Persuilla ikävä venäläisiä? Putinin sotakassaa lihottamaan halvalla pensalla ja hämäräbisneksillä?

Anonyymi-ap

"Pääkirjoitus: Putinin Venäjä odottaa jo kuumeisesti itä­rajan avaamista – ja silloin Suomea uhkaa todellinen hermojen testaus

Täpärästi läpi mennyt rajalaki ei ole mikään viisasten kivi itärajan ongelmiin. Paljon riippuu nyt siitä, raottaako Suomi itärajaansa ja millaisiin temppuihin Vladimir Putin päättää ryhtyä silloin, Arja Paananen kirjoittaa."

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000010559300.html

"Käännytyslain yksi tarkoitus on mahdollistaa itärajan osittainen avaaminen. Suomi on pitänyt itärajaansa kokonaan suljettuna jo seitsemän kuukautta, mikä on ollut ainakin maallikon näkökulmasta jopa rajumpi päätös kuin nyt hyväksytty poikkeuslaki.

Itärajalla ei ole otettu vastaan sen paremmin turvapaikanhakijoita kuin sukuloimaan tulossa olevia kaksoiskansalaisiakaan. Jos uusi rajalaki johtaa siihen, että Suomi avaa edes yhden rajanylityspaikkansa, se on jo monen suomalaisen ja venäläisen elämässä suuri helpotus.

Myös Venäjällä odotetaan kuumeisesti rajan avaamista. Siihen viittaavat Venäjän median kirjoitukset, joissa käännytyslaki esitetään siten, että kyse on nimenomaan rajan avaamisen mahdollistavasta laista.

Viron tai Norjan kautta kiertäminen ei miellytä edes Venäjän omaa eliittiä, joista osalla on tarvetta liikkua Suomessa juuri Putinin oman hallinnon asioilla.

Jos Suomi raottaa itärajaansa, seuraava siirto on Vladimir Putinilla.

Mikäli Putin päättää palata normaaliin käytäntöön – eli ohjeistaa FSB:n alaiset rajaviranomaiset tarkistamaan matkustajien Schengen-viisumit – poikkeuslaki saa jäädä pölyttymään työkalupakkiin.

Todennäköisempää kuitenkin on, että Putin päättää testata Suomen hermoja.

Jos rajaa avattaisiin, Venäjä voisi ryhtyä päästämään Suomeen säännöllisen epäsäännöllisesti pienehköjä määriä turvapaikanhakijoita. Jos heitä tulisi jonain päivänä viisi, toisena ei yhtään, kolmantena kaksikymmentä ja seuraavan viikon aikana vain kaksi, mitä tekisi Suomi? Tällaisia määriä olisi vaikea väittää laajamittaiseksi hybriditoiminnaksi, joten käännytyslain käyttöönotto tulisi tuskin kyseeseen ja Venäjä voisi jatkaa Suomen hidasta hiillostamista tällä tavoin vaikka kuinka pitkään.

On myös mahdollista, että Putin päättäisi ohjata rajalle pikaisesti tuhansittain turvapaikanhakijoiksi havittelevia siirtolaisia. Jos Suomi ottaisi käännytyslain käyttöön ja yrittäisi palauttaa heitä takaisin Venäjälle, saataisiin helposti aikaan käsirysy, ellei jopa vakavampia välikohtauksia.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Suomella on työkalupakissaan myös tämä jo testattu vaihtoehto – eli rajan täyssulku.

Putin voi aina teeskennellä, että hänellä ei ole oikeutta estää turvapaikanhakijoiden kulkua avoimen rajanylityspaikan kautta.

Mutta näyttää siltä, että Putinilla ei ole varaa teeskennellä, etteikö Venäjä pystyisi valvomaan omaa ulkorajaansa silloin, kun yksikään rajanylityspaikka ei ole auki. Juuri siksi itärajalla on ollut nyt niin rauhallista. Metsien läpi on tullut vain muutamia henkilöitä, kuten on tullut aina kautta vuosien.

Täyssulkuun voidaan aina palata. Se kannattaa muistaa Kremlin juonipajoissakin."

Korostetaan vielä äskeisestä tekstistä:

"Viron tai Norjan kautta kiertäminen ei miellytä edes Venäjän omaa eliittiä, joista osalla on tarvetta liikkua Suomessa juuri Putinin oman hallinnon asioilla."

Persuille ei riitä kotimaisen eliitin hemmottelu vaan kiima on kova päästä hemmottelemaan myös Venäjän eliittiä? Onko persuilla rahkeita estää sanktioidun materiaalin salakuljetus Venäjälle? Sanktiot, joita mm. "oma maa ensin"-Orban ja Trump vastustavat. Pääasia että saa halpaa pensaa vaikka siitä Putinin sotakassa lihoisikin. Minä itse ensin? Mamu olikin taas vain väline uudelle kusetukselle eli rajan avaamiselle? Ja kun Putin sitten lähettää näitä siirtolaisia rajalle, niin persut saavat taas uutta vettä myllyyn sekoittaa Suomi sisältäkäsin luomalla hysteriaa?

3

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eduskunta ryssi kunnolla. Tai sitten halusi.

      • Anonyymi

        Putinin hybridivaikuttaminen on onnistunut täydellisesti. Poliitikot, hallinto ja media ovat pyöritelleet vuoden verran täysin epäoleellista ja epäsopua kylvänyttä aihetta. Samaan aikaan FSB on vain odottanut "rajalakia", jotta se pääsee toteuttamaan uutta kujettaan.

        Seuraavaa ryntäystä siis odotellessa, sillä se on aivan varmasti suunnitteilla. Tätä tilaisuutta ei Kreml taatusti jätä käyttämättä. Toki, jos he haluavat tukea Perussuomalaisia (ja nykyistä hallitusta), niin laittavat vain sen verran porukkaa, että heidän tulonsa pystytään estämään. Toinen vaihtoehto on, että tulijoita onkin enemmän kuin pystytään estämään. Tai tuovat heidät rajalle talvella eivätkä päästä takaisin.

        Siitäkös riemu repeäisi ja Orpon hallitus kusessa, kun käännytyslaki osoittautuisi epäonnistuneeksi tekeleeksi. Olisi pakko imuroida porukkaa sisään paineen hallitsemiseksi. Aivan kuten murtumista odottava vesipato, josta joutuu läpijuoksuttamaan osan, ettei koko pato kaatuisi kerralla niskaan liian suureksi kasvavasta paineesta johtuen.

        Eli kyllä tämä huono siirto poliittisessa shakkipelissä antoi nyt edun Putinille miettiä omaa siirtoaan, koska eduskunta päätti, että "ok, pelataan Kremlin asettamilla pelisäännöillä".


    • Anonyymi

      Persuilla meni luut kurkkuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe