pintaraapaisu

Anonyymi-ap

Tervejärki on hävinnyt päätöksenteossa.

Aina on mainostettu että on lottovoitto syntyä Suomeen. Vaan sanonta on nyt viimeistään 2000 luvulla kääntynyt itseään vastaan.

Mietitäänpä hiukan, maantiet on niin montuilla ja tärviöllä kuten joskus 1970 luvulla tai oikeastaan vielä huonommassa kunnossa. Vaikka rahaa kerätään miljardi tolkulla ei sitä siitä huolimatta mene teitten kunnossapitoon. Ne katoavat joihinkin muihin tarkoituksettomuuksiin.

Kaikenmaailman hanke ja projekti touhuja on tuhansittain mistä ei tule yhtään mitään parisen vuotta hanketta ja pakataan kamat kasaan ja kaikki vähänkin hyödyllinen tavara mm läppärit konttoritarvikkeet pöydät tuolit katoavat samantien ja seuraavalla viikolla uusi hanke ja tilataan uutta tavaraa että saadaan puolessatoista vuodessa hanke pyörinään ja onkin sitten lomaika jaalkaakin hankeen purkaminen ja loppuraportien kirjoittelut ja jälleen kamat kasaan ja kaikki hyödyllinen tavara katoaa,,,,,

Kaiken huippu oli että luin uutisen missä kunta on päättänyt perustaa toimielimen tutkimaan miten vähennetään toimielimiä. Niin juuri sama asia kuin alko jakaa rahaa alkoholismin parantamiseen ja seuraavalla kulmalla mainostaa viinojaan tai nettisivu ja chatti nettiriippuvaisille.

Nyt esimerkiksi asia joka on käynyt toivottavasti monen ajatuksissa.
Aikoinaan kehitettiin maahan kattava sairaanhoidon ketju, joka kattoi koko maan ihan viimeisimpiäkin pikkupitäjiä ja syrjäisimpiä kylä pahasia myöten.
Syynä oli ihan terve järjenjuoksu. Kollektiivisesti ja kokokansaa ajatellen oli halvempaa saada se ensimmäinen hoito kosketus läheltä kuin se että olisi tarvinnut raahautua huonojen kulkuyhteyksien takaa kaupunkiin lääkärille tai hoitajan vastaanotolle. Oli kunnanlääkäreitä ja kunnan hammaslääkärikin löytyi neuvola ja samassa oli terveydenhoitaja. Näillä eväillä saatiin se ensihoito ja selväsanaisesti ilman jonotuksia ja ilman ylimääräisiä kustannuksia ilman mitään ihme venkulointeja ja jonotuksia. Tämä oli jonkun puupään mielestä kannattamatonta. Ihmettelen vaan sitä järjenjuoksua kuka sitten on päättänyt säästää lisäämällä sen seitsemän hallinnointi kerrosta ja keskittää kohta yhteen kohtaan Suomessa terveydenhoito. Jos ei muuten tule kalliiksi niin sitten ne kelataksi kyyditykset ja ambulanssi kuljetukset. Mukamas säästöäkin syntyy kun on ne digivastaanotot . No ei synny laskekaa vaikka itse. Ensin täytyy olla it-firma ulkopuolinen tottakai ja siellä täytyy olla jku päivystämässä että systeei pysyy pystyssä ja toimii, sitten pitää olla se digivastaanoton ihminen joka tietenkin on hoitaja joka ei nyt kuitenkaan pysty muuta ilmaisemaan ettei ole aikoja ja aita laastari tai ota yhteyttä uudelleen jos vaiva ei poistu tai parhaassa tapauksessa hän siirtää sitten lääkärille joka ei pysty etänä tekemään mitään hyvä että edes reseptin uusimaan ja tietokone systeemit jostain syystä on taas nurin. Eli sen minkä ennen hoiti yksi ihminen, tarvitsee nyt vähintään sen neljä ihmistä ja täydellä palkalla ja uutukaisen työnimikkeen takia onkin palkkalappu ja ulkopuolinen toimiajan toimesta paljon suurempi eli kustannus on tässä kohden vähintään nelinkertainen . Joku saattaa nyt keksiä että onhan siinä entisessä ne toimitilat aina oltava. Kyllä on mutta pienten paikkojen elinvoima kasvaa ja näitä tiloja voi käyttää myös muuhunkin toimintaan kun ne vain on järkevästi suunniteltu ja kolmanneksi ei tarvitse kalleille maaplänteille rakennella rumia suuria kolossaalisia terveydenhoitolaitoksia ja sairaaloita kun perustoiminta on paikallistettu eikä keskitettyä.

--- jatkuu ---

7

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      --- jatkuu---

      Kaikista oudointa on koko terveyden eli sote touhujen kanssa kun hallituksen ”viisaat” päättivät lahjoittaa yksityisiin terveydenhoito maksuihin 500 miljoonaa.

      Suomennettuna antoivat yritystukea yksityisille 500 miljoonaa! Samalla itketään ettei terveydenhoitoon riitä rahaa ja miten se tulee kalliiksi. Samaa pätee myös monessa muussa asiassa. Laskekaa itse esimerkkinä se että 5-8 ihmistä matkustaa 150 km yhteen suuntaan lääkärille taksilla, kuin se että yksi lääkäri matkustaa 150 km hoitaa potilaansa ja matkustaa takaisin samat 150km niin ja ihan tällä kertaa ei tarvitse maksaa niitä taksin taksoja. Puhumattakaan se että asetetaan uudelleen ne kunnan lääkärit virkoihin, jotka siten tuntevat omat potilaansa ja aikaa ei kulu aina uudestaan samojen perustietojen uteluihin kun asia on jo entuudestaan tiedossa. Joku saattaa kysyä mistä lääkärit kun on jo nyttenkin pulaa lääkäreistä. Olen varma että keski-ikäiset lääkäriperheet mielellään muuttavat vaikka pikkuisen pienemmälläkin palkalla maaseutupitäjiin puhtaan luonnon äärelle verkkaiseen elämänrytmiin ja kun saavat vielä paikallisilta arvostuksen palkkansa lisäksi nauttivat kyseisestä idyllistä kun ovat jo aikansa turmelleet kiireisissä kaupungeissa jatkuvissa stressaavissa jonoissa ja hälinässä. JA varsinkin jos virkaan sisältyy asuntoetu jne,, kuten ennen vanhaan….. Ja tieto kulkee edelleenkin digitaalisena , vaikka jopa jossain tilanteissa jopa postilaitoksen etanapostikin ihme kyllä on parempi ja säilyttää tiedot jopa piemmällä häviämisprosentilla kuin nykyisen soten digi systeemit. Nimimerkillä: Kokemusta on näistä papereitten ja tietojen katoamisista ja kirjaamatta jättämisistä ja väärinkirjauksistakin.

      Sitten se suurin valhe että poliitikot ja elitistit olisivat tehneet itse kaiken rahan saa omalla työllään. No ei todellakaan. Jos kerta ovat niin kovia työmyyriä niin alkuun puoluetuet pois. Avustajien palkat maksatetaan poliitikoilla itsellään. Myös matkakulut na sitten maksetaan valton konttorista hyväksyttyjä kuitteja vastaan. Jne...
      Sitten nämä yrittäjä keplottelijat, joka ikinen tuki killinki takaisin maksuun minkä olette saaneet aikojen kuluessa. Verot myös maksuun ilman verohelpotuksia. Josko se ääni kellossa siitä muuttuisi. Ei auta vedota, että luotte työpaikkoja, kun itse ette tee asialle mitään vaan haette jotain tukea siihenkin että saatte palkattua jonkun.

      Mietin myös sitä että miten on mahdollista että reilun tuhannen hengen kyselyllä saatiin evättyä kansanäänestys NATO:on liittymisestä ja presidentin oikeus kirjoittaa ulkovallan kanssa rahanantosopimus että rahaa on sinne lahjoittaa ja sellainen sopimus vielä joka ylittää hänen oman virkakautensa. Tai nämä politikan venkulat jotka reissaavat verorahoilla ulkomailla kokouksissa ja eivät kerro sitten mitä siellä on sovittu kun nämä kokoukset on yksityisiä. Muunmuassa WEF ja Young Leaders Group ,, listaa näistä törkeyksistä voisi jatkaa miten rahaa on mutta sitä hukataan tieten tahtoen jotta kansa pysyisi nuhteessa eikä voisi niin hyvin kun on mahdollista.

    • Anonyymi

      Suomi on siitä poikkeuksellinen maa, että julkinen palvelu on kalliimpaa kuin yksityinen.

      Yksi syy on siinä, että julkisella puolella lääkäri hoitaa vain neljä potilasta siinä ajassa, kun yksityinen hoitaa seitsemän. Vaikka yksityinen saa enemmä rahaa päivässä, se on silti halvempaa potilasta kohden.

      Toinen syy on johtajien määrässä. Ykdityisellä on palveluksessa viisi johtajaa ja julkisella samojen lisäksi 50 poliittista pönöttäjää.

      Jos on rajallinen määrä rahaa käytössä, se pitää laittaa ykdityiselle puolelle.

      • Anonyymi

        Ei mitenkään noin tuo ajatusmallli että yhteiskunnallisesti tärkeät asiat yksityiselle. Se on sitä kokoomuslaista pönöttämistä ja järjen käyhyyttä. Olet vissiin aivopesty kokkari valheella joka saa aina syyt vieritettyä toisten niskoille.

        Ja kaikki yksityistämällä tulee kyllä loppupeleissä kansalaisille paljon kalliimmaksi ja sitä kautta myös valtiollekkin kun kansalaisilla ei ole enää varaa maksaa yksityisten maksuja kun ne sitten ajankuluessa karkaavat käsistä. tästä on hyvänä esimerkkinä sähkönhinta. Ei ole kauaakaanaikaa taaksepin kun sähkö josmaksoi 5senttiä /kwh niin se oli kallista nyt se on halpaa jos se maksaa alle 50 senttiä /kwh sen sai aikaan sähkölaitosten myymien yksityisille ja pörssisähkökytkökset sekä haistapasha sähköpooli.

        Jos halajat sitä yksityistämistä muuta ameriikkaan siellä on sinun onnelasi ota säkillinen rahaa mukaasi että saat itsesi vakuutettua ja juuri kun luulet ett pärjäät oletkin persaukinen...


    • Anonyymi

      ja tässä lisää kuraa edelliselle ja tälle hallitukselle, kun on kyse elitismistä ja kivakaveri toiminnasta niin ei viitsitä puuttua
      Tämmönen näpertely ja ihan olen itse tehnyt kovalla työllä rahani kertoo varmasti johtajisto kun ovat tehneet "yhteiskunnallisesti tärkeää" työtänsä

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6ff165cd-9cf7-415c-88e4-8def62b95f98?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0z-XmV93O1EbCyzv70sMZ_rh-YWdR31QCCxnkjlyfJ-VK_chT0uKwpE6g_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

      • Anonyymi

        Julkisen rahan käytössä poliittinen tarkoituksenmukaisuus on etusijalla.

        Jos pitää säästää, niin se tehdään sieltä, mihin latos on tehty.

        Sairaala säästää potilaiden hoidossa, ei hallinnossa tai rakennuksissa.
        Julkinen liikenne vähentää liikennettä ja yle lopettaa kaikkein katsotuimmat ohjelmat.

        Tarkoitus ei ole tehdä sitä työtä, mihin rahat kerätään. Se on toisarvoista. Kun rahaa saadaan lisää, se käytetään muuhun kuin tehtävään. Niinpä organisaatiot elävät itseään varten.

        Sama tapahtuu yksituisellä puolella silloin, kun omistajia on monta ja johdolla on siksi liikaa valtaa. Yksityinen yritys kuitenkin kaatuu, kun se alkaa tekemään muuta kuin tarkoitustaa vastaavaa työtä.

        Olisi hyvä, jos julkiset laitoksetkin voisivat mennä nurin. De kannudtaisi keskittymään olennaiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Julkisen rahan käytössä poliittinen tarkoituksenmukaisuus on etusijalla.

        Jos pitää säästää, niin se tehdään sieltä, mihin latos on tehty.

        Sairaala säästää potilaiden hoidossa, ei hallinnossa tai rakennuksissa.
        Julkinen liikenne vähentää liikennettä ja yle lopettaa kaikkein katsotuimmat ohjelmat.

        Tarkoitus ei ole tehdä sitä työtä, mihin rahat kerätään. Se on toisarvoista. Kun rahaa saadaan lisää, se käytetään muuhun kuin tehtävään. Niinpä organisaatiot elävät itseään varten.

        Sama tapahtuu yksituisellä puolella silloin, kun omistajia on monta ja johdolla on siksi liikaa valtaa. Yksityinen yritys kuitenkin kaatuu, kun se alkaa tekemään muuta kuin tarkoitustaa vastaavaa työtä.

        Olisi hyvä, jos julkiset laitoksetkin voisivat mennä nurin. De kannudtaisi keskittymään olennaiseen.

        ja sinä lampaana hyväksyt tämän kaiken?


    • Anonyymi

      Lottovoitto on se 3 euroa ja 75 senttiäkin.
      Ei kukaan ole koskaan väityänyt, että se olisi päävoitto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe