Kärsiikö itse pääministeri Orpo moraalikatoa höpötellessään täyttä paskaa laita-ja äärioikeistosta?

Anonyymi-ap

"Orpon puheet laita- ja äärioikeistosta ovat olleet epätarkkoja.

Suomessa on annettu historiallisia tuomioita äärioikeistolaisesta terrorismista. Suojelupoliisi on varoittanut uhasta jo hyvän aikaa."

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010505094.html

"Pääministeri Petteri Orpo ( kok ) vastaili touko­kuussa edus­kunnassa opposition kysymyksiin laita­oikeistosta tavalla, joka jätti toivomisen varaa.

Toukokuun 30. päivän kyselytunnilla demarien ja vihreiden kysymykset kokoomuksen yhteistyö­kumppaneista liittyivät niin lähestyviin euro­vaaleihin kuin hallitukseenkin. Ensin kyse oli Unkarista, Euroopan putinisteista ja Italian Giorgia Melonista. Sitten vihreiden Maria Ohisalo sanoi Orpolle, että kokoomus on valmis tekemään laita­oikeiston kanssa yhteis­työtä “niin meillä kuin muualla”.

Orpo vastasi: “ei Suomessa ole mitään laitaoikeistoa tai äärioikeistoa”. Tällaisenaan lause ei pidä paikkaansa.

Orpon puheenvuoron edetessä selvisi, että hänen ajatuksensa olivat putinisteissa ja “tässä salissa”. Orpo siis tarkoitti ilmeisesti, että eduskunnassa ei ole edustettuna Venäjä-mielistä oikeistopuoluetta, vaikka hän ei sitä tarpeeksi tarkasti sanonutkaan.

Jo runsas vuosi sitten, eduskuntavaalien jälkeen, Orpo sanoi kansainväliselle medialle: "there is no far-right party in Finland". Lausunto oli ääriliikeasiantuntija Tommi Kotosen mielestä ”erikoinen”.

Orpon puheenvuorot liittyvät siihen, että hän haluaa pitää kiinni yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa. Perussuomalaiset on kansalliskonservatiivinen oikeistopuolue ja yhtyy moniin europarlamentin radikaalioikeiston tavoitteisiin, mutta ei ole Venäjä-mielinen.

Suomessa suurin osa tutkijoista määrittelee laitaoikeiston kattokäsitteeksi, jonka alle kuuluvat sekä äärioikeisto että radikaalioikeisto. Jälkimmäinen tarkoittaa sanasta ”radikaali” huolimatta demokratian pelisääntöjen mukaan toimivaa, kansallismielistä oikeistolaista voimaa, joka vastustaa poliittista väkivaltaa. Äärioikeisto taas pitää väkivaltaakin keinovalikoimassaan.

On selvää, että Suomessa on niin laita- kuin äärioikeistoakin. Suojelupoliisi on sanonut jo hyvän aikaa, että äärioikeistolaisen terrorismin uhka on kasvanut Suomessa. Viime vuonna Suomessa annettiin ensimmäiset äärioikeistolaiseen ideologiaan liittyvät terrorismirikostuomiot. Viimeviikkoinen Oulun puukotus näyttää olevan osa synkkää jatkumoa.

Näiden tosiseikkojen valossa Orpon puheet ovat mietoja. Maanantaina hän vastasi Iltalehden haastattelussa kysymyksiin rasismista ja sanoi, että jokaisen pitäisi mennä itseensä ja miettiä, minkälaista esimerkkiä näyttää. Se on totta. Silti ”jokaisen vastuusta” puhuminen on yhtä epämääräistä välttelyä kuin laita- ja äärioikeiston olemassaolon vähätteleminen."

Marssiko Perussuomalaiset äärioikeistolaisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kanssa Turun kaduilla vuonna 2018? Onko eduskunnan perussuomalainen puhemies äärioikeistolaisen Suomen Sisun kunniajäsen? Onko sama kaveri tuomittu rasistisista kirjoituksista korkeimmassa oikeudessa? Onko puolueen ääniharava Sebastain Tynkkynen tuomittu kolmeen kertaan vihapuheista? Onko puolueen kansanedustaja kiittänyt sosiaalisessa mediassa Jumalaa kun Niinisalon vastaanottokeskus tuhopoltettiin? Levittelevätkö perussuomalaiset ministereitä myöten äärioikeistoterroristien "polttoaineena" tunnettua väestönvaihto -salaliittoteoriaa?

Jos se käyttäytyy kuin äärioikeistolainen, se hyvin todennäköisesti on äärioikeistolainen.

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2019/08/08/muina-miehina/

"Perussuomalaisten kansanedustaja Teemu Keskisarja isännöi keskiviikkona Kiuas Kustannus -kustantamoa, jonka kirjailijajäsenistä osa on tunnettuja äärioikeistolaisista mielipiteistään."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/muslimien-joukkotuhoamisesta-kirjoittanut-kirjailija-teemu-keskisarjan-vieraana-eduskunnassa/8907794

https://ilmiomedia.fi/artikkelit/keita-suomen-sisun-jasenet-ovat-ja-miksi-heita-taytyy-tutkia/

"Äärioikeistoon perehtyneen tutkijatohtori Tommi Kotosen mukaan Suojelupoliisinkin luonnehdinnat Sisusta ovat olleet vuosien mittaan vaihtelevia. Hän toisaalta huomauttaa, että harvemmin mikään ääriliike luonnehtii itse itseään ääriliikkeeksi.

– Jos lukee Suomen Sisun voimassa olevia periaateohjelmia, niin toki siellä on aika selkeää ulossulkevaa nationalismia, antiliberalismia ja jossain määrin jopa edustuksellisen demokratian halveksumista. Nämä ovat tyypillisesti äärioikeistolaisen ajattelun piirteitä.

– Ideologian tasolla voi ajatella heidät osana äärioikeistolaista kenttää, mutta toimintamuotoja katsoen Sisu on taas hyvinkin maltillinen. Ideologisesti voisi mieluummin niputtaa tätä nykyä jonkin sortin oikeistoradikaaliksi toimijaksi."

"Järjestöllä ei kuitenkaan pidä nollatoleranssia uusnatseiksi luonnehdittaville tahoille.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomen-sisu-20-vuotta-kohujen-kautta-kansallismielisen-kentan-markkinajohtajaksi-uusnatsien-jasenyytta-ei-kielleta-ollaan-ikaan-kuin-luotu-koko-skene/7035044#gs.az77ap

14

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Perussuomalaiset on kansalliskonservatiivinen oikeistopuolue ja yhtyy moniin europarlamentin radikaalioikeiston tavoitteisiin, mutta ei ole Venäjä-mielinen.

      ---------------
      Tuo lauseen loppu "ei ole Venäjä-mielinen" ei pidä paikkaansa.
      PeruSS on kyllä tuonut putinisminsa esille vaikka julkisuudessa syyttävät
      siitä "punikkeja".
      Kuten myös sen että kaikki niiden kanssa eri mieltä ovat ristitään
      myös punikeiksi.

    • Anonyymi

      Ajatelka että bielä noin 20 pros suomen työläisistä oskoo joulupukkiin ja yuollaiseen höpöttäjään ihan tosissaan

    • Anonyymi

      Niinpä moniko kokomuslainen haluaisi naapuriinsa todellakin mustia tai arabeja asumaan , kyllä tämä väki laitetaan lähiöihin jossa köyhällistö elää exsootisten tuoksujen ja edullisten huumeiden kera sympioosissa maahantulijoiden kanssa, ei kokomuslasten koluhi eekreja ei rabeja laiteta. Maahanotto toi yksityiskoulut suomeen nopeasti. Äärioikeisto on eheken kuitenkin sitä oikeistoa jolla on mahdollisuus valita minkä keskellä elävät, laitaoikeisto on iihen liian köyhää. Toisaalta jos katsoo Helsinki on keskustan kesäyö uusien kansojen vapaa temmellyskenttä melko avoi huumekauppa on seki sallittua tulijoille heille on äärioikeit kokomuksessa kattaneet koko kaupungin pöydäksi.

      • Anonyymi

        Wi me mustat aranit siomeen oo tullut töitä tekemään bahan valtaamaan Kela pankin

        Asiantuntija


    • Anonyymi

      Orpo - kokoaan pienempi - pitää kansaa tyhmempänä kuin itseään.

    • Anonyymi

      Heräämisen järkytys käy yli ymmärryksen.

    • Anonyymi

      SS hallituksessa. "Istu ja pala".

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Orpo sanoo mitä keksii.
      Otamme vakavasti kaikki rasistiset asiat Eli emme naura, mutta hymyilemme sisäänpäin

      • Anonyymi

        Suomessa on äärioikeistohallitus.
        Rasismi sallittu ja pääministeri ei ymmärrä muuta kuin valehdella.

        Elinkeinoministerin Wille Rydmanin (ps) vanhat tekstiviestit ovat nousseet otsikoihin nyt Lähi-idän uutisointiin keskittyvillä uutissivustoilla.

        Sivustot lainaavat Helsingin Sanomien jutussa julkaistuja Rydmanin tekstiviestejä. Rydman lähetti viestit vuonna 2016 silloiselle tyttöystävälleen.

        Arab News-sivusto on nostanut esiin, kuinka tekstiviesteissä Rydman käyttää toistuvasti islamfoobista kieltä ja vähättelee Lähi-idästä kotoisin olevia. Sivusto nostaa esille myös sen, että viesteissä Rydman ehdotti huivia käyttävien ihmisten kieltämistä huivikiellon sijaan.

        Rydmanin viesteistä kertoo myös Albawaba-sivusto, joka siteeraa samoja viestejä. Sivusto kertoo myös, että viestien lähettämisen aikana Rydman oli kokoomuksen puolueen kansanedustaja ja perustuslakivaliokunnan ja hallintovaliokunnan jäsen.

        Rydmanin viesteistä uutisoi myös sanomalehti Saudi Gazette.


      • Anonyymi

        Ei ole Petteri kommentoinut vieläkään oikeusministeri Meren temppua hajottaa rasismityöryhmä....


    • Anonyymi

      Ihan syystä Ylen 9.00 radiouutisissa sanottiin pääministeri Petteri Urpo valitettavasti hän korjasi Orpo, mutta Freudilainen lipsaus tuli eetteriin.

    • Anonyymi

      "Äärioikeiston väkivaltaa ei saa enää vähätellä"

      https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010505641.html

      "Äärioikeistolaisaktiivi ja useista väkivaltarikoksista tuomittu mies puukotti 12-vuotiasta lasta viime torstaina oululaisessa ostoskeskuksessa. Sen jälkeen hän jahtasi toista lasta yrittäen puukottaa myös tätä. Uhrit näyttävät valikoituneen rasistisin perustein.

      Kyseessä on mitä ilmeisimmin siis äärioikeistolainen terroriteko, vaikka epäilty kiistikin maanantaina vangitsemisoikeudenkäynnissä äärioikeistolaisen motiivin. Sellaiseksi se on laajalti myös ymmärretty.

      Suojelupoliisi on jo pitkään varoittanut äärioikeistolaisen terrorismin uhasta. Varoittelu ei ole ollut turhaa, tapauksia on tullut ilmi useita. Yksi näkyvimmistä oli äärioikeistoon liitetty juttu, jossa Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi viime syksynä kolme miestä terrorismirikoksista. Silti äärioikeistolaiseen uhkaan suhtaudutaan yllättävän kepeästi.

      Vähättely näkyy jo siinä, kuinka huomattava osa suomalaisesta yhteiskunnasta sietää avointa rasismia. Esiin nousee aina myös ääniä, jotka pyrkivät määrittelyillään suorastaan kiistämään koko äärioikeiston olemassaolon. Toiset taas alkavat puhua islamistististen ääriliikkeiden tai vasemmistoradikaalien uhasta, ikään kuin äärioikeiston uhasta varoittaminen tarkoittaisi minkään muun uhan vähättelyä. Tämä kaikki on ollut luomassa ilmapiiriä, joka lisää radikalisoitumista ja osaltaan myös väkivaltaa. Radikaalien äärioikeistolaisten joukko on pieni, mutta sympatisoijien joukko on suurempi.

      Päivä Oulun tapahtumien jälkeen Yhdysvallat ilmoitti nimenneensä uusnatsiryhmä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) terroristiryhmäksi. Yksi Suomen tärkeimmistä liittolaisista siis tunnistaa uhan. Kotimaisessa keskustelussa onkin syytä viimeistään nyt lopettaa äärioikeistolaisen väkivallan uhan vähättely. Kun satunnaisesti vastaan tulleita lapsia yritetään surmata, kaikkien on syytä myös pohtia, millaista ilmapiiriä siedämme."

      HERÄTYS!!! Yrittääkö Orpo siedättää äärioikeistoa kansalaisille? Mukava mies onkin kiero mies?

    • Anonyymi

      "Hallitus ohjelma on hyvä". Muutama puukonpisto ei tunnu missään, kun on mahdollisuus päästä leikkaamaan oikein kunnolla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3573
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      162
      2191
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      209
      1891
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1782
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      362
      1211
    6. 80
      1185
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1125
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1051
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      53
      964
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      940
    Aihe