Varttaminen on onnistunut melko hyvin

Taisin jo silloin viime kuussa laittaa pari kuva näistä, mutta tässä on uudet ja ovat näköjään tarttuneet oikein hyvin.

https://aijaa.com/qMRZbX

Tuo on siis omenapuun oksa, joka on vartettu pihlajaan ja näyttää siltä, että siitä tulee nopeasti suuri puu.

Tämä seuraava taas on päärynäpuun oksa, joka on vartettu isoon päärynäpuuhun, joka tekee runsaasti päärynöitä, mutta ne maistuvat kamalilta.

https://aijaa.com/Pt8VzM

Varttaessani arvelin, että ehkä tuo päärynäpuuhun varttaminen ei onnistu, sillä oksat olivat kuivahkon tuntuisia ja muutenkin epäilin veistettyjen päiden yhteensopimista, mutta kaikki kolme oksaa ovat tehneet lehtiä.

Pitäisi vielä joskus testata silmun siirtoa, sillä sitä voi tehdä pitkin kesää.

43

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hitto sun kanssa Buddy.. sähän olet kuin Hullu Professori. Teet mitä vain.. omenapuun oksa pihlajaan..

      • Noh, tuo on ihan tiedossa, että tuo onnistuu, mutta sitä tehdään nykyään vain harvoin, eikä enää koskaan taimitarhoissa.
        Entisinä aikoina sillä oli kaiketi tarkoitus saada puuhun kestävä juuri, sillä kovia pakkasia oli silloin yleisemmin. Nykyään ei tehdä lähinnä siksi, että omenapuista halutaan pieniä ja siten helppohoitoisia.
        Itseäni kiinnostaa tuossa se, ettei jänis syö pihlajaa ja tuo oksa on niin korkealla, ettei jänis yllä siihen omenaosuuteen asti (paitsi jos on hirmuisesti lunta).
        Se ei ole tiedossani, vaikuttaako tuo omenien makuun, mutta koska sitä ei ole vanhoissa kirjoissa erikseen mainittu, niin ilmeisesti maku pysyy entisenä.

        Ensi kesänä taidan testata luumun ymppäämistä tuomeen (sitä ei ilmeisesti ole ennen tehty, sillä en ole löytänyt kirjoista siitä mainintoja).


    • Anonyymi

      Kasvaako siinä puussa sitten omenia, että pihlajanmarjoja?

      🐾

      • Joss jätän tulevina vuosina oksia jäljelle siitä pihlajaosuudesta, niin silloin niihin tulee marjoja, mutta todennäköisesti karsin kaikki ne oksat pois ja siitä tulee pelkkä pihlajajuurinen omenapuu.


      • Anonyymi
        buddy-love kirjoitti:

        Joss jätän tulevina vuosina oksia jäljelle siitä pihlajaosuudesta, niin silloin niihin tulee marjoja, mutta todennäköisesti karsin kaikki ne oksat pois ja siitä tulee pelkkä pihlajajuurinen omenapuu.

        Pihlajanmarjakoi menee omenapuuhun herkästi. Voisiko omenat jäädä rauhaan jos kasvaisi myös pihlajanmarjoja. Oletko pohtinut?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pihlajanmarjakoi menee omenapuuhun herkästi. Voisiko omenat jäädä rauhaan jos kasvaisi myös pihlajanmarjoja. Oletko pohtinut?

        Ei näytä auttavan, sillä täällä on isoja pihlajia heti omenapuiden vieressä ja silloin kun on koita, niin niitä on molemmissa. Parhaina pihlajanmarjavuosina koita on kuitenkin omenissa vain hyvin vähän.
        Pääskysten pesintä on lisääntynyt ja se näyttää selvästi vähentävän koiongelmaa.


    • Anonyymi

      Hui! Oot kohta humalassa kun syöt niitä omenoita
      hik 😜🫧

      • Ei niihin alkoholia kerry, eikä kerry pihlajanmarjoihinkaan (ainakaan normaalioloissa).


      • Anonyymi
        buddy-love kirjoitti:

        Ei niihin alkoholia kerry, eikä kerry pihlajanmarjoihinkaan (ainakaan normaalioloissa).

        Kyllä ne luontoradiossa sanoi että tilhit saavat ns. Alkoholikooman ja välillä tippuvat siksi puista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne luontoradiossa sanoi että tilhit saavat ns. Alkoholikooman ja välillä tippuvat siksi puista.

        Mutta ne syövät marjat vasta hyvin myöhään syksyllä ja silloin ne ovat jo ihan ylikypsiä.


    • Anonyymi

      Söpöt pinkit solmut.:)

      • Paperista merkintänauhaa, joka on jo hiukan kauhtunut.
        Täytyy vaihtaa se kestävämpään versioon, sillä tuo tuhoutuu itsekseen turhan nopeasti.


    • Saisikohan sen päärynäpuun kamalasta sadosta tehtyä aivan jumalallisen hyvää kuivaa siideriä? Monien ns. siideriomenapuidenkin omenat ovat käytännössä syötäväksi kelpaamattomia.

      • Mahdollisesti, mutta ainakaan hillona se ei toimi, vaikka lisäisi reilusti sokeria sekaan.
        Maistuvat melkolailla pajunkuorelta.

        Joskus muinoin tein omenamehua, joka oli aluksi juomakelvotonta, mutta muutaman vuoden kellarisäilytyksen jälkeeen se oli muuttunut ihan kelvolliseksi (eikä siihen edes lisätty sokeria).

        Päärynöitä tulee taas valtavasti ja ehkä testaan sitä mehujuttua (siiderissä on alkoholia, enkä ole alkoholinkestävä).


      • buddy-love kirjoitti:

        Mahdollisesti, mutta ainakaan hillona se ei toimi, vaikka lisäisi reilusti sokeria sekaan.
        Maistuvat melkolailla pajunkuorelta.

        Joskus muinoin tein omenamehua, joka oli aluksi juomakelvotonta, mutta muutaman vuoden kellarisäilytyksen jälkeeen se oli muuttunut ihan kelvolliseksi (eikä siihen edes lisätty sokeria).

        Päärynöitä tulee taas valtavasti ja ehkä testaan sitä mehujuttua (siiderissä on alkoholia, enkä ole alkoholinkestävä).

        Jotkut absolutistitkin ovat innokkaita viinin, siiderin, oluen ja jopa pontikan harrastajia.

        Oleellista on prosessi ja sen virittäminen täydelliseksi niin että se lakaisee kavereilta jalat alta ja tuottaa ylistyslauluja.


      • kollimaattori kirjoitti:

        Jotkut absolutistitkin ovat innokkaita viinin, siiderin, oluen ja jopa pontikan harrastajia.

        Oleellista on prosessi ja sen virittäminen täydelliseksi niin että se lakaisee kavereilta jalat alta ja tuottaa ylistyslauluja.

        Olen uhannut viiniharrastajakaveriani, että teen hänelle Mehukattikotiviiniä.
        :)

        (ja olen kyllä testannut viinin tekoa, mutta sitä ei ole juonut kuin yksi testihenkilö, eikä se hänen mukaansa ollut pahaa)


      • buddy-love kirjoitti:

        Olen uhannut viiniharrastajakaveriani, että teen hänelle Mehukattikotiviiniä.
        :)

        (ja olen kyllä testannut viinin tekoa, mutta sitä ei ole juonut kuin yksi testihenkilö, eikä se hänen mukaansa ollut pahaa)

        Jos se oli punaviiniä tai omatekoista hedelmäviiniä, niin se oli ylistys. Turvallisempaa aloittelijan tehdä ensin valkoviinejä tai juuri siideriä. Siiderissä on toki omat kikkansa, ettei tule tehtyä vaan tavallista omenaviiniä. Miltäköhän päärynäviini maistuu?

        Ihan pakettikamasta aikoinaan tarkasti ohjeiden mukaisesti tekemäni punaviini ei sekään ollut pahaa. Mutta ei se ollut hyvääkään. 😉


      • Anonyymi
        buddy-love kirjoitti:

        Olen uhannut viiniharrastajakaveriani, että teen hänelle Mehukattikotiviiniä.
        :)

        (ja olen kyllä testannut viinin tekoa, mutta sitä ei ole juonut kuin yksi testihenkilö, eikä se hänen mukaansa ollut pahaa)

        Puolukoista tulee paras minusta. Hieman hapokas👌


      • kollimaattori kirjoitti:

        Jos se oli punaviiniä tai omatekoista hedelmäviiniä, niin se oli ylistys. Turvallisempaa aloittelijan tehdä ensin valkoviinejä tai juuri siideriä. Siiderissä on toki omat kikkansa, ettei tule tehtyä vaan tavallista omenaviiniä. Miltäköhän päärynäviini maistuu?

        Ihan pakettikamasta aikoinaan tarkasti ohjeiden mukaisesti tekemäni punaviini ei sekään ollut pahaa. Mutta ei se ollut hyvääkään. 😉

        Minulla on viinipuolella sekin ongelma, että minusta ne harvat joita olen hiukan maistanut, maistuvat aivan hirveiltä, vaikka ovat asiaa ymmärtävien mielestä oikein hyviä viinejä.
        Jos siis ryhtyisin tekemään viiniä tosissani, niin minun olisi mahdotonta arvioida sen kelvollisuutta ja miten sitä pitäisi parantaa.


    • Ahaa, en tiennytkään että noin voi tehdä. Lueskelin sitten enemmän tästä aiheesta, ja varttaminen voi siis myös epäonnistua, tuloksena on silloin pahanmakuisia hedelmiä, tai vaikka "villiomenia". Eli tässä pitää näemmä tietää enemmän mitä tekee.

      • Nih. Eräskin vitsi meni siten, että risteytettiin kirsikka ja tomaatti, jotta saataisiin tomaatin kokoisia kirsikoita, mutta saatiinkin kirsikan kokoisia tomaatteja, joita on kauppojemme hyllyissä tänäkin päivänä! 🤣


      • Tässä ohjeita:
        https://www.ts.fi/koti/121957

        Silloin kun uusi oksa ei tartu, niin se perusrunko kasvattaa tietysti sitä perusrungon oksistoa ja niihin tulee niitä pahanmakuisia omenia.
        Antonovka-lajiketta on myös käytetty perusrunkona, sillä se on hyvin talvenkestävä ja ne ovat ihan hyviä omenia, mutta lajike on sen verran myöhäinen, että puusta syötynä ne ovat syksylläkin vielä raa'an puoleisia (kutsutaan siksi talviomenaksi ja ovat yleensä parhaimmillaan vasta säilytyksen jälkeen, paitsi jos on poikkeuksellisen pitkä ja lämin kesä, jolloin ehtivät kypsyä puussakin).
        Nykyään perusrungoksi valitaan usein kääpiöivä versio, jolloin puu jää pieneksi ja se on siten helpompi hoitaa (antonovka tuottaa perusrunkona suuren puun).


      • kollimaattori kirjoitti:

        Nih. Eräskin vitsi meni siten, että risteytettiin kirsikka ja tomaatti, jotta saataisiin tomaatin kokoisia kirsikoita, mutta saatiinkin kirsikan kokoisia tomaatteja, joita on kauppojemme hyllyissä tänäkin päivänä! 🤣

        On haaveiltu kastemadon ja rautanaulan risteyttämisestä, jossa tuloksena olisi aitatolppaan itse kiipeävä piikkilanka.
        :)


      • Anonyymi
        buddy-love kirjoitti:

        On haaveiltu kastemadon ja rautanaulan risteyttämisestä, jossa tuloksena olisi aitatolppaan itse kiipeävä piikkilanka.
        :)

        Veit kysymyksen suustani, vaikken tohtinut kysyä 😅.

        🐾


      • Anonyymi
        buddy-love kirjoitti:

        Tässä ohjeita:
        https://www.ts.fi/koti/121957

        Silloin kun uusi oksa ei tartu, niin se perusrunko kasvattaa tietysti sitä perusrungon oksistoa ja niihin tulee niitä pahanmakuisia omenia.
        Antonovka-lajiketta on myös käytetty perusrunkona, sillä se on hyvin talvenkestävä ja ne ovat ihan hyviä omenia, mutta lajike on sen verran myöhäinen, että puusta syötynä ne ovat syksylläkin vielä raa'an puoleisia (kutsutaan siksi talviomenaksi ja ovat yleensä parhaimmillaan vasta säilytyksen jälkeen, paitsi jos on poikkeuksellisen pitkä ja lämin kesä, jolloin ehtivät kypsyä puussakin).
        Nykyään perusrungoksi valitaan usein kääpiöivä versio, jolloin puu jää pieneksi ja se on siten helpompi hoitaa (antonovka tuottaa perusrunkona suuren puun).

        No tossa se ohje olikin, minä niin hosuin kysymään oksastuksesta.


    • Nyt tuli vielä yksi testattava juttu mieleen.
      Ruusukvitteni on kasvi, josat saa erittäin hyvää marmeladia.
      Minulla on niitä muutama, mutta jänikset syövät niitä talvella, joten jäävät mataliksi ja tuottavat vain harvoin ja niukasti satoa.
      Omena on niille ehkä makdollinen runko ja täytyy tehdä jossain vaiheessa niistäkin testi.


      • Anonyymi

        Ruusukvitteni-tosi kaunis nimi. Enpä ole aikaisemmin kuullut, saati maistanut.


      • Anonyymi

        Sun pitää rakentaa korkea aita sen Ruusukvintentin ympärille, et aita on korkeempi, kuin lumihanki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sun pitää rakentaa korkea aita sen Ruusukvintentin ympärille, et aita on korkeempi, kuin lumihanki.

        Niin pitäisi, mutta sitten se olisi hankala heinikon suhteen, eli aita pitäisi aina poistaa keväällä. Toisaalta, voisihan sitä tehdä pitkän aikan koko hedelmätarhan ympäri (mutta kävisi kalliiksi ja näyttäisi täällä hassulta).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ruusukvitteni-tosi kaunis nimi. Enpä ole aikaisemmin kuullut, saati maistanut.

        Siitä tehty marmeladi maistuu lähinnä omenalta jossa on hunajaa ja sitruunaa seassa.
        Hyytyy helposti kiinteäksi sillä siinä on paljon pektiiniä seassa.


    • Anonyymi

      Oot sä melkoinen hortonomi, mites toi varttaminen tehdään, porataanko vartettavaan puuhun runkoon sen kokoinen reikä, kuin mitä vartettava oksa on?
      Varttamalla varmaan noi perheomenapuut on saatu aikaan, kun samassa puussa on monta eri lajia.
      Puutarhamyymälässä ihmettelin pilariomenapuita ja vielä enemmän ihmettelin pilari päärynäpuuta.
      Sopis meikäläisen tontille, kun ei ole suurikokoiselle päärynäpuulle, eikä omenapuulle oikein tilaa, tollanen pilarin mallinen olis just sopiva, kun ei kasva leveäksi puuksi.

      Mut, jos varttaminen onnistus, niin sitähän vois omenapuun runkoon varttaa
      päärynää, kirsikkaa, persikkaa, niin tulis samasta puusta montaa eri hedelmää.

      • Tässä eräs varttamistapa (ei tehdä reikiä, vaan puiden kuoret pitää saada koskemaan toisiinsa):

        https://www.youtube.com/watch?v=SjdkFrDvHBo

        Itse en ole tehnyt noin, vaan pelkästään veistänyt kummatkin viistoon ja käärinyt päälle kuminauhaa ja varmuuden vuoksi vielä tuohon tarkoitukseen myytävää vahaa.
        kuminauha on sikäli kätevää, että se joustaa puun kasvaessa ja hajoa itsekseen siinä vaiheessa kun oksa on jo varmasti kiinni perusrungossa.

        Eri hedelmäpuita voi tasiaan sekoittaa keskenään, mutta kaikki yhdistelmät eivät onnistu yhtä varmasti (vaikea sanoa mikä kaikki on mahdollista ja mikä varmasti ei).

        Eräät lajikkeet kasvavat pilarimaisesti ja se on jalostusvalinnalla aikaansaatu ominaisuus.


    • Ne pahan makuiset päärynät voisi kerätä ja lahjoittaa vaikka lähimpään sikalaan. Possut tykkää.
      Vai oletko kipannut ne suoraan kompostiin?

      • Harmillisesti ei ole sikaloita enää lähimaillakaan. Eräällä oli muinoin pari villisikaa, mutta niitäkään ei enää ole.
        Pihassa käy kauriita ja ne näyttävät syövän päärynöitä ja omenoita puiden alta ja ne jotka jäävät syömättä, häviävät itsekseen seuraavaan kesään mennessä.

        Olisi haalarihommia, mutta siellä on niin kuuma, että on pakko pitää usein taukoja.
        Voisin kyllä tehdä yöllä, mutta silloin verstaassa nukkuvat pääskyset häiriintyvät.
        Taidan ryhtyä kastelemaan haalariani.


      • buddy-love kirjoitti:

        Harmillisesti ei ole sikaloita enää lähimaillakaan. Eräällä oli muinoin pari villisikaa, mutta niitäkään ei enää ole.
        Pihassa käy kauriita ja ne näyttävät syövän päärynöitä ja omenoita puiden alta ja ne jotka jäävät syömättä, häviävät itsekseen seuraavaan kesään mennessä.

        Olisi haalarihommia, mutta siellä on niin kuuma, että on pakko pitää usein taukoja.
        Voisin kyllä tehdä yöllä, mutta silloin verstaassa nukkuvat pääskyset häiriintyvät.
        Taidan ryhtyä kastelemaan haalariani.

        Olin pari tuntia ulkona puuhastelemassa. Suorassa auringonpaisteessa. Tuli huono olo. Päätin viettää loppupäivän sisätiloissa. Säleverhot kiinni ja tuulettimet päälle. En halua lämpöhalvausta.
        Liika kuumuus ja auringonpaiste voi myös laukaista migreenin.

        Tarkkana nyt siellä. Muista juoda riittävästi, ettei tule nestehukkaa.

        Märät haalarit kuulostavat epämiellyttäviltä päällä. Jos ei muuta ratkaisua ole, niin kai siellä on pakko märissä haalareissa paiskoa hommia? Eikö niitä projekteja voi siirtää muutamalla päivällä?
        Viileämpää säätä odotellessa ... :)


      • Anonyymi
        tosi.typy kirjoitti:

        Olin pari tuntia ulkona puuhastelemassa. Suorassa auringonpaisteessa. Tuli huono olo. Päätin viettää loppupäivän sisätiloissa. Säleverhot kiinni ja tuulettimet päälle. En halua lämpöhalvausta.
        Liika kuumuus ja auringonpaiste voi myös laukaista migreenin.

        Tarkkana nyt siellä. Muista juoda riittävästi, ettei tule nestehukkaa.

        Märät haalarit kuulostavat epämiellyttäviltä päällä. Jos ei muuta ratkaisua ole, niin kai siellä on pakko märissä haalareissa paiskoa hommia? Eikö niitä projekteja voi siirtää muutamalla päivällä?
        Viileämpää säätä odotellessa ... :)

        Meikäläisen huonessa on varmaan +29 lämmintä.
        Lidlissä kävin pyörällä hakeen jäätelöitä.
        Sellaisen ilmanviilentimen ajattelin hankkia, mut ei nyt kuumalla jaksa lähteä sitä hakeen.
        Ensi viikolla pitäsi olla viileämpää, jos sitten hakis.
        Sellainen liikutettava ilmanviilennin on siinä mieelssä parempi, ettei sitä tarvi asentaa, kuten lmalämpöpumppua ja siinä on kuitenkin kylmäaine, joka viilentää.
        Ei kannata mitään pientä laiteta hommata, vaan sellainen, jossa on 12 000 BH jäähdytysteho.
        Ei hirveästi jaksa oikeen pelata tietokoneella/konslilla, kun on niin perskuleen lämmin.


      • tosi.typy kirjoitti:

        Olin pari tuntia ulkona puuhastelemassa. Suorassa auringonpaisteessa. Tuli huono olo. Päätin viettää loppupäivän sisätiloissa. Säleverhot kiinni ja tuulettimet päälle. En halua lämpöhalvausta.
        Liika kuumuus ja auringonpaiste voi myös laukaista migreenin.

        Tarkkana nyt siellä. Muista juoda riittävästi, ettei tule nestehukkaa.

        Märät haalarit kuulostavat epämiellyttäviltä päällä. Jos ei muuta ratkaisua ole, niin kai siellä on pakko märissä haalareissa paiskoa hommia? Eikö niitä projekteja voi siirtää muutamalla päivällä?
        Viileämpää säätä odotellessa ... :)

        Huomenna onneksi viilenee, ja näyttää koko seuraava viikko olevan jonkin verran sateinen ja pilvinen. Nykyään käyn joka päivä jääkylmässä suihkussa kesäisin, se ainakin helpottaa kuumina päivinä, tai jos on käynyt ulkona juoksemassa.

        Tässä on muuten tutkimusta lämpöhalvauksesta:
        Heat Sepsis Precedes Heat Toxicity in the Pathophysiology of Heat Stroke—A New Paradigm on an Ancient Disease
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6262330/

        "Altistuminen lämmölle ja rasitukselle edistävät lipopolysakkaridien (LPS) siirtymistä gram-negatiivisista bakteereista suolistosta vereen. LPS:n pitoisuus veressä voi nousta kynnykseen, joka laukaisee systeemisen tulehdusvasteen, mikä johtaa solu- ja elinvaurioihin, jolloin sepsis on loppupiste, eli lämmön aiheuttama sepsis."

        Saattaa antibiooteilla olla ehkäisevä vaikutus näissä lämpöhalvauksissa, mutta joka tapauksessa ongelma tulee suolistosta, kiinnostava havainto.


      • m36-intj kirjoitti:

        Huomenna onneksi viilenee, ja näyttää koko seuraava viikko olevan jonkin verran sateinen ja pilvinen. Nykyään käyn joka päivä jääkylmässä suihkussa kesäisin, se ainakin helpottaa kuumina päivinä, tai jos on käynyt ulkona juoksemassa.

        Tässä on muuten tutkimusta lämpöhalvauksesta:
        Heat Sepsis Precedes Heat Toxicity in the Pathophysiology of Heat Stroke—A New Paradigm on an Ancient Disease
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6262330/

        "Altistuminen lämmölle ja rasitukselle edistävät lipopolysakkaridien (LPS) siirtymistä gram-negatiivisista bakteereista suolistosta vereen. LPS:n pitoisuus veressä voi nousta kynnykseen, joka laukaisee systeemisen tulehdusvasteen, mikä johtaa solu- ja elinvaurioihin, jolloin sepsis on loppupiste, eli lämmön aiheuttama sepsis."

        Saattaa antibiooteilla olla ehkäisevä vaikutus näissä lämpöhalvauksissa, mutta joka tapauksessa ongelma tulee suolistosta, kiinnostava havainto.

        Mielenkiintoinen tutkimus ja melko kummallinen havainto.
        Luen tarkemmin kun ehdin, mutta nyt on ollut liikaa tekemistä.


      • tosi.typy kirjoitti:

        Olin pari tuntia ulkona puuhastelemassa. Suorassa auringonpaisteessa. Tuli huono olo. Päätin viettää loppupäivän sisätiloissa. Säleverhot kiinni ja tuulettimet päälle. En halua lämpöhalvausta.
        Liika kuumuus ja auringonpaiste voi myös laukaista migreenin.

        Tarkkana nyt siellä. Muista juoda riittävästi, ettei tule nestehukkaa.

        Märät haalarit kuulostavat epämiellyttäviltä päällä. Jos ei muuta ratkaisua ole, niin kai siellä on pakko märissä haalareissa paiskoa hommia? Eikö niitä projekteja voi siirtää muutamalla päivällä?
        Viileämpää säätä odotellessa ... :)

        Haalarin ei tarvitse olla kokonaan märkä, eli otin puutarhaletkuun kastelusuuttimen ja suihkutin sillä suoraan ylöspäin. Haalari kostui sopivasti ja kostea lakkikin jäähdytti mukavasti.

        Sää vähän viileni ja tänään on ollut oikein mukavaa ulkona.
        Ukkonenkin kiersi meidät ja turhaan irrotin yöksi kaikki herkemmät sähkölaitteet.

        Voisi siirtää projektia, mutta on parempi olla siirtämättä, sillä on myös muita tulevia projekteja ja Helsinkiinkin pitäisi ehtiä jossain välissä (kamelia on siellä varmaan jo kohta hengetön, vaikka laitoin sille monta litraa kestokasteluvettä).


    • Anonyymi

      Naisen varttaminen harvoin onnistuu, vaikka mies yrittäisi oksaansa naisen koloon varttaa.
      Useimmin mies saa kuulla, ota se pois sieltä!

    • Jos pihlajaa yrittää juureksi ja varreksi omenalle, niin käykö tuo Suomen metsissä melkein joka paikassa kasvava "perus"pihlaja vai pitäkö olla jokin muu laji?

      • Ihan tavallinen pihlaja käy ja niissä on sekin hyvä puoli, että jos paikka on sopiva, niin ei tarvitse odotella pikkutaimen kasvamista, vaan voi varttaa ihan niin isoon pihlajaa kuin vain haluaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

      Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
      Maailman menoa
      415
      3360
    2. Tajuatko kuinka hyvää

      seksi meidän välillä tekisi?
      Ikävä
      71
      1413
    3. IS Viikonloppu 13.-14.7.2024

      3- -merkitty kovis Antti Skytältä. Ratkaisulauseita sai kunnolla miettiä senkin jälkeen kun niistä pääsi jyvälle. Jotkut
      Sanaristikot
      75
      1305
    4. Rakastan sua nainen vieläkin

      mut aion pysyy hiljaa 😔
      Ikävä
      47
      1250
    5. Tänään rohkaisin

      Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
      Ikävä
      96
      1187
    6. Sunnuntain kirjainleikkejä

      Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
      Ikävä
      20
      1142
    7. Kova oli pauke!

      Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
      Iisalmi
      36
      1118
    8. Kerro kolme hyvää asiaa

      kaivatustasi :)
      Ikävä
      65
      1073
    9. Vasemmisto väkivalta kiihtyy

      Nyt joutui uhriksi Trump. Suomessa vasemmistolaiset on kertoneet leikkaavansa päät irti Orpolta ja Purralta. Pitäisik
      Maailman menoa
      293
      1071
    10. Sitä vielä...

      Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
      Ikävä
      54
      976
    Aihe