Suomen VELKASUHDE .

Anonyymi-ap

Onko se parantunut Orpon hallituksen aikana? Ei ole, vaan Suomen velkasuhde on lehtitietojen mukaan kasvanut arvoon +2,3 . Se on ruma luku. Se on EU-maiden suurin. Esim Ruotsin vastaava on luku on -1,9 . Se on Suomeen verrattuna erittäin hyvä! Miinusmerkkinen tarkoittaa tarkoittaa tässä asiassa hyvää tulosta. Suomi on tässä asiassa EU:n huonoin. Tämä faktatieto kertoo parhaiten Suomen hallituksen epäonnistumisesta. Ei voi hallitus paukutella liivejään!

25

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet oikeassa, että tämä hallitus ottaa velkaa enemmän ja enemmän. Tuota velkaa otetaan nyt tarkoituksiin, jotka eivät tuota työllisyyttä tai poista työttömyyttä.

      Esim jo paremmin toimeentuleville on suunnattu vetohuojennuksia kun köyhiltä leikataan.

      Tämän lisäksi mm 500 miljoonaa euroa yksityisten terveysjättien Kela korvauksiin. Tämä johti vain siihen, että nämä jätit nosti vastaanotto maksuja. Silloin tuo kohdennus menee näiden yritysten kassaan.

      Huomauttaisin näistä valtioiden välisistä veloista, että esim Ruotsi on velkaisempi maa, jos lasketaan yksityinen velka mukaan. Julkinen+yksityinen velka on Suomessa pienempi /henkilö.

      On tapana suhteuttaa Valtion velka Bkt:hen. Se on hieman outoa siksi, että tuo ei ota huomioon sitä, mitä eri valtiot omistavat.

      Esim Suomen valtio omistaa 16 pörssi yhtiötä, kun Ruotsi vain 2.

      Lisäksi Suomen valtio on suuri metsän omistaja. Suhteutettuna Ruotsiin metsää omistaa Ab Suomi kaksi kertaa enemmän kuin Ruotsi.

      Suomalaiset ovat kovia maksamaan asunto velkojaaan. Meidän asunnoista 70% on maksettu ja 30% on asuntovelkaa.

      On hyvä myös kertoa, onko Suomi todella pahassa velassa?


      Sinä aikana kun Valtio on velkaantunut, olemme keränneet eläke varoja 260 miljardia euroa. Valtion omaisuus on noin 100 miljardia. Yksityisten tileillä on rahaa noin 110 miljardia. Yksityiset omistavat pörssi osakkeita noin 100 miljardia.

      Emme laske säätiöitä, yhdistyksiä tai listaamattomia yrityksiä.

      Suomella on siten likvidiä varallisuutta noin 560 miljardia euroa. Ja Valtion velka lienee nyt 166 miljardia euroa. Eikä tähän todellakaan ole kaikkia laskettu mm infraa jne.

      Valtio ei kuole.

      Silti me laskemme aina (AINA), että velka maksetaan tulevista tuloista, eli Bkt:stä. Tämä kummajainen Bkt on noin 260 miljardia/vuosi.

      No olemmeko me velkaisia? Jos Valtio Suomi menee pankkiin ja kysyy lainaa ja virkailijalle kerrotaan, että lompakossa on 560 miljardia ja tuloja/vuosi 260 miljardia. Mutta entistä velkaa on 166 miljardia, mitä luulette?

      Mitä pankkivirkailija sanoo?

      Olisimmeko sittenkään, jos meillä ei tuota kerättyä varallisuutta olisi?

      Jos Ab Suomi haluaa päästä kiltin maan listalle, riittää jos lyhennämme velkaa noin 20-30 miljardia. Silloin huolemme ovat poissa.

      Laskekaa itse, olemmeko me velkaisia, huijataanko meitä jotenkin, että "nyt pitää säästää ja leikata köyhiltä?

      Mitä sanotte?

      • Anonyymi
        UUSI

        On luonnollista, että velka suhteutetaan BKT:hen koska BKT korreloi vahvasti niiden tulojen kanssa, joilla velka maksetaan.
        Kaikki velkahan pitää maksaa pois, vaikka samalla otettaisiin uutta velkaa.

        Valtion omistamien yhtiöiden lukumäärän vertaaminen osoittaa, ettet tajua edes itse, mistä kirjoitat. Ensinnäkään pullan määrä ei kasva, vaikka sitä leikkaisi kuinka pieniin palasiin. Monta pientä yritystä ei ole sama kuin yksi iso.

        Pääomilla on tärkeä merkitys koska pääomille saadaan korkoa eli tuloja ja pääomilla tehdään investointeja. Suomalaiset yritykset joudutaan myymään kasvuvaiheessa koska suomesta ei löydy rahaa niiden kehittämiseen.

        Ruotsiin, jos verrataan, niin Ruotsissa löytyy niin paljon rahaa, että yrityksestä tehdään iso ja arvokas. On ihan eri asia saada yrityksestä tuloja kotimaahan kuin että ne maksetaan ulkomaille.

        Loppujen lopuksi valtio ei ole investoija eikä valtiolla ole omaa rahaa. Kaikki rahat ovat verorahoja ja niiden määrä riippuu yksityisten yritysten pyörittämästä taloudesta ja maksamista palkoista.

        Valtio ei voi koskaan olla suurempi kuin BKT koska se saa siitä vain siivun veroina.


    • Anonyymi
      UUSI

      Sanot, että on "luonnollista", että valtion velkaa verrataan Bkt:hen? Miten niin "luonnollista"? Juuri yritin osoittaa, että se ei ole ihan reilua, koska Valtiot ovat erilaisia monelta eri osalta. Esim. monet valtiot eivät ole varautuneet eläkemenoihon, joten se vaikuttaa paljon tulevaisuuden "veroihin".

      Minusta vaikuttaa, että er itse kovin jaksa ymmärtää kansantaloutta?

      Onhan nyt hitto merkitystä, mitä yhteiskuntaan on jo aikaisemmista verokertymistä saatu "säästöön". Ihan kuten yksityistaloudessa. Silloinkin pankki katsoo, mitä varallisuutta sinulla jo on vai oletko tyhjätasku.

      Ja juuri kerroin sinulle, että Suomen Valtion omaisuuden arvo on noin 100 miljardia. Et taida ymmärtää, että tuo pääoma, on parempi velan suoja, kuin joku Bkt?

      Kansantalous on jo verottanut aikaisempina vuosina. Tuo verotus jakaa menneet Bkt:t julkiseen ja yksityiseen. Jos mietit vaikka kuningasten holvia, onko siellä kultaa vai onko se tyhjä, on sillä merkitystä, miten velkaa hoidetaan jne.

      Ezim Ruotsi on verottanut niin, että Valtio on kyllä hyvässsä velkasuhteessa Bkt:hen, mutta yksityisillä ihmisillä on valtava määrä velkaa esim asunto luottoina.

      Yritin kertoa, miksi Valtion velan suhde Bkt:hen on tavallaan huono mittari, koska Valtiot ovat niin eri tilanteessa (ja tässä tarkoitan koko kansantaloutta julkinen+yksityinen) toistensa kanssa. Kuten versus yksityiset ihmiset ovat.

      Eikö mielestäsi ole asiakkaalla ja asiakkaalla eroa, jos toisella on vaikka pörssiosakkeita ja toisella ei mitään? Jos kaksi ihmistä verrataan toisiinsa velan maksukyvystä?

      Euroopan metsät ovat lähes kokonaan Pohjoismaissa. Ab Suomi omistaa metsisrä noin 36%. Ruotsin valtio noin 18%. Ruotsi on ollut hanakka myymään valtion omaisuutta kuten pörssi omaisuutta ja metsää.

      Onhan perin merkillistä, jos näitä ei oteta velanhoudossa huomioon? Eikä sitä, että Ruotsissa on ihmisillä suuret asuntolainat.

      Kai nyt hitto juuri ihmiset ne velat maksavat? Näin ihmiset joutuvat maksamaan siitä Bkt:stä sekä Valtion velkaa, että omat yksityiset asuntovelkansa.

      Juuri yritin kertoa, että kun verrataan eri valtioita toisiinsa, ei näitä eri tilanteissa olevia kansantalouksia huomioida lainkaan.

      Pidämme kiinni siitä, että vertaamme niitä vain Bkt:hen. Se ei ole kovin reilua.

      En nyt ihan ymmärrä, mikä tässä on vaikea ymmärtää?

      Jos Bkt:n pitää riittää "vain" valtuon velan maksuun, silloin se on relevantti mittari. Mutta jos toisen valtion ihmisillä on esim asuntolainoja (Ruotsi) kolminkertainen määrä versus toinen valtio, niin onhan se nyt vähän tyhmää verrata vain valtioiden velanmaksukykyä Bkt:hen.

      Kun siitä Bkt:tä maksetaan myös asuntolainat.

      Ja sitten sinä kuittaat asian "no onhan Ruotsilla nyt varaa enemmän kuin Suomella".

      Et taida ehkä itse nyt ymmärtää kovin kansantaloutta? Bkt on kansantalalouden kokonaistulo.

      Jos Valtio A omistaa kultaa 100 miljardia ja Valtio B omistaa 0 miljardia. Ja molemmilla on velkaa 100 miljardia, niin onko nyt relevanttia verrata näiden kahden maan velkaa vain Bkt:hen? Eli tuleviin tuloihin?

      Jos valtio on kerännyt (kuten Suomi) 260 miljardia eläke varoja samaan aikaan kun on ottanut velkaa 166 miljardia, täytyy sillä olla merkitystä.

      Juuri yritin laskea, että Suomella on tätä omaisuutta ihan likvidinä noin 560 muljardia. Kun koko Valtion velkaa ei kannata pois maksaa, riittäisi vaikka 20-30 miljardia. Niin miksi emne muka kykene vaikka lyhentämään sitä heti ilman että siirrämme sen maksamisen lapsillemme tulevaisuuteen eli Bkt;n tuloilla.

      Kuten huomaat "väännän rautalankaa" että ymmärrät.

      Meidän tulisi verrata eri valtioita koko kansakunnnan maksukykyyn, ei vain Bkt:hen koska se kertoo vain "mahdollisesta tuloksesta" eli on arvio.

      Ja lisäksi me tuolla tavalla siirrämme jo tehtyä velkaa (miten olemme verottaneet tuon Bkt:n, joka jakautuu yksityiseen ja julkiseen) tulevaisuuteen, tulevaisuuden ihmisille.

      Suomi ei ole velkainen. Suomi voi maksaa velkansa vaikka heti pois niin halutessaan. Se ei ole kuitenkaan järkevää. Mutta jos meille koko ajan sanotaan, että olemme "eläneet yli varojemme", ei tuo pidä paikkaansa. Me voimme ensi yönä maksaa nyt vaikka sen määrän, jonka jälkeen olemme Valtion velan suhteen taas Euroopan mallioppilas.

      Mutta me emme halua tehdä sitä, jo kerätyistä varoista vaan tulevaisuuden Bkt:stä

      Tästä on kyse kun ensi kerralla sinulle kerrotaan, että me olemme velkaisia.

      Minusta emme ole.

    • Anonyymi
      UUSI

      Yksinkertainen esimerkki:

      Jos isällä on pankissa rahaa 260 tuhatta euroa, mutta hänellä on myös velkaa 166 tuhatta euroa. Ok.

      Jos tällä isällä on kaksi lasta. Hän ei kuitenkaan itse maksa tuota velkaa, vaan jättää nuo velkansa omien lastensa maksettavaksi ja kuluttaa itse nuo 260 tuhatta euroa

      Tästä karkeasti on kysymys, miten meille esitetään meidän yhteisen velan maksamista.

      Me jotka olemme tuota velkaa ottaneet, emme suostu niitä maksamaan, vaan ajattelemme maksaa niitä vasta tulevaisuudessa (jolloin me olemme jo kuolleet).

      Nykyiset varat ovat kertyneet siten, miten olemme kansantuloa eli Bkt:tä verottaneet.

      Pitäisi siis katsoa nykyhetkeä, olemmeko eläneet yli varojemme. Jos olemme, maksetaan sitten velat pois tai edes se osa, mikä tekee Suomesta taas "kunnon valtion".

      Minusta on petos jättää ne velat jälkeläisille.

      Siksi olisi syytä katsoa, mitä meillä on kansantaloutena todellista vaarallisuutta nyt. Ei tulevaisuudessa.

      Mutta me emme kuule koskaan sellaisia laskelmia?

      Juuri sen minä haluaisin kuulla. Juuri siihen verrata, mitä me todella olemme velkaa nyt.

      Bkt on jonkinlainen mittari, mutta se ei ole täysin relevantti, eikä se ole oikeudenmukainen tulevaisuuden ihmisiä kohtaan.

      Ei ainakaan silloin, jos meillä jo nyt on varaa maksaa velkamme!?

      Minusta se on suuri petos. Se on petos sekä nyt nykyisille ihmisille, koska piiloudumme Bkt:n taakse, vaikka meillä on varallisuutta. Mutta erityisesti se on petos tulevalle ihmisille ja lapsillemme.

      Tämän vuoksi, olisi hyvä tietää, mitä meillä todella nyt juuri on "taskuissamme".

    • Anonyymi
      UUSI

      Kyllä vain!

      Jos Suomi esimerkiksi, kun sitä tässä valtion velassa verrataan aina Ruotsiin, niin jos Suomi "ottaisi saman (suhteessa/henkilö) verran asuntoja vastaan asuntolainaa. Siirtäisi Valtion ottamia lainoja asuntoihin, olisi meillä silloin käytännössä vähemmän Valtion velkaa kuin Ruotsissa/henkilö.

      Jo tästä huomataan (jos kykenee ymmärtämään kansantaloutta), että eri valtioiden vertaaminen toisiinsa "vain" Bkt:llä on sangen hölmöä!

      • Anonyymi
        UUSI

        Tarkoitat, että me velkaannuttaisimme asuntomme samalla tavalla kuten ne nyt Ruotsissa on ja niillä rahoilla maksaisimme Suomen Valtion velkaa pois?

        Näin se on!

        Bkt tässä näyttäytyy epäonnistuneena. Toisin sanoen Bkt/velka/henkilö ei kerro yhtään mitään!!!


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitat, että me velkaannuttaisimme asuntomme samalla tavalla kuten ne nyt Ruotsissa on ja niillä rahoilla maksaisimme Suomen Valtion velkaa pois?

        Näin se on!

        Bkt tässä näyttäytyy epäonnistuneena. Toisin sanoen Bkt/velka/henkilö ei kerro yhtään mitään!!!

        BKT ottaa huomioon myös velat ja varallisuuden.

        Varallisuudesta saa korkoa, joka on tuloa. BKT ottaa jopa huomioon, miten varallisuus tuottaa. Jos se ei tuota, ei tule korkoa.
        Suurella osalla varallisuutta on kirjanpitoarvo, joka ei ole sama kuin sen todellinen arvo. Vain todellisella arvolla on merkitystä.

        Kansantalouden kannalta ei ole velka, joka on maan sisällä, ei ole velkaa. Jos ruotsalainen on velkaa ruotsalaiselle, rahat on joka tapauksessa ruotsalaisella, jos ei yhdellä, niin toisella. Jos taas korotja vuokratmaksetaan ulkomaiklle, raha katoaa pois.

        Suomella ei ole olemassa mitään poikkeuksellistavarallisuutta, mitä muissa maissa ei olisi. Jos toisella maassa ei ole keskitettyä valtion valvomaa eläkejärjestelmää, se ei tarkoita, ettei olisi eläkesäästöjä. Ne ovat vain eri paikassa eri tavalla sijoitettuina.


        Jos kuitenkin haluat osoittaa, että meillä on valtava varallisuus, niin ei ole. Alla on sinulle siitä tietoa harhan sijaan. Siitä puuttuu ruotsalaiset, he ovat kolme kertaa suomalaisia varakkaampia.

        Suomalaisten varallisuus on huono ja varat on sijoitettu niin, että niillä on huono tuotto. Varallisuus on lähinnä omassa asunnossa. Niiden ravo on laskenut viime aikoina ja niihin täytyy tehdä parin vuoden päästä isot remontit energiatalouden parantamiseksi.

        Toisin kuin monissa muissa maissa, meidän eläkejärjestelmämme ei perustu todelliseen rahaan vaan lupaukseen siitä, että lapset maksaa. Kun lapsia on vähemmän, ne eivät maksa. Eläkejärjestelmä on velkainen. Siellä on 800 miljardia vähemmän rahaa kuin tarvitaan eläkkeiden maksamiseen. Muissa maissa eläkkesäästöt ovat olemassa oikeana rahana eikä leikkirahana.

        https://www.eurojatalous.fi/fi/2024/artikkelit/ekp-julkaisee-uutta-kokeellista-tilastotietoa-kotitalouksien-varallisuudesta/


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        BKT ottaa huomioon myös velat ja varallisuuden.

        Varallisuudesta saa korkoa, joka on tuloa. BKT ottaa jopa huomioon, miten varallisuus tuottaa. Jos se ei tuota, ei tule korkoa.
        Suurella osalla varallisuutta on kirjanpitoarvo, joka ei ole sama kuin sen todellinen arvo. Vain todellisella arvolla on merkitystä.

        Kansantalouden kannalta ei ole velka, joka on maan sisällä, ei ole velkaa. Jos ruotsalainen on velkaa ruotsalaiselle, rahat on joka tapauksessa ruotsalaisella, jos ei yhdellä, niin toisella. Jos taas korotja vuokratmaksetaan ulkomaiklle, raha katoaa pois.

        Suomella ei ole olemassa mitään poikkeuksellistavarallisuutta, mitä muissa maissa ei olisi. Jos toisella maassa ei ole keskitettyä valtion valvomaa eläkejärjestelmää, se ei tarkoita, ettei olisi eläkesäästöjä. Ne ovat vain eri paikassa eri tavalla sijoitettuina.


        Jos kuitenkin haluat osoittaa, että meillä on valtava varallisuus, niin ei ole. Alla on sinulle siitä tietoa harhan sijaan. Siitä puuttuu ruotsalaiset, he ovat kolme kertaa suomalaisia varakkaampia.

        Suomalaisten varallisuus on huono ja varat on sijoitettu niin, että niillä on huono tuotto. Varallisuus on lähinnä omassa asunnossa. Niiden ravo on laskenut viime aikoina ja niihin täytyy tehdä parin vuoden päästä isot remontit energiatalouden parantamiseksi.

        Toisin kuin monissa muissa maissa, meidän eläkejärjestelmämme ei perustu todelliseen rahaan vaan lupaukseen siitä, että lapset maksaa. Kun lapsia on vähemmän, ne eivät maksa. Eläkejärjestelmä on velkainen. Siellä on 800 miljardia vähemmän rahaa kuin tarvitaan eläkkeiden maksamiseen. Muissa maissa eläkkesäästöt ovat olemassa oikeana rahana eikä leikkirahana.

        https://www.eurojatalous.fi/fi/2024/artikkelit/ekp-julkaisee-uutta-kokeellista-tilastotietoa-kotitalouksien-varallisuudesta/

        Tuossa jutussa sanotaan, että tässä jutussa olevat asiat ovat vain kirjoittajan mielipide!

        Ja jutusta nimenomaan selviää, että eri valtioiden vertaaminen pelkällä Bkt/velka ei kerro paljoakaan.

        Esim ruotsalaisilla ykstyisillä ihmisillä on siksi enemmän sijoitettavaa varallisuutta, koska he eivät ole lyhentäneet asuntolainoja, vaan sijoittaneet niitä.

        Kuten alussa olen kertonut, on Suomen valtiolla esim metsä varallisuutta kaksi kertaa enemmän/henkilö kuin Ruotsilla. Lisäksi Ruotsi on myynyt valtion omistamia pörssi yhtiöitä. Suomi ei vielä vaikka Kokoomus aina ne haluaa myydä!


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        BKT ottaa huomioon myös velat ja varallisuuden.

        Varallisuudesta saa korkoa, joka on tuloa. BKT ottaa jopa huomioon, miten varallisuus tuottaa. Jos se ei tuota, ei tule korkoa.
        Suurella osalla varallisuutta on kirjanpitoarvo, joka ei ole sama kuin sen todellinen arvo. Vain todellisella arvolla on merkitystä.

        Kansantalouden kannalta ei ole velka, joka on maan sisällä, ei ole velkaa. Jos ruotsalainen on velkaa ruotsalaiselle, rahat on joka tapauksessa ruotsalaisella, jos ei yhdellä, niin toisella. Jos taas korotja vuokratmaksetaan ulkomaiklle, raha katoaa pois.

        Suomella ei ole olemassa mitään poikkeuksellistavarallisuutta, mitä muissa maissa ei olisi. Jos toisella maassa ei ole keskitettyä valtion valvomaa eläkejärjestelmää, se ei tarkoita, ettei olisi eläkesäästöjä. Ne ovat vain eri paikassa eri tavalla sijoitettuina.


        Jos kuitenkin haluat osoittaa, että meillä on valtava varallisuus, niin ei ole. Alla on sinulle siitä tietoa harhan sijaan. Siitä puuttuu ruotsalaiset, he ovat kolme kertaa suomalaisia varakkaampia.

        Suomalaisten varallisuus on huono ja varat on sijoitettu niin, että niillä on huono tuotto. Varallisuus on lähinnä omassa asunnossa. Niiden ravo on laskenut viime aikoina ja niihin täytyy tehdä parin vuoden päästä isot remontit energiatalouden parantamiseksi.

        Toisin kuin monissa muissa maissa, meidän eläkejärjestelmämme ei perustu todelliseen rahaan vaan lupaukseen siitä, että lapset maksaa. Kun lapsia on vähemmän, ne eivät maksa. Eläkejärjestelmä on velkainen. Siellä on 800 miljardia vähemmän rahaa kuin tarvitaan eläkkeiden maksamiseen. Muissa maissa eläkkesäästöt ovat olemassa oikeana rahana eikä leikkirahana.

        https://www.eurojatalous.fi/fi/2024/artikkelit/ekp-julkaisee-uutta-kokeellista-tilastotietoa-kotitalouksien-varallisuudesta/

        No nyt kyllä tuli foliohattuteoriaa?

        Eläkejärjestelmä ei Suomessa ole velkainen. Ja kun heität 800 miljardia, heität lukuja täysin puskista.

        Eläke järjestelmä mukautuu tarvittaessa. Esimerkiksi Suomessa ei ole vielä(kään) kokeiltu eläke kattoa. Tuolla yksinkertaisella muutoksella, viomme muuttaa maksusuhdetta pitkälle tulevaisuuteen. Ja jos eläkekassoista kysyy, on tilanne hyvä.


    • Anonyymi
      UUSI

      Laskin tuossa ihan ajankuluksi, että Ruotsin ja Suomen suhteellinen asuntovelka ero on noin 240% Ruotsi ja 175% Suomi.

      Tuo tarkoittaisi nykyisessä tilanteessa, että Suomi voisi lisätä (nykyinen noin 100 miljardia asuntolainaa) noin 37 miljardia asuntoihin kohdistuvaa velkaansa


      Näillä voisimme maksaa siis Valtion velkaa pois 166 miljardia - 37 miljardia = 129 miljardia.

      Kun Bkt on noin 260 miljardia, pääsemme tällä (sama mikä Ruotsissa) kikalla jo alle 50% velkaa/Bkt.

      Minäpä luulen että meitä todella huijataan!

      • Anonyymi
        UUSI

        Niinhän sinä luulet.
        Kun ruotsalaiset ovat kolme kertaa meitä varakkasmpia, niin sinun maailmassa ne ovatkin köyhempiä.

        Kuu on juustoa, eikö?


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän sinä luulet.
        Kun ruotsalaiset ovat kolme kertaa meitä varakkasmpia, niin sinun maailmassa ne ovatkin köyhempiä.

        Kuu on juustoa, eikö?

        Juurihan sanoit, että "Bkt huomioi"varallisuuden"???

        Etkö siis pidä puheitasi?

        Mutta jatkan silti. Sen lisäksi, että Suomi tasoittaisi taisettaan asuntolainoja fiksaamalla, voi Suomen valtio myydä puolet metsävaroistaan ja olisimme sillon Ruotsin kanssa tasoissa"metsän omistuksessa ".

        Lisäksi Ab Suomi voisi myydä melkein kaikki (en sitä toivo) Valtion pörssi omistukset.

        Johan olisimme pitkään Euroooan mahtavin valtio Bkt/velka mittarilla!


    • Anonyymi
      UUSI

      Aloittajan kirjoitus on sitä samaa vääristeltyä ja muunneltua vihersosialistista populismia mitä on kuultu opposition suusta. Orpon hallitus on toiminut vuoden ja lähes kaikki lisävelka johtuu Marinin hallituksen tahallaan tehdyistä virheellistä lasku toimituksista sekä yli varojen elämisestä. Sillä kuuluisalla RAHAAN ON MENTTALITEETILLÄ.
      Jos nyky hallitus olisi ollut se sama demari johtoinen niin kirjoittajan ajattelun mukaan velkaa olisi hallitus joutunut ottamaan 9 ( yhdeksän ) miljardia vielä lisäksi.
      SE OLISI OLLUT SITTEN SIINÄ SE SUOMEN KONKURSSI.

      • Anonyymi
        UUSI

        Höpö, höpö. Mene kouluun!


      • Anonyymi
        UUSI

        Suosittelen sinulle, että luet tarkkaan, mitä tuonne ylös on kirjoitettu.

        Huomaat oitis että ei Marin mitään Suomen velkaa ole "tehnyt".

        Eikä Suomi ole edes velkainen maa. Suomalaiset ovat kurinalaisia velan maksajia mm sotakorvaukset.

        Ruotsalainen ajattelee, että velan hoitaa inflaatio, miksi sitä turhaan nyt maksetaan?

        En jaksa näpytellä tähän enää, miksi Marin ei tehnyt Suomesta velkaista.

        Suomen velka kasvaa nyt etenkin siksi, ettö tämä hallitus joka nyt on puikoissa tuottaa työttömyyttä. Jos Marin olisi saanut jatkaa, Suomi olisi hyvässä iskussa. Työllisyys pidettiin korkealla. Mitä korkeampi työllisyys, sitä paremmin maksamme velkamme.

        Nyt hallitus lähti heti väärään suuntaan kun ryhtyi tappelemaan työväestön kanssa. Siihen ei edes ollut tarvetta koska kehitys meni oikeaan suuntaan. Työttömyys väheni ja työllisyys parani.

        Leikkaamalla köyhiltä vähätuloisilta, leikkaat tosiasissa yrittäjiltä! Tämä siksi, että nämä pienituloiset vievät kiltisti joka euronsa joka kuukausi yrityksen kassaan.

        Jos leikkaat 100€/köyhä miljoonalta ihmiseltä, leikkaat käytännössä 100 muljoonaa euroa joka kuukausi yrittäjältä!!

        Miettikää ite!

        Leikkaamalla tuotetaan heti työttömyyttä!


    • Anonyymi
      UUSI

      Ymmärrättekö että 160 miljardissa on iso nippu korkoa. Kun pistetään kaikki talouspakotteet voimaan mistä Suomi voi todella huonosti eikä vienti vedä enää mihinkään on asia jämtti niin että tuloja ei ole mikä pitäisi tulla ulkomailta. Syyttäkää tästä polittista johtoa jotka päättää suhteet sinne sun tänne. Myymällä viemällä korkoja sekä velkoja maksetaan. Nyt se ei riitä edes korkomenoihin mihin pitää ottaa lisää velkaa. Sen verran olen tehnyt kauppaa ja ymmärrän että jos ostat eurolla tai markalla niin se pitää myydä kahdella tai peräti kolmella tänä päivänä kun julkiset menot ovat katastrofaaliset

      • Anonyymi
        UUSI

        Me voimme helposti maksaa ne velat jossa korko korkea. Me voimme myös kääntää velka kotimaiseksi.

        Suomella likvidiä 560 miljardia ja velkaa 166 miljardia. Kyse on vain järjestelystä.

        Mutta en jaksa kerrata.

        Opiskelkaa vaikka kansan taloutta, ette tule huijatuiksi.

        Jes!


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Me voimme helposti maksaa ne velat jossa korko korkea. Me voimme myös kääntää velka kotimaiseksi.

        Suomella likvidiä 560 miljardia ja velkaa 166 miljardia. Kyse on vain järjestelystä.

        Mutta en jaksa kerrata.

        Opiskelkaa vaikka kansan taloutta, ette tule huijatuiksi.

        Jes!

        Emme voi. Käytä järkeä, vai meinaatko jatkaa suomen myyntiä niin kuin meidän huijaripolitikot tekevät ja tehneet


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Me voimme helposti maksaa ne velat jossa korko korkea. Me voimme myös kääntää velka kotimaiseksi.

        Suomella likvidiä 560 miljardia ja velkaa 166 miljardia. Kyse on vain järjestelystä.

        Mutta en jaksa kerrata.

        Opiskelkaa vaikka kansan taloutta, ette tule huijatuiksi.

        Jes!

        Olet ilmeisesti ensimmäistä kertaa saanut kansantalouden alkeita koskevan kirjan käsiisi tai mahdollisesti jopa päässyt lukemaan taloutta jonnekin yliopistoon koska olet niin innokas antamaan neuvoa ja niin naiivi, että et edes tiedä, mitä et tiedä.

        Kuka on se sinun Suomesi, jolla on 560 miljardia käteistä ja missä pankissa se on talletettuna?

        No vitsi vitsi, valtiolla on omaisuutta 70 miljardia, joista teissä ym. on 50 miljardia.
        Ymmärrän, että et jaksa enää koska huomasit olevasi väärässä.

        https://www.valtiokonttori.fi/uutinen/valtion-tilinpaatos-2022-visualisoituna/


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Emme voi. Käytä järkeä, vai meinaatko jatkaa suomen myyntiä niin kuin meidän huijaripolitikot tekevät ja tehneet

        En tietenkään ole tukemassa Suomen myyntiä.

        Olen vain pelkistämässä, olemmeko todella niin velkaisia kuin meille saarnataan.

        Suomen velka on nyt noin 60% Bkt:stä. Yritin kritisoida sitä, miten huono mittari Bkt on, koska eri valtiot ovat eri asemassa keskenään.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ilmeisesti ensimmäistä kertaa saanut kansantalouden alkeita koskevan kirjan käsiisi tai mahdollisesti jopa päässyt lukemaan taloutta jonnekin yliopistoon koska olet niin innokas antamaan neuvoa ja niin naiivi, että et edes tiedä, mitä et tiedä.

        Kuka on se sinun Suomesi, jolla on 560 miljardia käteistä ja missä pankissa se on talletettuna?

        No vitsi vitsi, valtiolla on omaisuutta 70 miljardia, joista teissä ym. on 50 miljardia.
        Ymmärrän, että et jaksa enää koska huomasit olevasi väärässä.

        https://www.valtiokonttori.fi/uutinen/valtion-tilinpaatos-2022-visualisoituna/

        Sinä yrität kusettaa linkeilläsi. Tuossa ei ole mitään Valtion omaisuudesta.

        Kusetat koska et ymmärrä tästä mitään.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        En tietenkään ole tukemassa Suomen myyntiä.

        Olen vain pelkistämässä, olemmeko todella niin velkaisia kuin meille saarnataan.

        Suomen velka on nyt noin 60% Bkt:stä. Yritin kritisoida sitä, miten huono mittari Bkt on, koska eri valtiot ovat eri asemassa keskenään.

        Et osaa lukea?

        Linkissä oli valtion omaisuus.
        Velkatieto on sinulta


    • Anonyymi
      UUSI

      Vihersosialistit ajoivat Suomen taloudelliseen helvettiin. Onneksi tuli porvari hallitus jatkamaan ja korjaamaan Suomen n tilaa oikeilla laskutoimituksilla.
      Sosialistit velkaannutti meitä kansana jakamalla mammonaa jotta saisivat kannatustaan korjattua mutta onneksi suomalaiset veron maksajat ymmärsivät äänestyksessä valita oikeat puolueet johtoon. Toista se oli ne samat viherdemarit jotka äänestivät omiaan siinä uskossa jotta rahaa saavat jatkossakin ihan tuosta noin avustuksilla ja kotona maksamalla .
      Kyllä porvarihallitus pistää miettimään mennäkkö vai olla menemättä töihin ja maksamaan verot niin kuin muutkin.

    • Anonyymi
      UUSI

      Ei tosiaankaan voi.

    • Anonyymi
      UUSI

      Ruotsissa om valuutta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      31
      4174
    2. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      16
      3468
    3. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      238
      2934
    4. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      90
      2016
    5. Mä haluun et et....

      Sä näyttäydyt mulle... Nyt on sen hetken aika:)
      Ikävä
      83
      2013
    6. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      96
      1893
    7. Mitä saavutat dissaamalla naista?

      Ihan mielenkiinnosta vain kysyn.
      Ikävä
      16
      1346
    8. Kirjota tähän että oot kunnossa

      Vaikkei meistä mitään tullutkaan.
      Ikävä
      101
      1253
    9. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      39
      1236
    10. Työn takiako et uskalla

      Sekö se syy on että kaikki junnaa paikallaan?
      Ikävä
      94
      1208
    Aihe