaan lähimmäistensä eriarvoistaminen ja surmaaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan siteeraan paremmin asioista tietäviä.
        Tällaisena vajavaisena syntisenä ja kelvottomana ymmärrä mitä tuhansia vuosia sitten annetuilla sanoilla on oikeasti tarkoitettu.
        Nykyäänhän aitouskovat käyttävät niitä lähimmäistensä eriarvoistamiseen ja punnitsemaan omien ylevien tulkintojensa mukaan.
        Lähi-idän alueella tuhansia vuosia vanhoilla sanoilla oikeutetaan lähimmäistensä eriarvoistaminen ja surmaaminen.

        Ei niissä mitään tulkintaa ole, vaan KIROTTU Gal.3:13 LAMPAANA TEURASTETTU 1.Kor.5:7 ja UHRINA SYÖTY 1.Kor.11;23 Jeesus Kristuksena, tosi Jumalana. Lukee aivan suoraan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei niissä mitään tulkintaa ole, vaan KIROTTU Gal.3:13 LAMPAANA TEURASTETTU 1.Kor.5:7 ja UHRINA SYÖTY 1.Kor.11;23 Jeesus Kristuksena, tosi Jumalana. Lukee aivan suoraan.

        Olet siis tulkinnut kontekstistaan irti raastamasi tuhansia vuosia sitten annetut ja käännetyt Sanat tarkoittamaan mitä ne merkitsevät sinulle.
        Hienoa työtä.


    • Anonyymi

      Kun facerakkaushuijari lirkuttelee rahanlähettämispyyntöineen uhrilleen tämän oman mielen hyötyidealla, on selvää, että jossakin vaiheessa ylitetään uskoon tulemisen raja.

      Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon, ja psykologinen totuus on se, että jos tunnetasolla päästään kauluksen yli, niin sitä ei pysty enää järki voittamaan.

      Uskoon tulemisessa on aina sama tunnetason mekanismi.

      Jeesuksen julistamaksi käskemä evankeliumi hävisi Paavalin evankeliumille, koska Jeesuksen oppi perustui yhteiseen hyvään, eikä vain henkilökohtaiseen hyötyyn.

      • Anonyymi

        käännyttäminen , on sama kuin "manipuloida" , vetoamalla "missä vietät iankaikkisuutesi" jne.


    • Anonyymi

      Helluntai menossa taas uus uskonnolla.

      • Anonyymi

        Menkää kaikki omien uskontojenne otsikkoihin Suomi24 ja pysykää niissä. Riitely kertoo vain vihasta toisia kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menkää kaikki omien uskontojenne otsikkoihin Suomi24 ja pysykää niissä. Riitely kertoo vain vihasta toisia kohtaan.

        Kristinusko Lutherin mukaan Paavalin opilla perustuu vihaan. Suoraan hänen teoksestaan Sidottu ratkaisuvalta: "Paavali haluaakin meidän olevan ja tekevän kaiken niin, että se on ansainnut vain vihan, eikä mitään armoa".


    • Anonyymi

      Tuo käsite "tulla uskoon" on helluntailainen väännös raamatullisesta käsitteestä "uudestisyntyminen".

      Hellarit eivät MISSÄÄN KOHDIN opeta "niinkuin on kirjoitettu", vaan aina hiukan ohi.

      • Anonyymi

        helluntailaisten uudestisyntymiset on "lihan mukaan".


      • Anonyymi

        Miksihän nuo vapaan ratkaisuvallan kieltäjät joutuvat syyllistymään harhaanjohtamiseen tai peräti valehtelemiseen, puolustaessaan harhaansa:
        Tuo Jeesuksen lause EI TARKOITA pelastumista, vaan sitä, että Hän itse valitsi opetuslapsensa tiettyä tehtävää varten:
        ""Ette te valinneet minua , vaan minä valitsin teidät" Joh: 15: 1

        Raamattu puhuu "uskoon tulemisesta:
        Ap 19
        "Saitteko Pyhän hengen silloin, kun tulitte uskoon."


      • Anonyymi

        Uudestisyntyminen tai tulla uskoon on ihan sama tila, jossa jokin psykologisesti nousee kauluksen yli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestisyntyminen tai tulla uskoon on ihan sama tila, jossa jokin psykologisesti nousee kauluksen yli.

        Niinkö sinulle on käynyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksihän nuo vapaan ratkaisuvallan kieltäjät joutuvat syyllistymään harhaanjohtamiseen tai peräti valehtelemiseen, puolustaessaan harhaansa:
        Tuo Jeesuksen lause EI TARKOITA pelastumista, vaan sitä, että Hän itse valitsi opetuslapsensa tiettyä tehtävää varten:
        ""Ette te valinneet minua , vaan minä valitsin teidät" Joh: 15: 1

        Raamattu puhuu "uskoon tulemisesta:
        Ap 19
        "Saitteko Pyhän hengen silloin, kun tulitte uskoon."

        helluntailaiselle tiedoksi : "älkää kaikkia henkiä uskoko" 1 Joh: 4: 1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksihän nuo vapaan ratkaisuvallan kieltäjät joutuvat syyllistymään harhaanjohtamiseen tai peräti valehtelemiseen, puolustaessaan harhaansa:
        Tuo Jeesuksen lause EI TARKOITA pelastumista, vaan sitä, että Hän itse valitsi opetuslapsensa tiettyä tehtävää varten:
        ""Ette te valinneet minua , vaan minä valitsin teidät" Joh: 15: 1

        Raamattu puhuu "uskoon tulemisesta:
        Ap 19
        "Saitteko Pyhän hengen silloin, kun tulitte uskoon."

        No ei Paavalin opilla ole Jeesuksen kanssa muuta tekemistä kuin seurata Jeesusta kiroukseksi tehtynä Jumalana Jahven helvettiin juutalaisten puolesta uhriksi (pelasti meidät lain kirouksesta, kun tuli KIROUKSEKSI MEIDÄN EDESTÄMME, Gal.3:13), vai mitä muuta kuin kristityt juutalaiset uhraavat jumalalleen (1.Kor.3:13)?


    • Anonyymi

      Eikös uudestisyntyminen tapahtunut siinä, kun Jeesus oli ensin autiomaassa piinattavana, jonka jälkeen enkelit alkoivat palvelemaan häntä.

      Oliko Pyhän Hengen kaste sitten se, kun Jeesus sai kasteen ja taivaat aukenivat ja Henki laskeutui Jeesuksen ylle.

      Jeesuksen elämässähän on kuitenkin se, että Hän käski yhden naisen painumaan pois luotansa, paransi kuitenkin, ja se, kun väänsi itsellensä ruoskan ja lähti sillä hakkaamaan kyyhkystenmyyjiä.

      • Anonyymi

        Juu, ajoi uhrieläin myyjät pääsiäisenä Jahven temppelistä ja kaatoi rahanvaihtajien pöydät, joka pääsiäinen oli Jahven määräämä esikoispoikien uhrausjuhla (2.Moos.13), ja nämä lapset myös syötiin ja nimitteli temppeliä ryövärien luolaksi (Jeremia 7). Lapsen hengen sai ostettua, kun maksoi fariseuksille lunastusmaksun.


    • Anonyymi

      Jätä noi uudesti syntymät budhille jo.

    • Anonyymi

      Hellarit juuri kiroaa kuin lestat ihmisiä työpaikoillakin

      • Anonyymi

        Empä ole vielä kuullut hellareiden kiroamista.
        Onkohan kuulossasi vikaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Empä ole vielä kuullut hellareiden kiroamista.
        Onkohan kuulossasi vikaa?

        ai, et vai !! minä olen kuullut hellareiden kiroamaista .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ai, et vai !! minä olen kuullut hellareiden kiroamaista .

        Tapaatko useinkin kuulla harhoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tapaatko useinkin kuulla harhoja?

        harhoja kuulee helluntailaisuudessa .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ai, et vai !! minä olen kuullut hellareiden kiroamaista .

        Kuulette kaikkien kristittyjen kiroamista Paavalin suulla, kun laitatte raamattuhakuun 'olkoon kirottu',niin löytyy taivaan enkelinkin kiroaminen, jos se lausuu Jeesuksen evankeliumia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulette kaikkien kristittyjen kiroamista Paavalin suulla, kun laitatte raamattuhakuun 'olkoon kirottu',niin löytyy taivaan enkelinkin kiroaminen, jos se lausuu Jeesuksen evankeliumia.

        On Raamatun kääntäminen ollut kääntäjilleen varmasti rankan tuskallinen työ, kun he eivät ole pystyneet ohittamaan se sisältöä valehtelemalla, vaikka säätöäkin on nähtävissä.

        Mm. 'vanhurskas' sanassa, jonka kuuluisi olla sana 'oikeudenmukainen', sekä sanoissa 'tehdä parannus', kun Jeesus käskee tekemään mielenmuutoksen pois juutalaisten syntiajattelusta ja kääntymään tieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        harhoja kuulee helluntailaisuudessa .

        Onko sinulla ollut kauan tuollainen helluntailaisuusviha?


    • Anonyymi

      Mitä Jeesus sanoi kun tuli Uskoon ?
      Ooi multa tulee !

      • Anonyymi

        Mitähän eräät luulevat voittavansa sillä, että kieltävät Raamatun niin usein mainitseman uudestisyntymisen? Sehän on synonyymi sanalle "tulla uskoon", eli juuri sitä, mitä Jeesus käski tehdä ja mitä Paavali opettaa:
        Ap 17
        "Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista,
        selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsimän ja nouseman kuolleista, ja sanoi: "Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus". Ja muutamat heistä tulivat USKOON ja liittyivät Paavaliin ja Silaaseen, niin myös suuri joukko jumalaapelkääväisiä kreikkalaisia sekä useat ylhäiset naiset."
        Ap 19
        "Ja monet niistä, jotka olivat tulleet USKOON, menivät ja tunnustivat ja ilmoittivat tekonsa. Ja useat niistä, jotka olivat taikuutta harjoittaneet, kantoivat kirjansa kokoon ja polttivat ne kaikkien nähden; ja kun niiden arvo laskettiin yhteen, huomattiin sen olevan viisikymmentä tuhatta hopearahaa. Näin Herran sana voimallisesti kasvoi ja vahvistui."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän eräät luulevat voittavansa sillä, että kieltävät Raamatun niin usein mainitseman uudestisyntymisen? Sehän on synonyymi sanalle "tulla uskoon", eli juuri sitä, mitä Jeesus käski tehdä ja mitä Paavali opettaa:
        Ap 17
        "Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista,
        selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsimän ja nouseman kuolleista, ja sanoi: "Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus". Ja muutamat heistä tulivat USKOON ja liittyivät Paavaliin ja Silaaseen, niin myös suuri joukko jumalaapelkääväisiä kreikkalaisia sekä useat ylhäiset naiset."
        Ap 19
        "Ja monet niistä, jotka olivat tulleet USKOON, menivät ja tunnustivat ja ilmoittivat tekonsa. Ja useat niistä, jotka olivat taikuutta harjoittaneet, kantoivat kirjansa kokoon ja polttivat ne kaikkien nähden; ja kun niiden arvo laskettiin yhteen, huomattiin sen olevan viisikymmentä tuhatta hopearahaa. Näin Herran sana voimallisesti kasvoi ja vahvistui."

        Uudestisyntyminen ei ole sama asia kuin uskoontulo mutta ne kuuluvat yhteen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestisyntyminen ei ole sama asia kuin uskoontulo mutta ne kuuluvat yhteen

        Kyllä uudestisyntyminen ja uskoontulo ovat saman asian kaksi eri ilmausta. Paavali kirjoitti uskoontulleille:
        1. Piet 1
        "te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta".

        Uudestisyntyminen tapahtuu samoin kuin uskoontulo Jumalan sanan kuulemisen ja siihen uskomisen kautta. Ei kasteen kautta, kuten eräät opettavat.
        Näinhän tuossa edellä, Ap 19 opetetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä uudestisyntyminen ja uskoontulo ovat saman asian kaksi eri ilmausta. Paavali kirjoitti uskoontulleille:
        1. Piet 1
        "te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta".

        Uudestisyntyminen tapahtuu samoin kuin uskoontulo Jumalan sanan kuulemisen ja siihen uskomisen kautta. Ei kasteen kautta, kuten eräät opettavat.
        Näinhän tuossa edellä, Ap 19 opetetaan.

        Uudestisyntyminen on eri asia kuin uskoontulo. Uudestisyntyminen tapahtuu kerran. Uskoon voi tulla useita kertoja jos siitä välillä luopuu

        Väitätkö että käsky "uskokaa evankeliumi" on sama kuin "uudestisyntykää!"???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä uudestisyntyminen ja uskoontulo ovat saman asian kaksi eri ilmausta. Paavali kirjoitti uskoontulleille:
        1. Piet 1
        "te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta".

        Uudestisyntyminen tapahtuu samoin kuin uskoontulo Jumalan sanan kuulemisen ja siihen uskomisen kautta. Ei kasteen kautta, kuten eräät opettavat.
        Näinhän tuossa edellä, Ap 19 opetetaan.

        >>>"ette katoavasta , vaan katoamattomasta siemenestä , Jumalan pysyvän ja elävän sanan kautta ." <<<

        ei Jumalan sana ilmaan housen synnytä , > "niinkuin ilmaan hosuen" 1 Kor: 9 : 26
        , kristillinen kaste annetaan Jumalan pysyvän ja elävän Sanan kautta ,
        "vedestä ja Hengestä." Joh: 3 :


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestisyntyminen on eri asia kuin uskoontulo. Uudestisyntyminen tapahtuu kerran. Uskoon voi tulla useita kertoja jos siitä välillä luopuu

        Väitätkö että käsky "uskokaa evankeliumi" on sama kuin "uudestisyntykää!"???

        Uudestisyntyminen ON SAMA asia kuin uskoontulo.
        Uudestisyntyminen voi tapahtua monta kertaa, mutta jos uudestisyntynyt lankeaa syntiin, hänestä tulee silloin hengellisesti kuollut, ja siksi hänen täytyy taas syntyä uudesti ylhäältä, eli tulla uskoon. Hänen täytyy palata Jumalan yhteyteen, kuten tuhlaajapoika, joka teki ratkaisun ja palasi kotiin.

        Kukaan ei voi uudestisynnyttää itseään eikä lastaan, vaan Jumala uudestisynnyttää sellaisen, joka uskoo Jeesukseen, katuu syntejään ja pyytää niitä anteeksi:
        "Joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, saa armon."!

        Tätä on Jumalan armo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestisyntyminen ON SAMA asia kuin uskoontulo.
        Uudestisyntyminen voi tapahtua monta kertaa, mutta jos uudestisyntynyt lankeaa syntiin, hänestä tulee silloin hengellisesti kuollut, ja siksi hänen täytyy taas syntyä uudesti ylhäältä, eli tulla uskoon. Hänen täytyy palata Jumalan yhteyteen, kuten tuhlaajapoika, joka teki ratkaisun ja palasi kotiin.

        Kukaan ei voi uudestisynnyttää itseään eikä lastaan, vaan Jumala uudestisynnyttää sellaisen, joka uskoo Jeesukseen, katuu syntejään ja pyytää niitä anteeksi:
        "Joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, saa armon."!

        Tätä on Jumalan armo.

        Uudestisyntyminen ja uskoontulo ovat eriasioista, ei Raamattu muuten puhuisi uudestisyntymisestä ollenkaan ja sekoittaisi. Uudestisyntyminen tapahtuu kerran koska termin analogian mukaan syntyminen tapahtuu kerran.

        Jumala uudestisynnyttää ihmisen, mutta synnin katuminen ei ole mikään ehto uudestisyntymiselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestisyntyminen ja uskoontulo ovat eriasioista, ei Raamattu muuten puhuisi uudestisyntymisestä ollenkaan ja sekoittaisi. Uudestisyntyminen tapahtuu kerran koska termin analogian mukaan syntyminen tapahtuu kerran.

        Jumala uudestisynnyttää ihmisen, mutta synnin katuminen ei ole mikään ehto uudestisyntymiselle.

        Miten niin eri asioita? Raamtun mukaa ne liittyvät toisiinsa:
        Eihän kukaan voi uudestisyntyä ellei hän usko Jeesukseen.

        Uudestisyntymistä tapahtuu AINA, kun hengellisesti kuollut herää eloon Pyhän hengen vaikutuksesta.
        Ef 2
        "Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden. .
        "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon"!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin eri asioita? Raamtun mukaa ne liittyvät toisiinsa:
        Eihän kukaan voi uudestisyntyä ellei hän usko Jeesukseen.

        Uudestisyntymistä tapahtuu AINA, kun hengellisesti kuollut herää eloon Pyhän hengen vaikutuksesta.
        Ef 2
        "Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden. .
        "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon"!

        Kyllä ne liittyvät toisiinsa mutta ovat eri asioita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne liittyvät toisiinsa mutta ovat eri asioita

        Kauanko aiot inttää tuota samaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kauanko aiot inttää tuota samaa?

        Itsekinhän sanoit: " Raamtun mukaa ne liittyvät toisiinsa:"


    • Anonyymi

      Jonkinlainen liika usko omaan oppiin, ilman laajempaa ymmärrystä on haitta.
      Suomessa on epäpätevä hallinto ja ollaan sotatilassa.
      Itse on hölmöily politiikalla menty suurvaltasotaan häviäjiksi, netto-maksajiksi.
      3. maailmansota ovella !
      Lapsellisia kiva-puhujia ja totaali höpöttäjiä on nämä nykyiset politikot, Ja "asiantuntijat". maksetut nato lobbarit.
      melkein kaikki !
      Vihapuhetta ja ajojahtia, jne... lapsellista uhoa. vihaa.
      Viime kesä meni rasismi vihalietsonta likaamiseen, tänä kesänä keksittiin rydmannin lynkkaus !
      Samaan aikaan tämä sama höperö porukka lietsoo 3. maailmansotaa. Vastuutta.
      Samalla naivismi idealla !!
      Kasvaneet helpossa Elintasossa, ilman työn rasitetta ja ymmärrystä, ja näin koulutuksiin laitostuneet sukupolvet rämettyy,
      ja ajatus ei enää kulje. Heikko lahjaiset esiintyy sankareina. Tähtinä. Mallit viihde-maailmasta.
      Henkinen latteus, sivistymättömyys, vähäinen äo. Kulttuurin mätäneminen.
      Super naivismi, melkein kaikissa asioissa !
      viihde ja vapaa-aika, ja pervoimmat elämöi, yrittää tehdä pervouksista arki normaalia....
      Voisiko sanoa, että harhaan ohjautunutta aikaa, harhaan ohjautunutta elintasoa,
      ja turhakulutusta....
      Arvot ja ymmärrys hukassa. sadoma ja gomora malli.

      • Ja tämä liittyi uskoontuloon miten?


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        Ja tämä liittyi uskoontuloon miten?

        Sinä liityt uskoontuloon miten?


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        Ja tämä liittyi uskoontuloon miten?

        Ehkä ne ovat vain niitä kansallissosialistisen uskoontulon seurauksia, kun heikon ja puolustuskyvyttömän kidutuskuolema on hyöty vahvoille?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä ne ovat vain niitä kansallissosialistisen uskoontulon seurauksia, kun heikon ja puolustuskyvyttömän kidutuskuolema on hyöty vahvoille?

        No jaa, kaikenlaisia "uskoontuloja" sitä sitten on.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        No jaa, kaikenlaisia "uskoontuloja" sitä sitten on.

        No niinpä, kun kristinuskossa Jeesus kuoliaaksi kidutettuna tosi Jumalana pelastaa tekemään vaikka sitä pahaa mitä vihaa (Room. 7), niin sen uskoontulon seuraukset ovat moninaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No niinpä, kun kristinuskossa Jeesus kuoliaaksi kidutettuna tosi Jumalana pelastaa tekemään vaikka sitä pahaa mitä vihaa (Room. 7), niin sen uskoontulon seuraukset ovat moninaiset.

        Osatko kirjoittaa mitään muuta?
        Pyörität tuota samaa levyä.


    • Anonyymi

      Uskoontulo on yhtä kuin syntiensä anteeksisaamien henkilökohtaisesti. (piste)

      Tuosta NATO-keskustelusta. Ei pienellä Suomella ollut muuta mahdollisuutta kuin valita kahden pahan väliltä. Itsekin uskon, että tässä tilanteessa NATOon liittyminen on se pienempi paha, jos rahalla saa pitää itsensä poissa Venäjän kauhuista.

      • Anonyymi

        NATO liittyy tähän miten?


      • Anonyymi

        Tarkoitatko, että syyllisyyden tunne on niin raskas siitä mitä on tehnyt - vainoaa ihmistä - että sitten, kun tulee uskoon, niin kokee, ettei tarvitsekaan itse kantaa vastuuta siitä pahan tekemisestään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        NATO liittyy tähän miten?

        Natousko ei pelasta Suomea, mutta se antaa voimia paneutua puolustukseen, koulutukseen, varusteluun, valmistautumiseen.
        Hyvä vertaus uskoon tulemisesta.
        Mikään ei ulkonaisesti muutu, mutta asenne vaihtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko, että syyllisyyden tunne on niin raskas siitä mitä on tehnyt - vainoaa ihmistä - että sitten, kun tulee uskoon, niin kokee, ettei tarvitsekaan itse kantaa vastuuta siitä pahan tekemisestään?

        Aivan oikein: " sitten, kun tulee uskoon, niin kokee, ettei tarvitsekaan itse kantaa vastuuta siitä pahan tekemisestään?"

        Jeesus on kuollut ristinpuulla MEIDÄN SYNTIEMME edestä ja siksi uskomalla Häneen, saamme syntimme anteeksi.
        Mutta ei se sitä tarkoita, että saamme rauhassa jatkaa synnintekemistä, vaan Raamttu opettaa:
        "Luopukoon vääryydestä jokainen, joka Herran nimeä mainitsee."


    • Anonyymi

      Tulkaa pois sieltä uskosta.
      Tulkaa järkiinne.

    • Mielenkiintoista väittelyä-
      ’”Anonyymi” 2024-06-16 09:45:58 kirjoittaa ”Uudestisyntyminen tapahtuu kerran. Uskoon voi tulla useita kertoja jos siitä välillä luopuu...”

      Ja ’”Anonyymi” 2024-06-16 14:44:25 puolestaan ”Uudestisyntyminen voi tapahtua monta kertaa…”

      Ei siis näytä olevan mitään yhtenäistä käsitystä tästäkään.

    • Anonyymi

      Suomen sodat ei liity kristinuskoon juuri mitenkään, eikä suomessa, talvisodassa tms. ole mitään pyhää tai raamatullista.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4325
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2679
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2431
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      435
      1669
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      169
      1537
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1534
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      101
      1338
    9. 79
      1291
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1249
    Aihe