Kokoomuksen selkäranka taipui vallanhalun edessä Rydmanin luottamusäänestyksessä

Anonyymi-ap

"Pääministeripuolueen vallanhalu voitti sen, millaista toimintaa pidetään ministeriltä säällisenä, kirjoittaa Kreeta Karvala."

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/2b44f840-2cb8-45f6-ace7-d6e8881704b4

"Elinkeinoministeri Wille Rydman (ps) sai maanantain välikysymysäänestyksessä luottamuksen hallituspuolueiden edustajien tuella, koska PS-ministeriin kohdistunut luottamusäänestys käännettiin jo etukäteen äänestykseksi koko hallituksen jatkosta.

Oppositio kritisoi välikysymyksessään Rydmania toteamalla että ”toiminta ministerin valta-asemasta käsin ei vastaa ministeriltä edellytettävää käytöstä”. Välikysymyksessä viitattiin Helsingin Sanomien artikkeliin Rydmanin ahdistavaksi koetusta käytöksestä sekä ministerin toimintaan jutun julkaisun jälkeen.

Helsingin Sanomat julkaisi kesäkuussa 2022 laajan artikkelin tuolloin kokoomuspoliitikkona toimineen Rydmanin toiminnasta. Artikkelin mukaan usealla naisella on ollut noin vuosikymmenen ajalle ulottuvalta ajanjaksolta epäsopivia ja ahdistavia kokemuksia Rydmanin toiminnasta. Naisten kuvausten mukaan Rydman oli aktiivisesti pyrkinyt seksuaaliseen kanssakäymiseen itseään huomattavasti nuorempien naisten, ja jopa alaikäisten tyttöjen kanssa.

Artikkelin julkaisun jälkeen Rydman teki rikosilmoituksen, jossa hän syytti toimittajille puhuneita naisia valehtelijoiksi ja toimittajia näiden valheiden levittämisestä. Lisäksi Rydman katsoi yksityiselämänsä suojaa loukatun.

Rydman joutui eroamaan kokoomuksen luottamustehtävistä puolueen painostamana. Sen jälkeen hän loikkasi perussuomalaisiin.

Viime vuonna perussuomalaiset nosti Rydmanin elinkeinoministeriksi Orpon hallitukseen natsismikohun vuoksi eronneen Vilhelm Junnilan (ps) tilalle.

Kesäkuussa 2024 sekä toimittajat että lähteenä käytetyt naiset saivat syyttämättäjättämispäätökset: syyttäjä ei löytänyt syitä epäillä, että Rydmanin seksuaalisesti ahdistavasta käytöksestä, alkoholin juottamisesta alaikäisille tai nuorten ja alaikäisten lähentelystä kertoneet naiset olisivat näistä asioista valehdelleet.

Syyttäjän mukaan HS:n toimittajat olivat pyrkineet varmistumaan siitä, että lähteet puhuivat totta.

Rydman on kiistänyt jutun väitteet. Häntä ei myöskään syytetä mistään.

Pääministeripuolue kokoomuksen toiminta Rydman-tapauksen tiimoilta on selkärangatonta. Pääministeri Petteri Orpo on todennut, ettei hän ottaisi Rydmania kokoomuksen ministeriksi, mutta samaan hengenvetoon hän sanoo, että Rydmanilla on pääministerin luottamus ministerin asioiden hoidossa. Orpo myös nivoi jo etukäteen Rydmanin luottamusäänestyksen äänestykseksi koko hallituksen jatkosta.

Perussuomalaiset on Rydmanin avulla näyttänyt ”keskisormea” vähän joka suuntaan. Kokoomuksen kiusaksi Rydman nostettiin PS-ministeriksi. Osansa on saanut myös media. Perussuomalaisissa HS:n julkaisemia väitteitä on pidetty epäuskottavina poliisitutkinnan vuoksi. Sitä ne eivät enää ole, mutta tämä ei tunnu puoluetta haittaavan.

Vielä syyttämättäjättämispäätöksen jälkeenkin ministeri Rydman on yhä väittänyt, että HS:n toimittajat ovat tienneet jutun valheelliseksi.

Orpon (kok) hallitus on pysynyt pystyssä nyt vuoden.

Hallitus on tarponut viime kesän rasismisuosta maanantain Rydman-äänestykseen. Kummastakaan ei tyylipisteitä heru.

Hallituksen vuosi sitten lupaamia konkreettisia rasisminvastaisia toimia ei ole vieläkään nähty.

Rydman-tapauksessa vallanhalu voitti sen, millaista toimintaa pidetään ministeriltä säällisenä.

Hallituksessa istuu nyt neljän puolueen hyväksynnällä ministeri, joka on levittänyt toistuvasti valheellisia puheita mediasta ja toimittajista. Tästä maisemasta on vaikea tunnistaa median vapaudella ylpeilevää Suomea."

Kuinkahan taipuisa Kokoomuksen selkäranka todellisuudessa voikaan olla, jos kysymyksessä on hirttäytyminen hallitusvaltaan? Melonin luokkaa? Vai menisikö pian Orbanikin läpi? Tai peräti Putin, jos vaakakupin toisella puolella on takuu hallitusvaltaan pääsylle? Ministeri Rydmanin tapaus on osoittanut, että Perusssuomalaiset eivät ole haluneetkaan nostaa rimaa oman politiikkansa tekemiselle, sen sijaan Kokoomus ja muut hallituskumppanit ovat osoittaneet tipauttaneen omat rimansa samalle tasolle Perussuomalaisten kanssa. Istuva hallitus on itsenäisyyden ajan irvikuvahallitus, joka rapauttaa yhteiskuntaa ja lokaa Suomen maakuvaa omalla skitsofreenisellä toiminnallaan, jossa moraali ei ole hallituksen arvojen prioriteeteissa edes mopen osassa. Se loistaa täysin poissaolollaan.

2

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iltalehdeltä erinomainen kirjoitus. Äänestäjiltä tuskin jää huomaamatta yleistä moraalia loukkaava vallanhimoisuus. Kansalaiset katselevat menoa usein moraalisin silmälasein, mikä onkin ihan oikein. Hallituspuolueilla moraalikato on ilmeinen ja suuri. Tämäkin välikysymyskeskustelu oli osoitus poliittisesta pelistä, kun yhtä ministeriä koskeva välikysymys väännettiin oudosti koko hallitusta koskevaksi. Sen syynä taas on ilmiselvästi Kokoomuksen ja persujen tulehtuneet välit. Persut ei halua enää yhtään häpeätahraa nieltäväksi ymmärtämättä, että Rydman on joka tapauksessa se häpeätahra, joka olemassaolollaan ministerinä muistuttaa tästä häpeästä joka päivä.

      • Anonyymi

        Keskustan lestadiolaisen kansanedustaja Aittakummun tuki Rydmanille oli ällistyttävä veto. Puolueen ryhmänjohtaja Kurvinen ilmoittikin, että Aittakummun toiminta käsitellään Keskustan sisällä. Lestadiolaisessa viiteryhmässähän on esiintynyt jo pitkään lapsen hyväksikäyttötapauksia, joten Aittakummun valinta Rydmanin luottamusäänestyksessä oli siinä suhteessa hämmentävä teko.

        https://www.kaleva.fi/oululainen-kansanedustaja-pekka-aittakumpu-antoi-l/11061946


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe