YLE leikkaukset heti ja kunnon saneeraus jos ei ei ole Persut seuraavassa hallituksissa

Anonyymi-ap

Jos YLESTÄ ei leikata kunnolla ei Persut ole seuraavissa hallituksissa

27

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toimittajat ovat pelko perseessä ja hyökkäävät persuja vastaan. Jokainen toimittaja on jossain vaiheessa töissä YLE:ssä ja mitä kehnompi toimittaja, sitä varmemmin se tapahtuu.

      Siksi YLEn rahoitus on tärkeä myös niille, jhotka ansauitsevatpalkkansa oikealla työllä.

    • Anonyymi

      Ei siis missään tapauksessa leikata.

    • Anonyymi

      No sitten ei missään tapauksessa YLEn budjetista pidä leikata, me emme halua persuja ja puheenjohtaja Purraa saksia heiluttamaan ja leikkuulautoja esittelemään taantuman ja suurtyöttömyyden aikana.

      Tarvitsemme oikeaa tietoa tutkimuksista, oikeaa tietoa tilastoista ja valtion budjetista, että keneltä verot kerätään ja miten verokertymä käytetään ja myös siitä miten verotus saadaan oikeudenmukaiseksi. Mainoskanavat eivät em. tietoa jaa.

      Yleisradiossa pitäisi olla kulttuurikanavia, jonka sisältöä olisi suomalainen taide, sekä esittävä taide että taidenäyttelyt. Nykytaiteen ymmärrys on monilla suomalaisilla hyvin puutteellista kaikilla taidealoilla.

      Tieteen kehitys, tekoälyn vaikutus sekä hyvässä että pahassa on jäänyt varjoon, koska YLE:lla on liian vähän resursseja. Tutkimuslaitosten tutkimustietoa tarvitsevat sekä päättäjät että kaikki kansalaiset.

      Kansanedustajien ja valiokuntien työstä saamme liian vähän tietoa. Eduskunnan kyselytunti ei kerro äänestäjille siitä, miten asioita hoidetaan, minkälaisia lakiesityksiä tehdään ja miten ne valiokunnissa etenevät.

      Yleisradion tehtävä on huolehtia siitä, että kansalaiset tietävät esim. Tilastokeskuksen tilastojen ja THL:n tutkimusten sekä muiden asiantuntijoiden lausuntojen perusteella, miten tuloerot, eriarvoisuus ja esim. terveyserot ovat kasvaneet kulloisenkin hallituskoalitio aikana.

      Mutu-perusteisen äänestyskäyttäytymisen sijaan tarvitsemme oikeaa tietoa, jotta emme vaaleissa äänestä omien arvojemme ja omien etujemme vastaisesti, kun haluamme äänestää kaikkien hyvinvoinnin ja oikeusvaltion arvojen mukaisesti.

      Esimerkiksi ennen viime eduskuntavaalia YLEn olisi pitänyt kertoa, mitkä asiat vaikuttavat bensan hintaan ja miten bensaverojen vähennys vaikuttaa valtion verokertymään.

      Ylen toiminnan supistamisen sijaan mainoskanavia tulisi vähentää ja mainosten kesto rajata. Emme tarvitse mainoskanavien tarjoamaa mautonta viihdettä: surkuhupaisia visailuja, ruokaohjelmia, paritusohjelmia, vanhoja elokuvia ym. lukuisina uusintoina...

      Nuo surkeat MTV:n ohjelmat kuluttajat joutuvat viime kädessä itse maksamaan tuotteiden korotettuina hintoina. Se vasta kalliiksi tulee. Tietämättömyys tulee myös erittäin kalliiksi, se on kyllä huomattu.

      • Anonyymi

        Ja sitten on niitä, joiden mielestä YLE ei ole tärkeämpi kuin terveydenhoito, koulutus ja sosiaaliturva.


      • Anonyymi

        Aivan olet oikeassa täysin.


    • Anonyymi

      Ei ne ole muutenkaan

      Niitä ei ole enää.

      • Anonyymi

        Persut on hölmöjä siinäkin kun luulevat että vero laskee jos Yleltä leikataan
        Päinvastoin


    • Anonyymi

      Jos duunareilla ei ole tulosvastuuta on jälki tämän näköinen,kuin YLE.

      • Anonyymi

        Höpö. Höpö. Yleisradiolla on tulosvastuu. Eduskunta hyväksyy valtion budjetin ja myös YLE:n budjetin ja tehtävät puolueettomana tiedonjakajana. Mainostajat eivät määritä YLEn sisältöjä.

        Työntekijöiden vastuu on hoitaa heille uskotut työtehtävät sovitusti parhaan kykynsä mukaan. Työnantajan vastuu on maksaa tehdystä työstä työehtosopimuksen mukainen palkka, jolla tulee toimeen ilman yhteiskunnan tukea.

        Yleisradion resursseja globaalissa maailmassa tulee lisätä, ei suinkaan vähentää. Monet uhat uhkaavat, ilmastonmuutos, pandemia, rasismi, digihuijaukset, digi- yhteiskunnan muutokset tekoälyineen jne. Suomi ei saa olla TAKAPAJULA impivaaralaisine mielipiteineen. Sen sijaan voimme olla kehityksen edelläkävijöitä niin ihmisyydessä, teknologiassa kuin myös vihreässä siirtymässä ja ilmastomuutoksen lämpenemisen estämisessä. Myös sairauksien ennaltaehkäisy ja uusien lääkkeiden kehitystyö voisi olla Suomen kasvutekijä, jos niin halutaan.

        Ehkä talouskasvu ja kehitys saadaan käyntiin tulevien vaalien jälkeen, nyt Orpon hallituksen aikana otetaan takapakkia niin talouskasvussa, kehityksessä kuten rasismin nollatoleranssissakin.


    • Anonyymi

      Se 15 euroa jonka jokainen maksaa kuukaudessa pitää olla vapaaehtoista,kuka käyttää palveluita maksaa.

      • Anonyymi
        2024-06-27 13:35:27
        Se 15 euroa jonka jokainen maksaa kuukaudessa pitää olla vapaaehtoista,kuka käyttää palveluita maksaa.
        ----------
        Sinä ja minä sitä katsotaan ainakin.
        Minä siksi koska en muita kanavia katso.
        Sinä siksi että voit toitottaa miten paska YLE on.


      • Anonyymi

        Miten se käytännössä tapahtuisi? Jokainen maksaisi kerran kuukaudessa 15 € vai vuosittain 12 x 15 €. Jos tarkastaja tulisi, niin piilottaisitko television vaatekomeron kuten ennen vanhaan?

        Ylen ohjelmien maksu siis maksaa 15 € : 30 päivällä. Minkä päivälehden, jossa on yhtä paljon tutkittua tietoa, uutisia, urheilua, kulttuuria jne saat samaan hintaan?

        Kyllä persuille ei YLEn ohjelmisto riitä, niin heikko on heidän tietotasonsa ja kun eivät edes ymmärrä miten paljon enemmän pitäisi tietää, että pystyisi itse arvioimaan yhteiskunnassa tapahtuvia ilmiöitä, päätöksentekoa, vaikutuksia ihmisoikeuksiin ja oikeusvaltion periaatteiden toteutumiseen.

        Kyllä nämä some-kirjoitukset myös osoittavat, että lisää oikeaa tietoa tarvitaan ja tiedetään myös, että mainoskanavien ohjelmisto lähinnä tylsistä ja tyhmentää niitä katsovia. Lukemattomia uusintoja ehkäpä vain dementikot kaipaavat, kun eivät muista niitä jo nähneensä. Kovin olisi yksipuolista, jos meillä olisi vain mainistelevision kanavat tylsine ohjelmineen ja mainoksineen käytössä. Silloin tuskin monikaan haluaisi maksaa mainostajien valitsemista ohjelmista: ruuanlaitto-ohjelmat, rikkaiden sisustusongelmat, kodin vaihto, paritusohjelmat, paljasteluohjelmat (naked acctraction) eri kielillä, murhakanavien murha-ohjelmat... näitä vähemmän sivistäviä mainostelevision ohjelmia kyllä riittää ja mainokset maksamme tuotteiden hinnoissa, eivät ne mainoskanava ilmaisia ole.
        Kaikki mainoskanava pitäisi laittaa maksulliseksi.


      • Anonyymi

        Jos meidän on pakko ylläpitää edelleenkin tätä vihervasemmiston pää-äänenkannattajaa, niin laitettakoon tv.kanavat maksukortin taakse. Radiolähetyksen voidaan lopettaa kokonaan!!


    • Anonyymi

      YLE maksukortin taakse ,niin ei tarvitse TV lupaa niille näkyy kuka maksaa.

    • Anonyymi

      Hyvä Persut ei yhtään periksi YLE säästöistä.

      • Anonyymi

        Hallitus saa päättää kuinka paljon leikataan ja se on hyvä.


    • Anonyymi

      Sanokaapas miksi Yle välittää venäjänkielisiä uutisia??
      Emme ole velvollisia sellaiseen! Siinä yksi säästökohde!
      Ovat velvollisia opettelemaan suomenkielen jos täällä vakituisesti asuvat!

    • Anonyymi

      Suosittelisin samaa,200milj.eur/vuosi säästöä tuosta lafkasta kylmäviileesti,säästöt vois alottaa esim.urheiluasiantuntijoista,mikä vimma on hankkia bussilastillinen näitä turhia kaikkitietäviä pelkkää paskaa jauhamaan kun selostajakin ihmettelee,että pitäskö selostaa vai jaaritella ton uunon kans HÄNEN urheiluvoitoistaan jostain piirikuntakisojen alpakkalusikan voitostaan,hyvä esim on myös EM-futis,MITÄ TEKEE JOKU JUHO VAI MIKÄ TUHO SE NYT oli?Ranskan eka matsi,hemmo ihaili ja kehu maasta taivaisiin ranskan joukuetta 40min.selostajakin tuumas että pitäskö toi urvelo potkii helvettiin täältä studiosta,ei tästä tule mitään kun tuon Einarin kanssa menee ihan paskan puhumiseksi,siis noi turhanpäiväiset huippuasiantuntijat helvettiin,selostajat on hyviä,mutta nämä eilisen päivän kaiken nähneet ex-starat mäkeen ja porttikielto YLE:n alueelle,luulempa että noittenkin palkkio on aika huippua,saatikka kun ovat asiantuntijoina maailmalla..huh.vaatetus/päivärahat..etc..etc..paljonko on kulut noille kun laskuttavat?ison loven tekee,siksi pitäisi lopettaa tuon rahankulutus,eikö vain?!

    • Anonyymi

      Yleisradion toimintaa pitää laajentaa, ei suinkaan leikata tai rajoittaa. Kansalaiset tarvitsevat enemmän ja monipuolisempaa tietoa globaalissa ja muuttuvassa maailmassa. Suomessa me tarvitsemme erityisesti tietoa siitä, miksi talouskasvu ei käynnisty ja mihin leikkauspolitiikka johtaa pitkällä aikavälillä.

      THL:n asiantuntijoilla on erilainen näkemys hyvinvointialueiden kehittämisestä kuin esim. hallituksen vastuuministerillä. Tarvitsemme faktatietoa siitä miten terveyserot kasvavat jos julkisen puolen resursseja leikataan ja rahoitetaan enemmän yksityistä sektoria.

      Ylen pitäisi aloittaa TALOUSUUTISET ohjelma, jossa taloustoimittaja haastattelee asiantuntijoita eri aloilta.

      YLEn budjettia tulee lisätä JA PUOLUETUKIA VOIDAAN VASTAAVASTI LEIKATA.
      Tänä vuonna puoluetuet ovat yhteensä

      34 393 170 euroa + Ahvenanmaan tuki.

      Puoluetukijärjestelmä tulee veronmaksajille turhan kalliiksi ja tarkoitus, miten rahat käytetään jää epämääräiseksi veronmaksajille.
      Puolueet voivat perustaa omille jäsenilleen keskustelufoorumeita nettiin, siihen ei tarvita puoluetukia..

      Olisi hyvä tietää, mihin tarkoitukseen puoluetuet käytetään ja miten muissa EU-maissa puoluetukia maksetaan. Maksetaanko verorahoista puoluetukia esimerkiksi Ruotsissa.
      Kenelle puolueet viestivät ja mitä sellaista viestivät, mitä ei Yleisradio voi viestiä?
      Levittävätkö puolueet puolueensa propagandaa veronmaksajien rahoilla omille jäsenilleen oman ideologiansa vahmistamiseksi?

      Tässä tiedoksi VUODEN 2024 PUOLUETUET.

      "Valtionavustukset myönnetään puolueiden poliittisen toiminnan sekä tiedotustoiminnan ja viestinnän tukemiseen. Puolueiden tulee käyttää saamastaan avustuksesta viisi prosenttia naisten poliittiseen toimintaan sekä samoin viisi prosenttia puolueiden piirijärjestöjen toimintaan.
      Avustukset jaetaan puolueiden eduskuntavaaleissa saamien kansanedustajapaikkojen lukumäärän mukaan.

      Puolueet, paikkamäärät suluissa ja myönnetyt avustukset:

      Kansallinen Kokoomus r.p. (48):
      8 295 840 euroa
      Perussuomalaiset r.p. (46):
      7 950 180 euroa
      Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. (43): 7 431 690 euroa
      Suomen Keskusta r.p. (23):
      3 975 090 euroa
      Vihreä Liitto r.p. (13):
      2 246 790 euroa
      Vasemmistoliitto r.p. (11):
      1 901 130 euroa
      Svenska Folkpartiet i Finland r.p. (9):
      1 555 470 euroa
      Suomen Kristillisdemokraatit r.p. (5):
      864 150 euroa
      Liike Nyt r.p. (1):
      172 830 euroa

      Puolueet yhteensä (199): 34 393 170 euroa

      Ahvenanmaan maakunnan hallitus: 172 830 euroa"

    • Anonyymi

      Mikä saa kuvittelemaan että persut yleensä edes olisivat mukana tulevassa hallituksessa. Persut kutistuvat tällä vauhdilla pienpuolueeksi vailla vaikutusvaltaa ja ne 1-3 edustajaa saavat ihan itsekseen mölistä eduskuntasalin perukoilta.

    • Anonyymi

      Yksi tomittelija kertoi että hän voi selvitettä omia asioitaan ,kun palkat maksaa Veronmaksajat.

    • Anonyymi

      90 % pois tuosta paskasta

      • Anonyymi

        Toden totta. 90 % pois tuosta paskasta, eli persuista, ja kansakunta voi huomattavasti paremmin.


    • Anonyymi

      Perussuomalaiset tukee vahvasti Kokoomus politiikkaa joka on työväki kyykkyyn .

      Tuo "työväen puolue ",joka on ollut olevinaan työmiehen asialla kutistuu noiden linjausten ja leikkausten myötä kuin opyy maailmanlopun edellä .Hyvä jos hädin tuskin saavat eduskuntaan jonkun edustajan läpi ensi vaaleissa. Siihenkin tarvitaan jo melkoista tuuria, mutta kaipa sitä aina joita kuita höynäytettäviä löytyy kaikesta huolimatta.

    • Anonyymi

      YLE ajetaan alas ja hyvä näin.

    • Anonyymi

      Kuvittelevatko persut, että niiden Hommafoorumi ja Alfa-tv korvaavat lakisääteisen yleisradiotoiminnan ja puolueettoman tiedonvälityksen?

      Niin ei tule tapahtumaan. Euroon neuvostoon ja parlamenttiin tullaan tekemään valituksia, oppositio tekee lakiesityksiä Yleisradion puolesta ja me kansalaiset — me kavahdamme persujen tietämättömyyttä ja heidän mielipiteitään kuten "kaiken maailman professoreiden" aliarviointia.

      Seuraavissa vaaleissa persujen EU:n vaalissa alkanut alamäki jatkuu. Ehkäpä persujen kuuden prosentin kannatus laskee, laskee, laskee...
      jopa alle neljän prosentin. Persujen vaalivalhe "pienituloisilta ei leikata" on jokaisen muistissa.

    • Anonyymi

      Rinnakkais ja yleiohjelma TV 1 ja 2 riittää YLEN tarjottavaksi vanhusten radio ja tv

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      36
      3259
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1975
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      193
      1571
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1453
    5. 80
      1105
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1084
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      258
      949
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      879
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      103
      826
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      67
      778
    Aihe