rajalaki eli niin kutsuttu käännytyslaki saataisiin käsiteltyä ja hyväksyttyä mahdollisimman pian

Anonyymi-ap

Rajalaki nopeasti voimaan, kännykkäkielto kouluihin ja lisää leikkauksia sosiaalietuuksiin. Nyt ei ole muuta mahdollisuutta kuin alkaa pihistäminen. Vaikka Antti Rinne sanoi kun alkoi pääministeriksi "nyt ei pihistellä" se aika on utopiaa.

Lakiesitys läpäisi perustuslakivaliokunnan viime viikolla. Nyt odotetaan hallintovaliokunnan mietinnön valmistumista ja lain käsittelyä eduskunnan suuressa salissa. Kun sääolosuhteet ovat talveen verrattuna helpommat, niin riski hybridioperaatioon kasvaa. Lakihanke saadaan maaliin mahdollisimman nopeasti.

Lakiprosessin valmisteluvaiheen sujuneen ilman suurta vastakkainasettelua, vaikka mediasta voisi saada toisenlaisenkin kuvan.
– On tietysti ihan selvää, että demokraattisessa yhteiskunnassa käydään ajatusten, mielipiteiden ja näkemysten vaihtoa. Se kuuluu asiaan. En ole kokenut mitenkään valtavaa vastakkainasettelua. Sanoisin, että keskustelu on ollut aika maltillista.
TÄMÄ NÄHTIIN esimerkiksi NATO-hakemusprosessin yhteydessä.
– Plus se, että niiden kyselyiden mukaan, mitkä on julkaistu, niin sekä rajan sulkutoimille kuin tälle laillekin tuntuisi olevan kansalaisten vankka tuki. Se on olennainen asia.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei anneta Putinille meille valtaa, vaikka vasemmsito sitä haluaakin.

      • Anonyymi

        "Vasemmsito "?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vasemmsito "?

        Vasemmisto ja vihreät. SDP Afgaani vastustaa ohi SDP puoluejohdon alkoi ohjaamaan tovereita.


    • Kansan tuki ei ole olennaisin asia. putlerin hyökkäystoimillekin tuntuu olevan kansan laaja tuki. Ei se tee sodasta oikeutettua. En usko, että monikaan suomalainen hyväksyy Venäjän hyökkäystä sillä perusteella, että Venäjän kansan selvä enemmistö sitä tukee.

      Suomessa ei ole kiistaa rajaturvallisuuslain tavoitteista. Ongelma siinä on se, että se lainvalmistelijan omastakin mielestä ristiriidassa ainakin kv. sopimusten kanssa. Asiantuntijoiden mukaan se on myös risitiriidassa perustuslakimme ja EU-oikeuden kanssa. Perustuslakivaliokunta edellytti joitain korjauksia lakiin. Mahdollisen ristiriidan EU-oikeuden kanssa selvittää hallintovaliokunta. Ongelmat ovat siis luonteeltaan juridisia, eivät niinkään poliittisia. Osa eduskunnasta katsoo, että perustuslakiamme, muita voimassa olevia ja Suomea sitovia lakeja ja sopimuksia tulee noudattaa oikeusvaltiossa. Perustuslakivaliokunnan kuulemien asiantuntijoiden mukaan esitys on täynnä juridisia ongelmia. Lausunnon antajat ovat juridiikan kärkiasiantuntijoitamme. Kysymys alkaa olla siitä, voidaanko poliittisella tarkoituksenmukaisuudella kävelle lakien yli niin kuin naapurissamme Venäjällä koko ajan tapahtuu.

      Kv. sopimusten ja EU-lain mahdollinen rikkominen voi tulla tämän lainsäädännön osalta vielä eteemme. Tällaiseen konfliktiin ei kannattaisi tieten tahtoen suunnata. Niissä ratkaisijat ovat muita kuin kotimaisia tuomioistuimia eivätkä ne ole sidottuja Suomen perustuslakivaliokunnan lausuntoihin. Ne tutkivat yksinkertaisesti sitä, onko jokin viranomaistoimenpide esim. EU-oikeuden maukainen, jos joku taho siihen vetoaa. Jos ristiriita tällöin havaittaisiin, tilanne olisi kohtalokas Suomelle, kun koko lain merkitys muuttuisi kyseenalaiseksi ja soveltamiskelvottomaksi.

      Ennemminhän asiaa olisi kannattanut pohtia koko EUn kannalta, jotta ratkaisun teossa olisi leveämmät hartijat. Toiseksi maahanmuuton taakanjakoon pitäisi saada selvyyttä. Persuthan ovat aina aikaisemmin vastustaneet taakanjakoperiaatetta, kun maahanmuuton ensimmäiset kohdemaat ovat olleet eteläisessä Euroopassa. Nyt kun ne ovatkin Suomessa, sormi on mennyt suuhun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe