Hallintovaliokunnan ratkaisun ennakointi

Ilta-Sanomien tietojen mukaan hallintovaliokunnassa olisi 6 - 8 edustajan kova ydin, joka vastustaa käännytyslakia ja lisäksi muutama muukin lakiin kriittisesti suhtautuva. Jos tieto pitää paikkaansa, voi olla suuria vaikeuksia saada laille tarvittavaa enemmistöä ehdotuksen kiireelliseksi julistamisella. Jos siis 6 hallintovaliokunnan jäsentä vastustaa esitystä, se luku tulee täyteen SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden edustajista. Jos vastustajia on 8, niin vastustajien joukossa on silloin Kepun tai hallituspuolueiden edustajia. Jos kriittisiä on vielä tätäkin enemmän, kriittisten joukossa täytyy olla silloin myös hallituspuolueiden edustajia. Tämä on aika uskomaton uutinen ja epäilen jonkun verran sen paikkansa pitävyyttä. Sehän tarkoittaisi, että koko lakiesityksen puoltaminen hallintovaliokunnassa on kiikun kaakun. Valiokunnassahan on yhteensä 17 jäsentä ja 9 olisi siis enemmistö. Oppositiopuolueiden edustajia valiokunnassa on yhteensä 8, joista siis 2 kepulaista.

Se mistä asia voi kiikastaa, saattaa olla lakiesityksen mahdollinen ristiriita EU-lainsäädännön kanssa. Jos näin on, voi olla kyllä erittäin vaikea säätää lakia, joka olisi ristitiitatilanteessa kumottavissa oikeuskäytännössä vetoamalla EU-lainsäädäntöön. Perustuslakivaliokuntahan ei selvittänyt tätä ristiriidan olemassaoloa ja merkitystä vaan katsoi sen selvittämisen olevan hallintovaliokunnan tehtävä.

Jos EU-lainsäädäntö ei aseta tässä estettä, veikkaan hallintovaliokunnan hyväksyvän lakiesityksen äänin 15 - 2. Kiireellliseksi julistamisen kaikki tätä pienemmät enemmistöt on hallitukselle huono uutinen.

5

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näyttäisi myös olevan niin, että noin 200 tutkijaa yliopistoista vastustaa käännytyslakia. Nämä vetoavat Orpoon, että laki kumottsisiin.

      • Anonyymi

        Niin moni muukin punavihreä vaatii. Ideologia heilla estää ettei haittaa Venäjää. Se vanhaa perua heillä isänmaan vastustanminen, he kun ei osaa hyvää tehdä isänmaalle. 80 miojardfia menee sosiaaliturvaan per-vuosi. Meidän on pakko jotain tehdä ettei PUTINISTIT saa valtaa. Kasakat vie tuhkatkin pesästä, joita meillä vasemmisto edustaa, vihreät siivellä. Kuten MPP kin sano ettei saa Putinia estää "hyviä tekojaan".


      • Anonyymi

        Ovat varmaan samat 200 jotka vetosivat 2020, ettei Suomi ostaisi uusia hävittäjiä. Samat, maan turvallisuutta heikentämään pyrkivät, naamat ovat aina näissä vetoomuksissa.

        Tälläiset vetoomukset voi laittaa historian lehdille samaan sarjaan kuin EI-EEC vetoomus 1970 luvulla, siinähän Tavjakin oli kovasti touhukkaana mukana.


    • Anonyymi

      Hallintovaliokunnassa ei ole 6-8 edustajan kovaa lakia vastustavaa ydintä, vaan tuo joukko on SDP:n eduskuntaryhmässä. Muu ryhmä on joko puolesta, tai ei ilmoita kantaansa. SDP:ssä siis eduskuntaryhmän pieni vähemmistö yrittää kaataa lain. Onnistuuko se siinä, riippuu puoluejohdon osaamisesta.

      Itse en löisi vetoa, että Lindman saa joukkoaan suoraksi ja lain taakse, vaikka siis ryhmän selkeä enemmistö on lain puolesta. Lindmannin johtajuus kun on surkealla tasolla. Kiuru siellä rääkyy, Tuppurainen tuputtaa, ja Nazima koettaa varmistaa asiakkaita vastaanottokeskusbisneksiinsä.

      • Anonyymi

        MPP:llä ei ymmärrys riitä erottamaan SDP:n ryhmää valiokunnasta, demarille liian vaikeaa noin monimutkaiset asiat


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe