Luovuttajasta tuli tieteellinen sensaatio: uudenlainen verta löydettiin

Anonyymi-ap

Luovuttajasta tuli tieteellinen sensaatio: uudenlainen verta löydettiin
Transfusiologi Zhemchugin selitti uuden veriryhmän syntymisen


M.P.:n mukaan nimetyssä sairaalassa Konchalovsky löysi verenluovuttajan, jolla oli toistaiseksi tuntematon Rh-tekijän variantti.

Moskovasta löydettiin verenluovuttaja, jolla oli toistaiseksi tuntematon Rh-tekijän muunnos. Nuori mies tuli M.P-sairaalaan. Konchalovsky osallistui ensimmäistä kertaa lahjoittajakampanjaan. Kävi ilmi, että hänellä oli veren ominaisuuksia, joita hän ei ollut edes epäillyt ja jotka yllättivät lääkärit.


Veri otettiin tavalliseen tapaan ja sitä alettiin tutkia useassa vaiheessa. Myös vakiona.


"Alkuperäinen tutkimus osoitti, että tällä nuorella miehellä on toinen veriryhmä ja negatiivinen Rh", kertoi transfuusiologi Dmitri Zhemchugin Komsomolskaja Pravdalle.

- Jatkotestit veriparametrien syvällisillä laboratoriotesteillä (tämä tehdään jokaisen verenluovutuksen yhteydessä) osoittivat antigeeni D:n positiiviseksi ja näyte päätettiin lähettää lisämolekyyligeneettisiin tutkimuksiin. Tämän seurauksena kävi ilmi, että tämän nuoren miehen antigeenin D variantti kuuluu erittäin harvinaisiin muotoihin. Lisäksi sitä ei ole edes rekisteröity International Scientific Society of Blood Transfusion -yhdistyksen nimikkeistöön. Ja ehkä tämän tyyppistä antigeeniä ei ole havaittu aiemmin.


Lääketieteellinen LÖYTÖ VAI PAIN HAEMUTUS?
Konchalovsky-klinikka puhuu nyt erittäin huolellisesti. Miehestä löydettyä antigeeni D:n varianttia ei todellakaan ole lueteltu tieteellisissä tietopankeissa nykyään. Mutta lääketieteellisen löydön vahvistamiseksi tai kumoamiseksi veri on testattava muissa Venäjän verikeskuksissa. Ja sitten kansainvälisellä tasolla. Kuinka kauan tämä kestää? Asiantuntija ehdottaa, että se kestää kuukausia.

MIKSI TARVITSET YKSI VEREN FENOTYPPIN, ERITYISEN ERITTÄIN ERITTÄIN harvinaisen VEREN FENOTYPPIN?
Veren fenotyyppi on eräänlainen ainutlaatuinen ihmisveren passi. Sen määräävät osittain perinnöllisyys ja geenit. Joten olemme kaikki tietyssä mielessä veren sukulaisia ​​ja verensiirto on periaatteessa mahdollista. Mutta verityyppejä on. Joten jotkut meistä ovat lähempänä toisiaan ja toiset kauempana. Veren fenotyyppiin vaikuttavat osittain elämäntapa ja ulkoinen ympäristö. Joten edes identtisillä kaksosilla ei ole täysin identtistä verta, vaikka se onkin fenotyypiltään mahdollisimman samanlainen.

! Verensiirtoa antaessaan lääkärit pyrkivät valitsemaan luovuttajan verta niin, että se on fenotyypiltään mahdollisimman samanlainen vastaanottajan veren kanssa.

Näin voit vähentää leikkauksen jälkeisten komplikaatioiden riskiä, ​​koska ihmiskeho voi tuottaa luovuttajan verelle vasta-aineita, niin sanotusti hylätä sen. Joten käy ilmi, että transfusiologit etsivät verensiirtoon tarkoitettuja veren komponentteja siten, että ne vastaavat mahdollisimman paljon vastaanottajan verta eri antigeenien suhteen. Mitä enemmän erilaisia ​​verifenotyyppien muunnelmia veripankeissa on, sitä paremmin ihmiset toipuvat leikkauksesta. Mitä enemmän ihmishenkiä pelastetaan, sitä enemmän terveitä vuosia säästyy.

"Joten tämä nuori mies, josta on tullut luovuttaja, pystyy auttamaan ihmisiä, joilla on samanlainen harvinainen verifenotyyppi", sanoo Dmitri Zhemchugin.


MITÄ MUITA AINUTLAATUJA VERILYPPEITÄ ON TAPAHTUMAT?
Itse asiassa Rh-tekijä ei ole niin yksinkertainen kuin miltä näyttää. Sen määrää kuusi tusinaa antigeeniä, mukaan lukien D - se on yksi tärkeimmistä. Juuri tämä voi aiheuttaa voimakkaan immuunivasteen.

Noin 15 prosentilla valkoihoisista ei ole D-antigeenia ollenkaan. Tätä verta kutsutaan Rh-negatiiviseksi.

Vuonna 1961 kuvattiin ensimmäisen kerran tapaus, jossa veressä ei ollut lainkaan Rh-geenejä (Rhesus). Ennen tätä uskottiin, että tämä oli periaatteessa mahdotonta, että alkio, jolla on tällainen ominaisuus, ei selviäisi. Elämästä tuli monipuolisempaa ja viisaampaa. Ihmisiä, joiden Rh-tekijä on nolla, on olemassa, he asuvat, työskentelevät, perustavat perheitä ja synnyttävät lapsia. Ja he eivät ehkä koskaan tiedä ainutlaatuisuudestaan. Ei tiedetä tarkasti, kuinka paljon tällaisia ​​ihmisiä on, oletettavasti enintään sata.

Vuonna 2015 Rh null havaittiin ensimmäistä kertaa Venäjällä. Löysimme sen täältä vahingossa. Moskovan eläkeläistä (ilman lapsia tai lähisukulaisia) oli edessään suunniteltu leikkaus. Silloin rutiinitoimenpiteet - veriryhmän tarkistaminen - toi odottamattomia tuloksia: nolla Rh-tekijää.

1

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Usa:n tietystä laitoksesta löytyy viikkolehtien mukaan maapallon ulkopuolisten olioiden kalmoja.
      Mitä lie heidän verikuvansa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe