Venäjä kutsuu Ranskan vaalitulosta petokseksi. Suomen Uutisissa valitellaan RN:n saamaa paikkamäärää

Anonyymi-ap

"Venäjällä kova reaktio laitaoikeiston vaalitappioon Ranskassa: ”Petos”

Venäjällä Ranskan parlamenttivaaleja kuvailtiin muun muassa ”petokseksi” ja ”äänestäjien manipuloinniksi”."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ec1b4783-7c3f-4f44-9b85-94523971d159

"Kremliä ja Vladimir Putinia lähellä olevalta venäläispankilta vaalirahoitusta viime vuosikymmenellä saaneen Marine Le Penin laitaoikeistolaisen Kansallisen liittouman (Rassemblement national, RN) tappio Ranskan parlamenttivaaleissa noteerattiin laajalti Venäjän mediassa.

Mielipidetiedustelut povasivat voittoa Le Penin puolueelle, mutta tuloksena oli vasta kolmas sija.

Moskovskij Komsomolets -lehti kertoo ”äärioikeistolaisen Le Penin” RN:n voittaneen ensimmäisen kierroksen ja odottaneen hyvää tulosta myös ratkaisevassa äänestyksessä.

– Mutta Macron ja kumppaninsa järjestivät petoksen estääkseen nationalisteja pääsemästä valtaan. Tämän seurauksena viidennen tasavallan presidentti petti itsensä, Kremliä myötäilevä lehti kirjoittaa.

Julkaisun mukaan vaalitulos on kuitenkin ”väijytys” myös Macronille, koska voiton vei vasemmistokoalitio Uusi kansanrintama (NFP) Macronin keskustaliberaalin Yhdessä-vaaliliiton jäädessä toiseksi.

NFP saa alustavien tulosten mukaan 182 edustajaa 577-paikkaiseen parlamenttiin, kun taas Yhdessä-koalitio paikkamäärä on 168, ja RN:llä vain 143. Jotkut mielipidetiedustelut povasivat RN:lle jopa yksinkertaista enemmistöä parlamenttiin, joten tulos on maahanmuuttovastaiselle puolueelle valtava pettymys.

Lavrov kommentoi

Kremliä peesaava uutisportaali Rambler kertoo Ranskan vaaleja käsittelevän jutun otsikossaan ”Ranskan jakautumisesta ja kaaoksesta”.

Se siteeraa jutussaan häpeilemättä Kremlin propagandaa levittävää toimittajaa Vladimir Kornilovia. Kornilovin mukaan vasemmiston on nyt pyrittävä saamaan aikaan koalitiohallitus Macronin kanssa, joka ”tulee olemaan rupikonnan ja kyyn liitto.”

Useat venäläismediat kertovat myös vaalitulosta seuranneista mielenosoituksista isoissa ranskalaiskaupungeissa.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sen sijaan kommentoi Ranskan vaaleja jo ennen tulosten julkistusta sunnuntaina.

Valtiollisen uutistoimiston Ria Novostin mukaan Lavrov valitti, että Ranskan vaalit ”eivät juurikaan muistuta demokratiaa, toinen kierros on suunniteltu manipuloimaan äänestäjien tahtoa.”

Lavrov perusteli sanomisiaan sillä, että useat vasemmiston ja keskustaliberaalien ehdokkaat vetäytyivät kisasta viime viikolla estääkseen laitaoikeiston nousun suurimmaksi.

Lavrovin kanssa samankaltaisia kommentteja antoi ensimmäisten tulosten tultua julki sunnuntai-iltana myös RN:n Jordan Bardella, joka sanoi ”häpeällisen liiton” vieneen ranskalaisilta RN:n voiton."

Mitä kirjoitetaan Suomen Uutisissa:

"Vaalitaktikointi mahdollisti yllätyksen

Kansallinen liittouma voitti selvästi vaalien ensimmäisen kierroksen ja oli matkalla jopa ehdottomaan enemmistöön parlamentissa. Vihervasemmiston ja Macronin ryhmän vaalitaktikointi sekoitti kuitenkin kuviot.

Tosipaikan tullen ranskalaisäänestäjillä saattoi mennä pupu pöksyyn ja maassa mitä ilmeisimmin vallitsevasta yleisestä maahanmuuttovastaisuudesta huolimatta Marine Le Penin kutsu kuului puolikuuroille korville.

RN sai kuitenkin 53 lisäpaikkaa verrattuna edellisiin vaaleihin, mikä on huomattavan vähän puolueen ääniosuuteen verrattuna.

Hallituksen muodostaminen hankalaa

Vihervasemmiston voitonjuhlat voivat kuitenkin jäädä piippuun, sillä mikään liittoumista ei saanut enemmistöä parlamentissa.

Vähemmistö- tai virkahenkilöhallituksen sijasta todennäköisesti vaihtoehdoksi jää NFP:n ja Macronin porukan yhteishallitus. Tosin vihervasemmiston keulahahmo Jean-Luc Mélenchon ei yöllisessä voitonhuumassaan vaikuttanut kovinkaan yhteistyöhaluiselta.

Vaalien alla politiikan kaikkitietävät kommentaattorit vaelsivat joukolla valtamedian studioihin kertomaan, kuinka hullusti nyt käy laitaoikeiston vyöryessä valtaan Ranskassa. Näin ei tapahtunut ja nyt vihollinen täytyy kaivaa esiin muualta, ehkäpä omista joukoista."

https://www.suomenuutiset.fi/ranskan-vaalit-johtivat-poliittiseen-umpikujaan-ja-ovat-muistutus-nykypolitiikan-seka-someajan-nopeista-kaanteista/

Moskovskij Komsomolets-lehti ja Suomen Uutiset näyttävät molemmat kritisoivan Ranskan vaalitulosta. Rakkaudesta lajiin Le Penin maahanmuuttovastaisen politiikan takana? Siinä missä Kreml uhoaa vaalien olleen petos, niin PS:n pää-äänenkannattajan kirjoituksessa painotetaan, kuinka "RN sai kuitenkin 53 lisäpaikkaa verrattuna edellisiin vaaleihin, mikä on huomattavan vähän puolueen ääniosuuteen verrattuna." Paljonko niitä paikkoja olisi pitänyt Kremlin ja Perussuomalaisten mielestä Le Penin johtamalle Kansalliselle rintamalle tipahtaa? Molemmissa viiteryhmissä näytetään pettyneen Ranskan vaalitulokseen eittämättä.

Suomesta onnittelut ranskalaisille vaalituloksesta ovat lähteneet ainoastaan opposition puolelta. Onko hallitusta ja presidenttiä kielletty onnittelemasta? Oliko Orpon onnittelut Britannian tulevalle vasemmistopääministerille liikaa?

9

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      UUSI

      "Vaalien alla politiikan kaikkitietävät kommentaattorit vaelsivat joukolla valtamedian studioihin kertomaan, kuinka hullusti nyt käy laitaoikeiston vyöryessä valtaan Ranskassa. Näin ei tapahtunut ja nyt vihollinen täytyy kaivaa esiin muualta, ehkäpä omista joukoista."

      Persu-Pravda syyttää mediaa Le Penin tappiosta. Yllättääkö? No ei yllätä.

    • Anonyymi
      UUSI

      Missä viipyvät persujen onnittelut Ranskalle sen kyettyä estämään putinistisen otteen valtaanpääsyn Le Penin ja Kansallinen liittouman muodossa?

    • Anonyymi
      UUSI

      Kovin on kopioitua materiaali liikenteessä, toistavaa kopioitua materiaalia, Kopiot, siis ovat palstan sääntöjen vastaisia, palstan käytännön vastaisia. Siis kopioilla keskustelu, kopioiden toistot keskustelussa, kopiot kopioihin, toistoina. kopiota pukkaa, kaikki keskustelu kuolee noihin kopioihin kopioiden toistojen vuoksi joka kommenttiin kopion toisto. Kopsu, kopsu ja kopsun kopsu. kommentoit omiin kommentteihisi jotka ovat kopioita, omalla kopiollasi. näitä antipersun kopsujasi, niiden toistoja..kopiokopiokopiokopioita.

      • Anonyymi
        UUSI

        Absurdia Kopiopersu! Niin absurdia :)))))


    • Anonyymi
      UUSI

      Montako kymmentä avausta sinä sinimustien somesaastevastaava f-hattu olet jo kirjoittanut joissa sinä rotuopin julistaja juhlit vassarin vaalimenestysä Ranskassa ja omiesi vaalien lässähdystä? 🤣🤣🤣

      • Anonyymi
        UUSI

        Persujen trollitoimistossa keitellään nyt kiivaasti valhesoppaa ja roiskitaan sitä ympäriinsä, ettei valhetta ja totuutta erottaisi enää toisistaan!

        " #084 – PEKKA KALLIONIEMI: Venäjän some-propagandakoneiston anatomia, Vatnik Soup & trollifarmit"

        https://www.youtube.com/watch?v=Fxs3-KJmd38


      • Anonyymi
        UUSI

        Kopioperun kaali höyryää jo täysillä. Harhaa toisensa jälkeen pukkaa.


    • Anonyymi
      UUSI

      No, nyt persuilta varastettiin vaalit Ranskassakin! Heh, heh!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      31
      4174
    2. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      16
      3468
    3. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      238
      2934
    4. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      90
      2016
    5. Mä haluun et et....

      Sä näyttäydyt mulle... Nyt on sen hetken aika:)
      Ikävä
      83
      2013
    6. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      96
      1893
    7. Mitä saavutat dissaamalla naista?

      Ihan mielenkiinnosta vain kysyn.
      Ikävä
      16
      1346
    8. Kirjota tähän että oot kunnossa

      Vaikkei meistä mitään tullutkaan.
      Ikävä
      101
      1253
    9. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      39
      1236
    10. Työn takiako et uskalla

      Sekö se syy on että kaikki junnaa paikallaan?
      Ikävä
      94
      1208
    Aihe