Rikkinäisen auton katsastus hyväksytysti

Anonyymi-ap

Meni sattuneesta syystä väärin päin eli katsastin autoni ensin ja vein sitten huoltoon.
Olin kuullut kolinaa kuopissa ja ajattelin että nyt ei mene läpi. Ylistävin sanoin kuitenkin läpi. Viikon päästä huoltoon ja molemmat kallistuksenvakaajat aivan loppu.
Sitten eräs asia mikä tuli itsellenikin jopa järkytyksenä koska en ollut kuullut sitä. Molemmat pyöränlaakerit edestä romuna. Auto oli vaarallinen ja katsastuksessa olisi pitänyt huomata. Nyt kuulee että auto on hiljaisempi. Huoltomies sanoi että äänet hukkuu helposti rengasmeluun huonoilla teillä.

Kuinka monta pommia liikkuukaan teillä kun katsastus on tuossa jamassa?
Tiedän monia kyläisäntiä joiden huolto on sitä että öljyt vaihdetaan pihassa eikä autoa tarkista ammattilainen vaan ajetaan katsastuksesta katsastukseen ja viat korjataan vasta kun katsastuksessa huomataan jos huomataan.
Minä haluan että katsastuksessa autosta huomataan kaikkia viat kun ei minua hylkäys haittaa.

24

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sä siis kuulet ja huomaat että auto on rikki ja et vie sitä korjaamolle kun pakosta? Kai nyt omistajalla on joku vastuu pitää autonsa kunnossa. Aina löytyy joku muu syyttää paitsi oma peilikuva.

      Ps kallistuksen vakaajat ei ole kauhean vakava asia. Pyöränlaakerit saattaneet olla siinä ja siinä viellä katsastuksessa, ja viikonpäästä ne on sitten valmiit.

    • Anonyymi

      Taisi avaus olla aika provokatiivinen. Katsastuksessa tutkitaan alustan rakenteet ja välykset ja voin sanoa, että joko puhut paskaa tai korjaamon kusetti sinua oikein kunnolla.

      • Anonyymi

        Ei ne välykset aina paljastu.

        Minä kävin katsastamassa autoni joka ei mennyt suoraan, melkein 10 vuotta hyväksytysti, kunnes keksin missä ongelma oli, taka-akselin aurauksensäätötangot olivat väljät puslistaan.

        Ongelma ei tullut ilmi katsastuksessa kun auto nostettiin ylös. Tukivarret hakeutui sellaiseen asentoon, missä ne ei normaalisti ollut, ja kas, aurauksensäätötangotkin olivat tiukat tuossa asennossa.


    • Anonyymi

      Samoin teen itsekkin. Ajan enkä panosta kuin dieseliin että pyörä pyörii. Sitten leimalle ja jos menee läpi niin myyntiin juuri katsastettuna ja niin lähti pihasta uudelle omistajalle.
      Sitten hakee kaupasta uuden auton ja jatkaa menoa.

    • Anonyymi

      Laatu maksaa. Ei 80 - 100 €:lla voi saada edes sinnepäin olevaa koko auton kattavaa tarkastusta. Kun alaa ei oikeasti valvota niin olemme päätyneet nykyiseen tilanteeseen.

    • Anonyymi

      Tänäpäivänä meillä on paljon uusia katsastajia jotka ovat saaneen koulutuksen suomen rajojen ulkopuolella. Täällä Helsingissä just ja just pärjää Suomenkielellä. Eikö Suomalaiset katsastajan enää kelpaa ? Olisi mielenkiintoista kuulla minkälaiset sukunimet TrafiComin henkilökunnalla on. Saa mennä Järvenpäähän katsastamaan tänäpäivänä.

      • Anonyymi

        Yhtään sellaista katsastaja ei tietääkseni ole. Kaikki ovat suorittaneet tutkintonsa suomalaisessa oppilaitoksessa. Vähän ihmetyttää välillä, miten se on ollut mahdollista, mutta on ollut kumminkin. Suomalaiset katsastajat varmasti kelpaavat. Mistäpä sellaisia saisi?


    • Anonyymi

      Juuri katsastettu ei ole tae että auto on teknisesti täysin kunnossa,vaikka hölmöt niin luuleekin.
      Isot autoliikkeet eivät välttämättä edes käytä kuin paperit konttorilla eikä konttori siinä paljo jupise vastaan kun autoliikkeet tuovat leivän pöytään.

      • Anonyymi

        Älä nyt viitsi olla noin idiootti.


      • Anonyymi

        Jep, ei tarvi käydä konttorilla autolla. Tekee jutut omalla korjaamolla ja hakee vaan sit paperit kuntoon.
        Tuliko jollekin yllärinä? Käsi ylös


    • Anonyymi

      Kyllähän katsastuksessa käydään järjestelmällisesti kaikki oleelliset läpi.
      Varmaan on joku tietty koulutettu tapa missä järjestyksessä tutkitaan.
      Tosin viimeeksi kun käytin autoa katsastuksessa ja olin vaihtanut pyöränlaakerin niin katsastaja huomasi alapallonivelen väljyyden, auto oli jo yhden päivän yliajalla joten katsastaja pisti viaksi suojakumin rikkoutumisen kyseisessä nivelessä kun luotti että korjaan ongelman ensi tilassa ja niin korjasinkin.
      Niin ja suojakumin rikkoutuminen aiheuttaa korjauskehotuksen ei hylkäämistä ja meilläpäin uusintakatsastus on ilmainen.

    • Anonyymi

      Millä ketjulla on ilmainen jälkinäytös ? Tosi hyvä bisnes idea. Kaikki Helsingin hylätyt auto tulevat sinne. Aika tyhmät omistajat. Ei ainakaan suomalaisia omistajia.

      • Anonyymi

        En tiedä tyhmää mutta merilapissa on ollut siitä lähtien tapana ilmainen uusintakatsastus kun katsastustoiminta vapautui.
        Niin yksityiset kuin a katsastuskin pelaavat tuolla markkinoiden määrittelemällä tavalla.
        Aina on haettu vikalista ja korjattu listan puutteet.


    • Anonyymi

      Miten niin väärin päin? Tuohan on ihan oikein päin. Jos katsastuksessa jotain löytyy niin saa samalla korjaamoreissulla senkin laitettua. Eivät välttämättä aina hoksaa samoja vikoja, vaikka toki huollossa taitavat olla hanakampia tarttumaan jotaiseen pikku juttuun.

      • Anonyymi

        Ei saa katsastuksessa löytyä vikaa, kun sitten oman merkin sijoitus tilastoissa huononee. Joidenkin merkkien omistajille kyseessä on kunnia-asia ja ainoa mahdollisuus olla autoonsa tyytyväinen.


      • Anonyymi

        Ei ne huollossa kaikkea mahdollista ala etsimään jotka ei kuulu huolto-ohjelmaan, sillä siitä ajasta ja työstä ei voi laskuttaa. Hölmö!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei saa katsastuksessa löytyä vikaa, kun sitten oman merkin sijoitus tilastoissa huononee. Joidenkin merkkien omistajille kyseessä on kunnia-asia ja ainoa mahdollisuus olla autoonsa tyytyväinen.

        Viittaat siis Toyotaan. No ne autot käyvät katsastushuollossa(korjauksessa) aina ennen katsastusta, sillä vaareille katsastus alkaa olla elämän isoja ja tärkeimpiä asioita mitä enää on jäljellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne huollossa kaikkea mahdollista ala etsimään jotka ei kuulu huolto-ohjelmaan, sillä siitä ajasta ja työstä ei voi laskuttaa. Hölmö!

        Aika pitkä lista tarkistuksia kuuluu kyllä huoltoonkin, ja suunnilleen kaikki muu paitsi öljyn ja suodattimen vaihto ovat erikseen laskutettavia korjauksia. Ja kun huollon hinta on jotain 300-400 euroa niin kyllä siinä jää niille tarkistuksillekin laskutusta. Ei se öljy ja suodatin niin paljon maksa.

        No, ehkä ei kaikilla merkeillä ole näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne huollossa kaikkea mahdollista ala etsimään jotka ei kuulu huolto-ohjelmaan, sillä siitä ajasta ja työstä ei voi laskuttaa. Hölmö!

        Niin no siis minun ajatushan kyllä olikin se, että kannattaa käydä mieluummin katsastuksessa, niin voi sitten huoltoon mennessä samalla korjauttaa ne katsastuksessa havaitut viat, kun niitä ei välttämättä huollossa huomata.


    • Anonyymi

      Perusongelma tuossa asiassa on se että kukaan ei halua kouluttaa itsensä katsastajaksi. Tällä alalla palkkaus on melko huonoa. Kun uusia katsastajia ei löydy on helppo ottaa ulkomaalaisia katsastajia, niinkuin täällä Uudellamaalla tilanne nyt on. Olen aika varma että nä uudet saa muutama tonni vähemmän palkkaa kuukaudessa. Näin maailma muuttuu.

      • Anonyymi

        Ja ulkomaalainenko ei tee työtään hyvin? Sanoisin, että usein he tekevät työnsä paremmin kuin mitä elämäänsä kyllästynyt suomalinen joka ei kelvannutkaan isopalkkaiseen helppoon työhön.


    • Anonyymi

      Katsastus on siis turha toimenpide, länsimaisessa siviilisaatiossa?

      • Anonyymi

        On. En ole 24v aikaan käynyt kertaakaan. Käykööt ne ketkä haluaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On. En ole 24v aikaan käynyt kertaakaan. Käykööt ne ketkä haluaa

        Sinä oletkin "valittu", joku sanoisi varmaan Yksisarvinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe