Sosiaali- ja terveysministeriön avustukset, STEA

Anonyymi-ap

Nyt ymmärrän, miksi uusia yhdistyksiä tulee kuin sieniä sateella. STEA eli sosiaali- ja terveysministeriö myöntää avustuksia yhdistyksille yhteensä melkein 400 miljoonaa euroa vuodessa. Monessakaan yhdistyksessä ei ole juuri mitään toimintaa ja vain muutama aktiivisesti mukana olija, mutta silti rahaa tulee joka vuosi kymmeniä tai satoja tuhansia euroja. Tutkikaapa STEA:n avustuksia. Käsittämättömiä summia annetaan joka vuosi aivan pienillekin toimijoille. Kirjoittakaa järjestön nimi ylös vasempaan sarakkeeseen, niin tiedot tulevat esille. Avustukset näkyvät vuodesta 2017 alkaen. Tietenkin myös sitä ennen on rahaa jaettu. Näistä voisi varmasti leikata vaikka puolet pois niin säästyisi jo noin 200 miljoonaa vuodessa. Toivottavasti tämä nykyinen hallitus puuttuu tähän, koska leikkaa paljon tavallisilta pienituloisiltakin.

Myös urheiluavustukset, kulttuuriavustukset ym. pitäisi saada vuosittain selkeästi netistä luettavaksi.

https://avustukset.stea.fi/?sortmode=jarjesto&year=2024

7

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olen töissä talossa joka toimii STEA:n rahoituksella. Voin sanoa etten enää yhtään ihmettele miksi valtio elää varojensa yli, aivan käsittämätöntä rahan hukkausta. STEA vaatii kaikenlaisia raportteja minkä perusteella katsoo rahoituksen tarpeellisuuden, nämä raportin suuren luokan vedätystä, vääristelyä ja johdateltua tiedon keruuta palvelun tarpeellisuudesta ja hyödyllisyydesta. Mutta ei haittaa, otan palkan pois ilman omantunnon tuskia.

    • Anonyymi

      Kiitos rehellisyydestä edelliselle kirjoittajalle! Tukea haettavat raportit ovat todellakin täyttä vedätystä, vääristelyä ja valehtelua tuen tarpeellisuudesta ja hyödyllisyydestä.

      Lähes jokainen hakija mainitsee, että rahaa haetaan kohderyhmän terveyden edistämiseksi, työ-ja toimintakyvyn vahvistamiseksi, osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Tällainen teksti hakemuksessa on täyttä potaskaa hyvin monen hakijan kohdalla. Rahat käytetään kaikkeen muuhun.

      Jos avustusrahat olisi käytetty ihmisten hyväksi, suomalaisten pitäisi voida paljon paremmin kuin mitä nyt voivat. Nykyisin ihmiset voivat koko ajan huonommin ja huonommin. Tällainen rahan turha jakaminen pitäisi lopettaa kokonaan. Jos yhdistys haluaa tehdä hyvää auttavaa työtä tai mitä tahansa, siihen pitää hankkia itse rahat. Nyt on näyttöä jo pitkältä ajalta, että valtavien rahamäärien jakaminen yhdistyksille ja järjestöille ei paranna ihmisten elämää millään tavalla. Rahat menevät yleensä hyvin pienen piirin elintason nostamiseen. Onko se oikein? Mitä ootte mieltä?

      • Anonyymi

        "Jos avustusrahat olisi käytetty ihmisten hyväksi, suomalaisten pitäisi voida paljon paremmin kuin mitä nyt voivat. Nykyisin ihmiset voivat koko ajan huonommin ja huonommin. "

        Joku voisi ajatella, että jos avustusrahoja ei olisi jaettu, niin ihmiset voisivat PALJON huonommin, ei vain huonommin. Koska ihmiset voivat huonommin, avustusta ei ole jaettu riittävästi, siitä johtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos avustusrahat olisi käytetty ihmisten hyväksi, suomalaisten pitäisi voida paljon paremmin kuin mitä nyt voivat. Nykyisin ihmiset voivat koko ajan huonommin ja huonommin. "

        Joku voisi ajatella, että jos avustusrahoja ei olisi jaettu, niin ihmiset voisivat PALJON huonommin, ei vain huonommin. Koska ihmiset voivat huonommin, avustusta ei ole jaettu riittävästi, siitä johtuu.

        Ihmiset voivat huonommin siksi koska yhdistykset eivät käytä avustusrahoja siihen mitä varten ne on annettu. Monet yhdistykset eivät tee yhtään mitään mitä sivuillaan lupaavat. Tekstit ovat täyttä valehtelua. Ne ovat vain sanoja ilman oikeaa merkitystä ja tarkoitusta.

        Tuossahan aiemmin joku kirjoitti juuri siitä, että hakemukset ovat täyttä potaskaa. Kirjoittaja on itse töissä paikassa mikä saa avustuksia, joten hän tietää kokemuksesta rahojen tarpeellisuudesta ja käytöstä.


    • Anonyymi

      Ei voi kuin ihmetellä miten suuria määriä jaetaan ilman minkäänlaista kontrollia. Ehdottomasti pitäisi saada selvitys ja kuitit käytetyistä rahoista, muutenhan rahat voivat mennä ihan mihin vaan. Tässä olisi tehtävää sosiaali-ja terveysministerille laatia jonkinlainen kontrolli rahojen käytöstä.

    • Anonyymi

      Röyhkeyden huippu tämäkin. Lappeenrannan seudun työnhakijat ry haki 104 500 euroa toimintaansa 2018, vaikka todellisuudessa yhdistyksessä ei ole järjestetty mitään toimintaa vuosikymmeniin työttömille. Ainoastaan ruokala on ollut ja sielläkin asiakkaat ovat olleet eläkeläisiä.

      https://avustukset.stea.fi/?sortmode=jarjesto&organisationName=Lappeenrannan seudun työnhakijat&year=2018

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4315
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1691
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1517
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1432
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      53
      1229
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1093
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    Aihe